View Full Version : Защо майка ми се държи така ?
Cinderella111
10-23-2011, 09:54
Незнам защо каквото и да направя, майка ми започва да ми вика, да ме обижда по всевъзможни начини, направо ме кара да се чувствам като нищожество. Каквото и да направя никога не е достатъчно добре, винаги ме критикува за най- малките неща, а аз наистина незнам с какво толкова я дразня. Хората винаги ми казват, че съм много тихичка, добричка и старателна( което до скоро ме дразнеше), но защо и майка ми не ме вижда по този начин. Когато плача причината е само една- някоя нейна обида, когато е наоколо не мога да се отпусна и да бъда себе си. Най- странното е че когато баща ми е в къщи тя се даржи по съвсем различен начин, защото ако случайно избухне пред него той винаги ме защитава и следователно после тя ми е още по- ядосана. Незнам какво да правя вече опитвам се да не и обръщам внимание, но все пак ми е майка и мнението и е важно за мен :(
meli2001
10-23-2011, 10:38
Еми начинът е да отидеш,да поговориш с нея,кажи й,че изобщо няма смисъл да се ядосва,просто проведи един разговор с нея.
Cinderella111
10-23-2011, 10:52
Еми начинът е да отидеш,да поговориш с нея,кажи й,че изобщо няма смисъл да се ядосва,просто проведи един разговор с нея.
Пробвала съм не веднъж, понякога ми се извинява и на другия ден всичко си е същото...
Явно има някакви проблеми в работата или някъде другаде и най-вероятно си го изкарва на теб.От друга страна просто нещо да и е прищракало и решила да те мълтретира по този начин с цел да постигне нещо нямам си и идея какво.Не виждам друга причина да прави такива работи като ти си примерно момиче?!Просто няма друго логично обяснение
BrainlessROCKBABY
10-23-2011, 18:14
говори с баща си?
Cinderella111
10-23-2011, 18:28
говори с баща си?
Не мога да говоря с него. Знам, че ще ми повярва, но вероятно ще се скарат, а аз неискам да се карат заради мен... :(
sapphire5
10-23-2011, 18:33
говори с баща си?
Не мога да говоря с него. Знам, че ще ми повярва, но вероятно ще се скарат, а аз неискам да се карат заради мен... :(
Няма да се карат...спокойно.
xILoveMyselfx
10-23-2011, 20:51
Говори с баща си!Не му казвай направо всичко.Кажи му, че ти се кара, крещи или обижда за най-малкото без да има причина.Нервна е и явно си го изкарва на теб.. Помоли го да седнат да поговорят като двама възрастни, опитай се да я зарадваш нещо например? Нека той говори с нея, не да се скарат.Кажи му тате моля те поговори с нея какво съм направила, обидила ли съм я с нещо, но не се карайте!
Мисля, че ще те разбере перфектно, ако не избухва като майка ти!Дано съм помогнала, ще следя темата.
dPa3HuTeJl
10-23-2011, 22:29
Разбери защо го прави.
Не може да няма причина :?
Muaythaifighter
10-25-2011, 17:32
haahahah
iiordanova
10-25-2011, 18:06
Кажи на баща си. Няма да се скарат,спокойно.
cigarettekisses
10-25-2011, 19:02
Обясни й,че от крещенето и т.н. няма полза и според теб би било добре, когато има проблем да го обсъдите и да намерите заедно решение.
Разбери защо го прави.
Според мен майка й мисли,че това е правилния начин за възпитание.
Повечето хора действат така,но рядко това им решава проблемите.
По принцип хората би трябвало да спорят,за да намерят решение на проблема.
Ох и майка ми е била така горе-долу. Не чак така, де, но е имало и такива случаи. От малка се научих да не й мълча, като ме изнерви така, доста беше избухлива на моменти...сега нищо не ми казва на криво, не смее, защото скараме ли се съм по-устата от нея. В момента сме в прекрасни отношения. Не знам какво да ти кажа...вероятно с времето ще се промени, говорете повече.
strawberry88
10-25-2011, 19:32
Кажи на баща си. Няма да се скарат,спокойно. +1 :wink:
Сподели и като голям човек на голям човек как се чувстваш и че това те наранява..все пак ти е майка, би трябвало да те подкрепя. Успех!
bluebabygirl
10-26-2011, 15:29
Здравей,
не разбрах ти на колко години си, но по написаното предполагам, че си ученичка. Моят съвет е да отидеш и да поговориш с училищния психолог, например! Можеш да споделиш какво те притеснява и как се чувстваш. За подобно неразбирателство, все има причина. Тази причина може и да не е свързана с теб по никакъв начин. Но при всички положения, ти имаш право да искаш да се чувстваш сигурна и обичана от родителите си. И щом се притесняваш да разговаряш с баща си, тогава наистина поговори с друг. Моята майка е училищен психолог и знам за какви ли не случаи. Понякога просто е трудно да се намери общ език по една или друга причина. Но психолога(педагогическия съветник) в повечето случаи се е сблъсквал с какво ли не. Така че моя съвет е не се чуди какво да правиш. Направо действай. Желая ти успех и ще следя темата!
h0usen3v3rdies
10-26-2011, 18:42
Кажи на баща ти.
Fiction7577
10-29-2011, 09:07
Здравей,
не разбрах ти на колко години си, но по написаното предполагам, че си ученичка. Моят съвет е да отидеш и да поговориш с училищния психолог, например! Можеш да споделиш какво те притеснява и как се чувстваш. За подобно неразбирателство, все има причина. Тази причина може и да не е свързана с теб по никакъв начин. Но при всички положения, ти имаш право да искаш да се чувстваш сигурна и обичана от родителите си. И щом се притесняваш да разговаряш с баща си, тогава наистина поговори с друг. Моята майка е училищен психолог и знам за какви ли не случаи. Понякога просто е трудно да се намери общ език по една или друга причина. Но психолога(педагогическия съветник) в повечето случаи се е сблъсквал с какво ли не. Така че моя съвет е не се чуди какво да правиш. Направо действай. Желая ти успех и ще следя темата!
И майка и като разбере, че дъщеря и е казала на педагогическия съветник в даскало за нея, въобще няма да се ядоса, неееее .....
Ох и майка ми е била така горе-долу. Не чак така, де, но е имало и такива случаи. От малка се научих да не й мълча, като ме изнерви така, доста беше избухлива на моменти...сега нищо не ми казва на криво, не смее, защото скараме ли се съм по-устата от нея. В момента сме в прекрасни отношения. Не знам какво да ти кажа...вероятно с времето ще се промени, говорете повече.
me2 ;-)
xSunwell
10-30-2011, 14:48
Говори с баща си, за да си по-спокойна може да го предупредиш да избягва скандали.
Трябва да има някаква причина, определено.
Cinderella111
10-30-2011, 17:58
Охх еми май ще кажа на баща ми, ама тя наистина много много преовеличава и ще стане супер напечено в нас, пък има и друг проблем като останем двете ще ми бъде много по- ядосана... Ситуацията ми е много сложна, понякога майка ми е като кълбо от нерви което може да избухне просто ей така и явно мишената всеки път съм аз. Когато е спокойна може да се говори с нея нормално, но ако и кажа нещо различно от тва което тя мисли пак избухва, за това просто избягвам да говоря с нея, понякога имам чувството, че аз съм по- трезво мислещия човек от двете ни, опитвала съм да говорим много пъти, но тя просто не ме разбира и продължава да твърди, че вината е в мен, а ПО ДЯВОЛИТЕ АЗ НИЩО НЕ ПРАВЯ.
Cinderella111
10-30-2011, 18:01
Тази седмица на няколко пъти тя ми се изребчи много гадно без причина пред баща ми и разбира се той веднага и направи забележка и какъв беше резултата? Само това, че се издразни и на него и още повече на мен и после пак всичко си се повтори...
bluebabygirl
11-01-2011, 15:17
Здравей,
И майка и като разбере, че дъщеря и е казала на педагогическия съветник в даскало за нея, въобще няма да се ядоса, неееее .....
Както вече писах, моята майка е училищен психолог! И работата на училищния психолог е точно да помага да се реши проблема, а не да го влошава! Аз не смятам, че момичето трябва да продължава да живее в този АД!!! Освен това не е задължително майка й да разбира за този разговор. В крайна сметка не смятам, че е правилно да се седи и да се чака да минат годините и да навърши 18 и да се "отърве" от майка си. Това не решава проблема.
CherryBell13
11-01-2011, 19:30
Говори с нея. Недей да мълчиш и да си тиха, излей си всичко. Моята майка е същата като се напие и аз от малка винаги и викам в лицето без да се замислям, даже се е случвало да си взема работите и да си тръгна. Още от малка винаги и говоря така и тя разбра, че с мене не може да се спори, но когато ме обижда и ми говори така аз и говоря още по зле. Примерно ако тя те обиди ти отвърни с нещо което ще я нарани повече, което ще и бръкне в душата и кажи, че ти е писнало от държанието й, заплаши я, че ще си тръгнеш заради поведението й, може да свърши работа.
asdzxccc
11-01-2011, 21:44
Когато говориш с нея, нищо няма да постигнеш (Мисля, че и ти си го осъзнала де) Това човек, който не го е преживял знае само да каже, поговори с нея, изправи се. АКо се изправиш срещу нея, ще започнете да се карате, може да стигнете до побой и тя сигурно да те изгони от вкъщи. Повярвай ми имам си един баща дето ми е причинявал по-ужасни работи, и по-добре недей, слушай я, но без да я чуваш с времето ще свикнеш.
Когато ти говори за нещо или ти крещи просто я слушай да можеш да кажеш отговор, но без да мислиш за да не плачеш и да ти предизвиква главоболие.. Ще кажеш, че е невъзможно, но все пак, как да ти го обясня ... Дишаш без да мислиш нали ? :)
А относно въпросът, защо ? Защото може би така и тя е възпитавана и иска най-доброто от теб и е решила, че като тя е била възпитана така и ти трябва да бъдеш... Но знам ли ...
radosttyy
11-02-2011, 14:44
i moita e taka .dnes mi kaza da i ne i govorq,az i sviknah i ne i obrashtam vnomanie vece.probvai i ti
mynichkaTanq
11-02-2011, 14:58
Кажи на баща си. Няма да се скарат,спокойно. +1 :wink:
SmilezZz
11-02-2011, 18:47
asdzxccc - Защо пък да не се опита да говори с нея ? Според теб как трябва да постъпи тя ? Както и да е - наистина поговори с нея. Ако не помогне - говори с баща си. Не се притеснявай , няма да се скарат , а съм сигурна , че ще се разберат , както трябва.
asdzxccc
11-02-2011, 20:23
Smilezzz - защото както каза, тя е говорила, но нищо не се е променило. Второ, ако каже на баща си, те няма да се скарат, тя ще се "садне" така да кажем и на другият ден ще и го върне тъпкано на нея... Как трябва да постъпи, трябва да се прави, че слуша, както обясних.. Така ще си докараш излишно главоболие и ще те докара до психолог след, което може да ти предпишат едни анти депресанти, докато вече не се отървеш от майка ти, но няма да можеш да ги спреш, защото ще се чувстваш не сигурна и така. Постарай се да не я слушаш или по-точно да не се вслушваш в думите и, защото казвам ти го от личен опит, на 16 години съм, от нерви (от баща ми, по-зъл вариянт на майка ти ;д) косата ми започна да пада и главоболието да та ходих на психолог, той ми предписа антидепресанти, изхвърлих бележката, взех си шоколад си казах, че няма да ми пука. Мисли си, че крещи на някой до теб, бих искал по друг начин да мога да ти помогна, но не мога. Съжалявам, знам какво ти е, стискам палци :)
sToyAncHo
11-03-2011, 05:28
но все пак ми е майка и мнението и е важно за мен :(
И ако ти каже "ку*ва" тва ли ти е важното мнение? Говори с баща си, или като седнете да вечеряте подхвани разговора пред баща си :) Няма да се скарат, а и да се скарат, така ли предпочиташ да продължавате с майка си?