PDA

View Full Version : Кога "момичето" става "жена"?

anonymous708973
12-07-2011, 10:31
Нарочно е написано в кавички. Нямам предвид буквално и отговорът не е първият, който ви идва наум, прочитайки заглавието. Кога бихте казали за някоя приятелка "една жена" вместо "едно момиче". По този въпрос предпочитам мъжката гледна точка, но съм сигурна, че колежките ще вземат думата първи :д

Момичета, а вие кога казвате за ваш приятел "един мъж" вместо "едно момче"?

Свързано ли е с определена възраст, събитие или пък не? Използвате ли ги като синоними?

vas4e3to0
12-07-2011, 10:49
Аз ще отговоря и на двата въпроса, въпреки че към жените е поставен въпросът за "момче" и "мъж".
Първо, знам, че когато на едно момиче й дойде цикълът, тя става ЖЕНА. Да, обаче не е така според моя гледна точка. Да си жена е много по-различно. Мамка му на цикъла. Второ, за мен едно момиче става жена, когато е достатъчно зряла, за да има полов контакт с мъж или по-скоро вече го е правила. Трето, не можеш да видиш едно 13-14 момиче, на което би трябвало вече да му е дошло и да кажеш, че е жена. Нали така? :) :D
Сега за момчетата/мъжете. Аз бих нарекла едно момче МЪЖ, когато има външния вид на един мъж (много тъпо прозвуча) и когато е наистина духовно-израснала личност. Според мен, никоя жена не може да каже на някакво все още ДЕТЕ на 15-16 години МЪЖ, като се има на предвид, че то ходи и плюе насред краката ти и псува всеки втори, просто защото няма с какво друго да се изяви.

ShtrudeL
12-07-2011, 10:51
До тоя момент не мога да кажа на никой, който познавам "мъж" или "жена", а аз лично не се чувствам изобщо такава. Ама грааам не се чувствам така.

Аз ще отговоря и на двата въпроса, въпреки че към жените е поставен въпросът за "момче" и "мъж".
Първо, знам, че когато на едно момиче й дойде цикълът, тя става ЖЕНА. Да, обаче не е така според моя гледна точка. Да си жена е много по-различно. Мамка му на цикъла. Второ, за мен едно момиче става жена, когато е достатъчно зряла, за да има полов контакт с мъж или по-скоро вече го е правила. Трето, не можеш да видиш едно 13-14 момиче, на което би трябвало вече да му е дошло и да кажеш, че е жена. Нали така? :) :D
Сега за момчетата/мъжете. Аз бих нарекла едно момче МЪЖ, когато има външния вид на един мъж (много тъпо прозвуча) и когато е наистина духовно-израснала личност. Според мен, никоя жена не може да каже на някакво все още ДЕТЕ на 15-16 години МЪЖ, като се има на предвид, че то ходи и плюе насред краката ти и псува всеки втори, просто защото няма с какво друго да се изяви.

А ти си едно сладко детенце ^_
Имам цикъл от 7 клас. (Лапе с кръв)
Аз ако съм имала полов контакт с 'мъж' ('момче' за мен), значи ли, че съм жена?

umri
12-07-2011, 11:00
Когато си избие идеалистическия начин на мислене и започне да гледа реално на живота. И отделно да е спала с мъж.

valdesbg
12-07-2011, 11:01
Щом така е зададен въпроса и не се има предвид очевидното... Тогава жена, момиче, девойка са титли в социалната йерархия. Съответно не зависят от възрастта, или събитията. От друга гледна точка жена изглежда състаряващо и ангажиращо.

Аз лично използвам доста рядко жена. Момиче звучи по сладко и подмладяващо. това са основните причини, поради които използвам думичката. Освен това сваля социалните бариери и сближава хората. И много по добре се вписва в словосъчетания.

Момичета са колежките ми от вече бившия офис, които са на около 30+, момичета са и приятелките на брат ми, които са в границите на 17-20.

Аналогично и за момчетатата/мъжете :)

Irti
12-07-2011, 11:13
Когато й дойде акъла в главата, но акъл, акъл да се вижда, че е мозък, а не да се напъва да говори едни думи и мисли, да вади някакви разсъждения, които въобще не й отиват. Да има деца, да има работа, да е домакиня, да живее сама.. и както каза umri - поне един път да е виждала чепатия. Да се оправя сама и т.н и т.н. Тези неща не можеш да ги видиш в някакво момиче на 17-20 та и нагоре. Под оправя се сама не се има в предвид "Оправих си стаята" "Отидох на доктор" "Платих си здравните осигуровки" "мога да пера чорапи и стари гащи" уаааау големи работи.. Да е жена на място, да не изневерява и САМА да мисли по всички въпроси. Казвам жена на някоя майка - било то на 25 или пък на 40.. важното е тези неща да ги прави. За момчетата е същото.

vas4e3to0
12-07-2011, 11:14
До тоя момент не мога да кажа на никой, който познавам "мъж" или "жена", а аз лично не се чувствам изобщо такава. Ама грааам не се чувствам така.

А ти си едно сладко детенце ^_
Имам цикъл от 7 клас. (Лапе с кръв)
Аз ако съм имала полов контакт с 'мъж' ('момче' за мен), значи ли, че съм жена?

Това си е моето мнение бе, никой не те кара да се съобразяваш с него. :D

Cyandreamer
12-07-2011, 12:23
Ако изглежда младолик - момче.
Ако е едър, висок, голям, с по-зряло излъчване - мъж.
Нищо по-задълбочено.
С жените същата работа.

Niakoitam
12-07-2011, 12:40
Попринцип аз сега съм на такава възраст че вече според всякакви стандарти си се водя мъж.Обаче съм си свикнал с определенията момче и момиче и рядко казвам на някой около моите години мъж или жена.Дори понякога и на някои по възрастен казвам момче/момиче.Поринцип употребявам определенията мъж или жена, за хора,които са поне десетина години по-големи от мен.Иначе ми е все още малко странно. Дори и себе си често наричам момче и ми е странничко, когато някой ми каже господине или пък някоя жена каже на детето си чичкото.Случвало се е въпреки че много хора ми дават много по-малко години от действителните ми. Но попринцип смятам че това кога една жена става жена или кога един мъж става мъж изобщо не зависи от годините или както се изказаха някои колко пъти и дали дадено момиче е видяло чепа на някой и колко жени и дали изобщо е оправило едно момче.Всичко си зависи от начина на мислене,които както казах няма нищо общо с годините.Има 30-40 годишни, с акъл на 15 годишни и 15-16 годишни с акъл на доста по-големи.А това за избиването на идеалистичните възгледи дето го спомена umri изобщо не е никакъв фактор.Вярно че понякога ми се струва че хората идват на тоя свят за да се научат на злоба,завист,лъжи,лицемери ,лакомия и т.н и т.н, но това си е вече съвсем друг въпрос и повежда към разсъждения по съвсем друга тема :)

mmm_sweet
12-07-2011, 13:07
Преди да правя секс всички ми казваха как приличам на по-малка от 17. След като започнах да го правя СЛУЧАЙНО всички забелязаха някаква промяна в мен,била съм станала по-женствена,а като се записах в един курс по английски,където никой не познавах - всички там мислеха,че съм на 21-22 години,а съм на 17. Това е просто факт,сексът се отразява на видът ти и на самочувствието ти и хората го забелязват

Niakoitam
12-07-2011, 13:37
Преди да правя секс всички ми казваха как приличам на по-малка от 17. След като започнах да го правя СЛУЧАЙНО всички забелязаха някаква промяна в мен,била съм станала по-женствена,а като се записах в един курс по английски,където никой не познавах - всички там мислеха,че съм на 21-22 години,а съм на 17. Това е просто факт,сексът се отразява на видът ти и на самочувствието ти и хората го забелязват

Не трябва само външен вид, а трябва и акъл :-D По твоята логика дай да започнат и 10-11 годишните да се праскат и може и на някои да му заприличат на 19-20 годишни.Убийствена логика :-D

anonymous708973
12-07-2011, 13:53
Niakoitam, никой не твърди, че дали си правил секс е основният показател за това на колко години изглеждаш, но е факт, че се отразява на външния ми вид. Абсолютно всеки около мен, с който се запознавам тепърва, ми дава поне 2 години отгоре, само преди година и половина ми казваха, че съм "сладко дете".

Много хубави мнения прочетох, продължавайте в същия дух, аз ще се включа, когато успея да си формулирам мисълта :д

Niakoitam
12-07-2011, 14:10
Ами то за година и половина може да се променят много неща. Аз съм на 25, но редовно изкарват брат ми който е на 23 и половина по-голям от мен, а мен постоянно си ме изкарват от 16-17 до 20-21 годишен.Често когато съм бил с по дълга коса и брада са ми давали 20-21. А ти наистина поне на някои снимки приличаш на дете (не че вече си изключително възрастната жена). Ето особено на автарната ти снимки във Facebook си приличаш на детенце :D

anonymous708973
12-07-2011, 14:25
Убедена съм, че всички си мислят точно това, гледайки я :Д

svodnika
12-07-2011, 15:05
когато и я порат като риба с 24см питон

strave
12-07-2011, 15:19
Определени събития могат да накарат момиче,момче или какъвто и друг да е хомосапиенс да се почувства зрял.Аз още не мога да нарека никоя от приятелките и приятелите ми с жена,мъж,което не значи,че не ги възприемам като мислещи и най-вече зряли хора.Ако трябва обаче да дам конкретно мнение смятам,че за да се почувствам мъж трябва да имам опита във това да поемам отговорност,да се науча да правя компромиси да смел,когато е необходимо.За другите не мога да отговоря,защото всеки човек е една индивидуалност и съответно най-различни неща могат да го/я накарат да се почувства зрял.

Azoria
12-07-2011, 16:36
Момичета, а вие кога казвате за ваш приятел "един мъж" вместо "едно момче"?

Свързано ли е с определена възраст, събитие или пък не? Използвате ли ги като синоними?

Когато е станал отговорен. Не можеш да наречеш някого "мъж" ,ако още лежи на гърба на мама и тати , не можеш да разчиташ на него / за каквото и да било / ,не държи на думата си. :?

Има една приказка - "Мъжът не е мъж ,докато не отиде в казармата. Жената не е жена докато не стане майка."

Може и да се поспори ,но все пак има известна доза истина. :)

babity
12-07-2011, 16:50
Когато характеризирам хора, които познавам бегло или изобщо не познавам, очевидно видът изиграва решаваща роля. Що се отнася до познати, обаче жени наричам тези, които знаят какво искат, преследват го и междувременно се справят нелошо с ежедневието си. Жена мога да нарека позната или приятелка, която например се издържа сама или просто се справя с някаква голяма (в смисъла на сериозна, а не най - сериозната на света) отговорност. При мъжете вАжи кари-речи същото. Поне в моето съзнание сексът както менструацията нямат нищо общо с този тип окачествяване.

Biskfitka
12-07-2011, 17:27
Кога, кога... Едно момиче става жена, когато добие реален поглед над нещата и спре да чака принца на бял кон; Когато приеме че всеки има недостатъци и че никой не е перфектен; Когато може да се грижи сама за себе си и вместо да мрънка, когато нещо не и харесва, се опитва да го оправи.Когато започне да се държи като дама, а не като разгонено дейвоче.
За момчетата е кажи-речи същото.Точно това исках да напиша и аз.
Според мен сексуалните контакти нямат значение.Те и на 12 го правят,жени ли са???

NambyPamby
12-07-2011, 20:10
нЕма значение момчета, момичета. Човек се превръща в зряла пълноценна личност, когато иска нещо, ЗНАЕ защо го иска и се бори, намира начин как да го постигне; когато се научи да поема отговорност за действията си, когато се научи да бъде самостоятелен и да се грижи за себе си.

ledenakrasota
12-07-2011, 20:14
В у-ще ви учат. :D Дойде ли ти цикълът си жена. Готова си да раждаш и да станеш майка. Така са разсъждавали в миналото различните култури. При мюсюлманите щом на момичето й дойде, започват да й търсят мъж. Така е било и в много други страни и култури. :)

Днес е по-различно. :D

xBadxApple
12-07-2011, 20:16
Не познавам жена, но познавам сума ти момичета на всякаква възраст между 16 и над 30. Аз самият също не се определям като мъж, макар че в някои моменти съм такъв, но като цяло съм далеч все още. Имам още много да преживявам.

Определението жена е съвкупност от адски много фактори и не е само до първия цикъл, първия секс, или първото заживяване с интимен партньор. Умри каза нещо за трезвия поглед, за премахването на идеалистичните лигавщини, с което съм частично съгласен. Най-вече жената трябва да е владееща чувствата си/емоциите си (което е най-големия проблем) и да взима трезви решения - за себе си, както и за околните, когато се налага. Да има самостоятелност, воля, отстояване на принципи и виждания, да е преживяла достатъчно много и да е натрупала достатъчно опит във всяка сфера.

Нещо сходно е и за мъжете, да речем. Годините нямат общо с нито една от двете квалификации. Можеш да си много по-мъж на 17, ако имаш шитав и труден живот, отколкото някой ще бъде и на 50.

umri
12-07-2011, 21:33
Не познавам жена, но познавам сума ти момичета на всякаква възраст между 16 и над 30. Аз самият също не се определям като мъж, макар че в някои моменти съм такъв, но като цяло съм далеч все още. Имам още много да преживявам.

Определението жена е съвкупност от адски много фактори и не е само до първия цикъл, първия секс, или първото заживяване с интимен партньор. Умри каза нещо за трезвия поглед, за премахването на идеалистичните лигавщини, с което съм частично съгласен. Най-вече жената трябва да е владееща чувствата си/емоциите си (което е най-големия проблем) и да взима трезви решения - за себе си, както и за околните, когато се налага. Да има самостоятелност, воля, отстояване на принципи и виждания, да е преживяла достатъчно много и да е натрупала достатъчно опит във всяка сфера.

Нещо сходно е и за мъжете, да речем. Годините нямат общо с нито една от двете квалификации. Можеш да си много по-мъж на 17, ако имаш шитав и труден живот, отколкото някой ще бъде и на 50.
Добре казано.

Възрастта е от значение, но не е определящ фактор.

Не е прието да кажеш на една 35 годишна жена 'момиче', както и на едно 16-17 годишно момиче 'жена'. Но в другия смисъл на думата, малко хора от женски пол могат да се наречат жени. Същото е и за мъжете.

xBadxApple
12-07-2011, 22:24
Точно. Да кажем, че имаме повърхностна квалификация 'жена/момиче' и 'мъж/момче', които са социално приемливи - това, което казваш с примерите за 35 годишната и 17 годишната.

Реалното определение е различен случай. :)

mimsssssss
12-07-2011, 22:25
Аз за жена и мъж имам много определящи фактори. Като се започне от години, външен вид, професионално положение до това какви са и житейските преживявания.
Но примерно една жена, която е на 30, учителка, с две деца на по 4 и 6г. и съпруг, с който имат 7 години брак - за мен това е жена.
За мъж е същото, пак влияят годините, въшността, семейният статус, професионално положение и така.
В повечето случаи на сервитьорка/барманка съм казвала да викнем момичето :) без значение дали е на 20,25 или 30.

Blab
12-08-2011, 09:30
нЕма значение момчета, момичета. Човек се превръща в зряла пълноценна личност, когато иска нещо, ЗНАЕ защо го иска и се бори, намира начин как да го постигне; когато се научи да поема отговорност за действията си, когато се научи да бъде самостоятелен и да се грижи за себе си.
това е отговорът.

//да чакаш/очакваш жената да спре да бъде "емоционално създание" е сходно на кастрация. няма да влизам в полемики, търсех адекватен (за мен) отговор в темата и си го намерих.)

mmm_sweet
12-08-2011, 11:41
Niakoitam,върешното израстване също е много силен показател.Когато си правил секс,при ПОВЕЧЕТО хора ти израстваш в още по-голяма степен и се доразвиваш като личност. Обаче не говоря за това,че си изчукал някоя,а за нещо истинско,когато си с човека,който обичаш. Това СЕ забелязва от хората

fenasf
12-08-2011, 14:27
Като израстне на акъл.

djipsito
12-08-2011, 22:40
Ще повторя с мои думи думите на един приятел, с които съм дооста съгласна.

Момичето става жена в пълния смисъл на думата, когато стане майка, защото е изпълнила биологическата си цел. В нея се ражда майчинския инстинкт. Дала е живот, защото е била създадена за това. При мъжете е същото когато станат бащи. Разбира се, че има и други дребни фактори.. И аз не мога да нарека +25 годишни мом(и)чета...

И нещо друго леко извън темата - празника 8 март започна да се "празнува" и от разни пикли, а аз от малка съм останала с впечатлението, че 8 март е деня на майката (Жена=майка) ...

xBadxApple
12-08-2011, 23:07
Blab, това ако беше към мен, съм нямал предвид спирането на емоционалности и си ме разбрала погрешно : )

LadyDi
12-09-2011, 06:20

Момичето става жена в пълния смисъл на думата, когато стане майка, защото е изпълнила биологическата си цел. В нея се ражда майчинския инстинкт. Дала е живот, защото е била създадена за това. При мъжете е същото когато станат бащи. Разбира се, че има и други дребни фактори.. И аз не мога да нарека +25 годишни мом(и)чета...

И нещо друго леко извън темата - празника 8 март започна да се "празнува" и от разни пикли, а аз от малка съм останала с впечатлението, че 8 март е деня на майката (Жена=майка) ...
не всяко момиче развива майчински инстинкт, когато изпълни "биологичната си цел"
иначе домовете за сираци нямаше да са толкова претъпкани

anonymous708973
12-09-2011, 10:47
Да кажем, че имаме повърхностна квалификация 'жена/момиче' и 'мъж/момче', които са социално приемливи - това, което казваш с примерите за 35 годишната и 17 годишната.
Съгласна съм за частта със социално приемливите.

Най-вече жената трябва да е владееща чувствата си/емоциите си (което е най-големия проблем) и да взима трезви решения - за себе си, както и за околните, когато се налага. Да има самостоятелност, воля, отстояване на принципи и виждания, да е преживяла достатъчно много и да е натрупала достатъчно опит във всяка сфера.
До частта с достатъчното преживявания преспокойно мога да определя себе си като жена. Или поне като момиче, което един ден ще стане жена в най-пълния и истински смисъл на думата.

AmNesiA
12-09-2011, 11:37
При всеки е различно. Момичето става жена и момчето мъж, когато се сблъскат с реалността. Но на 15 годишна/ен не можеш да кажеш ''мъж'' или ''жена'', тъй като на тези години ни интересува само ''секс'' и ''кого ще забием тази вечер''.

LadyDi
12-09-2011, 11:38
Като оставим настрана "социално приемливите" критерии (разбирай възрастови граници), всичко останало според мен е въпрос на личното светоусещане на жената/момичето. Аз мога да съм на 40 години и вътрешно да се чувствам като момиче. Обратното също важи.
Емоционално израстване ... какво животно е това? Вземете най-елементарния пример - един ПМС, или една бременност, които ти объркват хормоните тотално. Емоционално равновесие при жената почти никога няма.
А колкото до натрупването на опит във всяка сфера, това е абсолютно невъзможно. Никога не можеш да имаш достатъчно опит във всичко.
Жена си тогава, когато се научиш да се грижиш сама за себе си и за семейството си.

xBadxApple
12-09-2011, 14:49
Ди, казвам ти същото като на блаб (за емоциите). Жените винаги ще бъдат емоционални, но има разлика между емоционалност и хаотична емоционалност а.к.а. не знам къде се намирам и какво правя, но се имам за зрял човек.

А със сферите нямах предвид механика, физика и абстрактно изкуство, а по-скоро интимна (спрямо човека до теб и/или другите ти близки хора), работна (професионална) и личностна (сам за себе си как действаш и как се възприемаш) сфера, примерно. :)

jghgh
12-09-2011, 17:28
Абе, оправдавай се ти. Твоето, на умри, и на Ирти за мен бяха най-грозните мнения в темата.

А тва за секса и за лицето ... да, може да ти влияе на вида, ама дали ти влияе на статуса "жена/девойка", може да се поспори.

За мен жена не може да е индивид от женски пол под 30. Има някаква обвързаност с годините. За мен жена те прави мъдростта, опита, отговорността, дори и външния вид, но той е най-маловажният фактор. Да се грижиш за друг човек, освен за себе си, да имаш ангажименти, които да изпълняваш, да си майка и съпруга - тогава си жена.

Всичко останало ми е просто смешно. Жена на 20, жена на 17. Че е жена, жена е, но не в оня смисъл, който ние влагаме в темата - Жената с главното "Ж", която има водеща социална роля в обществото - на майка, възпитателка и опора на мъжа си в трудни моменти.
Това е жената за мен. И има нещо общо и с бръчките. (е, това в кръга на шегата.) :Д
Опитна, мъдра, целеустремена, отговорна, спокойна, понеже чувства, че е по-наясно с нещата. Това не значи да загърби приказките и едва ли не да стане ебати циничката.
Щото има момичета, дето "са виждали чепатия" и нямат идеалистично мислене, ама това не ги прави жени. Все още. Или пък не - във вашия свят на цинизъм, може би те са жени, щом отговарят на този критерий.

За мъже - аналогично. Мъжът за мен е УЛЕГНАЛИЯТ МЪЖ. Не просто нехранимайко на 40 години със собствен бизнес, още ерген. А таткото, съпругът - който се грижи за някого друг, не само за гъза си. Отново - отговорен, опитен, тук не е нужно да е мъдър, защото мъжете не порастват много-много, но пък смел, знаещ какво иска, готов да постига цели, да брани и храни семейството си и т.н.

За мен също и двете понятия изключват егоизма. И жените, и мъжете, трябва да са готови да дават обич, да са наясно с чувствата си, без да ги е страх от тях - иначе как биха се грижили за дете иначе? Много е комплексно....

Това са моите представи.

NambyPamby
12-09-2011, 19:09
Тва е много интересно като мироглед - жената става жена, когато е майка и мъжът става мъж, когато стане баща. А какво става, когато съзнателно се отказваш от идеята да имаш деца? Това прави ли те по-малко жена/мъж/човек като цяло?

SunT
12-09-2011, 19:18
jghgh и miminko казаха моето мнение.Когато хората израстнат като личности, научат се да се справят с живота и могат да дават пример на по-младите.

djipsito
12-09-2011, 19:22
Не те прави по-малко мъж или жена. Факторите са много, ама за да си пълноценен като такъв/такава трябва да дадеш живот. Не знам, така си мисля. Защо иначе си жена и защо иначе си мъж, ако не искаш да дадеш живот ? И не само да го дадеш, ами и да го изградиш до известна степен.

Тва е пипкава тема, де.. Има хора, които не могат да имат деца, но искат да са родители и осиновяват изоставените..
Искам още неща да напиша, ама съм блокирала.. може би по-късно.

iiordanova
12-10-2011, 09:17

Сългасна съм с теб. Само дето аз не мисля,че мъж е този,който е баща. Мъж според мен е този,който първо се държи като такъв,а не като някакъв разгонен дечко.

anonymous708973
12-10-2011, 12:56
И аз не съм съгласна за това с мъжа.
Познавам достатъчно индивиди от мъжки пол, които са мъже, а нямат 25 години и/ли деца.

mimsa_lapetyy
12-12-2011, 19:48
Според мен едно момче може да се нарече мъж,когато започне да работи,да гледа семейство и да не чака само на мама и татко.Да е отговорен,сериозен и тн...а за момичетата ...не знам също като направи семейство,вече не и е в главата само излизанки с приятели,кафета,дискотеки и тн

Grassh0pper
12-14-2011, 17:55
Изключвам за момент външния вид (макар ДА Е от значение...) Един мъж за мен е човек , който е готов сам да оцелява в живота дори и в спадовете си ! За него няма варианта да се върне при "мама и тати" и да лежи на тяхна отговорност (за пореден път).. С мъка го казвам , но дори имам роднина , който вече на 27 години като засере положението отива отново при мама да го гледа... Мога спокойно да кажа , че един мъж ще се бори със всички сили само и само да докаже на себе си , че няма вече нужда от това някой да го дундурка като бебе...

За жената ми е по-трудно да кажа, но пак частта със самостоятелността е на лице ! Външният вид , маниерите и цялостното излъчване (това се отнася и за мъжа..)

Еми май е това..

kyon
12-15-2011, 17:53
Когато си избие идеалистическия начин на мислене и започне да гледа реално на живота.

За жената:
- Най - важното и най - привлекателното в жените е достойнството
- Трябва да може да се оправя сама
- Да е богата душевно

Не смятам, че като си легнеш с някой и се става жена. По тая логика сега на по 12 трябва да стават жени.

За мъжете:
- Да държи на думата си
- Да е достатъчно силен да взима решения и да носи последствията си от тях
- Да има собствено мнение (това е и за жените,, забравих го)