View Full Version : Сериозно проблеми с моите родители
martobg93
10-11-2011, 19:09
Значи незнам как да почна.Има някой моменти ,които дори и в момента на големи години ме карат да плача въпреки ,че съм на 18 и е минало отдавна.Става въпрос ,че въпреки вече тази възраст моите родители ми нямат никакво доверие,въобще не ми даваш да решавам за себе си и изобщо каквито и да са решения.
Ще дам един пресен пример от вчера.Разбираме се с приятели от моя клас да отидем този петък да се забавляваме в дискотеката.Родителите ми ги познават тези момчета тъй ,че това ,че не ме пускат не е оправдание.А и на всичкото отгоре моята приятелка също ЩЕШЕ да идва с мене.И какво става.Като един примерен син разбира се изчаках майка ми и баща ми да се приберат от работа,да си починат,да се наядем и т.н.Весел отивам при тях и им споделям за искам за първи път от 3 месеца насам да посетя дискотека с приятели.И тук се започват масовите филми
"Ти добре ли си...ще вземат да те набият тама "
"Има много наркомани"
И в продължение на 10мин ми започват да ми обясняват какви ли не отвратителни и ужасни неща един вид посетя ли дискотеката това ще е последния ми ден от живота :-o .И аз вече пробледнял от срам,незнаещ къде се намирам прекланям глава и почти заплакал от това ,че няма да мога да бъда с приятелите си и МОЯТА ПРИЯТЕЛКА (на която изобщо незнам как да и го споделя това нещо) седят и двамата и майка ми и баща ми се СМЕЯТ.Направо се пукат от смях ,че ги моля да ме пуснат на дискотека. :(
Друг пример.Излизам навън с приятели да се позабавляваме и викам на баща ми дали ще може да ми даде някакви пари.И той естествено ме пита колко и аз му викам "Ще може ли поне 1лв" разбира се с цел да ми даде 2 или 3лв.Така ми се скара ,че му искам "ТОЛКВОА МНОГО ПАРИ" ,че оттогава почти вече не им искам пари.Буквално ви казвам ужасно много ме е страх да искам от родителите си пари вече като излизам за да не ми се скарат или нещо подобно.
И ето една история от това лято която направо съжалявам ,че изобщо я направих.За първи път в живота ми отивам на лагер с училището на море!Искам да поддчертая ,че за първи път в живота ми изобщо излизам от града на почивка без мойте родители.Прекарах там невероятни 7 ДЕНА.Невероятни купони и т.нРазбира се не съм правил някакви маргарии,да се напивам или нещо подобно :).Напротив даже бях много примерен.Върнах се.Майка ми не ми говореше 3 седмици.Баща ми се караше ,че майка ми постоянно му мрънкала защо са ме пуснали на МОре САМО МЕН И ,ЧЕ АЗ СЪМ ВИНОВЕН ,че не са отишли и те на море.
АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ДЕН ми го набиват в главата.ЧЕ АЗ СЪМ ВИНОВЕН И ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМ УЖАСНО ЗАДЕТО СА ПУСНАЛИ СИНА СИ ЗА 1-ВИ ПЪТ НА ПОЧИВКА ,А НЕ СА ОТИШЛИ ТЕ НА МОРЕ.Всеки ден ми го натякват и то от тази весела почивка вече не ми остана и един спомен.Направо искам да я забравя ,а си прекарах толкова хубаво :cry: .Карат ми се постоянно и ми го натякват "а ти беше на море нали??,а ние не бяхме така ,че недей да искаш много".
Винаги съм ги слушал!ВИНАГИ!
Отличен ученик съм и нямам никакви проблеми!Поведението също ми е добро!
Никога не съм бягал от нас и никога не съм разочаровал родителите ми.
Но според вас заслужавам ли такова отношение?Какво да направя за да ме разберат?Не издържам.На 18 години момче плаче от мъка от това ,че родителите му се смеят на него защото действително аз нищо не мога да направя.Аз само питам те или ми викат "абе махай ми се от главата" или ми се смеят ужасно което много ме удря в сърцето.
А пък като малък колко съм плакал.Всички мои приятели излизаха с колелелата и съответно и аз.И ходиха да карат на една гребна база която се намира на около 200м от нас обаче мен не ме пускаха.Крил съм се зад блоковете и наистина там съм плакал с часове :(.Но просто имах невероятни приятели ,които ме разбираха и се връщаха заради мен ;( просто като се сетя отново ме избива на тъжни емоции.
Дали съм емоционален?
Да емоционален съм.Но просто разберете ме ,че се чувствам ужасно.Имам си приятелка на която като и обясня сигурно за моите родители и тя ще ми се изсмее и ще си помисли ,че я бъзикам.Също много пъти ми се е случвало като искам да отида на кино с приятел (примерно за 2-ри път в годината)да не ми дават пари защото скоро съм бил ходил,а това не е така и се е случвало моя приятел да ми плаща билета само и единствено да съм с него и да му правя компания ;(.А аз съм плакал от това ,че съм се чувствал напълно безпомощен в такива ситуации.Просто незнам какво да правя ;(
Shturrrche88
10-11-2011, 19:33
Това е ужасно, пич.
Ами единствения ти шанс е, като завършиш училище да отидеш да учиш в друг град, за да си делече от тях, да си намериш някаква почасова работа, за да си поне малко финансово независим...
Доста кофти се гаврят с тебе, но може би се притесняват, щом ти развиват такива теории за дискотеката и не са те пускали да караш около гребната база...Но е ужасно егоистично да обвиняваш детето си, че за първи път е отишло на море, а ти няма да можеш да отидеш заради това... :-x
martobg93
10-11-2011, 19:37
Това е ужасно, пич.
Ами единствения ти шанс е, като завършиш училище да отидеш да учиш в друг град, за да си делече от тях, да си намериш някаква почасова работа, за да си поне малко финансово независим...
Доста кофти се гаврят с тебе, но може би се притесняват, щом ти развиват такива теории за дискотеката и не са те пускали да караш около гребната база...Но е ужасно егоистично да обвиняваш детето си, че за първи път е отишло на море, а ти няма да можеш да отидеш заради това... :-x
Завършването ми е чак догодина ,а аз вече не издържам това е от мнооого години така разбирате ли.Някак си мисля ,че дойде края на сили ми да търпя това.Мисля да се преместя временно да живея в баба ми.
Shturrrche88
10-11-2011, 19:40
Еми, щом имаш възможност-премести се.
А и, вярно, че си ученик, но си пълнолетен. Можеш да си намериш работа и в момента на 4 часов работен ден...
Мисля, че ще успееш да направиш нещо със себе си, стига да се научиш да не отстъпваш и да не ги оставяш да те унижават.
aleks4600
10-11-2011, 20:17
оуу това е много гадно :( ама спокойно :) ти вече си пълнолетен и можеш да си намериш работа и поне да нямаш проблеми с искането на пари :) иначе опитай да изтърпиш до завършването си и драсвай на някъде ;)) и аз тва смятам да правя понеже на мен пък баща ми всеки ден ми вика за щяло и нещяло :-D е ама се свиква .. постави си някаква цел и след завършването ти бягай далече ;) А и като завършиш ако учиш в хубаво училище и си намериш университет гледай да събереш пари и да ги пратиш за една седмица на някое местенце С ПЛАЖ и като те питат защо е този жест им кажи, че ти е било адски гадно ЧЕ НЕ СА ХОДИЛИ И ТЕ НА МОРЕ и затова ги пращаш ;) мисля, че след това ще се позамислят малко ама има време до тогава.. опитай да издържиш :-o
martobg93
10-11-2011, 20:48
оуу това е много гадно :( ама спокойно :) ти вече си пълнолетен и можеш да си намериш работа и поне да нямаш проблеми с искането на пари :) иначе опитай да изтърпиш до завършването си и драсвай на някъде ;)) и аз тва смятам да правя понеже на мен пък баща ми всеки ден ми вика за щяло и нещяло :-D е ама се свиква .. постави си някаква цел и след завършването ти бягай далече ;) А и като завършиш ако учиш в хубаво училище и си намериш университет гледай да събереш пари и да ги пратиш за една седмица на някое местенце С ПЛАЖ и като те питат защо е този жест им кажи, че ти е било адски гадно ЧЕ НЕ СА ХОДИЛИ И ТЕ НА МОРЕ и затова ги пращаш ;) мисля, че след това ще се позамислят малко ама има време до тогава.. опитай да издържиш :-o
Ох това докато го дочакам имам чувството,че ще умра ;( .Разбираш ли.Пред тези спорове бяха по-рядко защото все пак бях по малък и много много не исках да се поззволявам да ходя на кафета,барове,дискотеки и т.н.А сега като искам дори и малко да се пооутпусна КРАЙ не може.!Т.е колкото по голям станах толкова повече чувствам тези нужди и тези спорове вече са ежедневни и просто.... :(
Искрено ти съчуствам,но не мога да ти помогна с много защото никога не съм бил в твоето положение.Смисал наще са супер разбрани хора,но аз не злопотребявам с това.Идея е да разкажеш на баба си и ако тя е разбрана може да отидеш при нея докато се осъзнаят малко твойте родителници.Сега колко е вярна историята ти незнам,но може родителите ти да нямат пари ? Или да си им дал повод да се страхуват за теб или да ти нямат доверие незнам.Ако държат много на образованието.След 12 клас отиди в чужбина или София незнам,това е за сега ако има още нещо ще пиша пак.
УСПЕХ :)
ПП: Ти си силен човек щом си си хванал гадже,а ваще те третират по тоя начин...ако бях на твое място щях да мисля само как да избягам,а не за момичета :D
Леле,това е гадно.. аз съм момиче и съм на 16,ходя си по дискотеки (е,понякога през седмицата ми мрънкат,заради даскало), но само тогава.А твоето положение много гадно.. направи каквото можеш,премести се .. или не знам.. лично аз не знам какво щях да правя,ако нашите бяха с такова мислене :?
Прочетох ти поста ...
Това че си емоционален е страшно гадно и коварно нещо ... трябва да се опиташ поне малко да намалиш емоциите , защото живота е още по-шибан .
Пълен с разочарования и несправедливости . Дори на мен ми е тежко на определени моменти .
Относно родителите ... еми кофти , на такива си попаднал , не можеш да ги смениш .
Срам - това също трябва да го превъзмогнеш ,защото ако пред родителите те е срам да се покажеш , смятай че за напред ти ще си изтривалката .
За да се изправиш срещу тях и да изявиш претенциите си ,трябва да имаш ташак , да си готов за най-лошото . Дори това да значи да се отделиш и да започнеш самостоятелен живот .
Просто им покажи че можеш да поемеш отговорност за себе си .
Успех !
martobg93
10-12-2011, 10:55
Искрено ти съчуствам,но не мога да ти помогна с много защото никога не съм бил в твоето положение.Смисал наще са супер разбрани хора,но аз не злопотребявам с това.Идея е да разкажеш на баба си и ако тя е разбрана може да отидеш при нея докато се осъзнаят малко твойте родителници.Сега колко е вярна историята ти незнам,но може родителите ти да нямат пари ? Или да си им дал повод да се страхуват за теб или да ти нямат доверие незнам.Ако държат много на образованието.След 12 клас отиди в чужбина или София незнам,това е за сега ако има още нещо ще пиша пак.
УСПЕХ :)
ПП: Ти си силен човек щом си си хванал гадже,а ваще те третират по тоя начин...ако бях на твое място щях да мисля само как да избягам,а не за момичета :D
Повярвай ми имаме пари :).Не искам да звучи самоуверено ама не сме бедни като цяло.Щом дават и 20лв на ден за цигари.Въпроса не е в парите и т.н.Въпроса е ,че не искат да ми се доверят защото не са СВИКНАЛИ да го правят!Разбирате ли?Винаги съм бил кротък до тях,не съм им правил проблеми и каквото кажат изпълнявам.Никога не съм правил някакви глупости или нещо подобно.И да имам си приятел и тя е единствения човек ,които в момента ме кара да се чувствам щастлив и ми помага в такива трудни моменти :).Да избягам ли?То ако ставаше толкова лесно вече щях да съм го направил :).Не става така.
Мерси на всички за съветите до тук :).
NarutoShippuuden
10-12-2011, 16:04
Едрах ги в родителите, ти за Ammo - Nation да си чувал? Еее това беше бъзик. Ние от форума с нищо не можем да ти помогнем само със съвети. Майка ти и баща ти са много алчни и гадни хора. Както казаха преди мене, ако можеш да избягаш - избягай при баба си / дядо си . Другият вариант е да ги търпиш до завършването и после да отидеш в София или където си преценил и да си на квартира. Можеш да си намериш и 4 часова работа. Познавам един който учи в софия и се издържа като продава билети за филми :)
badsector
10-12-2011, 17:33
Как да ти се доверят, като искаш дискотечки, барове, купончета, моренце... Затова и не ти дават пари, да не ги харчиш по глупости, като безсмислени забавления. Вече си пълнолетен, хващай се в ръце и изкарвай пари. Има хора и на по 16 са почнали да работят. Време ти е да станеш мъж, а не да ревеш за всяка дреболия. Нещо май приятелката ти да не се казва Пешо? Стягай се.
ccdesigns
10-12-2011, 19:30
Как да ти се доверят, като искаш дискотечки, барове, купончета, моренце... Затова и не ти дават пари, да не ги харчиш по глупости, като безсмислени забавления. Вече си пълнолетен, хващай се в ръце и изкарвай пари. Има хора и на по 16 са почнали да работят. Време ти е да станеш мъж, а не да ревеш за всяка дреболия. Нещо май приятелката ти да не се казва Пешо? Стягай се.
Aйде стига и ти сега... Прави са да се притесняват за дискотеката, ама да не го пускат всякакви неща и да не му дават почти никакви пари (даже от първия пост разбрах НИКАКВИ) определено е ПРЕКАЛЕНО! А това родителят ти да ти натяква и да се възползва от това че си чувствителен (един вид леко слабата ти психика) и да ти натяква как само ти си отишъл на море ВЕДНЪЖ и да те кара да се чувстваш още по-виновен е повече от прекалено ;) Разбирам родителите му за това, че се притесняват, но да не му дават почти никакви пари и да не го пускат почти никъде? Това е прекалено. За случката с морето казах вече, нямам думи отностно нея :X Всичките печени хора, които познавам, от които наистина ще стане човек, получават прилични пари и добро възпитание, просто родителите вероятно от страх го лишават от всичко :X
Мале човек искрено ти казвам разплаках се ! много прилича на моята история тъй като майка ми се държи с мен отвратително имам чувството че обича само брат ми за всяко нещо ставам аз виновен (извинявам се за спама) Ами моя съвет е премести се у баба ти да стоиш там дълго време и ако тогава не им липсваш просто това не са родители. УСПЕХ :)
MissChocolate
10-13-2011, 04:51
Пич, на 18 си. 18.18.18. Пълнолетен си.
Вместо да съжаляваш за миналото си и на какво семейство си попаднал, намери си работа, изкарай едни пари, трупай си ги и накрая просто се изнеси.
Стягай се. Покажи им,че не си ревлъо и можеш да определиш сам по какъв път да поемеш.
BrainlessROCKBABY
10-13-2011, 09:16
this shit sucks. не е необхдимо да му давате акъли, достатъчно са му проблемите.
вашите явно няма да се усетят сами, можеш ли да си намериш работа? един ден просто се изнасяш от вас и токова. това е прекалено и НЕ, не заслужаваш такова отношение.. успех. http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/emoticons/emoticon-0134-bear.gif
anonymous708973
10-13-2011, 15:48
Вие кво си мислите? Че 18 са много ли?
iiordanova
10-13-2011, 17:01
Ти си на 18! Пълнолетен си.
Следователно си събираш парцалките и се изнасяш. Намираш си работа обаче преди това. Ако щеш продавач,няма значение. И постепенно ще си стъпиш на краката и ще заживееш самостоятелно! Това е решението на проблема ти. Да,няма да е лесно в началото,ама какво от това?! Нищо не е лесно. Опичай си акъла и си живей както ти е кеф.
Не знам как може да търпиш този живот. Аз никога! нямаше да допусна живота ми да е като твоя. Ти се подтискаш психически и от там ти идват всички проблеми.
Брато просто ги игнорирай , намери си такава работа , че да можеш да я комбинираш и с учението .Просто дай шанс на всеки твой ден да бъде най-добрия в живота ти .Не мисли за миналото нито за бъдещето а само за настоящето ;)
anonymous708973
10-13-2011, 17:43
Следователно си събираш парцалките и се изнасяш. Намираш си работа обаче преди това. Ако щеш продавач,няма значение. И постепенно ще си стъпиш на краката и ще заживееш самостоятелно! Това е решението на проблема ти. Да,няма да е лесно в началото,ама какво от това?! Нищо не е лесно. Опичай си акъла и си живей както ти е кеф.
Не знам как може да търпиш този живот. Аз никога! нямаше да допусна живота ми да е като твоя. Ти се подтискаш психически и от там ти идват всички проблеми.
Я ми кажи на колко си години. Мислиш ли на 18 да се изнасяш или смяташ, че за момичета не важи?
iiordanova
10-13-2011, 17:53
Я ми кажи на колко си години. Мислиш ли на 18 да се изнасяш или смяташ, че за момичета не важи?
На 15 съм. Да,смятам да се изнеса на 18. Искам да съм самостоятелна,а не да завися от някого. Като се изнеса ще уча и ще си намеря работа. Няма да тръгна с някой чичко,който да ме издържа.
anonymous708973
10-13-2011, 19:10
Простено ти е, малка си още.
Ще видиш, че нещата въобще, ама въобще не стоят така.
Biskfitka
10-13-2011, 20:29
Донякъде съм съгласна с PinkPan7her .Това не ви е Америка,да се изнасят на по 18 годинки.Тук условията са много по-различни. Авторе ,изпуснал си момента да ''възпиташ'' родителите си (мда и тоя момент го има) . Трябвало е по-рано да се сетиш да започнеш да си държиш на своето,вашите те приемат като дете.Изобщо не е нормално да не ти дават почти никакви пари,но опитай да си намериш работа :) И отиди при баба си за малко,ако мислиш,е ще ти е по-добре.
А за приятелката,ако те обича,ще те разбере :)))
SisiStrange
10-14-2011, 19:09
На 15 съм. Да,смятам да се изнеса на 18. Искам да съм самостоятелна,а не да завися от някого. Като се изнеса ще уча и ще си намеря работа. Няма да тръгна с някой чичко,който да ме издържа.
На 15 и аз говорех така. :)
Не става толко просто. Не и, ако искаш да учиш. Не си мислете, че на тия работи за по половин работен ден се изкарват лудите пари. 200-300 лева максимум на месец за половин ден без опит, квалификация и на 18. Това е баш наема и малко храна. А сметките? А някакви за него си пари? Айде моля ви се. Единственото, което на мен ми хрумва е да идеш наистина при баба си и да хванеш някаква работа, колкото да и помагаш със сметките, за да не си в тежест.
То това не е нямане на доверие, аз като гавра го виждам. Единствения път е да намериш някакъв начин да се издържаш сам (иначе казано да си независим от тях) и бягаш от тях. Задължително в тази последователност!
Shturrrche88
10-16-2011, 06:45
На 15 и аз говорех така. :)
Не става толко просто. Не и, ако искаш да учиш. Не си мислете, че на тия работи за по половин работен ден се изкарват лудите пари. 200-300 лева максимум на месец за половин ден без опит, квалификация и на 18. Това е баш наема и малко храна. А сметките? А някакви за него си пари? Айде моля ви се. Единственото, което на мен ми хрумва е да идеш наистина при баба си и да хванеш някаква работа, колкото да и помагаш със сметките, за да не си в тежест.
Нали знаеш, че всеки на 15-16 години вече е виждал момента, в който навършва 18 и казва "аз се изнасям и ще се оправям сам"...и следва половин час бурен смях от родителското тяло ;) Всички сме го казвали, или чували. И 90% от тези, дето се изхвърлят все още живеят с мама и тати и разчитат на джобните, които те им дават, а оправданието е "студент съм", "криза е", "не мога да си намеря работа".... И така докато не го вземе бъдеща съпруга или съпруг да си го доотглежда...
Гадно е, съжелявам че си в такова положение, дрън дрън дрън. Така си е, не споря. Симпатизирам ти!
Сега по същество.
Те ще продължават да те третират така докато ти не направиш нещо по върпоса.
Първо, като вече голям човек, сядаш и разговаряш с тях. Казваш им това което си написал и на нас. Опитваш се да оправиш нещата като възпитан и зрял млад мъж. Гледай да няма сълзи, репетирай.
Ако не стане с добро, почваш да не им говориш и търсиш работа (каквато и да е) за да имаш поне джобни. Все пак имаш приятелка а и ти имаш нужда да излезеш някаде от време на време. Като говорим за излизане, ходиш кадето си искаш, без да търсиш разрешение от тях (все пак не си говорите). Кво е най лошото което може да стане? Ще те изгонят от вас ли? Да да, те на 1 дискотека не те пускат от претиснение пък да не говорим да те изтървът за постоянно. А и не вярвам да са толкова лекомислени че да ти кажат да си събираш багажа. Но и да ти го кажат, ще бъде от яд, не го приемай сериозно а просто излез от вас и остави страстите да се охладят.
Това с изнасянето от вас, може да си го избиеш от главата. Всъщност нека да е там за да имаш някаква цел, че без цел в живота не става, но на този етап ще си остане само там, в главата ти. Просто не е реалистично в твоя случай и наистина е много трудно да се справя сам човек, да не говорим че не изглеждаш готов за такава стъпка (може и да греша).
Жалко наистина! Единственото добро в тази история са гаджето и приятелите ти. Не давай на никой да ви раздели, защото ако и тях ги нямаше ей тогава щеше да видиш кон боб яде ли...
mrankoniiii
11-16-2011, 18:35
Да бе ти си на 18 пълнолетен си работи някъде и без никви угризения се изнеси от вас без значение какво казват ваште . Започни живота от начало стани по силен и вообще да не ти пука
krem4et0
11-16-2011, 20:09
То щото работа се намира лесно...аз висшистка с 3 специалности стоях сума ти време безработна, защото в града имаше работа само и единствено за шивачки и продавачки на смени, а какво остава за такъв без образование, опит и ценз?
А сега трудът ми е оценен на 5 и 50 за 90 минутен час във ВУЗ (и докторантската стипендия ест, която е 450 лева). Изобщо това си е някаква химера за огромната част от младите хора. А ако трябва и да си под наем...Не ми се мисли как би се справил сам, дори и да работи.
От друга страна би ми било много обидно, ако отрочето ми не ми каже къде ще ходи и кога ще се върне (приблизително), пък ако ще да е на 20. Смятам, че е нормално да уведомиш хората, с които живееш, че ще отсъстваш от дома си. Особено ако са притеснителни. Че и аз сега уведомявам половинката си, че съм на мероприятия и ще се върна до 12/ще ходя на дискотека. Ако той не го направи като излиза, нали ще умра от притеснение...
Това не значи, че симпатизирам на родителите на автора, напротив. И аз съм живяла в доста консервативно и притеснително семейство, имала съм строг бюджет и съм знаела до къде и какво мога да си поискам. Не го възприемам напълно, но смятам, че трябва да има и определени рамки. Разбира се не такива. Много съм се бунтувала. Имало е огромни скандали и желание да се измъкна. Е, случи се и сега се обичаме много повече, защото си липсваме. Аз не се дразня и съм станала по-спокойна...изобщо ползи има много, но недостатъците да живееш самостоятелно също не са малко. Повярвай, всеки лев знам от къде идва и къде отива, организирам всичко в дома си от готвене до бюджет и проблемите са съвсем други. На ръцете на мама и тати е по-лесно, но по-неудобно.
Аз бих те посъветвала да си намериш отдушник временно - хоби, спорт, учене за изпити...каквото и да е, да си опичаш питката и да следваш в друг град при ясно определени условия по издръжката, за да установиш лесно и желаната форма на обучение. На този етап действай както си знаеш и просто уведомявай, а не питай.
Стига да имаш тази възможност се стегни, влез в специалност, която ти искаш в друг град. Тогава нещата ще ти се подредят, но тогава пък внимавай като ти падне пердето да отидеш в другата крайност, че съм виждал подобни случаи... и не са приятна гледка. :)
antineutral
11-17-2011, 08:00
Не знам дали е позволено тук да се пуска тема от друг форум, но все пак обърни внимание на по-долното мнение от линка, който ти давам, доста синтезирано написано:
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=99110&pid=1615413&mode=threaded&start=#entry1615413
А иначе големите проблеми между поколенията, по общо мнение, се дължат на комунизма и демокрацията и начина, по който се моделира единия и другия тип мислене. Родителите ти нямат вина. Те са живели и израстнали във време, в което е било важно да си примерна личност и да се спазват някакви рамки на 99%. Ако някъде нещо сгафиш- съвсем наскоро по телевизора видях и мн ми хареса израза- отиваш на "Московска" 5(демек бой докат мърда). Хората като цяло имат навика да създават мислене и усещания за минали събития, които реално нямат практическа стойност днес. Може да се обясни и научно- ендорфини хормони и тем подобни ала бала. Примерно виждаш мечка в гората изкарваш си акъла и после само кат се сетиш, ти става кофти, независимо, че си в центъра на София и мечки има само в зоопарка. Хубавата страна на всичко това, е че все някога някой се досеща, че сичко това е нелепо, и в случая това си ти, тъй като все пак си човека, дето е обрал негативите. Успех! :)
Може би се опитват да ти напраявт детството като тяхнот, може да го правят неволно защото, когато те са били на твоята възраст техните да са се държали така с тях и са придобили този метод на възпитание. Сигурно смятат, че още си млад за такива работи или са уплашени от това което да дават по новините. Има много гадни неща, кито се случват на твои връстници и са изплашени. А за парите, за парите незнам какво да ти кажа, може би са стиснати за такива работи или по-точно за теб, защиото знаяъ, че ти след време ще се изнесеш и сигурно няма да се обърнеш и да им помогнеш, ясвно си мислят това или просто не смятат, че ттрябва да ти дават пари, ако вкъщи ти предоставят всичко. А на море може би и те са искали да отидат, но не са им достигали пари или не им се е давало още за отидат. Честно казано от всичко, което казах рабрах, че родителите са много стиснати и наплашени от всичко което става с другите и за това се държат така с теб, надали го правят нарочно, както казах, те сигурно са придобили този навик да ти провалят детството , защото родителите им са се държали по този начин с тях. Но на всичкото отгоре те са твои родители и това, че имаш покрив над главата е досттъчно, някои хора нямат какво да ядът, а ти за дискотеки мислиш. Може би си егоист, помислили затова преди да почнеш да пишеш темата????
Muaythaifighter
11-17-2011, 19:32
а,а,а тоз пак ти си някаф смотаняк ве момче и аз сам на 18 и на мен кат ми говорят някфи мании , им казва слабо. И ходя дет си искам и може и вечерта да не са пребера.Смисал , викат ми прави кот си знаеш
ForzaFelipe
11-17-2011, 20:38
Абе човек ти си на 18...Питам те,ти някога работил ли си?Как искаш да ти имат доверие,ти говориш за дискотеки,купони,морета...е да,вярно е че прекаляват,наистина сега това не може да се отрече,но ти си на 18,лятото вместо да ходиш по морета с парите на мама и тати можеше да си намериш работа,да си изкараш пари да си платиш почивката и да ти е кеф.Според мен не са видели човек на който да разчитат,глупаво е,но пак да кажа,ти си на 18 и можеш да докажеш че може да ти се доверяват...Да видиш цяло лято като си изкарваш парите и един път не им искаш пари,като те виждат как се прибираш от работа и си правил нещо значимо дали като ти трябват пари няма да ти дадат.Може и да греша,не те познавам,не мога да кажа със сигурност,но според мен ти никога не си направил нещо за да им се докажеш че може да ти имат доверие.Аз също съм на 18,знам как стоят нещата и да ти казваме да се изнесеш няма да стане,глупаво е да мислиш че като станеш на 18 и хоп трябва да се изнесеш и да заживееш своя живот,напротив,можеш точно тогава да покажеш че си станал на 18 не само на лична карта,че може да ти се има доверие и да си живееш до 19-20 с вашите.Аз също не искам да завися от нашите но не може всичко изведнъж да стане.Покажи им че си станал голям и ще ти имат доверие.
пич на 18 си пълнолетен си тва че си емоционален е малко шибано а още по- шибано е че те се подиграват с това моят съвет е да започнеш работа за по 4-5 часа и да изкарваш поне малко пари но и да имаш време да учиш