PDA

View Full Version : Образование!



anonymous682486
10-03-2011, 10:14
Здр! На всички аз съм момче на 18г. и съм 12 клас.Тази учебна година завършвам гимназията.Но пред мен стоят някои неща които са ми много трудни.Проблема е че нз дали да продължа да уча ,но знам че ще уча във други градове в зависимост от спец-стта,страхувам се че ще ми бъде трудно в нова среда,а и аз не съм много общителен в смисъл не говоря много със хората,твърде много се притеснявам защото не чувам добре със слуха и т.н.Вие смятате ли че ще е добре да продължа да уча въпреки трудностите.Дали като имам висше образование ще изкарам хубава работа,имаите предвид че съм слаб ученик по принцип минавам около 4,00 през последните години,очаквам и на матурите да изкарам около 4 ама не е сигурно.Даите мнение съвети помогнете ми. :)

granger
10-03-2011, 10:27
Всеки го е страх , всеки ще е в нова среда,но ако искаш да си осигуриш малко по-добро бъдеще,ще се справиш.Няма нищо страшно,повечето студенти минават през това,но всички се справят, не вярвам да толкова трудно,за да не успееш! Пък и е по-добре да опиташ , а не да се чудиш,дали ако беше учил щеше да стане едно или друго! Опитай,няма от какво да се плашиш.Всеки е бил или ще бъде в това положение ;)

chemist9009
10-03-2011, 15:21
Споко ще ти бъде криво през първите 2 месеца после ще свикнеш със средата и с всички...ще създадеш нови контакти даже и да не си толкова контактна личност ;) важното е да се впуснеш по течението на студентския живот!!! И всичко ще се нареди.Успех! ;)

krisence
10-03-2011, 20:24
Спокойно всички са така, всеки се притеснява как ще бъде приет в новата среда, но се замисли от друга посока. Все едно не си чувал как хората си остават вечни студенти, щом е така надали е толкова страшно :wink: :wink: :wink:

NoMore
10-03-2011, 20:57
Всеки го е страх, нормално е! Новото е страшно. Образованието е много важно! Без него никъде няма да те вземат. Дори и трудно ще се наложи да се справиш. Нали трябва да се борим за нещо...? Пък и нали знаеш живота ако беше лесен нямаше да е интересен :)

CrookedMirror
10-04-2011, 14:57
Вие смятате ли че ще е добре да продължа да уча въпреки трудностите? Мда, определено. Ако си изиграеш правилно картите, ти се отварят доста възможности. Да не говорим пък, че създаваш много нови социални контакти, което може само да ти е от полза.
Дали като имам висше образование ще изкарам хубава работа? Зависи от много неща, напр. к'ва специалност ще избереш и дали тя се търси на пазара на труда, от личностните ти качества, от конкуренцията...