View Full Version : Спа - масажи, сауна, парня баня, джакузита
Ходите ли редовно на спа?
Мислите ли, че се отслабва? Ако да - как, чрез масаж или сауна/парна баня?
Коя процедура най ви харесва?
Аз мисля да ходя, за да сваля 2 -3 кг, мислите ли, че само със спа + здравословно хранене ще успея?
Rebirthing
11-18-2011, 16:43
Със сауна може да свалиш малко.
Аз ходя 4 пъти месечно, но в последно време никак, пада ми кръвното и ми прилошава.
С масаж не мисля, че ще повлияеш особено на килограмите, но за проблемни зони си има антицелулитни масажи които определено работят. На такъв не съм била, но съм била на класически, шведски и масаж с вулканични камъни.
PullMeCloser
11-18-2011, 16:48
Със сауна може да свалиш малко.
Аз ходя 4 пъти месечно, но в последно време никак, пада ми кръвното и ми прилошава.
С масаж не мисля, че ще повлияеш особено на килограмите, но за проблемни зони си има антицелулитни масажи които определено работят. На такъв не съм била, но съм била на класически, шведски и масаж с вулканични камъни.
Как ми се ходи на масаж с вулканични камъни. Готино ли е? Само да намеря време, че аз нямам дори за фриьзор. :-x
Иначе съм ходила на сауна, не ме кефи особено. На джакузи често ходех преди, скоро не съм, много ми е готино.
Със сауната може само да си изчистиш токсините от тялото. Приятно е, но не става за отслабване. Ако са само 2-3 кг даже и само със здравословно хранене можеш да ги свалиш :)
mariqanastasova
11-18-2011, 17:33
Ходите ли редовно на спа?
Мислите ли, че се отслабва? Ако да - как, чрез масаж или сауна/парна баня?
Коя процедура най ви харесва?
Аз мисля да ходя, за да сваля 2 -3 кг, мислите ли, че само със спа + здравословно хранене ще успея? -да ,ходя на спа-супер е и свалих 5 кг.за 2 седм.
mariqanastasova
11-18-2011, 17:34
комбинираш го със здравословни храни...задължително яж сутрин,защото ще ти прилошее..сутрин с по-лека храна и така :)
Rebirthing
11-18-2011, 19:38
Как ми се ходи на масаж с вулканични камъни. Готино ли е? .
Ох, божественярско е. Особено като ми сложат малки камъчета между пръстите на краката, откачам :grin: .
Сега като се замисля, релаксиращите процедури наистина би следвало да водят до отслабване, като се има предвид, че премахват стреса който също е виновен за натрупването на килограми.
Ако ходиш често на такива процедури, да ще свалиш кг, но си трябва и здравословно хранене и спорт.
Аз много обичам масаж с вендузи, против целулит е и щипе много яко. :D
На парна баня редовно ходя, на сауна - не, защото ми е някак по задушен, сух въздуха там. Джакузи също обичам.
strawberry88
11-20-2011, 15:40
Ох, божественярско е. Особено като ми сложат малки камъчета между пръстите на краката, откачам :grin: .
Сега като се замисля, релаксиращите процедури наистина би следвало да водят до отслабване, като се има предвид, че премахват стреса който също е виновен за натрупването на килограми. Мислех,че от стреса се отслабва :neutral: ...
PullMeCloser
11-20-2011, 16:23
Сега като се замисля, релаксиращите процедури наистина би следвало да водят до отслабване, като се има предвид, че премахват стреса който също е виновен за натрупването на килограми. Мислех,че от стреса се отслабва :neutral: ...
Разлчино е при различните хора.
Rebirthing
11-20-2011, 16:42
Да, различно е. Аз лично ако се стресирам и депресирам едновременно, спирам рязко всякаква храна. Корема ми се свива на топка.
Но стреса също така провокира и желанието да ядеш повече нездравословни храни, от което се пълнее.