Влез

View Full Version : Нямам си най-добра приятелка

PamelaIvanova
10-16-2011, 22:04
Винаги съм си мечтала да имам най- добра приятелка до себе си, на която да мога винаги да разчитам, да й имам доверие, с която да сме неразделни, тя да бъде моето второ "Аз". Но започвам да се отчайвам, като гледам как всеки се възползва от ближния си. Имах една приятелка, която замалко я помислих за най-добрата ми, но
след не много време видях, че тя е скрита лимонка. Прави се на една, но всъщност е съвсем друга. Тя определено знае как да се възползва от хората. Промених си отношението и тя разбра защо. Ето, това е първият провален случай за най-добра приятелка. Скоро се запознах с едно момиче, което е доста по-свястно от мен. Много ми е симпатична и приятна, мога да говоря с нея с часове за проблемите си, винаги ме изслушва и ми дава съвет. Просто е малко скучна, не излиза много, не и разрешават да е навън до късно, не отдава такова значение на външния вид като мен. А и се оказа, че тя има най-добра приятелка, с която се познават от малки. Възможно ли е това да е поредният провален случай за най-добра
приятелка? Знам, че има много време, ще се запозная с още много хора и някога ще имам най-добра приятелка, но не искам да се случи след много време..

fibichkaa
10-16-2011, 22:51
Ще дойде и това време спокойно . btw на 14/15 ли си ? Ти сама ще почувстваш , кое момиче те допълва . :)

Seattle
10-16-2011, 23:37
Кой ти каза че човек не може да има повече от 1 най-добър приятел? Възможно е да е поредният провал, но никой неможе да ти каже със сигурност. Щом те разбира и се държи като истински приятел, значи за сега няма за кво да се претисняваш.
Между другото, това че е скучна не е критерии. Явно родителите и са малко по стриктни, което е напълно нормално ако сте по 16. А за това как се облича, може има много пречини. Бъди добра приятелка и направи нещо по въпроса например? Офертирай и да отидите на козметик, на фризиор, или я нацапай с сенките си, знам ли все пак съм мъжко.

FuckingFreak
10-17-2011, 06:30
^ Имала съм случай с още 2 "най-добри приятелки", в който ако излезнех с едната, другата се дразнеше и ми казваше, че не и обръщам внимание. А като бяхме трите, естествено обръщах внимание на тази с която се познавам от по-отдавна.. Просто не стана работата. И така "излишното" момиче се махна и останахме само 2те .. Но аз гледам на себе си като на интелигентен човек, който се интересува от различни неща, докато ако и заговоря за мода или нещо по-така, нищо не разбира, просто не мога да се разбирам с нея. Също както когато на мен ми е гадно, нямам гаранция че тя не се радва вътрешно. Та чак сега си давам сметка, че съм имала "най-добра приятелка" тук, но тя замина за Англия, което ми даде повод за размисъл. Писах и писмо, защото някак си да й го кажа във фейсбук, не мисля че е най-добрия вариант, но не знам дали е пристигнало, миналия вторник го пращах...
Та, да ти кажа спокойно, знаеш ли как се чувстваш да разбереш какво си имал, чак когато го изгубиш? Почти всяка вечер да слушаш песента на Адел - Someone like you или пък Fort Minor - Where'd you go, защото това бяха "наши" песни и да плачеш, но да нямаш сили да промениш нищо, а само да чакаш.... Ще намериш, просто гледай да се запознаваш с повече хора и все ще изпадне от някъде добра възможност :)

tItEufFf
10-17-2011, 09:30
Аз от известно време живея извън България, но най-добрата ми приятелка е само една - тази в България. Не ми пука, че се виждаме само лятото и не си говорим през останалото време. С всяко лято се убеждавам че тя е единствена, и е просто незаменима. Няма никой като нея. Майка ми казва "няма смисъл да се търсят стари приятели на нови места". И е права. Тук имам много добри приятелки, и те са ми казвали че аз съм им една от най-добрите приятелки, но аз никога не съм им отвръщала със същото, дори съм им казвала, че аз имам само една най-добра приятелка и така ще си остане.
А пък за повече от 1 най-добра приятелка .. рано или късно едната ще се окаже аут.

Не става с търсене, или намираш или не. Пък и то става неусетно, изведнъж разбираш че ТЯ е най-добрата ти приятелка :)

Lucho
10-17-2011, 11:19
Ами то и аз нямам най-добра приятелка :lol: Нито пък най-добър приятел.

Това, разбира се, не трябва да те притеснява. Юношеските години, а след тях още доста години... все ще си намериш. И все пак прави разлика между "приятел" и "другар". Разликата е голяма.

sexa_na_kompleksa
10-17-2011, 12:01
Най-добрият ми приятел е гаджето ми - само на него му имам пълно доверие, мога да му споделя всичко, радва се и тъжи с мен...
През годините съм имала много "най-добри приятелки". Но в последствие винаги нещо ни е разделяло - скука, интриги, нови "най-добри приятелки". Преди бях на мнение, че най-добрите приятели съществуват, но вече не знам какво да си мисля. : ) Освен половинката/родителите ти, много трудно ще си намериш друг толкова близък човек.

whiteterror
10-17-2011, 12:01
Стига глупости, жената не може да има повече от 1 (най-добра) приятелка... 8-)

bloodyF
10-17-2011, 12:36
и аз нямам, ама не ми и пука
и откога трябва да слагаме определения на приятелите си? по-, най- и т.н.
имам много добри приятели, без които не бих могла да съм тази, която съм, ама не са ми най-добри..просто са много добри и прекарвам повечето си време с тях..това е..

monini4ka
10-17-2011, 13:22
^ Имала съм случай с още 2 "най-добри приятелки", в който ако излезнех с едната, другата се дразнеше и ми казваше, че не и обръщам внимание. А като бяхме трите, естествено обръщах внимание на тази с която се познавам от по-отдавна.. Просто не стана работата. И така "излишното" момиче се махна и останахме само 2те .. Но аз гледам на себе си като на интелигентен човек, който се интересува от различни неща, докато ако и заговоря за мода или нещо по-така, нищо не разбира, просто не мога да се разбирам с нея. Също както когато на мен ми е гадно, нямам гаранция че тя не се радва вътрешно. Та чак сега си давам сметка, че съм имала "най-добра приятелка" тук, но тя замина за Англия, което ми даде повод за размисъл. Писах и писмо, защото някак си да й го кажа във фейсбук, не мисля че е най-добрия вариант, но не знам дали е пристигнало, миналия вторник го пращах...
Та, да ти кажа спокойно, знаеш ли как се чувстваш да разбереш какво си имал, чак когато го изгубиш? Почти всяка вечер да слушаш песента на Адел - Someone like you или пък Fort Minor - Where'd you go, защото това бяха "наши" песни и да плачеш, но да нямаш сили да промениш нищо, а само да чакаш.... Ще намериш, просто гледай да се запознаваш с повече хора и все ще изпадне от някъде добра възможност :)

Може и да не е пристигнало още писъмцето.. ;дд Нашите пощи са доста бавни - веднъж изпращах до Дания едно писмо и пристигна чак след 2 седмици.. :D

По темата: Подкрепям bloodyF, че не е правилно да делим приятелите си на "по" и "най".. Но все пак, всеки си има хора, които са му по-близки от други - нормално е, не на всички можеш да се довериш еднакво..
Към авторката, не се притеснявай, че още не си намерила толкова близък човек.. Не е било писано, не е станало още. Няма смисъл да насилваш нещата и във всеки 2ри човек да се мъчиш да намериш "най-добра" приятелка.. Щом в момента се чувстваш добре с това момиче, няма значение, че тя вече си има "най-добра" приятелка.. Само времето ще ти покаже дали наистина можеш да разчиташ на това момиче.:)
Колкото до мен, и аз съм имала много добри приятелки през годините, но не знам.. Все се случва така, че ме разочароват с нещо. А аз прощавам, но не забравям никога.. Та с времето осъзнах, че мога да имам много притяели, но единствения човек, на който мога да се доверя на 100% и знам, че никога няма да ме предаде е сестра ми! :)

Pamaa
10-17-2011, 13:38
По-добре е твоето положение, отколкото да имаш някой до себе си да му казваш всичко и после по най-подлия и долен начин да те предаде..

iiordanova
10-17-2011, 13:41
По-добре без приятелка отколкото да си използвана.
Тези неща не се случват от днес за утре. Приятелството се гради,а не става като с магия.

Pamaa
10-17-2011, 14:01
Тези неща не се случват от днес за утре. Приятелството се гради,а не става като с магия.
..

SunT
10-17-2011, 14:19
Не е гаранция, че човека, на който разчиташ няма да те удари под кръста.
Така е, всеки ден се убеждавам в това.
За мен най-добрите приятелки са много важни, но истинските, не лицемерите.Хубаво е когато споделиш нещо с някой и той също се вълнува заедно с теб.Трудното е обаче да намериш такъв човек.
Продължавай да търсиш!Не навсякъде има човек, с който да си паснете, но все някъде ще се намери такъв, бъди сигурна :wink:

Colouring
10-17-2011, 15:32
Така е.

И аз нямам най-добра.Имам познати и приятели,но нямам човека,който ти описваш.Да не ти пука,по-добре така,отколкото да не се чувстваш комфортно в отношенията си с някой.Дръж на семейството си и това е.

Muaythaifighter
10-17-2011, 16:54
Ти си човека,за които давам живота си. И които дава своя за мен! Не знам дали някога ще мога да ти покажа колко много всъщност те обичам! Вероятно никога няма да успея. Макар и да се старая да ти го доказвам всеки ден. Поглеждам няколко снимки... няколко спомена прехвърчат като филм пред очите ми... няколко секунди на истинско щастие ме обливат. И след това се връщам в настоящето. Студено по природа, но точно сега толкова топло. Макар и няколкото секунди спомени да са отминали, те все още оставят отпечатък в съзнанието ми... в сърцето ми. Там. При най-близките ми неща.
За да знам, че ти ще си щастлива, бих се лишила от своето собствено щастие.Ти ми даваш чувството за сигурност и топлината на близостта.Дори когато плачем,аз се радвам,защото сме изправени една до друга и плачем заедно.Как мога да те опиша?! Като перфектнa? Не, не си. Като неземнa? И това не си. А може би ти си най-светлият ангел, които ме повдига, когато мисля, че крилете ми са забравили как да летят!

source : http://www.limpa.bg/blog/10288/na-moyata-naj-dobra-priyatelka

bb

Ronnie Coleman 65 ръка изцепена на мах

крайй

http://store.picbg.net/pubpic/EF/31/11c469898df4ef31.png (http://picbg.net/img.php?file=11c469898df4ef31.png)

bebzgirl
10-18-2011, 11:24
Аз имам такава,но честно да ти кажа познаваме се от над 8-9 години.В смисъл такъв това не става от раз.Все пак ще я намериш някога.

xxKiFlAxx
10-18-2011, 15:26
аз нямам приятели :? говоря само с едно момиче в клас за мен е най добра приятелка но за нея каква съм;/

radosttyy
10-18-2011, 15:34
запознай са с другото момиче и станете 3 приятелки и си споделяйте.

vqra
10-18-2011, 17:00
Аз мисля че се притесняваш прекалено много.
Аз сменям 4то дасклао и още незнам дали съм намерила моята приятелка. Не мисля че всеки трябва да има бфф но е хубаво [лично мнение]. Приятели колкото искаш забавлявай се сега пък не му мисли. ;)

Wwwooow
10-25-2011, 13:45
[quote=Pamaa]Не е гаранция, че човека, на който разчиташ няма да те удари под кръста.
+++++

Geniicheto
11-01-2011, 13:49
Аз също имах един провален случай като теб, мислех, че никога няма да открия своята най-добра приятелка, но след около 1 година се оказа, че греша. Запознах се с едно момиче, с което сме на една и съща възраст, но тя е в другия клас (в едно и също училище учим, но не сме от 1 населено място). Аз от двете съм тази, която не държи много на външния си вид и не ми позволяват да излизам вечер, но през деня излизаме, това не ни пречи, макар че сме имали доста разногласия и сме се карали доста пъти и то все за някви дреболии, много се дразня и не знам защо се караме, естествено, че после ни минава, но се чувстваме много гадно. Тя има приятелка, с която се познават, откакто се помнят и живеят доста близо, но не ни пречи това. Като излизаме трите не съм усетила едната да бъде пренебрегната. Другото момиче е много свястно, но не сме толкова близки двете, макар че сега имам чувството, че се сближаваме. Та какво исках да ти кажа, нищо лошо няма в това 1 момиче да си има две най-добри приятелки, както моята си има две-мен и момичето, което познава от малка. Не се притеснявай, ако не си открила още твоята най-добра приятелка. Ще му дойде времето и ще разбереш кое ще бъде момичето! :) Рано или късно всичко си идва на мястото :)

mea96
11-02-2011, 16:54
Щом все още не си намерила своята "най-добра приятелка" .. значи все още не си срещнала човек който да те разбира и допълва ..а може и да си срещнала вече такъв човек ,но просто да си го подминала.Най-добра приятелка не се "търси" .. тя просто се появява.Аз имам 2 най-добри приятелки с които сме заедно от 1ви клас .. никога не сме се карали .. и непрекъснато сме заедно..макар вече да сме в различни училища пожелавам ти и ти да намериш толкова страхотни хора .. на които да можеш да се довериш :)

annie2
11-02-2011, 18:38
И аз нямам,но и в днешно време са рядкост при първа възможност удар под кръста,иначе търси и не се отказвай.

Geniicheto
11-03-2011, 16:58
Имам и аз един въпрос към участниците в дискусията. Според вас истинските приятелства се създават само, докато сме малки ли ( в смисъл детската и до 10 годинки най-много) или може и като тинейджъри? Това е много дискутирана тема с моите приятели. Интересно ми е да чуя и вашето мнение по въпроса. :)

DeaD_SouL
11-04-2011, 21:49
Аз лично не слагам етикети. Има приятели и приятели, но знам, че имам човек и като му се обадя в 2 през нощта със сериозен проблем той ще се появи :)

bet3to
11-05-2011, 09:02
НЕ ти трябва !!!