PDA

View Full Version : С какво съм по-различна от съучениците си?!

milena1994
09-17-2011, 10:10
Здравейте, моя проблем е от миналата година, при постъпване в новото тогава и настояще сега училище. Взаимоотношенията със съучениците ми са доста опънати. Бих искала да се сприятеля с момичетата, но ако имаха по-адекватно държание. Нямаме общи теми, в смисъл те говорят постоянно за музика, която на мен ми е най-противната (с извинение), за 2 сериала, които аз не харесвам. Единственото нещо което бих си говорила с тях е за училище, но смятам че изглежда банално, тъй като нямам нужда от помощ. Имах разбира се и няколко приятелки с които бях близка, но и те са в тази компания вече. Относно момчетата: те се делят от момичетата, имам в предвид, че например когато трябва да се събере класа те отиват на най-отдалеченото място. Търся вина в себе си, но не разбирам в какво греша. Харесвам си интересите и не бих искала да се променя за да влизам в някакви групички. Преди дни излезнах с тях, те може би са забавни, разказваха си смешки, шегуваха се, но аз не се чувствах като тях. Когато някой не ти обръща внимание и не те заговаря как може да ти е забавен?! Имали ли сте подобни проблеми в училище и разкажете за тях, ако искате. В какво греша според вас? Ще приема критики, защото основателните според мен са градивни. И освен това дайте идеи какво може да се прави през междучасията? :Д Хайде, ще следя темата! А извън училище имам приятели, с някои от тях съм мн близка. Проблемът е че през половината ден, който прекарвам в училище ги няма. Учат в друго училище или са друга смяна.

lori4kavd
09-17-2011, 10:24
Еми трябва да бъдеш малко луда по време на час , смисъл да отговаряш да учителите, да говориш смешки, по този начин ще им станеш интересна, поне при мен действа :D НЕ ЧЕ Е МНОГО ДОБЪР СЪВЕТ!!!! но за жалост в България ако не си пустиняк или най-готината кака в даскалото, ... мн. трудно ще си забелязван...
:P

flower757
09-17-2011, 10:26
Проблема едва ли е в теб .. просто се отпусни и като хванеш дори малко общо разшири темата и си говорете .. това, че нямате общи интереси , не значи , че не може да сте приятели ;) затова си се събирай с тях, дръж се свободно и ги изслушвай..когато те споделят едни интереси , ти си кажи твойте пък .. разни хора-разни идеали :) а за междучасието- хващаш някой и викаш ''Айде моля те до лавката, ходи ли ти се'' примерно , или ''ела с мен до чешмата'' или просто намери да питаш нещо ... примерно някъв интересен филм,. който си гледала по тв-то и те може да са го гледали и обсъждайте .. просто се отпусни .. :)

daq96
09-17-2011, 11:13
Еми трябва да бъдеш малко луда по време на час , смисъл да отговаряш да учителите, да говориш смешки, по този начин ще им станеш интересна, поне при мен действа :D НЕ ЧЕ Е МНОГО ДОБЪР СЪВЕТ!!!! но за жалост в България ако не си пустиняк или най-готината кака в даскалото, ... мн. трудно ще си забелязван...

Да само да не е в някое училище и като отговори на учителката после да трябва и на директора да отговаря!
А ако е най-яката кака в даскало-повечето момичета ще й завиждат а момчетата ще я закачат постоянно.

eilhar
09-17-2011, 11:25
Аз имам подобен проблем. Значи в гимназията съм, 8 клас, ъъ ново училище тоест. Има едно момиче от стария ми клас, с което си се движа в училище, но някак си не ми е приятно, нямаме общи интереси. А и когато сме някъде извън училище, тя ме изолира и говори с приятелките си от другите класове. Общо взето имам приятели от 9 клас в тази гимназия, но ги виждам рядко.. :? Тъпа работа

iiordanova
09-17-2011, 11:28
В началото е така.
8 клас е опознаващ. Изчакай да минат 2-3 седмици и ще видиш,че всичко ще се промени. И се отпусни,бъди себе си. Не се опитвай да подражаваш на другите.

ysmivka
09-17-2011, 12:52
Трудно е да си различен. Но след като нямате общи интереси, както казваш ти какво можеш да направиш. Да се съгласяваш с всичко което те правят, говорят, мислят и т.н. само и само, за да не се чувстваш сама и да има с кой да се движиш в училище? Малко трудно - още повече, че ти не харесваш това което и те. Няма смисъл да се мъчиш да се променяш заради тях... все пак твоите интереси са си твои не е нужно да се отказваш от тях заради другите.
Но не се знае може след време като се поопознаете малко повече да намериш общи интереси с някой.

sweetxstar
09-17-2011, 13:30
:(

milena1994
09-17-2011, 14:07
Хора много ми помагате. Знам, че не мога да се отпусна, тъй като съм открай време така. Да мисля за всичко, за оценки, за отношението на другите към мен. Мисля, че всичко се дължи на пубертета, може би съм надраснала другите, може би не съм дорасла.

loca10
09-17-2011, 14:21
ЕЕ вие сега искате още първия ден всички да ви усроят парад.. Мн ясно, че още в началото ще има групи, те хората се познават. Номерът е да НЕ седнеш сам, а да си имаш приятелка, двойките после може да се сменят, но важното е да не си сам. Първите няколко дена ти се струва, че тоз е зубар, онзи е кифла, третият е депресар и т.н., след 2-3 седмици всичко се променя и свикваш с хората. Освен това трябва да се отличаваш с нещо... Аз рисувам : ) Абе шантава работа. Към авторката... идея си нямам, сори :/

milena1994
09-17-2011, 14:28
Аз явно ще седя сама, но какво пък толкоз. Не го приемам навътре. Смятам, че така ще е по-добре. Поне ще съм сигурна, че каквото и да направя на контролно, изпит или каквото и да е било, съм го постигнала сама. От друга страна не е хубаво да си и сам, няма с кого да си поговориш, да попиташ, било то в час или в междучасие. :?

cigarettekisses
09-17-2011, 14:45
E има толкова много теми..Какво като имат различни интереси?!

milena1994
09-17-2011, 14:56
E има толкова много теми..Какво като имат различни интереси?!

Добре, можеш да ми помогнеш, като ми дадеш идея за някоя. :)

FuCKkK13
09-17-2011, 15:34

Да само да не е в някое училище и като отговори на учителката после да трябва и на директора да отговаря!
А ако е най-яката кака в даскало-повечето момичета ще й завиждат а момчетата ще я закачат постоянно. ''най-яката кака в училище '' НЯМА.. това не са ви филми... има момичета по които си падат повече хора, но не се отличават толкова ;)
по темата: за междучасията както ти казаха викаш някой или говориш по телефона с бфф-тата си ... заговаряте теми.. предложи им някой път да излезете или след училище да отидете на кафе... за голямото междучасие попитай някой къде ще ходи, предложи му да отидеш с него и така..... коментирайте нещо, като сте заспал клас и като ти е скучно - драскай си или се занимавай с нещо,което ти харесва....прочети някой др. урок междучасието.. за отговарянето на учителите - НЕДЕЙ.. изглежда отстрани смешно и най-много да те имат за ''надутия аутсайдер'' ;) (не казвам, че си.. просто не е много хубаво да го правиш това) ... и това е от мен :)

Runaway11
09-17-2011, 15:36
Аз явно ще седя сама, но какво пък толкоз. Не го приемам навътре. Смятам, че така ще е по-добре. Поне ще съм сигурна, че каквото и да направя на контролно, изпит или каквото и да е било, съм го постигнала сама. От друга страна не е хубаво да си и сам, няма с кого да си поговориш, да попиташ, било то в час или в междучасие. :?

Грешиш! Недей да мислиш така! НИКОГА! Просто в живота идват моменти, в които трябва да имаш някой до себе си...живота ще е по-лесен. Не само учението е важно! В понеделник отиваш при някое момиче и го питаш дали може да седнеш при нея, защото ти е скучно сама! В междучасието отиваш до някоя от групичките ученички и ги питай за какво си говорят..ако не е нещо по твоята тема не си джиткай на телефона ами остани при тях и е включвай с две три думи...можеш да разкажеш забавна история от твоето даскало...какво като е за даскало?! И смятам, че интересите на тези момичета далеч не са само музика и два сериала..най-много може да намекнеш за секси баткото от горния клас...Стегни се и престани да мислиш така още от първия ден, защото в момента само си втълпяваш разни работи и рискуваш да загубиш едни от най-яките си моменти в гимназията!...Още повечето винаги можеш да отидеш при момиче от твоя клас, с което си се запознало и усмихнато да подадеш ръка на нейните приятелки и да се запознаеш с тях - може да си допаднете. Просто ти трябва повече увереност все пак всички са в това положение и никой не отказва нови запознанства. :wink:

Rebirthing
09-17-2011, 16:47
А какви са съученичките ти ? Какви са техните интереси, а твоите ? И кой е този стил музика който ненавиждаш ?

milena1994
09-17-2011, 16:54
А какви са съученичките ти ? Какви са техните интереси, а твоите ? И кой е този стил музика който ненавиждаш ?

Основна цел им е ученето, но в друга степен. В смисъл те четат книги, коя каква книга си купила, коя какво прочела. Може да ме упрекнете, но аз пък нямам време да чета книги, да уча, като че ли ме натоварва допълнително. Разбрани са, но ако ги питам нещо за училище. Все пак не мога да говоря само за това. Слушат музика, която не бих искала да казвам, по простата причина че тук има хора с всякакви предпочитания и не искам да ги засягам. Когато ги попитам за някоя песен от поп жанра, не поп фолк, те не са ги чували или пък не им харесва.

milena1994
09-18-2011, 05:17

Грешиш! Недей да мислиш така! НИКОГА! Просто в живота идват моменти, в които трябва да имаш някой до себе си...живота ще е по-лесен. Не само учението е важно! В понеделник отиваш при някое момиче и го питаш дали може да седнеш при нея, защото ти е скучно сама! В междучасието отиваш до някоя от групичките ученички и ги питай за какво си говорят..ако не е нещо по твоята тема не си джиткай на телефона ами остани при тях и е включвай с две три думи...можеш да разкажеш забавна история от твоето даскало...какво като е за даскало?! И смятам, че интересите на тези момичета далеч не са само музика и два сериала..най-много може да намекнеш за секси баткото от горния клас...Стегни се и престани да мислиш така още от първия ден, защото в момента само си втълпяваш разни работи и рискуваш да загубиш едни от най-яките си моменти в гимназията!...Още повечето винаги можеш да отидеш при момиче от твоя клас, с което си се запознало и усмихнато да подадеш ръка на нейните приятелки и да се запознаеш с тях - може да си допаднете. Просто ти трябва повече увереност все пак всички са в това положение и никой не отказва нови запознанства. :wink:

Послушах те, ще седя с едно момиче. "Проблема" е, ако въобще е "проблем" е че тя е различна по отношение на външността си и другите й се подиграват, пък и не учи. Но аз смятам да я променя, мисля че ще й се отрази добре :) .Точно както ВИЕ ме променяте в момента. Отпуснах се малко и наистина така е по-добре. Надявам се да не се променя като тръгна на училище :X:X:X

LeprikonA
09-18-2011, 07:29
Основна цел им е ученето, но в друга степен. В смисъл те четат книги, коя каква книга си купила, коя какво прочела. Може да ме упрекнете, но аз пък нямам време да чета книги, да уча, като че ли ме натоварва допълнително.

ако наистина си набор 94, с какво толкова се занимаваш и от какво се интересуваш?

milena1994
09-18-2011, 07:44
Основна цел им е ученето, но в друга степен. В смисъл те четат книги, коя каква книга си купила, коя какво прочела. Може да ме упрекнете, но аз пък нямам време да чета книги, да уча, като че ли ме натоварва допълнително.

ако наистина си набор 94, с какво толкова се занимаваш и от какво се интересуваш?

Уча и излизам с приятели, ето защо нямам време да чета, за да им се "харесам", пък и не ми е особено хоби. :(