View Full Version : Любов и отмъщение
ScarletBite
11-26-2011, 18:45
сериозно, тва трябва да се вземе за заглавие на някой сериал... 8-)
ясно е, че масово сме всеопрощаващи и безкористни, особено във форумите. а, и че когато някой идиот ни нарани, го зарязваме и продължаваме гордо напред, като само отвреме-навреме отронваме по някоя сълза, за да е по-драматична картинката. такава е модата.
в случая обаче ви питам за реалния живот и за гадостите, които правим. не се и съмнявам, че сте винаги прави за себе си. тук не е мястото да давате оправдания. точно обратното - бъдете цинични и прями, не четете морал и не се правете на невинни. омръзна ми от миловидни лицемери. искам да прочета смели мнения на хора, които не се страхуват да признаят, че са злобни използвачи и че си връщат... тройно.
така че, хайде... разказвайте :)
SisiStrange
11-26-2011, 18:50
Ти въобще в ред ли си? :-o
Ти сериозно ли се гордееш с това, че си злобна използвачка, отмъщаваща (т.е. правеща мръсно и мислеща си, че някой после се сеща за тебе с мисълта колко си печена - а е точно обратното)?
Нещо или си предрусала с кафето, или си гледала твърде много драми, или и аз не знам. Егати и филмираното мислене.
То е ясно, че не всички сме перфектни и понякога се случва някоя човешка по-лоша черта да се прояви. Очевидно не сме самаряни. Но трябва нещо сериозно да не ти е ок с представите, за да се кефиш, че си такава.
Хох ти знаеш ли, че май има един такъв турски сериал :D :D Даже мисля, че баба ми го гледаа :D :D :razz: Оо. не.. сега се сетих ;дд То беше Любов и наказание ;дд Бабка ми го гледа редовно :D :razz:
ScarletBite
11-26-2011, 18:55
не, сериозно, Сиси - това е моята тема. не ми я пълнете с малоумни съвети и личностни нападки. искам определен тип мнения и по-точно да прочета разкази на хора за гадните номера, които са правили, за да си отмъстят или просто под влияние на негативни емоции. и такива трябва да има.
бъдете цинични и прями, не четете морал и не се правете на невинни
чаткаш ли?
SisiStrange
11-26-2011, 18:59
не, сериозно, Сиси - това е моята тема. не ми я пълнете с малоумни съвети и личностни нападки. искам определен тип мнения и по-точно да прочета разкази на хора за гадните номера, които са правили, за да си отмъстят или просто под влияние на негативни емоции. и такива трябва да има.
бъдете цинични и прями, не четете морал и не се правете на невинни
чаткаш ли?
Това е форум. Пускаш тема - очакваш всякакви коментари.
И темата ти е буквално за деца под 15-16. Само на тази възраст един сравнително интелигентен човек ходи да си връща и планува отмъщения. Всеки с малко мозък си продължава живота и отмъщението му се изразява с това, че се чувства перфектно и не е засегнат.
Не съм злобна използвачка, нито си го връщам тройно, обикновено все аз съм прецаканата и ревящата след раздели, пък и нямам зор да ме намразват още повече, но ..... от опит (един) - и неволен, и волен, знам, че боли да изложиш приятеля си пред неговата компания.
Пробвай :>
Бтв аз имах много сериозен мотив да го направя : D
ScarletBite
11-26-2011, 19:02
Сиси, очаквам мнения по темата. Ако ти си от хората, за които писах в първата половина на първия си пост и нямаш какво да разкажеш, не пиши. :) Лека вечер.
ScarletBite
11-26-2011, 19:04
Не съм злобна използвачка, нито си го връщам тройно, обикновено все аз съм прецаканата и ревящата след раздели, пък и нямам зор да ме намразват още повече, но ..... от опит (един) - и неволен, и волен, знам, че боли да изложиш приятеля си пред неговата компания.
Пробвай :>
Бтв аз имах много сериозен мотив да го направя : D
Ами разкажи. :)
Аз прибягвам да други техники, обикновено чрез трети лица. Или се пускам на някой негов приятел и правя каквото мога, за да им вгорча отношенията, или му обърквам нещата с някое момиче.
Не ми се разказва. Не съм настрояна добре вече с тая работа споделянето по интернет.
Но и двата пъти смятам че се получи добре. Единият път го злепоставих наистина без да искам.
И подозирам, че гадостта и при двата случая се получи така, че да удари по него, вместо аз да изляза тая, която прави фейл опити. Но както и да е.
Дано сега е живо и здраво момчето, че хич не му беше лесно с мен.
По принцип не си отмъщавам - не искам хората да ме мразят. о.О
Ще ти дам един съвет и се надявам да го обмислиш.
Мъжете не ги е*е грам какво говорят или мислят за тях другите мъже. Пък що се отнася до отношенията между хора ,които са си по-близки - шансовете да 'направиш мръсно' посредством 3то лице в същата компания клонят към нула.
Тук е доста вероятно да се опишат единствено ку*венски номерца ,които макар на пръв поглед от страничен наблюдател да изглеждат ефективни ,от личен опит мога да ти гарантирам ,че са абсолютен фейл и повод за подигравки сутрин на кафенце.
Ако си жена и имаш намерение да 'отмъщаваш' на мъж гледай да се увериш ,че (първо) има някакви чувства към теб и (второ) не те е отписал окончателно. / тук идва момента да вметна ,че ако е така няма да ти се налага да правиш такива неща /
Сама си вади изводите.
//
Не ти чета морал ,бтв. Гледната ми точка е това ; някой мъжки ако желае да се включи ,разказвайки как някоя жена е смогнала да превърне живота му в драма - моля. Макар да се съмнявам.
ScarletBite
11-26-2011, 19:26
Гледната ми точка е това ; някой мъжки ако желае да се включи ,разказвайки как някоя жена е смогнала да превърне живота му в драма - моля. Макар да се съмнявам.
аз също. трудно е да признаеш как са те прецакали или унижили. :)
MihaelaMM
11-26-2011, 19:37
Всекии си злобее от време на време, дори несъзнателно. И все пак нали знаеш, че под роклята на яростта се крие тъгата.. както казваше Хорхе Бокай в един разказ :-o
ScarletBite
11-26-2011, 19:38
Всекии си злобее от време на време, дори несъзнателно. И все пак нали знаеш, че под роклята на яростта се крие тъгата.. както казваше Хорхе Бокай в един разказ :-o
това е мега доброто!! за кой разказ става въпрос? :)
MihaelaMM
11-26-2011, 19:42
това е мега доброто!! за кой разказ става въпрос? :)
Не мога да се сетя точно, но книгата се казва "Приказки за размисъл", ще намериш доста по въпроса в нея
headstrong26
11-26-2011, 19:46
Преди време бях написала един статус или бележка в фейса,не знам какво беше точно, защото ми беше писнало от всичко...и една приятелка взе че си помисли че се отнася за нея и ме направи на нищо...а аз след време реших да я използвам за да се добера до момчето в което бях влюбена тогава и после и го казах...Правех и се на приятелка заради един боблук а с нея се познаваме от супер малки..Да.. беше адски тъпо,детско,долно...
ScarletBite
11-26-2011, 19:55
Преди време бях написала един статус или бележка в фейса,не знам какво беше точно, защото ми беше писнало от всичко...и една приятелка взе че си помисли че се отнася за нея и ме направи на нищо...а аз след време реших да я използвам за да се добера до момчето в което бях влюбена тогава и после и го казах...Правех и се на приятелка заради един боблук а с нея се познаваме от супер малки..Да.. беше адски тъпо,детско,долно...
евала че го сподели :)
MihaelaMM
11-26-2011, 20:16
Не знам каква е целта на тази тема освен всеки да си признае, че някога е вършил глупави неща.. ако пък идеята е ти да събираш опит от чуждите злини, жалка история. Злобата е нещо, което зрелите и умни хора, опитват да покрият дори да го чувстват.. да завиждаш, да отмъщаваш? По -добре ли ще ти е? Бори се за собственото си щастие вместо за чуждото нещастие.. ще намериш много повече смисъл и "изгода". И сега ще кажеш "бла - бла", такива коментари не ми трябват.. но ти го казвам като човек, който е минал през периода на "аз съм кучка" и единственото, което мога да ти кажа, че колкото и да не ти се вярва вместо да изглеждаш "суперрррррррр готина " си "меееееееега смешна".
Надявам се да си схванала идеята.
ScarletBite
11-26-2011, 20:24
не бе, идеята не е да събирам опит. правила съм някои гадни неща и съм се чувствала зле после, искам да видя и други хора, които са постъпили така.
Аз съм от тези хора, който си връщат.
Не ми пука детско ли е или не.. Като са ме наранили изпитвам зверско желание да си го върна (говоря за нещо от типа на - предателство).
Не вярвам, че всичко се връща, а и така да е няма да чакам 20 години да видя страданието на човека, който ме е наранил. Не се гордея с това, но и не го смятам за нередно.
Досега не съм се чувствала гадно след постъпките си и не съжалявам за нищо.
Това до известна степен ме облекчава.
headstrong26
11-26-2011, 21:03
евала че го сподели :)
няма за какво да го крия...Аз съм мн импулсивен човек и мн често правя и казвам неща без да мисля...като се ядосам ми минават мн долни мисли но винаги когато сам се мъчила да си отмащавам аз сам била тази която е била по-наранена от цялата работа,дори и човека да ми е причинил страшна болка преди това.
Extremescream
11-26-2011, 21:57
Едно време обмислях дали да не се опитвам да отмъщавам, да правя мръсно. Ама в един хубав момент се сетих 'Абе мен кво ме е*е?'
Да, ще направя мръсно, хубаво. Но в случая не би си струвало. Ако човекът те е наранил, много ще го грее какво ще кажеш за него. Ако търсиш отмъщение, най-много на себе си да навредиш.
elysunny
11-26-2011, 22:02
не мисля, че би ми правило чест да си 'връщам' на когото и да било
не ти е харесало нещо - подмини го с усмивка
не си хаби времето да отмъщаваш за каквото и да било
животът е твърде кратък
extreme16
11-26-2011, 22:14
Аз съм импулсивен човек и винаги си връщам. Доста открито злобно, самонадеяно и арогантно гледам враговете си и изобщо не ми пречи този факт. Когато нещо или някой ме е нервирал несъзнателно си го изкарвам на други хора (непознати, дори), а това ме успокоява, дори ми доставя удоволствие. Понякога си мисля, че съм доста грешна, но като изключим тези факти мога да бъда и други крайности.
elysunny
11-26-2011, 22:20
цялата работа е в това, че когато си 'връщаш', когато някои те е наранил, първо изкарваш злобата си и второ показваш на тоя човек, че те боли, че мислиш за него
аз пък мисля, че е по-добре да продължиш напред с една ако щеш иронична усмивка. много повече ще го засегнеш ако му показваш как не ти пука, и как можеш без него
не знам къде сте израстнали и кой ви е възпитавал, но както агресията с агресия, не се лекува, така и на злоба, с злоба не се отвъща.
така само показвате колко сте слаби и раними в действителност
djipsito
11-26-2011, 22:39
Много пъти така са ме предизвиквали, нарочно да направя някоя мръсотия, да си върна, че не съм можела да се побера в кожата си от яд и от нерви. Някое момче, което ме е наранило, също много ми се е искало да усети болката ми, просто аз съм безсилна и оставям времето само да ги научи, че са сбъркали. А тва става рано или късно, понякога даже по-скоро отколкото очакваме. Колелото така се завърта, че винаги успяваш да застанеш на мястото на човека, с който си постъпил зле.
Аз не се гордея с тва, че се бях хванала с едно момче, само защото исках по някакъв начин да избягам от този, който обичах тогава. Не бях достатъчно силна да се изправя срещу чувствата си и избрах лесния начин. Тва момче, с което се хванах... беше ми безразличен, добре си изкарвахме с него първите 2 седмици и после почнаха излишните нерви. Не се държах гадно с него като цяло, ама бях доста дръпната и не правех компромиси. Когато сгафеше му го изкарвах през носа, а понякога само тва чаках- да се издъни... Винаги успявах да извъртя така нещата, че дори да не съм била съвсем права в дадени ситуации, му показвах, че той не е правия...
Накрая вече само чаках пак да се издъни, за да го оставя, понеже с добро не се получаваше, почвах да го съжалявам и така...
Не мисля ,че някой ,който ме е наранил заслужава повече моето внимание ,че да си губя време от живота ,занимавайки се с отмъщение. :?
Не съм го правила до сега ,но все пак не изключвам вероятността да ми се случи някога. :)
Все пак когато ни наранят не само се чувстваме разбити и предадени ,но ни се иска да си го върнем. Нищо чудно да се поддам някой път. :-|
NomNomNom
11-27-2011, 11:33
Помня, че много се ядосвах и имах много енергия да отмъщавам, но всичко минаваше точно за 5 минутки и забравях 8-)
Иначе, последно един бивш, след като се разделихме преди 2г. О.о , реши, че вече ме мрази ( при положение, че бях много мила с него винаги) и ме нахрани много лошо в скайп, не бях циганка, дето никой няма да я вземе и т.н. 8-)
Та, просто какво направих - добавих го във фейсбук, там се вижда, че отново си имам сериозна връзка от 8 месеца и , че съм щастлива.
Даже днес мисля да му пиша да го видя как е.
Ще си изплюе червата от гадост :<
А беше много добро момче, но много глупаво постъпи.
И не искам да му е гадно, а по-скоро искам да се защитя, защото наговори отвратителни неща навсякъде.
Което ме подсети, че е от випуска на Сиси с паячето 8-)
purplerainn
11-28-2011, 11:36
Не бих тръгнала да отмъщавам на някого,на който преди време съм казвала "Обичам те!" Какво удовлетворение ще получа,от това,че някой страда?Определено не бих изглупяла до такава степен :) Честно казано,след като някой търси отмъщение,чувствата му все още не са изчезнали.
shmatarok
11-28-2011, 11:52
Връщам само, ако има сериозна причина. Като се замисля, от всичките ми връзки, само за една съм правила мръсно и то не за друго, а просто бях предизвикана от отсрещната страна, при това много гадно. ;/ Иначе не обичам да се занимавам с глупости, ама понякога се налага.
LadyDaisy
11-28-2011, 11:53
Веднъж съм отмъщавала - той ми каза, че няма да ми стане гадже и аз казах на госпожата, че е счупил едно от камиончетата! Това беше в детската градина :lol:
Никога не ми е минавало през ума да отмъщавам по някакъв различен начин от това да вдигна глава и да продължа.
Бившата ма приятелят ми се опитваше да ни прави мръсно, говореше за мен някакви неща, опитваше се да се докопа до него чрез приятелите му - и това съвсем в началото на нашата връзка. Единстеното, което постигна е да задрави нашите отношения и да й се смеем сещайки се за жалките й опити.
Затова никога не искам да съм на нейно място - наистина много жалка и за подигравка на всички беше......
Не съм отмъщавала до сега. Опитвам се да подбирам мъжете си правилно, така че, не си търся мъж, който е склонен да нарани по някакъв начин, или изневери.
anonymous708973
11-28-2011, 13:08
Не съм отмъщавала до сега. Опитвам се да подбирам мъжете си правилно, така че, не си търся мъж, който е склонен да нарани по някакъв начин, или изневери.
Точно. Бивши не са ми правили мръсно, не ми се е налагало да се чудя дали да отмъщавал.
Наранявали са ме други хора, но не отмъщавам. Над това съм.
Макар че ако някой ден реша да го направя, не завиждам на жертвата. Мога да съм далеч по-изобретателна от това да говоря лоши неща пред общи познати, да поръчам зверски бой или спя с гаджето й (ако е момиче).
TrickyAngel
11-28-2011, 17:35
Не съм отмъщавала, но сега с удоволствие бих. Но като се замисля...не си струва да си хабя нервите и времето заради някой, който не се интересува от мен. :)