View Full Version : Да бъдем ли най-добри приятели?
Ето я и моята историйка.
Скоро с приятеля ми скъсахме (и двамата го бяхме решеили). Не се виждаме често, тъй като на скоро се преместихме в друга дъража за извастно време. Както и да е. Та с него все пак потдържаме връзка но на скоро той ми каза че имал някакви проблеми, а щом ми е казал такова нещо става въпрос за нещо по-така голямо. Незнам какво да правя немога да се свържа с него по нинкакъв начин. А нейстина ли аз съм тази, с която той трябва да споделя? Сега сме нещо като най-добри приятели и всичко си споделяме. Не знам какво да правя. Да продължаваме ли според вас да си бъдем такива приятели или да си останем просто познати? И какво да правя с неговите проблеми? Да се интересувам ли или не? Моля помогнете.
Благодрая ви за помоща.
Не виждам проблем да си останете приятели. Щом има нужда от подкрепа и очевидно си му най - близкия човек в момента дай му я. На сте прекратили връзката заради някаква караница, не може за един ден да изтриеш този човек от живота си и да поддържаш отношения като "познати".
valdesbg
11-20-2011, 15:39
Ахахахахаха това вече ме уби....
Айде няма да трола, само ще ти кажа че при толкова много несигурност... не знам как ще му бъдеш приятелка. По скоро опашка и носна кърпичка.
Трябва усилия и постоянство за да си най-добър приятел на някого, без да искаш нещо в замяна. Ако си способна на подобно нещо - Go for it :)
bogzfaggot
11-20-2011, 16:07
Ахахахахаха това вече ме уби....
Айде няма да трола, само ще ти кажа че при толкова много несигурност... не знам как ще му бъдеш приятелка. По скоро опашка и носна кърпичка.
Трябва усилия и постоянство за да си най-добър приятел на някого, без да искаш нещо в замяна. Ако си способна на подобно нещо - Go for it :)Всеки иска нещо в замяна.Било това внимание или помощ.
shadowcrew
11-20-2011, 16:08
Най - доброто което можете да направите е да останете приятели. Едно от най - силните и важни неща са приятелите - не ги губи.
valdesbg
11-20-2011, 16:13
Всеки иска нещо в замяна.Било това внимание или помощ.
Може да искаш, друг е въпроса дали е адекватно. В приятелството не можеш да изискваш нещо такова, или да очакваш. То не че другаде може/трябва, но да не задълбаваме натам.
Приятелството съществува защото те обогатява по някакъв начин, който не зависи от теб. Т.е. не винаги получаваш това, което си искал, и невинаги искаш нещата, които ти се поднасят. Но почтивинаги това което получаваш е точно това, което ти трябва. Което е хубавото.
ScarletBite
11-20-2011, 16:18
да, разбира се!
и аз имам един бивш, с който стоя по цели нощи да си пиша за всевъзможни неща и да си споделяме ли, споделяме. много са ни особени отношения - повече от приятели сме, но не сме влюбени вече - само привързани един към друг, разбиращи се, помагащи си. даже си мисля, че условието мъж и жена да са само приятели е точно такова - да са изживели вече любовта си, да са се видели голи преносно и буквално и да не се чудят "какво би било ако". мога да кажа, че той е най-ценният ми човек в момента от мъжки пол. :)
bogzfaggot
11-20-2011, 16:49
Всеки иска нещо в замяна.Било това внимание или помощ.
Може да искаш, друг е въпроса дали е адекватно. В приятелството не можеш да изискваш нещо такова, или да очакваш. То не че другаде може/трябва, но да не задълбаваме натам.
Приятелството съществува защото те обогатява по някакъв начин, който не зависи от теб. Т.е. не винаги получаваш това, което си искал, и невинаги искаш нещата, които ти се поднасят. Но почтивинаги това което получаваш е точно това, което ти трябва. Което е хубавото.
А какво трябва на един човек всъщност и какво получава от едно приятелство?
valdesbg
11-20-2011, 17:02
Вече написах - едно приятелство обогатява духовно хората, които го поддържат. Затова хората поддържат приятелствата. Проблема понякога е че не ни обогатяват както ни се иска да се случи.
Както сам/а се сещаш това вече е проблем на отделната личност.
VaMpiRKaTaaa
11-20-2011, 17:19
Отговорих да.
Но зависи .
С някой да,с други не.
Не са много двойките, които успяват след раздяла да си останат в добри отношения, още повече приятелски. Тъй че факта, че при вас това е възможно и той те търси и ти споделя проблемите си, е чудесен. Означава, че въпреки че не сте заедно, той все още ти има доверие и се интересува от мнението ти. Освен ако ти не се чувстваш некомфортно от това, не виждам причина да не си останете приятели.
anonymous708973
11-20-2011, 18:57
Интересува ли те какво става с него? Ако да, бъди му приятелка.
Ако не, не му бъди. Не мога да разбера какво е сложното тук.
Eми на мен не ми е кой знае колко гот дда си пишем. Все пка до скоро си казвахме мили неща. Страх ме е да не започна да го наричам с мили имен и т.н. Въпреки че вече не гледам по ози начин на него. Виждам го като мил приятел и нищо повече. Но съм свикнала с нео да бъда малко по различна от начина по който се държа с приятели. Някакси по-нежно и привързано.
Ти или се интересуваш, или не. Как ше питаш нас дали да се интересуваш, ти сериозна ли си?
Приятели след връзка... илюзия.