PDA

View Full Version : Приятел vs. Гадже

Salom
10-12-2011, 12:25
Здравейте!
За втори път се допитвам до хората във форума.
Имам следния проблем... От известно време си пиша с едно момче от училище, поздравяваме се на коридора и т.н. Даже напоследък усещам, че леко хлътвам... Проблема идва оттам, че определено го искам за приятел (защото е невероятен човек като цяло), но не съм сигурна дали трябва да рискувам приятелството в името на нещо повече........ :(

Sh@d0w
10-12-2011, 12:30
Той как се държи с теб?Ако има признаци,че те харесва,опитай.

Salom
10-12-2011, 12:39
Той се държи супер мило с всички... не мога да преценя така.

iiordanova
10-12-2011, 12:41
Пробвайте да излезете на кафе. Сама ще усетиш отношението му.

Sh@d0w
10-12-2011, 12:45
Стига с тия кафета бе.Ще се забутат в някво кафе и какво?Толкова е банално и изтъркано.

Пробвай да се засечете някой път след даскало,да походите малко и да си поговорите примерно.Или ако имате общи приятели да излизате заедно.Идеята е да се виждате извън ежедневната обстановка в училището.

Варианти много.Импровизирай (стига да не си много срамежлива де).

NomNomNom
10-12-2011, 12:52
Стига с тия кафета бе.Ще се забутат в някво кафе и какво?Толкова е банално и изтъркано.

Човек, вънка е такъв студ, че даже аз бих отишла на кафе /болна съм и май от тва ми е студено ;д/

Иначе , излезте да видиш как ще се държи , то не пречи да сте и приятели , и гаджета / даже не разбирам когато хората са интимни/гаджета/любовници без да са приятели.

anonymous708973
10-12-2011, 12:53
Точно.
Партнорът ти трябва едновременно да е любовник (бахти странната дума, но описва нещата точно), хем да е най-добрият ти приятел. Това за мен е пълноценна връзка.

sapphire5
10-12-2011, 12:54

Човек, вънка е такъв студ, че даже аз бих отишла на кафе /болна съм и май от тва ми е студено ;д/
Не, не е от това, че си болна... НАЙСТИНА Е СТРАШЕН СТУД! :(

Sh@d0w
10-12-2011, 12:55

То и аз съм болен :o

Иначе кафето не е единствения вариант като е студено навън.Просто се изисква малко мозък и креативност.

"Днес ще играем на билярд,искаш ли с нас","Ще ходим на боулинг","Ще се събираме еди къде си","Знам едно място където...искаш ли да дойдеш с мен" са само част от вариантите.

abvd
10-12-2011, 13:56
Едно кафенце ии малко разговории ии ще си прецениш дали си заслужава :) Успех от мен ! :P

Salom
10-12-2011, 14:00
Веднъж сме излизали заедно, но тогава не бях на такава вълна. По принцип не съм от срамежливия тип и съм вършила всякакви глупости, обаче все пак си меря думите (и действията :-D ). Но самият въпрос не е в това дали да сме гаджета или приятели. Просто не искам да се получи някоя конфузна ситуация, която да ограничи комуникацията и по този начин да не можем да поддържаме приятелски отношения.
Иначе много благодаря за съветите. Ще се възползвам :-)

TrickyAngel
10-12-2011, 18:45
Имах абсолютно същия проблем... Всъщност не знам как да те посъветвам, защото аз самата останах и без приятел и без гадже, но пак бих постъпила така, защото си беше изживяване за милиони. :)

SuNsEt
10-12-2011, 18:59
Еми със сигурност трябва да говориш с него за това...

Shines
10-12-2011, 20:15
+1

valdesbg
10-12-2011, 20:30
Като осъзнаеш че гаджето е добре да ти е И приятел(най-добрия за предпочитане) и се научиш да помеаш рискове тогава ще разбереш.

Тва е изтъркано - "ще си развалим отношенията". Оправдание за пред теб си е. Ако са ви толкова крехки отношенията още от сега го заебавай.

gabsit000
10-13-2011, 06:06
анализирай си добре чувствата,това наистина какво искаш от него..дали да сте си само приятели или това да им продължение .. и тогава действай както си решиш ..

Salom
10-13-2011, 10:23
+1

Извинявайте, обаче не мисля, че в случая разговорът е подходящ. Какво да му кажа?

Може би не се разбира в поста ми, но засега го възприемам само като познат. В смисъл, че бих искала да съм приятелка с него (за което съм напълно сигурна). Рядко може да се намери човек като него.

Получава се малко като приказката за кучето и кокала... Искаш нещо, но когато го получиш не ти стига и искаш още, но може да загубиш и предишното... Но аз не съм получила първото и при положение, че се хвърля директно към нещо повече от приятелство, може да изгубя и това, което не съм имала...

Изказах се крайно объркващо. Дано разберете... :-D

anonymous708973
10-13-2011, 13:44
Разбирам те изключително добре.
Изгради емоционална връзка и тогава пристъпи към по-нататъшни действия. Но се дръж като жена, а не като приятелка. :) Дано ме разбереш.

Salom
10-13-2011, 17:01
Би ли дала пример? Не мисля, че те разбирам точно :?

anonymous708973
10-13-2011, 17:03
Няма да слушаш за любовните му разочарования, за бивши гаджета и прочее, защото това го прави една приятелка, а не момиче, което иска момчето за нещо повече от приятел. Всъщност, няма лошо да ти разкаже малко, тамън ще го опознаеш и в този аспект, но не го оставяй да ти мрънка и да те приема за приятелка-отдушник.
Слушай го, вниквай в това, което ти казва, опознавай го като човек, изненадвай го... - това ти е емоционалната връзка.

:) Ако има още нещо, питай.

Salom
10-13-2011, 17:57
Предполагам, че започна ли да изглеждам като приятел в очите му изгарям... така ли?

Ох, вече съвсем започнах да се обърквам... Пък и решение не мога да взема относно кое от двете ми е по-важно.

Благодаря за съветите и със сигурност ще питам пак :)

anonymous708973
10-13-2011, 18:12
Хубавото нещо е, че за много малко момчета има варианта "просто приятелка", тоест... или ще е с теб, или ще сте просто познати.
Докато при нас е обратното - започнем ли да възприемаме едно момче като просто приятел, трудно има шанс за повече.

Пак ти казвам - не трябва да избираш :)

Salom
10-13-2011, 18:22
А ако не дай си Боже разбере, че съм заинтересована от него по различен начин? Няма ли това да се отрази на евентуалното ни приятелство? :(

anonymous708973
10-13-2011, 18:25
Ако е свестен, не би трябвало.

Salom
10-13-2011, 18:30
А ако се окаже прекалено свестен и се чувства гузно? :?

anonymous708973
10-13-2011, 18:36
Тия "прекалено свестни" никога не съм ги харесвала... Затова и нямам опит с тях.

Salom
10-17-2011, 14:03
Знаете ли какво? Мислих. Много мислих. Даже си начертах една много полезна схемичка. И реших - ще се пробвам.
Дотук добре. Само дето съм изправена пред три възможни варианта, които биха ми донесли по още да изхода от ситуацията:

1. Да го поканя да излезем и да му кажа направо как стоят нещата.
2. Да правя очевидните намеци, които да се надявам да разбере.
3. Една моя много добра приятелка предлага да говори с него.

Мога да разсъждавам с часове над възможностите, но едва ли ще е кой знае колко интересно.

Та сегашният ми въпрос е:
Какво, по дяволите, да правя?!

stynioo
10-17-2011, 14:09
Вариант №2 според мен е най-добре .. то почти винаги в такива случеи са тези три варианта :D

badsector
10-17-2011, 14:57
Защо го искаш за приятел? Защото може да ти е от полза, да стои до теб и да те подкрепя за глупостите ти? И в замяна нищо да не му даваш? Не го измъчвай, по-добре му се мятай.

Salom
10-17-2011, 15:00
Защо го искаш за приятел? Защото може да ти е от полза, да стои до теб и да те подкрепя за глупостите ти? И в замяна нищо да не му даваш? Не го измъчвай, по-добре му се мятай.

Не мисля, че е точно по темата.... :-D