Влез

View Full Version : Помощ за цвета на косата / боядисване

shadows92
10-04-2011, 17:45
Здравейте имам проблем с цвета на косата и се нуждая от няколко съвета и мнения за да знам как да постъпя за да оправя колкото се може положението, без да го влоша.

Така естественият ми цвят е кестеняв, но в момента съм руса. Изрусиха ме на фризьор ходих няколко пъти докато постигнах желания цвят и после се боядисвах в домашни условия с боя на Cramer Color 121- super mat --> http://cosmeticline.bg/BOJA-ZA-KOSA-cramer-color-pi-31.html?invis=6

Изрусяваше ми перфектно корените като надолу убиваше оранжевият цвят и не променяше цвета надолу, беше си хубаво русо към жълто по скоро отколкото сиво / тоест беше равномерен цвета/. Но така се случи, че бях в друг град преди няколко дни и не можех да си намеря боята, а корените ми бяха доста израснали и си купих испанска боя, пак същия цвят мат, но това беше най-голямата грешка.
Получи се следното. Нагоре в корените и малко 1-2см надолу стана сиво-мише, личи си, че е сиво защото на долу косата ми е малко по русо-жълтеникава. Въпроса ми е има ли как да оправя положението, защото ако чакам да ми израснат пак корените, сивото само ще слезне надолу, а ако сложа от Cremar Colora се притеснявам дали сивото няма да стане още по сиво или бяло, а не искам да ми бъде в сивия нюанс косата.

Ето снимка за да добиете някаква представа горе долу. Благодаря ви много и се надявам да има начин да замажа положението поне малко..

http://prikachi.com/images/614/3892614n.jpg

shadows92
10-04-2011, 23:02
Никой ли друг не е правил подобна глупост .... :(

marin4itu
10-05-2011, 06:21
Аз направих подобна глупост, обаче не знам как на теб да помогна. :D

Josefinne
10-05-2011, 06:46
Ами, на мен така дори ми харесваш, стои интересно.
Според мен обаче, ако си вземеш от 1вата боя, с която си се боядисвала първо ( по-жълтеникавата ) и си боядисаш пак корените, ще се получи същия цвят, както надолу. Тъй като русо-сивият цвят е по-светъл, той ще се прикрие. :) Честно казано не съм пробвала точно тази комбинация, но доста съм сменяла бои и цветове.

shadows92
10-06-2011, 17:31
И на мен това ми беше първата мисъл, но 121 супер мат на cremar, което съм ползвала се води изсветляваща боя и се безпокоя да не би да изсветли това сивото, а не да го покрие.

bebzgirl
10-06-2011, 19:28
Според мен и така много ти отива ;) Еми не знам.Аз бих отишла на фризиор отново и след това пак да повторя процедурата с боята :)

marin4itu
10-06-2011, 20:10
И на мен това ми беше първата мисъл, но 121 супер мат на cremar, което съм ползвала се води изсветляваща боя и се безпокоя да не би да изсветли това сивото, а не да го покрие.

Според мен ще изсветли още.. Но не знам със сигурност, аз от около месец съм руса..

А иначе и аз направих подобна глупост, както казах по-горе. Бях червена около 5 години и ми скимна да се правя ярко червена, но няма как да стане без да се изруся. И първо бях с руси корени и червена коса, после рижава, а сега съм с русо-бели корени около 3-4 см, а надолу съм по-жълтеникава, така че не си само ти с един цвят корени и надолу друг цвят :D Ама честно казано си ходя така и хич не ми пука, но при мен е това, че аз сама се изрусявам, не на фризьор, защото някак си по-голяма тръпка ми е :D

Di
10-07-2011, 21:51
харесва ми сивото,наблегни на него според мен за цялата коса