View Full Version : Няколко въпроса за куче
Supernaturalfan
10-17-2011, 19:45
Здравейте! Ще си взимаме едно средно голямо куче и се чудя дали ще му е добре, апартамента се състои от две големи стаи и средно голям коридор. А втория ми въпрос е, ще може ли докато сме навън да оставим кучето в коридора? Не е малък, мисля, че ще бъде достатъчен но си кажете Вие мнението.
Без тролове, моля!
badsector
10-17-2011, 20:02
Каква порода? Имай предвид, че кучето си иска яко грижи.
Nikolcheto24
10-17-2011, 21:44
Породата е много важна.Ако е някоя по-малко куче няма да има проблем, но ако е някоя голяма порода ще е малко трудно.А и да знаеш, че кучето трябва да се разхожда минимум по един или два пътина ден и т.н.
sapphire5
10-18-2011, 07:00
абе малко ще ти е трудно, иначе каква е породата?
Supernaturalfan
10-18-2011, 10:47
Ами няма порода. Ветеринаря каза, че ще стане средно голямо. Време имам, за да го разхождаме - определили сме половин час сутрин, един час на обяд и половин час вечер.
thebigsmile
10-18-2011, 10:52
Ами зависи от породата на кучето. И имай в предвид, че кучетата изискват много грижи независимо дали е малко или голямо.
badsector
10-18-2011, 11:59
....определили сме половин час сутрин, един час на обяд и половин час вечер.
Всеки божи ден в продължение на 15 години, без значение дали е зима и има 5 метрови преспи сняг и е минус 40 градуса и то на нова година, за да не можеш да отидеш някъде извън квартала, или когато решиш да отидеш някъде на почивка, но няма да можеш, защото трябва да се грижиш за разходките и там к'вито други грижи изисква... Баси, ако не съм в къща с двор, нема да си взема куче :D
Supernaturalfan
10-18-2011, 12:24
Всеки божи ден в продължение на 15 години, без значение дали е зима и има 5 метрови преспи сняг и е минус 40 градуса и то на нова година, за да не можеш да отидеш някъде извън квартала, или когато решиш да отидеш някъде на почивка, но няма да можеш, защото трябва да се грижиш за разходките и там к'вито други грижи изисква... Баси, ако не съм в къща с двор, нема да си взема куче :D
Знам. Не ми пука за почивките, не обичам да ходя на такива неща, ако сестра ми и майка ми искат да ходят, аз си вземам кучето и отивам при баща ми. ЗНАМ как да се грижа за куче, имах но то почина, за жалост /и тогава бяхме в къща./ Нямах проблем с разходките, същия график беше.
Повтарям - Кучето НЯМА порода.
Благодаря, че си отделил време да пишеш в темата ми :)[/quote]
Supernaturalfan
10-20-2011, 11:14
ще може ли докато сме навън да оставим кучето в коридора? Не е малък.
Моля ви, отговорете ми, спешно ми е!
teen4e55
10-20-2011, 11:18
Според мен никое куче, независимо от породата, не трябва никога да се оставя само. Най-малкото което е, ще ти се изпикае или изсере в коридора. Ако нямаш проблем с това, оставяй го.
Supernaturalfan
10-20-2011, 11:28
Според мен никое куче, независимо от породата, не трябва никога да се оставя само. Най-малкото което е, ще ти се изпикае или изсере в коридора. Ако нямаш проблем с това, оставяй го.
Е баш само няма да е, имаме зайче. Нямам проблем да се изпусне в коридора, нормално е.
teen4e55
10-20-2011, 11:31
Окей, повери кучето си на зайчето омг...
Supernaturalfan
10-20-2011, 11:45
WTF, ти за глупава ли ме мислиш?! Просто отбелязах, че имаме и друго животно вкъщи..ще се старая да не остава много само. Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето 8-)
Karoliina
10-20-2011, 20:17
Няма порода? Интересно.
Аз в момента гледам вкъщи 2 кучета, 2 котки, и една сестра на 90 квадрата. :) Нямам проблеми с пространството. Кучетата са лабрадор и английски кокер, водят се средно големи. По принцип докато порасне кучето ще ти създава проблеми и нерви, така че обезопасявай къщата. :P
Телефони, дистанционни, слушалки, обувки, чували с боклук, всичко подобно трябва да е на недостъпно място, в противен случай заминава. Подгответе се психически и за изгризани/наръфани мебели, възглавници, и дамаска. Няма какво да се направи срещу това.
Има специални играчки за кучета. Вземи малко такива и му ги давай да ги дъвче.
Поведението на кучето МНОГО зависи от породата. По принцип първото нещо, на което трябва да го научиш е името му/ѝ, а второто е командата НЕ. Кучетата са длъжни да знаят кой е шефът вкъщи и кое е забранено. :)
Всяко куче, както и хората, си има режим, който не е добре да се нарушава. Сутрин като станеш, първата ти работа е да го изкараш навън да се изпишка и изака. На обед също, и преди да си легнеш също. Какъвто е твоят режим, такъв трябва да е и на кучето ти. От мнооого отдавна не ми се е случвало някой да направи беля вкъщи, а сме ги оставяли сами за по 5-6 часа.
Веднъж на ден, най-добре следобед, е хубаво да го водиш на по-дълга разходка и да играе с други кучета. Те също както ние имат нужда от социален живот.
Кучетата се хранят по два пъти на ден, сутрин и вечер. Добре е да се консултираш с ветеринарен лекар, който да ти каже какво и кога да му даваш. Редувай суха храна (гранули) с консерви или готвена храна. И винаги мий купата на кучето след храна. Ти не би яла от мръсна чиния, нали? :)
И още нещо. На седем-осем месечна възраст ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го кастрирай. Говори с ветеринаря и по този въпрос.
Аз живея с куче от 2-годишна, така че ако имаш други въпроси, питай :)
кучетата не са претенциозни,така че няма значение колко ти е голям апартамента.а до това дали може да го оставяш в коридора,невиждам нищо лошо,стига да му пустелиш нещо меко да може да спи на него
shmatarok
10-20-2011, 22:31
Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето 8-)
Не че не съм фен на кучетата, напрооотив, ама скоро не мисля да си взимам ново. Ти на колко си, че толкова твърдо си решила, че ще вземеш куче?
8-)
Supernaturalfan
10-21-2011, 10:39
Ух, добре, че сестра ми е втора смяна през месец, да има кой да гледа кучето 8-)
А сестра ти навита ли е да гледа кучето? 8-)
Не че не съм фен на кучетата, напрооотив, ама скоро не мисля да си взимам ново. Ти на колко си, че толкова твърдо си решила, че ще вземеш куче?
8-)
На 12, но много често съм по-сериозна от майка ми и сестра ми 8-).
Сестра ми ще го наглежда докато се върна от училище, иначе основно аз ще си го гледам.
Karoliina, благодаря ти за коментара. Кучето е женско :-D