View Full Version : Бяло течение - лубрикант
Meleonore
12-02-2011, 11:25
Здравейте въпроса ми е следният. Още от доста малка си имам бяло течение, но нищо ми няма просто си го имам постоянно ,а вече съм на 18 , но въпроса ми е понеже съм чувала че когато имаш бяло течение не трябва да се използва лубрикант ... какво е вашето мнение ... ??? дали наистина е така и защо ???
Ъгх!?АКо имаш бяло течение трябва да ходиш налекар ,момичеее,бялото течение не е нормално и не е шега работа.Заминавай на лекар!И нямам идея тва кво общо има с лубринакта ... можеш да си ползваш,ама наистина иди не лекар!
marin4itu
12-02-2011, 14:28
Бялото течение определено не може да бъде нормално и нищо да ти няма.. Ти посещавала ли си гинеколог някога изобщо?
Зависи колко е ! Ако е малко, безцветно, без мирис - нормално е. Ако си е доста и има жълто-зелен цвят, с мирис - ходи пак на лекар, различен от предишния.
И аз имам но ходих на 3 различни лекара, за да съм сигурна. Ако и при теб е така .. няма много какво да се направи.
До колкото за лубриканта - те нямат нищо общо. Ако искаш да си използваш лубрикант, използвай. Не пречи.
:O На първо време посети гинеколог - задължително!!
Rebirthing
12-02-2011, 23:40
Зависи колко е ! Ако е малко, безцветно, без мирис - нормално е. Ако си е доста и има жълто-зелен цвят, с мирис - ходи пак на лекар, различен от предишния.
И аз имам но ходих на 3 различни лекара, за да съм сигурна. Ако и при теб е така .. няма много какво да се направи.
До колкото за лубриканта - те нямат нищо общо. Ако искаш да си използваш лубрикант, използвай. Не пречи.
Ти правиш ли разлика между нормално влагалищно и бяло течение ?!
Нормалното течение е безцветно, без миризма и предпазва вагината от инфекции, като поддържа оптимално pH.
Бялото течение има БЯЛ цвят, а дори да няма миризма, пак може да е признак на гъбички.
Течение с жълт или зелен цвят с миризма, вече говори за болест предавана по полов път или някое друго заболяване.
Авторката да бяга при гинеколог ! Бяло течение може да прояви по време на пубертета, преди първи менструален цикъл, преди и след цикъл и, след прием на лекарства и т.н, НО е най-надежно да се консултира с гинеколог !
И НЕ, лубриканта е противопоказен при бяло течение, дори може да го предизвика !
MaLkaTa_LaDy
12-03-2011, 08:07
Всички, които твърдят, че бялото течение е задължително признак за проблем грешат. Една от причините, поради които може да се появи бяло течение е хронично студени крака. Това не значи обаче, че момичето не трябва да отиде на гинеколог, разбира се.
FuCKkK13
12-03-2011, 09:28
^ мисля,че авторката на темата има в предвид нормално влагалищно течение.. ако е наистина бяло течение иди при гинеколог задължително !!!.. а колкото до лубриканта - не мисля,че има значение,а и не виждам някаква връзка поради коят ода не можеш да използваш :)
Rebirthing
12-03-2011, 11:10
^ мисля,че авторката на темата има в предвид нормално влагалищно течение.. ако е наистина бяло течение иди при гинеколог задължително !!!.. а колкото до лубриканта - не мисля,че има значение,а и не виждам някаква връзка поради коят ода не можеш да използваш :)
Ако има предвид нормално влагалищно течение и не прави разлика между това и бяло течение, то тогава сексуалната и култура куца доста.
А връзката между лубриканта и бялото течение е, че някои съставки в лубриканта (в някои лубриканти има силикони, парабени и всякакви химии) та те могат да предизвикат някаква реакция, включително и бяло течение, предполагам, че може и да го влошат.
FuCKkK13
12-03-2011, 13:36
^ ясно.. мерси,че изясни,но ако не е няма проблем да го ползва :) а тя да се уточни какво точно искаше да каже,че така на сляпо е малко трудно да се говори по темата :)