PDA

View Full Version : Мъничък проблем, с който не мога да се справя

Antonpram
12-03-2011, 11:57
Проблемът ми в училище е, че до сега съм слушал госпожите и разбирам материала. 8 клас съм. Обаче е имало много случаи, в които да речеме нещо не ми е ясно по математика в геометрията. Проблемът е, че госпожата пита класа дали имаме въпрос, проблеми или нещо друго със задачите. Всички мълчат, а мене ме е срам да и кажа, че не разбирам нещо. Много се чудя дали да го кажа или не, и накрая не го казвам. Не знам, защо така се получава :(

Fiction7577
12-03-2011, 16:43
8 клас нормално.... ама питай я, не е срамно....

Steady
12-03-2011, 16:48
Няма от какво да се притесняваш, питай я каквото не ти е ясно. А ако толкова се притесняваш да я питаш пред класа, винаги можеш след часа да отидеш при нея и тя ще ти обясни, това което не ти е ясно.

vesito13
12-03-2011, 17:11
Ако не си разбрал нещо, е напълно нормално да попиташ учителката и тя да го обясни отново. Дори без тя да ви пита. В това да се опитваш да научиш и разбереш нещо няма нищо срамно и колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре за теб. И не става въпрос само за училището, когато не знам нещо, не се срамувам да попитам, това само може да ми помогне, надали би ми навредило. ;)

xoxi
12-03-2011, 17:27
Ако толкова те е срам да попиташ госпожата, помоли някой съученик да ти обясни. Сигурна съм, че има поне 1 в класа, който е на ясно със задачите.

Antonpram
12-03-2011, 21:25
Благодаря ви за съветите! :)

Audiophile
12-04-2011, 08:45
Попитай я след часа, а ако дава консултации ги посещавай. Няма нищо срамно в това да питаш, все пак не се раждаме научени :)

GShock
12-04-2011, 17:01
Винаги можеш да я питаш след часа. Пък ако я питаш по време на часа най - много да й направиш добро впечатление, или да направиш услуга на част от класа, които също не разбират нещо. (: С питане и до Цариград се стига

lude7ina
12-15-2011, 18:42
Още от първи клас татко ми повтаря " Не се срамувай да питаш!". Няма нищо срамно да питаш. "Когато питаш те е срам само веднъж, като не питаш- цял живот!"