View Full Version : Стягане на корем,бедра и дупе
brutaLxxbunny
10-30-2011, 16:02
Заглавието си казва :D Не спазвам диета,но гледам да не прехвърлям на ден повече от 1500 ккал,ако може и от 1200 ккал.Не ям сладко,пържено,etc. Но ми трябват упражнения за стягане.
Въпросът е,че и талията ми си е широка попринцип.Не искам мускули,а плосък корем и стегнати крака.
Предложете ми,ако може,упражнения или пък някой вид спорт,който да практикувам.Благодаря предварително :)
P.S. Нека пишат хора,които разбират,а не да ми хвърлите едно "коремни преси" и историята да свърши.
sunnnnnnnn
10-30-2011, 16:24
Ако ти се занимава ходи на фитнес .Там може да тичаш на пътеката 30-40 минути и след това (зависи с какви уреди разполага фитнесът) клякания 3х25 , степер и т.н . Хубаво е , това че си изключила тези храни от менюто си.
Иначе може да погледнеш канала на charliejames1975 в youtube , има много добри упражнения за стягане :)
Свали си упражнения на Синди-то (Крауфорд). Подходящи са за домашни условия и не са кой знае с колко високо ниво на трудност и натоварване. Но трябва да знаеш, с каквото и да се захванеш, че няма да е панацея, иска си време и постоянство, дори и когато си мислиш, че ти е лесно, че няма смисъл и т.н. Успех!
FuCKkK13
10-30-2011, 16:27
ами за бедрата и дупето,особено за дупето - тичане ! ..а за корема не знам.. преди имаше една тема за упражнения,които можеш да си ги изтеглиш от Замунда и гл. как се правят..и имаше и за корем,но не помня.. иначе аз по едно време ей така просто за спорта си бях изтеглила
Pump it up можеш да пробваш.. иначе ако мислиш да тичаш недей да пиеш вода преди по време на тичане,преди тичане недей да ядеш поне 2 часа и преди тичане гледай да ядеш нещо,което ще ти даде силичка примерно шоколад ;) .. сетих се и още нещо за бедра - клякания.. :)
sunnnnnnnn
10-30-2011, 16:31
Точно пък преди тичане трябва да се изпива една чаша вода .
brutaLxxbunny
10-30-2011, 16:40
Благодаря ви.А да ме насочите към някакъв спорт..?Чувала съм добри отзиви за тае-бо,но аз не съм спортна натура т.е. трябва да започна с начинаещи.
FuCKkK13
10-30-2011, 16:43
Точно пък преди тичане трябва да се изпива една чаша вода . може ли да ми кажеш кой ти го е казал това ??? .. преди и по време на тичане не се пие вода,защото се изморяваш много по-бързо ;)
FuCKkK13
10-30-2011, 16:49
аа забравих да кажа.. след тичане е добре да пиеш доста вода,за да не се обезводниш и да хапнеш пак нещо (не помня след колко време трябваше)
sunnnnnnnn
10-30-2011, 16:50
спортист ми го е казвал , изпълнявам си го и си тичам 30-40 минути без проблем от много време насам .
:) :)
FuCKkK13
10-30-2011, 17:08
спортист ми го е казвал , изпълнявам си го и си тичам 30-40 минути без проблем от много време насам .
:) :) на мен също ми го е казвал човек,който спортува от доста години и тича по няколко часа на ден.. по-точно ми се скара,защото ме видя да пия вода и ми каза точно това... иначе няма значение колко мин. то изморяването си е и до човек, но аз видях разлика - определено ! ..иначе може би може да се пие вода, но най-малко 30 мин преди тичането.. :) авторката да си прецени сама,а и може и по двата начина да пробва и да види как 'и е по-добре :)
sunnnnnnnn
10-30-2011, 17:19
Също,че когато пиеш вода се изпотяваш повече.Не мисля,че е от толкова голямо значение ,важното е да се тича и enjoy :---)
HolyShit
10-30-2011, 17:22
Пие се,ама малко.То тогава маратонците щяха да умрат..
slunchoy
10-31-2011, 15:37
За краката бягай и никакви клякания от тях могат само да заякнат.Корема никакви коремни преси.По принцип хората си мислят ,че когато напрегнат дадена част от тялото тя ще стане по слаба-напротив чрез движенията органа се развива и става по силен.За корем си има специални упражнения http://www.youtube.com/watch?v=yqx6SO7lfN0 - надявам се да ти помогнат :)
Ти си като мен, и аз това искам и си правя едни упражнения, сигурно вече от година и нещо за корем и крака.
За стегнати красиви крака ( и дупе ) най подходящото нещо е карането на колело. Наистина много добре влияе на краката, и включително се раздвижваш и си на вън- приятно е. Ако не искаш такова, можеш да отидеш на фитнес или в училище- аз редовно си въртя колело там. Включително правя упражнения- клякания, разтягания на краката.
А за плосък корем единственото нещо, с което ще постигнеш този резултат е кормени преси, дръг начин няма. Трябва да си тренираш корема. Аз правя по 40 на ден, като първо правя 20 и си почивам за около 5 мин. след това правя другата порция- още 20
Zaharinka
11-01-2011, 08:05
Силно препоръчвам фитнес :) .Има си уреди за всичко,което искаш да стегнеш
lubovv,тия 40 преси с 5 минути почивка между тях не са ли прекалено малко :-o Аз,като човек,който не тренира и като цяло няма много движение,мога да направя 3Х30 с почивки около 30сек. между тях и като за капак са ми малко и не усещам никакво натоварване,а ти с тези 2Х20 и 5мин. почивка ... :?
brutaLxxbunny
11-01-2011, 08:56
Много ви благодаоря за отговорите.Понпринцип и аз си мислех за фитнес,но трябва да си наема инструктор.Не съм такъв специалист по уредите.
Аз започнах бая да се навивам за тае-бо...
lubovv,тия 40 преси с 5 минути почивка между тях не са ли прекалено малко :-o Аз,като човек,който не тренира и като цяло няма много движение,мога да направя 3Х30 с почивки около 30сек. между тях и като за капак са ми малко и не усещам никакво натоварване,а ти с тези 2Х20 и 5мин. почивка ... :?
За мен са достатъчно, аз в това време ( тези 5 мин.) правя 15 колянни лицеви опори. Но за хора, които тепърва ще започват, вероятно почивката е малко....Но ако искаш да постигнеш по бърз резултат трябва да се стегнеш и да имаш воля.
brutaLxxbunny
11-01-2011, 09:00
^ Ти колко горе-долу се стегна за една година?Мислиш ли,че ако бягам също ще има добър ефект?
^ Ти колко горе-долу се стегна за една година?Мислиш ли,че ако бягам също ще има добър ефект?
Аз и преди това не бях отпусната, защото около 2 години съм тренирала плуване, но ми се искаше да съм по добре стегната в корема и краката, защото държа много на тях. Как да ти кажа...зависи дали си много или малко отпусната...Като цяло движението е МНОГО важно, така че всичко свързано с движение ще ти бъде от полза- ДА, бягането ще ти помогне да си стегнеш краката.
slunchoy
11-01-2011, 10:11
Ти плочки ли искаш да имаш бе.Защо мъжете правят коремни преси-за да имат плочки.Това като правиш коремни преси да ти стане плосък корема е мит.Много е грозно 1 жена да има плочки първото което имаш физика на мъж ако редовно ги правиш.Отиди на фитнес там си има фитнес инструктори и,ако ще ти препоръчат преси те ще са по-леки.Там си има определена програма,която да следваш.
^ Ти май не си наясно,колко време ще й е необходимо за да направи плочки :lol:
Първо й казваш да не прави,после да прави но по-"леки" и във фитнеса с инструктор ... Май сам не разбираш к'во точно пишеш?След като не си наясно поне не говори глупости ;)
HolyShit
11-01-2011, 11:10
Плочки,за да направи първо трябва да изчисти мазнините..
Тоест ако ще и да правя по 1 милярд коремни преси няма да изгори мазнините..