PDA

View Full Version : Помните ли сънищата си?

kalito126
12-10-2011, 16:58
Ако ви се е случвало да ги запомните ги разкажете...повечето от вас ще кажат,че не сънуват,което не е вярно.Сънувате,но не помните.
Аз преди не можех да ги запомня и се ядосвах,но после си казах: "Тази вечер ще го запомня!" И го запомних!Повтарях си го цял ден за да не го забравя,но и до сега го помня(а от тогава мина година)...Затова исках да попитам на някой случвало ли му се е?Вече ми се случва много често(4–5пъти в месеца)Ами съня ви сбъдвал ли се е някога?Защото и това на няколко пъти ме е сполетявало.Вече го виждам по скоро като проблем,защто в повечето случаи сънищата са кошмари(и то най–големите ми страхове)

Mirage3
12-10-2011, 17:59
Ще пробвам твоя метод, иначе аз все още пазя в съзнанието си сън от преди 10 години може би. И други сънища от преди 2-3.

smilelady
12-10-2011, 18:02
Междо другото на сутринта помня всичко от съня....и почти всяка вечер сънувам....но отделно си спомням само някои сънища....

Leticcia
12-10-2011, 18:21
Почти винаги........

Enchanting
12-10-2011, 18:28
Мога да кажа, че винаги ги помня.
Рядко се случва да не се сещам... :)

xoxi
12-10-2011, 19:19
Няколко часа след като стана ги помня. След това до края на деня съм забравила и че съм сънувала.
Малко са сънищата, които ми остават в съзнанието. И това са винаги тези сънища, които са ми направили някакво впечатление или са свързани с определено събитие или човек.
Има сънища, които все още помня, а съм ги сънувала преди повече от 10 години сигурно.

Wwwooow
12-10-2011, 19:30
Почти всяка вечер сънувам, винаги ги помня!!Изключително рядко се случва да ги забравя, но по-късно се сещам, нещо ми напомня.Цял ден са ми в главата, и си ги проверявам в съновника, някой път и сама си ги тълкувам.Обичам да сънувам, въпреки,че някой път много ме тормозят сънищата ми.

ivcheto0o
12-10-2011, 19:33
В повечето случаи ги помня.Принципно сънувам неща които са ми свързани с жвота-приятели,случки,неща които искам да се сличат и т.н. е естествено имам и доста откачени сънища :D Някои сънища са ми са се сбъдвали,жалко че тези които искам още не се случват :D ама шанс ;) Напоследък сънувам едно момче (странното е че помня че съм го сънувала преди още да го срещна :D )Но като цяло не влагам голямо значение в сънищата си.

lileto95
12-11-2011, 05:40
За съжаление не си ги спомням сънищата..но как щеше да е хубаво да си имаш спомен от всеки сън, а?
хаха, понеже имам спомен от един който сънувах в продължение на няколко дни когато бях по-малка. Сега когато си спомням и се смея, но тогава беше малко страшно. Постоянно имах сънища че бях прогонена от един кон и през целия сън се опитвам да му избягам...влизам в кафета,обикалям маси..но каквото и да направя конят винаги беше зад мен. Най-страшното беше когато един път той ме настигна и ме ухапа за гърба :D А и странното беше че чувствах всичко и ме болеше в съня. Но това беше отдавна, и вече няма гонещ кон в сънищата ми :)

Mirage3
12-12-2011, 20:55
Значи пробвах метода, наистина проработи. Спомних си част от съня. :D Не знам дали беше моментно спомняне, ама после гледах Финиъс и Фърб и един автомобил. За 1 секунда ми просветна, че тази нощ сънувах как карам кола (за пореден път в сънищата си) и от това последваха още случки. Даже цял диалог с майка ми. o.o :D
Майка ми се прибира вкъщи: "Знаех си, че си тук."
Аз: '''Откъде?''
Тя: "Колата не беше паркирана. (смее се)"
Аз: *Прави странен поглед и слиза долу да види...* Наистина колата не беше паркирана, а оставена насред пътя.
После вечерта си напрегнах мисълта, с пръсти върху ... ъм, не знам как се казва, м/у челото и ушите, но по-нагоре и си затворих очите. Представих си как обикалям из разни места, из входа си... И изведнъж се сетих за един сън, където постоянно се качвах на 8 етаж, но той беше странен. Даже не знам защо го помня като ад. Подробности няма, не си спомням...
От началото на годината започнах да си записвам сънищата, които помня или имат някакво значение за мен. Даже понякога и рисувам една картинка на кадър от съня и после съм способна да си го спомня целия.
Иначе аз постоянно сънувам как скачам от прозорец, но се озовавам жива и здрава или как карам кола... И се има предвид, че никога не съм карала кола. =D

plamsityy
12-13-2011, 07:32
Абсолютно всяка вечер сънувам. И на сутринта помня 99% от съня. Понякога хич не ми се иска да ги помня, защото са прекалено хубави, за да са истина... :)

Incineerate
12-13-2011, 09:37
Рядко ги помня , но когато ги помня предпочитам да не съм ги знаел защото както казаха по-горе са прекалено хубави за да са истина

Mirage3
12-13-2011, 09:41
Рядко ги помня , но когато ги помня предпочитам да не съм ги знаел защото както казаха по-горе са прекалено хубави за да са истина
Аз обичам да сънувам такива сънища - които са твърде хубави, за да са истина. В смисъл ако в живота си не можеш да направиш нещо невъзможно, защо да не го направиш в съня си?

Incineerate
12-13-2011, 10:31
Аз обичам да сънувам такива сънища - които са твърде хубави, за да са истина. В смисъл ако в живота си не можеш да направиш нещо невъзможно, защо да не го направиш в съня си? Не знам , просто предпочитам да живея в реалността :D

MusicLif3
12-15-2011, 17:01
Повечето ги забравям. :D

an0niimka
12-16-2011, 15:11
Повечето ми сънища не ги помня или помня само части от тях... :D

babylofzz
12-17-2011, 17:17
Много рядко сънувам или просто не си спомням какво съм сънувала.

kalito126
12-17-2011, 19:05
Значи пробвах метода, наистина проработи. Спомних си част от съня. :D Не знам дали беше моментно спомняне, ама после гледах Финиъс и Фърб и един автомобил. За 1 секунда ми просветна, че тази нощ сънувах как карам кола (за пореден път в сънищата си) и от това последваха още случки. Даже цял диалог с майка ми. o.o :D
Майка ми се прибира вкъщи: "Знаех си, че си тук."
Аз: '''Откъде?''
Тя: "Колата не беше паркирана. (смее се)"
Аз: *Прави странен поглед и слиза долу да види...* Наистина колата не беше паркирана, а оставена насред пътя.
После вечерта си напрегнах мисълта, с пръсти върху ... ъм, не знам как се казва, м/у челото и ушите, но по-нагоре и си затворих очите. Представих си как обикалям из разни места, из входа си... И изведнъж се сетих за един сън, където постоянно се качвах на 8 етаж, но той беше странен. Даже не знам защо го помня като ад. Подробности няма, не си спомням...
От началото на годината започнах да си записвам сънищата, които помня или имат някакво значение за мен. Даже понякога и рисувам една картинка на кадър от съня и после съм способна да си го спомня целия.
Иначе аз постоянно сънувам как скачам от прозорец, но се озовавам жива и здрава или как карам кола... И се има предвид, че никога не съм карала кола. =D

Моите сънища са доста по–странни(и неясни)...Сънят,който най–ярко помня е този:
Седя си в къщи.Тръгвам по коридора към банята,когато виждам,че входната врата е отворена.Поглеждам и виждам,че навън чакат мъж,жена и куче(за кучето помня,че беше немска овчарка).Изведнъж баща ми изниква отнякъде и започва да вика на непознатите.Не помя какво им каза,но после те влязоха вътре и започнаха да бършат някакви петна боя от пода.Аз реших да помогна на жената и докато двете чистехме,тя започна да ми говори къде работи.Аз нищо не и разбрах и тя ме заведе на балкона,за да ми покаже.Показа ми някаква огромна синя сграда насред улицата точно до блока(имаше доста странна форма,а вътре имаше тонове платове за шиене).После се обърна към мен и ми подари една малка кутийка с бонбони и късметчета...Ние с брат ми я отворихме и започнахме да ядем.Аз отворих моето късметче,но останах разочарована какво е съдържанието му,затова си взех ново.Брат ми ме попита какво е старото късметче и...
Баща ми ме събуди.

IWannaBeSedated
12-18-2011, 14:38
Напоследък не.
Трябва да съм сънувала нещо много впечатляващо и интересно, за да го запомня.

SmilezZz
12-30-2011, 09:11
Аз сънувам супер рядко.

Иначе в повечето случаи помня сънищата си. Обаче имало е и моменти, в които само помня, че е бил хубав сън , но само толкова. Нямам си и на идея какво съм сънувала , но просто съм запомнила , че е хубав.

Honest
12-31-2011, 09:26
Често сънувам. Сутринта помня по-голямата част от съня, но след 1-2 часа 90% от него са се изпарили. Слабо помня.

monini4ka
12-31-2011, 13:26
Понякога ги помня целите, друг път - само някакви откъси, а пък се случва и въобще да не помня..
Иначе, да, и аз имам сънища дето ги помня от години.

SurfSky
12-31-2011, 13:34
Ако ви се е случвало да ги запомните ги разкажете...повечето от вас ще кажат,че не сънуват,което не е вярно.Сънувате,но не помните.
Аз преди не можех да ги запомня и се ядосвах,но после си казах: "Тази вечер ще го запомня!" И го запомних!Повтарях си го цял ден за да не го забравя,но и до сега го помня(а от тогава мина година)...Затова исках да попитам на някой случвало ли му се е?Вече ми се случва много често(4–5пъти в месеца)Ами съня ви сбъдвал ли се е някога?Защото и това на няколко пъти ме е сполетявало.Вече го виждам по скоро като проблем,защто в повечето случаи сънищата са кошмари(и то най–големите ми страхове)
И аз често сънувам сънища с кошмари,дори после ме е страх да заспа,за да не ги сънувам пак...Но убичам да гледам страшни филми,и от там тези сънища(интересно е да си в главната роля на някой страшен ''филм'' :D )

kalito126
12-31-2011, 13:37
И аз често сънувам сънища с кошмари,дори после ме е страх да заспа,за да не ги сънувам пак...Но убичам да гледам страшни филми,и от там тези сънища(интересно е да си в главната роля на някой страшен ''филм'' :D )

Ха ха! :) И на мен ми се случва понякога. 8-)

ADMIRALKA14
12-31-2011, 13:45
Рядко.......

tomboy
12-31-2011, 14:00
Винаги !..:)

toad
12-31-2011, 14:35
Хубавите си ги записвам веднага като стана

lad
01-11-2012, 19:17
Зависи, части от съня да.

ROFLWTF
01-17-2012, 20:47
Аз ги помня... и до най- малката подробност, чак се плаша. Но се радвам, че имам тази дарба... тя прави деня ми по разнообразен :)

dani24
01-19-2012, 12:26
ами в повечето случаи- да, но понякога помня само чувството, което са оставили, много е странно

ROFLWTF
01-19-2012, 14:07
Почти всяка вечер сънувам, винаги ги помня!!Изключително рядко се случва да ги забравя, но по-късно се сещам, нещо ми напомня.Цял ден са ми в главата, и си ги проверявам в съновника, някой път и сама си ги тълкувам.Обичам да сънувам, въпреки,че някой път много ме тормозят сънищата ми.

+1 това се отнася и за мен. А и ако не си спомням нещо (което е рядко), че съм сънувала, то през деня съм страшно нервна... :D

DisappointedDreamer
01-19-2012, 14:24
Аз рядко си ги спомням - дори не си спомням, че съм сънувала. 8-)

Иначе много бълнувам и говоря (понякога дори ходя) в съня си 8-). И когато сънувам и запомня какво съм сънувала, винаги си го проверявам в сановника.

P.С. Пожелавам на всички да сънувате въшки 8-) (ако знаете това какво означава)

bijou
01-21-2012, 13:24
Аз 95% от сънищата си ги помня, даже от край време все се каня да си направя нещо като дневник и всеки ден да пиша какъв сън съм сънувала :D
Иначе сънувам какви ли не фантазмагории :D Била съм русалка,вампирка,убийца, летяла съм, правила съм оргии :D Въобще всичко възможно.
Наскоро бях чела за някакъв начин,казва се Lucid Dreaming при който лягаш по гръб със затворени очи и така стойш някъде към 20 минути,обаче не трябва да заспиваш.При което тялото ти започва да проверява дали си заспал и започва примерно да те сърби някъде или да искаш да се обърнеш на една страна и такива неща, обаче трябва да траеш и да лежиш с затворени очи без да мърдаш.При което след тия 20-30 минути получаваш някаква заспала парализа (май така се казваше) и започваш да сънуваш без да си заспал.И така можеш да си контролираш сънищата един вид и да сънуваш какво искаш.
Супер много искам да пробвам ама леко ме е бъзе :D така, че ако някой пробва да разкаже после. (:

ROFLWTF
01-21-2012, 13:59
Наскоро бях чела за някакъв начин,казва се Lucid Dreaming при който лягаш по гръб със затворени очи и така стойш някъде към 20 минути,обаче не трябва да заспиваш.При което тялото ти започва да проверява дали си заспал и започва примерно да те сърби някъде или да искаш да се обърнеш на една страна и такива неща, обаче трябва да траеш и да лежиш с затворени очи без да мърдаш.При което след тия 20-30 минути получаваш някаква заспала парализа (май така се казваше) и започваш да сънуваш без да си заспал.И така можеш да си контролираш сънищата един вид и да сънуваш какво искаш.
Супер много искам да пробвам ама леко ме е бъзе :D така, че ако някой пробва да разкаже после. (:

Снощи го пробвах...и да ти кажа, че разликата е, че усещаш по реално нещата. Аз например на два пъти се стреснах, защото първо "видях" че леглото ми изгаря и се разрушава и аз нали съм на него. Второ един Латексмен(ако сте гледали American Horror Story, знаете кой е той)застана до мен и посочи пода. И ме беше страх да се обърна, да отворя очи и да видя какво ми посочва... ако действително имаше нещо там. Тва продължи сиг 30 мин след като застанах в гореописаната поза и минаха 15-20 мин, ма трябва доста да търпиш. Изморяващо си беше да си като буден едновременно(нали усещаш повече от реално нещата), хем да се напрягаш и да сънуваш, та затва му теглих майната и заспах както обикновено си спя. :D:D Ноо бих го направила и друг път, чувството си е неповторимо и яко! Не съм го контролирала иначе, не обичам да си контролирам сънищата. Казах си, каквото ще се появи, това ще бъде.Просто исках да видя чувството. (Е леко контролирах най последният сън, но не го помня целия, че по средата го прекъснах.) :D:D :lol:

+ когато сънувах 2-та съня действително усещах пулса ми как се ускорява :D:D Аз не мога да разказвеам добре и затва не изглежда страшно. Но си беше.. доста криипи :D:D

UniCoWN
01-22-2012, 16:28
Ще ми се да ги помня, за съжаление след няколко минути се изпаряват..

Silence.
01-22-2012, 16:39
90 % от случаите като се събудя го помня и си казвам, че няма смисъл да го записвам, защото няма да го забравя. И до 2 минути не помня абсолютно нищо. Доста е гадно, помня само 4-5 от сънищата си.
А това нещо дето се правиш на заспал ще го пробвам довечера :)