PDA

View Full Version : Гинеколог

alex1994
09-18-2011, 18:06
В какво се състои един гинекологичен преглед ?

ThisIsMe
09-18-2011, 18:09
http://bulgaria.firstvisit.org/14.asp?id=61883&girl=5&doctor=&docname=

TheHangedMan
09-18-2011, 18:09
отиди и ще разбереш

sladka1patka
09-19-2011, 19:10
Мама искаше да ме води,ама така и не стана,та не мога да ти кажа

mrazqkindergarten
09-19-2011, 23:17
Събличаш си дрехите от кръста надолу и лягаш на стола, който е в кабинета.Гледа те и те пипа с пръсти, за да види какво ти има все пак, а доколкото знам ако не си девствена се процедира и с инструменти.Ако ти се налага да ходиш, не се притеснявай.От личен опит ще ти кажа, че не е нищо страшно, само трябва да се отпуснеш и по-добре ходи при жена. :)

Shantia
09-20-2011, 04:40
Когато си нова пациентка ти задават някои въпроси. Питат те дали имаш оплаквания. Няма от какво да се плашиш. Дори дискомфорта не е голям. По принцип гинеколозите не пипат с ръка! Но има някои, които си го позволяват, има дори такива, които вкарват няколко пръста в теб, за да опипат матката.

Всеки си има различна практика.

Прегледа протича на гинекологичен стол. Краката се поставят на стремената в двата края на стола. Това осигурява т.нар. Гинекологична поза. Лекарят преглежда първо външната част на влагалището. След това проверява дали е възможно да постави спекулум - инструмент, позволяващ по добре да се огледа вътрешността на влагалището и маточната шийка.
Гинекологът постави във влагалището двата пръста на едната си ръка, като в същото време притиска с дланта на другата корема.
Така той може да опипа яйчниците и матката, за да е сигурен, че са в нормата и са правилно развити.

09-20-2011, 07:21
отвратително е...
а и мился, че след оня линк дето ти го пратиха се изчерпа темата...

anonymous708973
09-20-2011, 18:44
Направо ме отказвате след тия мнения.

g1lzaTa
09-20-2011, 18:46
отиди и ще разбереш

Да :D

n3ri7ka
09-20-2011, 20:20
Зависи за какво отиваш :D
понеже миналата година карах един курс по здравни и социални дейности в чужбина и ни задължиха да минем гинекологичен преглед (за разни инфекции и такива работи, пък и да видим какво е).
И нали като ти взимат секрет ти вкарват един инструмент- мисля, че се казва спекулум... направо ми идваше да крещя :-# каза ми, че ще го пъхне там, но не ми показа колко е голямо- аз си мислех, че е нещо като пръчица... и усетих как ми го наблъска и направо подскочих и сестрата само ми каза да стоя спокойно, и после усетих как го разтваря вътре и как нещо ме ощипва като ми взимаше секрет...божеее как не умрях- не знам, ужасно беше... после цял ден не мога да се изпикая от болка. Дано не ми се налага скоро пак, че много трудно ще се навия.
Извинявай, не исках да те плаша, ако си девствена изобщо няма да ти бъркат :) Успех!

DragonLady
09-20-2011, 20:40
И мене ме отказахте ( не че някога бих отишла освен ако не е само за рецепта за ОК ) ... че това си е насилие бе мамка му ...

09-20-2011, 21:20
Истината е, че след моя преглед (преди почти година) съм го запомнила като травма и не искам да се сещам за него никога повече. Много малко хора биха ме разбрали, все пак "на лекарите това си им било рабтатаа","нито съм първата нито последнатаа" но аз си го приех за чисто насилие. Като отидох там нито знаех какво ще ми правят нито нищо. Не че искам да плаша някого, но аз лично се чувствам така и се надявам в близките няколко години да не се засичам с никакви лекари ИЗОБЩО!

theseveredgarden
09-21-2011, 06:53
Истината е, че след моя преглед (преди почти година) съм го запомнила като травма и не искам да се сещам за него никога повече. Много малко хора биха ме разбрали, все пак "на лекарите това си им било рабтатаа","нито съм първата нито последнатаа" но аз си го приех за чисто насилие. Като отидох там нито знаех какво ще ми правят нито нищо. Не че искам да плаша някого, но аз лично се чувствам така и се надявам в близките няколко години да не се засичам с никакви лекари ИЗОБЩО!

И кво, изнасили те с инструмента си? пхахаххахха :lol:
Не се излагайте, ходенето на гинеколог е като ходенето на зъболекар. Нещо съвсем нормално и необходимо. Ходенето редовно осигурява най-малкото навременно откриване на някой проблем(ако има такъв).

Но да, съгласна съм, ходете при жена.
Мъжете гинеколози са животни. Поне повечето.

theseveredgarden
09-21-2011, 07:11
:lol:

Ми, смея се.

Всеки си има драми в живота.
И то много по-големи от нежелана бременност (която пък вече е плод само на твоята глупост) =)

09-21-2011, 07:23
СЕРИОООЗНО ЛИ? :shock: Божеее никога нямаше да се сетя!
Както и да е. Не посещавам този форум, за да чета назидания от някаква 22годишна пикла. Един съвет-порасни!

anonymous708973
09-21-2011, 07:23
Аз пък съм чувала, че мъжете гинеколози са по-добри, защото имали ... ъъ, респект и третирали по-нежно женските полови органи.
Как обаче ще се съблека пред мъж гинеколог, който ми е 2-3 пъти на годините, все още не ми е ясно.
Фак, като малките деца съм.

LadyDi
09-21-2011, 08:15
Както и да е. Не посещавам този форум, за да чета назидания от някаква 22годишна пикла. Един съвет-порасни!
Ще си вземеш отпуска, струва ми се.

Вие верно тук сте като малките деца. Няма нищо срамно в това да отидеш на гинеколог, това е лекар като лекар. Нито гледа на вас като на сексуален обект, нито нищо.
Колкото до тая госпойца тука, дето обяснява, че й бил "натряскал" инструмента - това са глупости. Не знам дали не е отишла при някой балама, но гинеколозите са изключително внимателни. Неприятно е да, но то е неприятно и да ти бъркат в гърлото, за да ти го прегледат. Съдба, кво да правиш.

По-добре ли е да се прое*ете, да хванете я гъбички, я нещо друго? Трябва да се ходи на гинеколог, профилактично, поне 2 пъти в годината. При оплаквания и по-често.

09-21-2011, 08:16
И защо ти се струва, че ще си взимам отпуска?

LadyDi
09-21-2011, 08:17
И защо ти се струва, че ще си взимам отпуска?
Даже съм вече почти сигурна.
Мери си приказките.

09-21-2011, 08:18
На тебе нещо да не ти хлопа?! :lol:

LadyDi
09-21-2011, 08:22
На тебе нещо да не ти хлопа?! :lol:
Айде точно на мен да не ми се дървиш, да не ти хлопна нещо.

09-21-2011, 08:25
Това, че си админ не те прави божество, нали знаеш?

LadyDi
09-21-2011, 08:31
Това, че си админ не те прави божество, нали знаеш?
Аз ако бях божество, до сега да съм те изтрила, мацко. Просто те предупреждавам, че не можеш да обиждаш когото и както си решиш и е хубаво да си направиш сметката.

Shantia
09-21-2011, 11:04
Момичета, стига сте се шашкали де, да знаете, че просто нямате причина. След първия път вече всичко е по - лесно, понеже знаеш какво е. Няма нищо срамно, пък камо ли страшно. Ако се притеснявате от мъжете идете при жена, но ако водите полов живот е хубаво да се срещате с генеколог на 6м., за да сте сигурни в това, че сте здрави, а и така ще сте по - спокойни, когато наближи момента да започнете плануване на бремености и т.н.

И нали като ти взимат секрет ти вкарват един инструмент- мисля, че се казва спекулум... направо ми идваше да крещя :-# каза ми, че ще го пъхне там, но не ми показа колко е голямо- аз си мислех, че е нещо като пръчица... и усетих как ми го наблъска и направо подскочих и сестрата само ми каза да стоя спокойно, и после усетих как го разтваря вътре и как нещо ме ощипва като ми взимаше секрет...божеее как не умрях- не знам, ужасно беше... после цял ден не мога да се изпикая от болка. Дано не ми се налага скоро пак, че много трудно ще се навия.
Извинявай, не исках да те плаша, ако си девствена изобщо няма да ти бъркат :) Успех!

Спекулума се използва за разширяване на влагалището, за добра видимост на гинеколога. Нещото, с което взимат секрета е като дълга клечица, от която не трябва да имаш неудобство, понеже я тръква съвсем леко за секрет, ако е имало болка, явно лекарката нещо е сгафила или си се паникьосала. Иначе разтварянето на спекулума е единственото неприятно нещо от прегледа.

DragonLady
09-21-2011, 11:22
А после що мъжете се оплаквали, че някой жени са толкова широки, че удоволствието от вагиналният секс за мъжа е доста малко .... То от толкова разтягане настрани на вагиналните мускуси ...
Сега за който ще ми каже, че говоря простотии, това са ми го споделяли приятели - мъже.

deni15
09-21-2011, 11:27
И какво ако съм девствена няма да ми прави нищо,а ако не съм ще ми сложи този инструмент ...

DragonLady
09-21-2011, 11:28
И какво ако съм девствена няма да ми прави нищо,а ако не съм ще ми сложи този инструмент ...

От това което написаха до сега в темата и аз с това впечатление оставам. Като си отворена, дай да те направим буркан ...

Shantia
09-21-2011, 11:30

Ако си девствена ще ти намаже коремчето с един гел и ще те прегледа отвън с инструмент подобен на този за кола - маската, и гела е подобен. Спокойно, нищо страшно! :)

Ако не си, освен със спекулума преглеждат и на видеозон, с един инструмент, който покриват с презерватив.

Иначе влагалището се разширява, от много чест секс, заради възбудата, от раждането, но се възстановява бързо. Но от два пъти преглед в годината е просто смешно...

Иначе размерът на влагалището е индивидуален и различен при всяка жена. Ширината и дължината му не оказват никакво влияние върху активността на жената в сексуалните отношения. Въпреки, че мъжете предпочитат тясно влагалище, това обикновено се дължи на липсата на възбуда при жената.

deni15
09-21-2011, 11:41

Ако си девствена ще ти намаже коремчето с един гел и ще те прегледа отвън с инструмент подобен на този за кола - маската, и гела е подобен. Спокойно, нищо страшно! :)

Ако не си, освен със спекулума преглеждат и на видеозон, с един инструмент, който покриват с презерватив.

Иначе влагалището се разширява, от много чест секс, заради възбудата, от раждането, но се възстановява бързо. Но от два пъти преглед в годината е просто смешно...

Иначе размерът на влагалището е индивидуален и различен при всяка жена. Ширината и дължината му не оказват никакво влияние върху активността на жената в сексуалните отношения. Въпреки, че мъжете предпочитат тясно влагалище, това обикновено се дължи на липсата на възбуда при жената.
И аз трябва да ходя,защото имам някакво странно течение,но не съм девствена.Ама съм тясна по принцип .

Shantia
09-21-2011, 12:09
И аз трябва да ходя,защото имам някакво странно течение,но не съм девствена.Ама съм тясна по принцип .

Всяка жена през живота си е имала течение. Ако е зеленикаво определено трябва да отидеш на профилактика. Но ако е бяло, по принцип не е страшно, но за всеки случай посети гинеколог. А и щом си правила секс, трябва да преглеждаш тялото си. Не се шашкай, кажи на лекарката и тя ще бъде много внимателна, няма да разтвори много спекулума. Винаги има начин да се намали неприятното усещане. Успех! :)

deni15
09-21-2011, 12:11

Всяка жена през живота си е имала течение. Ако е зеленикаво определено трябва да отидеш на профилактика. Но ако е бяло, по принцип не е страшно, но за всеки случай посети гинеколог. А и щом си правила секс, трябва да преглеждаш тялото си. Не се шашкай, кажи на лекарката и тя ще бъде много внимателна, няма да разтвори много спекулума. Винаги има начин да се намали неприятното усещане. Успех! :)
Бяло съм имала,но това е много тъмно кафяво направо черно да кажа... :? Не отивам със страх ,но ми беше интересно какво ще ми правят.

LadyDi
09-21-2011, 12:31

Бяло съм имала,но това е много тъмно кафяво направо черно да кажа... :? Не отивам със страх ,но ми беше интересно какво ще ми правят.
Отивай на преглед непременно. Тъмнокафявото течение обикновено означава кървене. Може да имаш някаква раничка.

Shantia
09-21-2011, 17:08
Може и да се зацапване от овулацията. Но задължително ссе прегледай! :)

LadyDi
09-21-2011, 18:49
Може и да се зацапване от овулацията. Но задължително ссе прегледай! :)
При овулацията понякога също се наблюдава кървене.

xoxi
09-21-2011, 19:30
Аз пък да се включа с една препоръка в полза на мъжете гинеколози.
Мъжете са много по-внимателни от жените. Жените знаят какво е усещането, знаят че не е нищо страшно и съответно не полагат чак толкова старание. Мъжете от друга страна си нямат ни най-малка идея какво е чувството да те прегледат, за това се стараят и внимават много повече.
Не казвам, че няма внимателни жени и некадърни мъже, но се срещат сравнително рядко.

theseveredgarden
09-21-2011, 19:56

:lol:

22 годишна пикла, хихихи, добреее :)