Влез

View Full Version : Отношения, връзки, пари и т.н.

kremen4eto
11-22-2011, 04:52
Повлияна съм от един скандал от снощи между мъж и жена, които са заедно от доста време и имат 3 дечица. Искам да изразя единствено възмущение и неразбиране относно това, което те правят.

1во живеят в абсолютна мизерия, а са млади хора с възможност за успех, но той ги пропилява най-вече по наркотици. И не, че е някой пропаднал наркоман ... просто си се кефи човекът да е надрусан и явно не вижда причина да не го прави. Въпросът ми е защо? Кой мисли за това семейство и за тези деца? (не съм някаква върла защитничка на идеята да не се употребяват наркотици, просто в случая има по-важни неща)
2ро децата били на седмична детска градина, т.е. те се грижат за тях само в 2 дни от седмицата. Искрено се надявам това да е временно, защото иначе не го разбирам. Ако не си до децата си, тогава до кого?
3то скандалът им тръгна пак от липсата на пари. И аз спорих, че не е редно никакви отношения (приятелски, любовни, роднински) да се развалят заради пари. Но човекът си знае неговото и си мисли чрез какъв бизнес да изкара пари без да мисли за тази жена и за тези деца.
4то - започват нейните грешки. Той и давал пари да плаща наема, а тя си купувала наркотици без да му каже.
5то - у тях пълзят хлебарки, а тя си пие ракията с нас, мивката пълна с чинии и не и пука.
6то Имаше и друг спор - дали му била изневерявала.

Ясно ми е, че не е моя работа, че едва ли нещата са от вчера и днес и те най-добре си знаят какво има между тях.

Но такива истории ме карат да се замисля кое е по-ценно... И дали наистина материалните неща не са по-ценни от някаква си връзка или пък любов? Дали ако има такива проблеми трябва да прее*еш себе си заради децата или напротив - мислиш първо за себе си, защото веднъж се живее? В подобни отношения изневярата простима ли е? Редно ли е да се съсипва семейство заради пари? И защо хората започват да мислят адски нетрезво когато не им достигат шибаните пари? Защо не се подкрепят и не успяват заедно? Понеже съм ставала свидетел и на други такива провали в живота само заради пари и това, че хората са станали толкова повърхностни супер много ме дразни ... и не само че ме дразни, а превръща и мен в материалист.

Всеки казва "усмихни се на живота, веднъж се живее", но май има само 2 пътя и тръгнеш ли по единия няма връщане, т.е. или си живееш живота и пропадаш ... или загубваш себе си някъде по пътя, когато устройваш любимите си хора (в редки случаи и себе си). :?

Мога да напиша още много неща, които ми се въртят из главата, но искам да видя вашите мнения, понеже вие ще дадете разнообразни идеи.

VaMpiRKaTaaa
11-22-2011, 05:00
Парите са много важни,особено като имаш деца.
Зада не им липсва нищо ,и зада не живеят в мизерия.

kremen4eto
11-22-2011, 05:05
Тогава какъв е този човек, който ще създаде 3 деца и ще си купува с последните пари алкохол и наркотици? Защо го правят?

Защо липсата на пари трябва да ги подтиква към изневяра или раздяла, а не към стимул да успеят заедно? :)

Seattle
11-22-2011, 05:08
Квото и да си говорим, без пари щастие трудно се постига. Оставам с впечатлението че тоя тип гледа лесното. Те може да имат потенциал за много работи, но ква файда след като нито единия предприема стъпки да се оправят нито другия. Той гледал да прави далавери да искарва пари, тя я марзи едни чиний да измие, и въпреки всичко това пият и се друсат.
Та отговора ми е следният: Семейства и приятелства не трябва да се развалят заради пари, но на тях не им пука за семейството тай че за кво семейство говорим? Те гледат за г*за си.
Не съм против наркотиците, когато се употребяват от време на време. Аз самият си позволявам, но много рядко. Той е наркоман, квото и да ми говориш. От него човек трудно ще стане.

error92
11-22-2011, 05:08
Ем да, превърнали са се във важна част от живота, тъй като уж е "голяма" криза и тъй като хората само това търсят...и явно го поставят на 1-во място преди всичко останало, жалко !

VaMpiRKaTaaa
11-22-2011, 05:13
3ащото,когато няма пари човек е много по-изнервен.
Не ги оправдавам,но не е лесно да се грижиш за дете,още повече за 3деца.Защо не поговориш с тяx?

kremen4eto
11-22-2011, 05:15
OK, на мен съвсем скоро ми предстои да мина през тези етапи. Ами ако мъжът ми също като този предпочита да си прави кефа и да не се грижи за мен? Ами ако ми направи 2-3 деца и изчезне? Не знам аз какво да правя - дали да обичам или да изкарвам пари ... Кое е по-правилното?

error92
11-22-2011, 05:17
Ако се чувстваш готова и му имаш доверие - действай :)

VaMpiRKaTaaa
11-22-2011, 05:18
Бременна ли си?
Честито.
По-правилно е да изкарваш пари.
Да любовта е важна,детето трябва да я усеща.
Но само с обич няма да нахраниш детето.

kremen4eto
11-22-2011, 05:19
3ащото,когато няма пари човек е много по-изнервен.
Не ги оправдавам,но не е лесно да се грижиш за дете,още повече за 3деца.Защо не поговориш с тяx?

Не са ми толкова близки, може би по-нататък.

Мисля, че той и е набирал с времето, защото и аз да имам такава 'мърла' (както я нарече той) вкъщи, а да я мисля за жената на живота си, би ме подтикнало към алкохол и наркотици ... но пак трябва да мислиш малко преди да правиш глупости.

Seattle
11-22-2011, 05:21
дали да обичам или да изкарвам пари ... Кое е по-правилното?

В живота на 1 човек, трябва да има баланс за да е щастлив. Правилно е да правиш и 2-те.

kremen4eto
11-22-2011, 05:23
Бременна ли си?
Честито.
По-правилно е да изкарваш пари.
Да любовта е важна,детето трябва да я усеща.
Но само с обич няма да нахраниш детето.

Не съм бременна.
Добре де, аз в момента се ориентирам в такава посока, че уж да нямам финансови проблеми, но всичко може да се случи. И ако остана без пари е правилно да се изпокарам с мъжа си, за да намерим 2 лева за храна, отколкото да се прегърнем, да се успокоим, да си кажем, че се обичаме и да не изпадам в нервни кризи. Защото напрежението от финансовите проблеми е достатъчно, че да го засилвам с проблеми във връзката и да се стигне до не знам и аз къде ... до път без изход

LambOfGod
11-22-2011, 05:25
Наркоманската любов е такава.
Какви наркотици викаш взимат?

kremen4eto
11-22-2011, 05:26

В живота на 1 човек, трябва да има баланс за да е щастлив. Правилно е да правиш и 2-те.

Все си мисля, че е адски трудно и много малко хора успяват.

kremen4eto
11-22-2011, 05:27

Амиии предимно пико, за друго не знам :)

Seattle
11-22-2011, 05:31

Все си мисля, че е адски трудно и много малко хора успяват.

Кое по точно е адски трудното? Имаш нужда да работиш не само заради парите, но и да се намираш на работа за да не мислиш глупости (наркотици, далавери, убииства и т.н). Не виждам защо някого това би му пречило. Всъщност аз гледам точно на това в една жена, да е независима. А време за обич винаги има.

LambOfGod
11-22-2011, 05:37

Мхм... Според мен при по-бедните хора се случва да се водят спорове за пари, но щом се намесят и наркотици става ежедневие.
Не ми се ще да съдя прибързано, но за мен тези хора са типичните пропадняци намерили се и "без да искат" създали деца, даже няма да се очудя, ако са от ромски произход.
Стимуланти, хлебарки, ракия,изневери, скандали пред чужди хора, три деца оставени на произвола на съдбата..
За такива хора няма оправия.

kremen4eto
11-22-2011, 05:40
Seattlе, всъщност аз не знам дали е толкова трудно на практика, но като гледам родителите си например си правя изводи - когато бях 4-5 годишна, бяха постигнали не повече от тези двамата, за които говоря ... нямахме прибори буквално когато се преместихме да живеем от село в града. Майка ми е работила на студ, дъжд и сняг, но никога не са си и помисляли да си изневерят или да се разделят. И тогава го виждах и сега те ми го обясняват - че винаги са се подкрепяли в трудностите. И сега живеем доста по-добре, но всичко е направено с усилия и любов (според мен). А повечето други примери, които мога да дам са все провали при най-малката липса на пари. И всеки забравя за любовта като че ли.

Seattle
11-22-2011, 05:40

Мхм... Според мен при по-бедните хора се случва да се водят спорове за пари, но щом се намесят и наркотици става ежедневие.
Не ми се ще да съдя прибързано, но за мен тези хора са типичните пропадняци намерили се и "без да искат" създали деца, даже няма да се очудя, ако са от ромски произход.
Стимуланти, хлебарки, ракия,изневери, скандали пред чужди хора, три деца оставени на произвола на съдбата..

А ти си можела и свестни работи да пишиш 8)

kremen4eto
11-22-2011, 05:46

И тези деца ще получат нулево възпитание или ще се озоват в някой дом. И е малка вероятността да станата стойностни хора един ден. Вследствие глупостта на някакви пропадняци. Колко жалко.

Не са цигани.

Seattle
11-22-2011, 05:47
Seattlе, всъщност аз не знам дали е толкова трудно на практика, но като гледам родителите си например си правя изводи - когато бях 4-5 годишна, бяха постигнали не повече от тези двамата, за които говоря ... нямахме прибори буквално когато се преместихме да живеем от село в града. Майка ми е работила на студ, дъжд и сняг, но никога не са си и помисляли да си изневерят или да се разделят. И тогава го виждах и сега те ми го обясняват - че винаги са се подкрепяли в трудностите. И сега живеем доста по-добре, но всичко е направено с усилия и любов (според мен). А повечето други примери, които мога да дам са все провали при най-малката липса на пари. И всеки забравя за любовта като че ли.

Упоритост, евала на вашите! Явно са хора които имат точно определени цели и работят здраво за да постигнат нещо. Очевидно е че са отгледали и една добра щерка :)
Черпи от тяхния житейски опит, няма да згрешиш.

kremen4eto
11-22-2011, 05:55
^ Казват, че винаги се са стремяли (и продължават) да ми осигурят най-доброто и да не ме лишават от нищо, но ЗАЕДНО! Мисля, че това е важното. :)

LambOfGod
11-22-2011, 05:57

И тези деца ще получат нулево възпитание или ще се озоват в някой дом. И е малка вероятността да станата стойностни хора един ден. Вследствие глупостта на някакви пропадняци. Колко жалко.

Не са цигани.

Според мен ще е по-хитро и пълноценно от твоя страна, ако вместо да им споделяш трагедиите по форумите се опиташ да помогнеш на тяхните деца.
Гледането отстрани и клюкарстването не помагат на никого.

Seattle
11-22-2011, 06:03
^ Сложна задача би било това

kremen4eto
11-22-2011, 06:07
LambOfGod, по какъв начин например?

LambOfGod
11-22-2011, 06:19

Не знам какви възможности имаш...
Ако можеш финансово - храна, учебници, дрехи, хигиена.
Духовно - ценностна система, морал, религия (примерно), възпитание, образование, бъди опора на тези деца и не им давай да пропаднат, като родителите си. :)

kremen4eto
11-22-2011, 06:22

Не знам какви възможности имаш...
Ако можеш финансово - храна, учебници, дрехи, хигиена.
Духовно - ценностна система, морал, религия (примерно), възпитание, образование, бъди опора на тези деца и не им давай да пропаднат, като родителите си. :)

Възможно е, но те това, което виждат в дома си, това ще възприемат според мен. Аз - някакъв страничен човек, едва ли ще повлияя особено.

bitchwolf
11-22-2011, 06:29
Хората са различни. Това как ще се справят с трудностите в живота зависи от културата, възпитанието и ценностната им система. Е,явно тези двамата нямат необходимото количество и качество от горните 3. Търсят изход с наркотици. Пълна греда, но за тях това е 'лесния' начин. За съжаление потърпевши винаги се оказват дечицата. Ето, на твоите родители също не им е било лесно, но са се справили. Трудно е без пари, а намесят ли се наркотици и алкохол става безнадеждно.
Нашите бяха женени 20 години (казвам бяха защото татко почина) и не ги бях чула да се карат докато и двамата не изгубиха работата си. Липсата на пари изнервя адски много. Да,скандалите зачестиха, но всичко беше насочено към това аз да съм добре. И бях. Въпреки всичко това те бяха заедно и се бореха заедно. Умирах от яд, че хора с висше работят като продавачка и пазач, но..трябваха пари.
И ако ще създаваш семейство, колкото и любов да има без пари не става. Положението при тези хора е много по-зле, защото те не правят нищо по въпроса да спрат наркотиците. Не можеш да отгледаш децата им вместо тях, но когато пораснат можеш да ги обогатяваш духовно. Имам предвид с книги. Те трябва да знаят, че има друг начин да се живее, да се образоват и да изградят живота си по по-различен начин от родителите си.

LambOfGod
11-22-2011, 06:38
Щом, нито искаш/можеш да помогнеш, нито е твоя работа... Какъв точно е смисъла на темата? :-o
Да оплюем хубаво приятелите ти?

kremen4eto
11-22-2011, 06:50
Щом, нито искаш/можеш да помогнеш, нито е твоя работа... Какъв точно е смисъла на темата? :-o
Да оплюем хубаво приятелите ти?

Не съм казала, че не искам и че не мога. Казах, че е възможно, но не знам как.