View Full Version : Как да махна с домашна рецепта белезите от акне?
mariqanastasova
12-03-2011, 10:14
Сега това е новият ми проблем-белезите ,които останаха от чопленето на пъпките...как да ги махна с домашна рецепта или с някакъв продукт от аптеката?
kalpazanka
12-03-2011, 10:38
За препарати от аптеката имам опит с Мелабел и Скинорен. Мелабелът е избелващ крем, а скиноренът излющва. Не вярвам положението да е толкова зле, та да трябва да прибягваш до медикаментозно лющене. За да не останат хиперпигментирани петна, е трябвало да си вземеш продукт със SPF 20-30 за анеична кожа и да изчакаш кожата да се обнови и петната да изчезнат от само себе си.
Enchanting
12-03-2011, 17:59
Ако са прекалено тежки с лазер, но ако не са.... ^^
Домашна рецепта: редовно да мажеш засегнатите места с кашичка смес от мая и прясно мляко.
Rebirthing
12-03-2011, 22:53
За препарати от аптеката имам опит с Мелабел и Скинорен.
Хвърлила съм му око на Мелабел. Добър ли е ? След колко време се забелязва ефект ?
kalpazanka
12-04-2011, 09:39
Ами аз по начало съм си светла, разлика в тена не забелязах, но тогава и акнето ми беше контролирано с други мазила и не ми се появяваха белези. Сега на когото кажа, че съм била с досадно акне в пубертета, не ми вярва, тъй като кожата ми, смея да твърдя, е хубава и не ползвам пудри и фон дьо тен. Проблеми имам само около овулацията, но несъвършенствата бързо погарят от Акне аут лосиона.
Не ми харесваше, обаче, задължението да съм с фотозащита и да внимавам да не се хиперпигментирам и от нощната лампа едва ли не. :D
Скиноренът /азелаинова киселина/ при нанасяне смъди досадно и изнервящо в началото, а и е пъти по-скъп. Предотвратява, обаче, и появата на комедони. :)
Без рецепта е.
Rebirthing
12-04-2011, 09:51
Мерси :) ще го потърся по аптеките !
kalpazanka
12-04-2011, 09:56
За нищо. Пак заповядай.
Ако си вече извън пубертета, драсни да измислим нещо и за лечението на акне в зряла /уж:D/ възраст. :)
Rebirthing
12-04-2011, 10:09
Не, аз нямам акне и никога съм нямала, ще го ползвам за избелване :)
На каква цена е този Мелабел,аз имам малки дупчици по лицето ,акне не мисля че съм имала някога и не мога да разбера от какво са .