Влез

View Full Version : Как преодолявате бившите?

GTIM
11-12-2011, 01:38
Вместо да пиша своята сърцераздирателна история в тийнпроблем (с което бих изгубил всякакво самоуважение), искам да попитам: Ако сте били влюбени (много) и ви зарежат, как подхождате към възстановителния процес?

// Аз вече 5 месеца плача в тоалетната всяка вечер между 2 и 4.

tqnko
11-12-2011, 01:40
виж моята история..
ем всеки си има сам методи... един с плач друг с алкохол трети с курви 8-) просто трябва да знаеш, че света не свършва.. с вас без вас с теб без теб на кой му пука?

svodnika
11-12-2011, 05:14
чрез преодоляване

Mi6inka
11-12-2011, 06:55
Аз ... рева, рева, рева... после си казвам, че няма смисъл да се тормозя и си продължавам ... болката намалява с всеки изминал ден.

samn13
11-12-2011, 07:15
Намери си хоби и гледаи да не я срещаш :cry:

balu4ka
11-12-2011, 07:33
След като си зарязан ,значи вече не си и нужен .Мисли си го точно по-този начин,след време още ще ти е гадно ,но няма нито болката да е толкова силна ,нито ще ти пука толкова.Живота е достатъчно забързан и променлив.Всеки човек ,приема нещата по-различен начин,може би пък ти си по чувствителен.Аз познавам хора ,които след седмица вече си щракат с пръсти и си търсят нов обект -.-".Така ,че всичко има едно "зависи".Според мен времето лекува, и това по какъв начин ти приемаш нещата.

ruth2
11-12-2011, 07:42
5 месеца :shock: !? Просто си кажи, че не те заслужава и едва ли ще намери някой, който би държал на нея толкова много. Повечето момчета и ден не биха плакали за нея. Извод-Тя губи! :)

bitchwolf
11-12-2011, 07:49
Лишавам се от всякаква информация относно "обекта" и се съсипвам от излизане с приятели! Действа :)

Hilary_
11-12-2011, 08:04
С нови, с излизане/разсейване ..

LeprikonA
11-12-2011, 08:56
Лишавам се от всякаква информация относно "обекта" и се съсипвам от излизане с приятели! Действа :)

same here.

horacio
11-12-2011, 09:01
Лишавам се от всякаква информация относно "обекта" и се съсипвам от излизане с приятели! Действа :) мдам

Thrombocyte
11-12-2011, 09:07
С нов субект на твоите желание. Само това е дълготрайното решение на проблема :)

Dyany10000
11-12-2011, 12:25
Аз поревах 1-2 седмици и сичко си се реши от самосебе си :D

DragonLady
11-12-2011, 12:28
При мъжете знам от един приятел, който е минал по тоя път, че много помагат курвите за по една или повече нощи. Да си намериш хоби също е опция.

dream1707
11-12-2011, 12:32
С нов субект на твоите желание. Само това е дълготрайното решение на проблема :)

granger
11-12-2011, 12:48
С приятели , споделяйт си , за да не ти е толкова тежко ...казвай какво чувстваш ,плачи ако искаш , така си изливаш мъката ,след това предполагам ще ти олекне. Говори си с тях , излизайте на кино , на бар , на ресторант,не си тъпчи главата с мисли за някого!

GossipGirl89
11-12-2011, 13:08
Няма някакъв конкретен универсален метод - всеки човек си намира различни начини за преодоляване. Аз като за начало спирам всякакъв контакт с въпросната личност, стремя се да не посещавам места, където е твърде вероятно да го срещна... не ходя и по такива, където сме имали общо спомени да речем... поне в началото докато се поуспокоят малко нещата. Гледам да излизам повече с приятели и да се разсейвам, защото ако се затворя вкъщи сама ще се сдухвам постоянно. Когато ми се дореве сядам и си изливам всичко, после слагам една хубава усмивка и продължавам напред :)

IseeDEADbodies
11-12-2011, 13:33
Това ми мяза на фейлнал трол, но все пак въпроса е интересен.

С приятели, с нови, с хобита, както споменаха по-горе : спирам си дозата информация относно субекта.... и много други.

С приятели , споделяйт си , за да не ти е толкова тежко ...казвай какво чувстваш ,плачи ако искаш.

Само аз ли не изпитвам нужда да споделям оО ? Почвам да се плаша... :lol:

robles
11-12-2011, 14:28
IseeDEADbodies, за теб явно всички са тролове...

По темата, не е задължително да са те зарязали, за да ти е трудно да преодолееш някой. Понякога решението за раздяла идва от човека, който обича повече, понеже му писнало да търпи, да се унижава и т.н..

Таа.. аз в продължение на една година опитвах много начини да преодолея бившия си. Хванах се с друго момче и разбрах, че тва въобще не е никакво решение. По-скоро те натоварва още повече. Разсейва те за малко, ама не те лекува, така да се изразя.

Купоните, пиенето, безразборния секс, различните хобита и те помагат до известна степен, ама и те не напълно.

Всичко се дължи на тва как ще приемеш нещата. Аз обичам да анализирам всичко, моите грешки, неговите, опитвам се да разбера неговите доводи, да простя, да се примиря, да погледна реално ситуацията.
Всичките тези анализи са ми помогнали да ми е по-леко, ама и те не ме "излекуваха" напълно, все още липсваше нещо, което трябваше направя, просто за да спра вече да се връщам назад (колкото и рядко да се случваше с течение на времето).

След една година мъки, разбрах, че тва, което е трябвало да направя преди мноого време е било да излея всичко от себе си - да кажа нещата, които винаги съм премълчавала и с които не съм била съгласна. И то да ги кажа по такъв начин, че да не се владея от чувствата ми към този човек, а да съм по-нахъсана, по-самоуверена. ТОЗИ ПЪТ да държа на моята гледна точка, без да се съгласявам с него и да го оставям да ме обижда и да извърта нещата.

След тва изляние, сърцето ми просто го пусна този човек и вече мога да кажа, че съм го преудоляла.

GTIM
11-12-2011, 14:46
@robles, аз това с другите момичета знам, че няма да помогне...
Колкото до курвите: не е като да съм нямал шансове, но пък на мене те са ми отвратителни ...
Излизане с приятели ... лятото го правих, ама пак само за малко те разсейва.
Алкохолът/наркотиците са за слабите ^^
Хобитата наистина малко помагат.
За спирането на дозата информация: да, и аз така направих. В началото си мислих,че е тъпо и банално да блокираш съществото от фейсбук и скайп, но пък ... помага.

Ама пък най-гадното е като няма с кой да седнеш и да говориш на тая тема... няма кой да седне да те изслуша... е, предполагам, това е гадната страна да си момче ...

edit: Като влезеш във форума и видиш колко други нещастници като теб има ти става някво по-леко :P

robles
11-12-2011, 14:59
Разбира се, в квото и положение да се намираш, трябва да мислиш, че има хора с много по-тежко положение от твоето.

А да се учиш да си щастлив сам със себе си е едно много важно нещо в целия тоя "лечебен процес". Научиш ли се, в следващата връзка няма да оставиш щастието ти да зависи само от парньора и накрая ще ти е по-леко да преживяваш разделите.

SisiStrange
11-12-2011, 15:19
Ами при мен помагаше самоусъвършенстването. Научи нещо ново, запиши някой спорт, захвани се с нещо сложно, което ще отбие мисълта ти от неприятните емоции. :)

teddybearMV
11-12-2011, 15:47
Най-лесният начин да забравите бившите е да си намерите по-готино ново гадже. :) Когато всеки следващ е по-красив, по-мил, по-вълнуващ няма как да се сетиш за предишния. Иначе няма начин, особено ако си бил влюбен.

NomNomNom
11-12-2011, 16:37
Ъъ, не ми липсват, щом е бивш , значи не ме кефи вече , и не се разбираме..

robles
11-12-2011, 16:39
teddybearMV, аз от моя опит разбрах, че когато още обичаш бившия трудно можеш да си отвориш очите за някой друг, колкото и да е добър, мил, красив, умен... Разума разбира всичко тва, ама сърцето трудно... Пък и като си прясно опарен, трудно ще се раздадеш за този, който го заслужава.

IseeDEADbodies
11-12-2011, 16:46
// Аз вече 5 месеца плача в тоалетната всяка вечер между 2 и 4.

Ако т'ва е истина, аз си режа главите...

teddybearMV
11-12-2011, 20:22
teddybearMV, аз от моя опит разбрах, че когато още обичаш бившия трудно можеш да си отвориш очите за някой друг, колкото и да е добър, мил, красив, умен... Разума разбира всичко тва, ама сърцето трудно... Пък и като си прясно опарен, трудно ще се раздадеш за този, който го заслужава.
Ами да, точно това казвам, че ако си бил влюбен няма начин. В другия случай просто вървиш към следващия. Ако наистина си бил влюбен и изоставен пък изобщо няма начин. Аз лично не ги преживявам много нещата. Щом сме се разделили, значи просто нещата не вървят отдавна. Но ако си изоставен е съвсем друго. Особено, ако причината е друга жена/мъж, които са се намесили във вашите отношения.

iBiteHard
11-14-2011, 20:57
Ох , познато ми е . Приемам ги много зле разделите . Трагедии , само чета стената в фейсбук , добавям момичетата дето му пращат целувки и се сравнявам с тях .. Ходя на места на които сме ходили , мечтая за събирането ни , случайно засичане , зяпане като хищник .. В един момент си казвам "Колелото се върти , днеска страдам аз - утре ти.." Така и става . Винаги тичат след мен . :-)