Влез

View Full Version : Морско свинче - хранене

miminka992
12-24-2011, 08:21
Ами.. проблемът ми е, че имам свинчето от 1 ден само и незнам по колко трябва да му давам да яде.. :( Давах му суха храна, но не искаше.. :Х Дадох му 4 обелки от ябълки (не много големи), около 4 парченца кора от ябълки (пак не много големи) и 1 малка обелка от морков.. трябва ли още незнам.. :(

gandalfepi4
12-24-2011, 08:28
http://morsko-svinche.com/forum/viewforum.php?f=6&sid=c905150de95722fd364a23141b83ccb1

a иначе не знам. Моите ядът и суха храна и плодове/зеленчуци. Може да е болно нещо ако не се храни, или да е стресирано много.

Остави му някъде място да се крие, дай му малко нещо за храна (и да пие разбира се) и може да се поуспокои и да прояде.

Освен това не му давай боклуци някакви. Дай му едно малко парче ябълка примерно, не само кората. Не е истинско прасе.

HolyShit
12-24-2011, 08:29
Аз като имах,му давах да яде и то като се наяде само спираше,после тъпчеше храната в талажа :D (и я опикаваше и осираше :D)
Дай му да яде,то си знае кога да спре :D
Иначе и мойто така..Суха храна не ядеше....Само искаше прясна зелена трева и му късах от листата на цветята в нас(които са малко де,щото все пак в апартамент :D) Освен това,краставици,ябълки,мор ови (обелките,а и иначе ги яде много) :d

Sarafina
12-24-2011, 14:14
В никакъв случай не му давай обелки O.O съдържат нитрати, за няколко месеца ще се отрови. Винаги в купичката да има гранули, слагай му парченца ябълка (добре е да е обелена), сено (винаги) и не забравяй поилка с вода.

Sarafina
12-24-2011, 14:15
...Само искаше прясна зелена трева и му късах от листата на цветята в нас(които са малко де,щото все пак в апартамент :D)...
Това в никакъв случай не го прави... малоумник O.O

ledenakrasota
12-24-2011, 14:30
Прасето е стресирано, заради новата обстановка. Така не се храни прасе! Сутрин и вечер му слагаш менюто в купичката и сено, за да може да си похапва. когато то си реши. :) Пиши във форума. посветен на този вид животни и сайта разгледай. Има всичко. :)

miminka992
12-24-2011, 14:41
И сега като му давах обелки ще се отрови ли :О:О:О;(;(;(

brutaLxxbunny
12-24-2011, 14:50
НЕ,но не продължавай! И един съвет от мен - внимавай с "воднистите" зеленчуци като краставицата, защото могат да им навредят в големи количества.

ledenakrasota
12-24-2011, 16:35
Какви обелки?!? :shock: Как може да не се поинтересуваш преди да си вземеш прасе?! Аз 5 месеца се образовах, а накрая се оказа, че всичко е много просто.

Давай му само магданоз или копър. Останалите неща по- рядко, заради нитратите. Моркова и краставицата винаги трябва да са обелени и добре измити.

И никакви обелки!

anonymous708973
12-24-2011, 17:09
Как можеш да имаш животинка, за която не знаеш нищо?

Никакви обелки, това не ти е 300 кила прасе. Магданоз, сухи гранули, морков, краставица, чушка (моето плющеше червени чушки като ненормално и изглеждаше все едно е убило и изяло някого :Д), чат-пат някви екстри специално за морски свинчета..
Сменяй му талаша поне веднъж на седмица, най-добре два пъти - зависи от това колко е пикливо :Д
Пускай го да тича за половин-един час из къщата, моето го пусках на килима под масата и него го беше страх да излезе на паркета :д Малко беше поизяло част от ресните на килима, но нищо му нямаше.
И му купи клетка, а не аквариум.