Влез

View Full Version : Плодов режим

mim0boll
11-17-2011, 20:10
Здравейте, вчера на 16 ноември, когато карах час по ФВС и играх баскетбол си спуках нелепо глезена. Сега съм с гипс и си седя вкъщи. Та към темата : можете ли да ми предложите някакъв плодов режим, тъй като не трябва да качвам тегло в никакъв случай. Попринцип спортувам по 2 часа и половина на ден, но сега рязкото спиране не знам как ще ми въздейства. Благодаря ви предварително, за отделеното внимание ! :)

П.С на 15 години съм. :)

Rebirthing
11-17-2011, 21:30
Кофти...

Препоръчвам ти да ядеш умерено, съмнявам се да качиш толкова рязко., така, че спокойно. Плодов режим по това време на годината...нито е удачно, нито е възможно.

HolyShit
11-17-2011, 21:46
Нито пък е удачно да ядеш плодове,за да сваляш килограми.Все едно да вървиш срещу течението теглейки кораб..

teddybearMV
11-18-2011, 08:14
Повече кайлций, повече месо и плодове. Махни бързите въглехидрати и ще е Ок.

Rebirthing
11-18-2011, 09:32
"Повече калций и повече месо" в едно изречение УОУ :lol: !
Както и да е...

Възполвай се от многото зеленчуци този сезон. Особено зеленолистните. От плодовете - стафиди, смокини, сливи, тикви, дюли, круши, но наблягай повече на зеленчуците и зърнените храни, семената и ядките.

teddybearMV
11-19-2011, 11:29
"Повече калций и повече месо" в едно изречение УОУ :lol: !
Както и да е...

Възполвай се от многото зеленчуци този сезон. Особено зеленолистните. От плодовете - стафиди, смокини, сливи, тикви, дюли, круши, но наблягай повече на зеленчуците и зърнените храни, семената и ядките.
Не те разбрах? Какво му е на калция, на месото или пък на плодовете в едно изречение?! Доста... странно се изразяваш?! В колко изречения смяташ, че е правилно да ги разделя? И защо, че ми е безумно интересно?

Rebirthing
11-19-2011, 14:02
Месото е киселинообразуваща храна и като цяло пречи на усвояването на калций. Не е добре и да се комбинира с млечни продукти.

teddybearMV
11-19-2011, 15:02
Месото е киселинообразуваща храна и като цяло пречи на усвояването на калций. Не е добре и да се комбинира с млечни продукти.
:lol: И защото съм ги сложила в едно изречение, то означава, че казвам да яде заедно месо със млечни продукти? Никъде, ама никаде не съм казвала такова нещо! Изброявам храни със запетайки помежду им. Нито казвам да яде месо със сирене и мляко примерно, нито нищо.. :shock: Не те разбирам изобщо.. :?

Rebirthing
11-19-2011, 19:24
Смисъла е, че не е удачно да и предлагаш да яде повече месо, ок ?!

HolyShit
11-19-2011, 20:21
Прием на месо за калции = epic fail

Все едно да ям захар,за да си набавя протеин..

teddybearMV
11-19-2011, 21:12
Прием на месо за калции = epic fail

Все едно да ям захар,за да си набавя протеин..
Не съм казвала да яде месо за калций, бе човек?!

teddybearMV
11-19-2011, 21:14
Защо??? Аз когато бях в нейното положение лекари ме посъветваха да наблягам на тези храни и нямах никакъв проблем. Ти по-добре от лекарите ли знаеш? Я стига.. :lol:

HolyShit
11-19-2011, 21:17
Да,ся прочетох И месо,а не ОТ месо

Rebirthing
11-19-2011, 21:29
Защо??? Аз когато бях в нейното положение лекари ме посъветваха да наблягам на тези храни и нямах никакъв проблем. Ти по-добре от лекарите ли знаеш? Я стига.. :lol:

Ти четеш ли или ?!

Месото е киселинообразуваща храна и като цяло пречи на усвояването на калций.

Е за т'ва не е удачно. Казвам го чисто информативно.

Препоръчала съм на автора/авторката режим, хем здравословен, хем алкализиращ, хем ще си набави по-лесно усвоим калций. Повече няма какво да се каже по темата.

imamkrasivouho
11-19-2011, 21:35
Значи, според Rebirthing хората, които ядем месо, не трябва да пием мляко и да ядем сирене. А хората, които ядем сирене, не трябва да ядем месо... Интересно ... :-o

djipsito
11-19-2011, 22:18
Абе лекарите са казали, единствените неща с които може да се прекали без да има някъв страничен ефект са зеленчуците и секса.. Второто малко си гипсирана, за да го правиш, ама за първото няма проблем.

И все пак не яж само и единствено зеленчуци де...

HolyShit
11-19-2011, 22:19
Зависи колко и как ще прекалиш :D

djipsito
11-19-2011, 22:24
Зависи колко и как ще прекалиш :D

:lol: Да не навлизаме в друга тема... :-P

HolyShit
11-19-2011, 22:39
Да не забравяме и с колко ще прекалиш и как ще те прекалят те :D:D

Rebirthing
11-20-2011, 08:10
Значи, според Rebirthing хората, които ядем месо, не трябва да пием мляко и да ядем сирене. А хората, които ядем сирене, не трябва да ядем месо... Интересно ... :-o

Не и в едно хранене.

teddybearMV
11-20-2011, 15:15

Ти четеш ли или ?!

Препоръчала съм на автора/авторката режим, хем здравословен, хем алкализиращ, хем ще си набави по-лесно усвоим калций. Повече няма какво да се каже по темата.
А ти четеш ли? Къде изобщо съм казала да ги яде заедно, на едно ядене и т.н.? Първо не биваше да ги слагам в едно изречение, след това си измисляш някакви неща... Какво точно целиш? Не те разбирам.. Освен това, от това, което си и препоръчала не виждам как ще си набави необходимите и по-големи количества калций за човек в нейното състояние. От стафиди, круши, пълнозърнести и зеленолистни ли ще си го набави? Не трябва да качва рязко тегло, но и не трябва човек в такова състояние да кара само на нещата, които предлагаш.

Rebirthing
11-20-2011, 16:02
Аз изобщо не разбирам, за какво първоначално и написа "повече месо" след като момичето явно иска плодов режим ?!
И ако знаеше колко калций има в зеленолистните зеленчуци нямаше да напишеш такива глупости.

Аре лека вечер ^^.

choparkopar
11-20-2011, 16:06
млякото заздравява костите
"Родителите твърдо вярват в тази теория, окуражавани от традиционната медицина. Но истината е, че млякото и млечните продукти отслабват костната система и повишават риска от развиване на остеопороза.
Остеопорозата е резултат от загуба на калций, а не от недостатъчно приемане на калций. Млечните продукти поради високото съдържание на протеин причиняват загуба на калций. При изследване на остеопорозата е установено, че тя е свързана с консумиране на големи количества млечни продукти. Така че, който иска здрави кости, не бива да пие мляко."

Статията е от сп. Тема , не е някакво съчение по картинка, а научно обоснована. Ако на някой му се чете ( в което силно се съмнявам) ето я цялата :
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233

teddybearMV
11-20-2011, 16:12
млякото заздравява костите
"Родителите твърдо вярват в тази теория, окуражавани от традиционната медицина. Но истината е, че млякото и млечните продукти отслабват костната система и повишават риска от развиване на остеопороза.
Остеопорозата е резултат от загуба на калций, а не от недостатъчно приемане на калций. Млечните продукти поради високото съдържание на протеин причиняват загуба на калций. При изследване на остеопорозата е установено, че тя е свързана с консумиране на големи количества млечни продукти. Така че, който иска здрави кости, не бива да пие мляко."

Статията е от сп. Тема , не е някакво съчение по картинка, а научно обоснована. Ако на някой му се чете ( в което силно се съмнявам) ето я цялата :
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=474&aid=11233
Списание Тема не е медицинско списание, а относно млечните продукти, месото и плодовете - бях посъветвана от двама лекари, които следяха състоянието ми при абсолютно идентичен случай с нейния. Смятам да повярвам на лекарите, които ми помогнаха , а не на поредната статия в списание.
Rebirthing, по-важното е да ми изясниш кои мога да слагам в едно изречение...Хахахаха! :razz:

choparkopar
11-20-2011, 16:17
Аз бих сложила простоват и месояден в едно изречение :) Нещо като Бойко Борисов, похапващ свински уши .

Rebirthing
11-20-2011, 16:21
Статията е много добра и научно обоснована, а Робърт Коен е човек посветил се на тези проучвания ! Дори в сайта му http://www.notmilk.com/ във всяка една статия има научни изследвания проведени от медицински лица и издадени в медицински списания /ако това за някой е толкова важно, защото по-скоро е важно предаването на информацията, а не дали е в мед. журнал или лайфстайл издание/.

Както и да е, темата не е "За или против млякото" , да не я обръщаме в такава.

teddybearMV
11-20-2011, 16:24
Аз бих сложила простоват и месояден в едно изречение :) Нещо като Бойко Борисов, похапващ свински уши .
Фактът, че ти си избрала да си веган.. някак не ти дава право да обиждаш околните, нали? Аз примерно никога не бих изказала мнението си, което е повлияно от подобен личен избор. За мен е простотия да пишеш подобни неща, особено когато никой не ти иска мнението относно яденето на месо и млечни продукти. Освен това ми прави впечатление, че огромен процент от веганите в нет-а, сте месоядни в живота. :)
С плодов режим не е идейно авторката да кара докато е с такъв проблем. Трябва да яде разнообразна, качествена храна, с добра хранителна стойност.

egillbert
11-20-2011, 16:27
Ами спазвай диета .. например 90 дневна диета в нея можеш да ядеш абсолютно всичко но разделно и пак слабееш има и точкова диета , за нея съм чувала че е много ефективна и пише че има определен точков лимит ако искаш да намалиш или поддържаш тегло :)

Rebirthing
11-20-2011, 16:30
качествена храна, с добра хранителна стойност.

И месото и мляко са такива храни, така ли :-o ?

choparkopar
11-20-2011, 16:31
Фактът, че ти си избрала да си веган.. някак не ти дава право да обиждаш околните, нали? Аз примерно никога не бих изказала мнението си, което е повлияно от подобен личен избор. За мен е простотия да пишеш подобни неща, особено когато никой не ти иска мнението относно яденето на месо и млечни продукти. Освен това ми прави впечатление, че огромен процент от веганите в нет-а, сте месоядни в живота. :)
С плодов режим не е идейно авторката да кара докато е с такъв проблем. Трябва да яде разнообразна, качествена храна, с добра хранителна стойност.

Просто се пошегувах, чувала съм, че това му е любимото "ястие" и ми се стори забавно. Но наистина не е мястото в тази тема да се спори...и изобщо не мисля, че има смисъл.

teddybearMV
11-20-2011, 17:18

Естествено, че са такива. Без добра хранителна стойност са храни с Е-та, прекалено мазни, пържени храни, полуфабрикати, пържени десерти с бяло брашно и бяла захар и т.н. Определено месото, млечните продукти, плодовете и зеленчуците не са такива. Не случайно мускулна маса се качва с тренировки и хранене с преобладаване на протеини, които се съдържат в най-големи количества в животинските продукти, а не с хляб и пасти. Когато някой иска да отслабне без да гладува и да страда организмът му, обикновено в менюто му се включват именно повече месо, млечни продукти и плодове и зеленчуци, а се премахват всички останали.

HolyShit
11-20-2011, 17:21
При отслабване махаш млечните продукти,или по-скоро кисело мляко,прясно мляко - съдържа лактоза! Ако не ме лъже паметта 4 грама в 100 прясно мляко.

imamkrasivouho
11-20-2011, 18:40

Естествено, че са такива. Без добра хранителна стойност са храни с Е-та, прекалено мазни, пържени храни, полуфабрикати, пържени десерти с бяло брашно и бяла захар и т.н. Определено месото, млечните продукти, плодовете и зеленчуците не са такива. Не случайно мускулна маса се качва с тренировки и хранене с преобладаване на протеини, които се съдържат в най-големи количества в животинските продукти, а не с хляб и пасти. Когато някой иска да отслабне без да гладува и да страда организмът му, обикновено в менюто му се включват именно повече месо, млечни продукти и плодове и зеленчуци, а се премахват всички останали.
Остави я. Веганите са с промит мозък.

Rebirthing
11-20-2011, 20:56
Каква хранителна стойност имат?!
Денатуриран протеин след нагряване от 161 градуса по Фаренхайт. Денатурираните протеини не се усвояват.
Унищожени витамини.
Намалено ниво на витамини от Б-комплекса, особено витамин Б 2 намалява от 40 до 48% след нагряване на температура от порядъка на 130 градуса по Фаренхайт.
Лизина и глутамина се разрушават при готвене.
Пълни с наситени мазнини.

Вари го, печи го, пържи го, няма да промениш нещата.

imamkrasivouho
11-20-2011, 21:06
Дрънкаш пълни глупости. Не всеки иска да спре да яде месо, ако не си забелязала? Давам ти нагледни примери: пилешкото месо и по-точно пилешките гърди са с най-малко мазнини. Витамините разбира се, че ще се намалят като ги сготвиш, но не се унищожават. Ти и чушка да опечеш, пак ще и намалеят витамините. Рибата съдържа киселини, които намаляват холестерола. Както и да я вариш, пържиш, печеш, пак си ги съдържа. Пуешкото месо (представи си, дори когато е готвено) е богато на вит. В, желязо, фосфор, протеини, цинк, който укрепва имунната с-ма. Нищо нередно не виждам в това, човек който трябва да си задържи сегашното тегло или да отслабне, да яде месо. И да, в повечето нормални диети, които не предразполагат към анорексия(и вс. др. хранително разстройство), съдържат И месо, И млечни продукти, И зеленчуци. В каква подредба вече е друг въпрос.

Rebirthing
11-20-2011, 21:29
Има витамини които са нестабилни при готвене и се унищожават от топлина независимо какво готвиш / дали ще е зеленчук, дали ще е месо или риба /.
Рибата съдържа омега мастни киселини, но водният басейн от които е била извадена едва ли е най-чистия на планетата, т.е съдържа и други субстанции, най-често тежки метали. Лененото масло също съдържа омега киселини, някой говори ли за това ?! Плюс това съдържа лигнани.
За протеините обясних вече.

Съдържат ли месото и млякото фибри и ензими ?! Не, нали.
По стойноста си не представляват идеалната храна.

Нека всеки да яде това което му е вкусно. Никой не съм хванала за гушата. Даже нещо повече, много пъти съм препоръчвала режими с включено пилешко и пуешко месо, кисело мляко, морски храни, но разбира се преди всичко плодове и зеленчуци и все пак никога не съм обиждала някой във форума, защото яде това или онова ! Но да обявиш, че веганския режим е "убийствен", веганите са "промити мозъци", а храненето им е "нездравословно" е чиста глупост показващ голяма доза дезинформация.

imamkrasivouho
11-20-2011, 21:32
Информираха ме достатъчно в болницата, в която лежеше братовчедка ми, баш неинформирана не съм. ;)

Rebirthing
11-20-2011, 21:42
Продължавай да пълниш темата с постове изсмукани от пръстите. Щом няма какво смислено да кажеш, спора приключва до тук.

imamkrasivouho
11-20-2011, 21:52
Аха, не, не приключва. Аргументите, които ти давам никога няма да са ти достатъчни, защото ти си имаш твоите книжки, твоите статийки, режимчета, на които си вярваш и си мислиш, че си всесилна. Някой ден ще слезеш на Земята и ще разбереш, че всяка храна сама по себе си е полезна и всяка храна (дори безценните плодове и зеленчуци), с която се прекали може да те убие. Да се надяваме, че ще го осъзнаеш навреме.
Ето тук спорът приключи! ;)

Rebirthing
11-20-2011, 22:27
А сега ми обясни по какъв начин плодовете и зеленчуците ще ме убият и с какво са по-вредни от безценните ти месища и млечни продукти ?!
За 10 години веганско хранене съм осъзнала достатъчно неща ;).

imamkrasivouho
11-20-2011, 22:35
А сега ми обясни по какъв начин плодовете и зеленчуците ще ме убият и с какво са по-вредни от безценните ти месища и млечни продукти ?!
За 10 години веганско хранене съм осъзнала достатъчно неща ;).
Твърде ниско/високо кръвно, често боледуване, проблеми със сърцето, проблеми с кръвта, гастрит, поднормено/наднормено тегло. Всеки организъм реагира по различен начин. и по различно време. При теб може да са 10 години, при други може да 2, при трети -20. Пак ти казвам: има булимички, които издържат по 10-15 години и нищо им няма. Има и такива, които умират още на 1вата.

Rebirthing
11-20-2011, 22:42
Тези твърдения са смешни и не виждам как са научно обосновани.
Научна статия ми трябва, от някой медицински журнал. Независимо изследване, а не нещо "подкрепено" от месопреработвателната индустрия.

imamkrasivouho
11-20-2011, 22:45
Хахах, потърси си сама в гугъл. Но някой ден ще се убедиш сама.
Айде оставям те да си четеш медицинските журналчета и отивам да спя...Защото .. е полезно... Както месото! :lol:

djipsito
11-21-2011, 00:58
Да се намеся тактично, понеже видях по-назад няква измислена статия свързана с вредата на млечните продукти (не, че съм чела, де.. само отгоре отгоре видях мнението на сърфорумничката...)

На мен лекар ми е казвал, че децата, пък и тийновете е добре да консумират по-често млечни продукти, защото на стари години започваш да имаш много проблеми - изгърбване, артрит и такива работи...

За останалото съм съгласна с мацката с красивото ухо ;д

Rebirthing
11-21-2011, 07:45
djipsito, първо статията не е измислена, второ направи си труда да я прочетеш вместо да се намесваш нетактично.

djipsito
11-21-2011, 19:09
Спри да ми се правиш на оборотна ;) Гледай си веганството там.

Rebirthing
11-21-2011, 20:39
Какво ти се правя на оборотна, бе ?!
Месиш се по възможно най-глупавия начин. Нито си прочела, нито може да опонириш, ама е важно да покажеш колко много "знаеш" !

Ебати хората !

anonymous708973
11-22-2011, 06:34
Мацки, честно, прекалявате.
Обичате месо, обичайте си го, но не пренебрегвайти ФАКТИ заради това. Неуместно е. Rebirthing ви излиза с факти, вие я плюете.

И аз съм месоядно, ям месо поне по 2 пъти на ден, страшно много обичам, ама не съм заслепена, за да погледна реално на нещата. Знам, че мога да си набавя полезните неща от другаде, но просто обичам месо.

HolyShit
11-22-2011, 12:24
Месото и скъпо и вече минахме на извара и яйца

FuCKkK13
11-22-2011, 14:20
ох.. аз съм пас в спора,защото нито до сега съм спазвала каквато и да е било диета,нито искам,нито съм толкова компетентна по въпроса.. но все пак.. ако искаш да си поддържаш теглото и да отслабнеш малко.. по-добре си хапвай по всичко,но вместо да си сипваш примерно една чиния супа си сипи половин и така.. честно казано познавам човек,които така отслабна,но за повечко време,а на теб ти трябва докато се оправиш все пак :) .. пий повечко вода,както казаха зеленчуци и това е :) .. моя съвет е нито да гладуваш,нито да ядеш точно определени 10 вида храни примерно,а просто в умерено количество :)

айде и успех с оздравяването.. дано се оправиш бързо :)

mynichkaTanq
11-22-2011, 17:59

Ти четеш ли или ?!