Влез

View Full Version : 21.12.2012-Края на света: true or false

HolyShit
12-27-2011, 12:43
Коментирайте....
Да гледам сеир:)

Concussion
12-27-2011, 13:42
Абе, глупости... И по новините приказват такива глупости и вече направо... Маите никога не са казвали, че тогава ще бъде края на света, апокалипсис или нещо такова. Нали се сменят някакви космически цикли, и това явно според тях е било краят на този цикъл и началото на нов. И от това "предсказание" на маите (не че са предсказвали нещо) тръгнаха хиляда апокалиптични теории точно пък за декември, 2012 година. А и дето направиха холивудски филм "2012" е още по-голямо доказателство за достоверността на цялата работа. Някои други пък, дето се надървят само като чуят нещо за световната конспирация, и пъпа им е фърлен в сините лъчове, пирамидата с очото и Новия световен ред, казват че тогава ще настъпи НСР, разни теории за построяването на "Новия Ерусалим" на Олимпийските игри във Великобритания и холограми има и т. н. Абе това е характерно за хората, преди ~1000 години, някъде по това време също настава масова истерия, християните очакват Второто пришествие, други пък - други катаклизми. Не мисля че ще стане нещо догодина, и се надявам да не се случва нищо, щото съм млада и зелена и ми се живее. На когото не му се живее да си режи вените и толкова, да не ме занимават и мен.

gandalfepi4
12-27-2011, 13:45
Не знам, питай онези християни дето си дадоха всичките пари, понеже ЗНАЕХА че свето ке свърши преди няколко месеца.

evropeiski
12-27-2011, 13:49
^ това, беше предсказание според една секта.

HolyShit
12-27-2011, 14:07
То и на 21 Май 2011 щеше да свършва според някъв американски пророк,после не бил сигурен ,щяло да свършва на 21 Октомври , като гледам пак не свърши :D:D

И сега чакаме догодина да видим кво ще стане xD

Concussion
12-27-2011, 14:15
То и на 21 Май 2011 щеше да свършва според някъв американски пророк,после не бил сигурен ,щяло да свършва на 21 Октомври , като гледам пак не свърши :D:D

И сега чакаме догодина да видим кво ще стане xD

Сега, тука не говорим за библейските изчисления на този мумифициран американски пастор, който беше предрекъл второто пришествие, а за края на един календар (цикъл). Различно е. Човека и сектата му бяха направили хиляда билбордове, надписи и реклами че НЯМА НАЧИН това да не се случи, 100% идва грабването. А за 2012 година никой не е предрекъл че ще идва края на света, ние хората си го доукрасяваме както си поискаме - че ще стават катаклизми, сини лъчове, според някои пък ще има духовно преображение и ще станем по-добри и такива неща. Но това са все наши пророчества и предположения, не на маите.

npp
12-27-2011, 14:16
ще бъде сега в 21 век, и то до не повече от няколко дена до максимум няколко години.....

"петимата паднаха(т.е. ще преминат около 5 хилядолетия, считано от грехопадението), и единият сега е(т.е. и свършекът ще дойде някъде в шестото хилядолетие)" Откровение 17: 10,

"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24: 36

evropeiski
12-27-2011, 14:19
^ Щом Бог е казал че само Той знае ден и час, тогава ти от къде си сигурен, че ще е максимум до няколко години?

Concussion
12-27-2011, 14:21
ще бъде сега в 21 век, и то до не повече от няколко дена до максимум няколко години.....

"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24: 36

Кой ти го каза това, Исус лично ли ти звънна по джиесема да те уведоми с такава точност?! Абе, хора, вие верно не сте в ред! Аре, режете си гърлата, самозапалвайте се, скачайте от някъде и ми изчезвайте от главата! Престанете с тия глупости, честно. Докато е пълно с такива мърди, на които не им се живее и трепнат в очакване на някакъв край няма да се оправим и ще вървим надолу! Лапешка работа, к'во, не ви се държат матури ли, не ви се работи? Еми, това е, не е лесен живота, ама е много тъпо да очаквате някакъв си край на света да ви избави. Откакто свят светува ги има тия предсказания и поколенията очакват подобни събития да се случат в тяхното време, но уви...

HolyShit
12-27-2011, 14:29

"петимата паднаха(т.е. ще преминат около 5 хилядолетия, считано от грехопадението), и единият сега е(т.е. и свършекът ще дойде някъде в шестото хилядолетие)" Откровение 17: 10,

Според тези думи имаме още 3-4 хилядолетия..
Ако 5 хилядолетия се счита от след христа

npp
12-27-2011, 14:32
считано от грехопадението, което е станало чрез ева и адам, а това е станало преди около 5-6 хилядолетия

HolyShit
12-27-2011, 14:34
ооо адам и ева..
И е считано,че първите хора са от преди 5-6 хилядолетия ,така ли?
А преди 4-5-10 милярда години ? .

Concussion
12-27-2011, 14:37
За първи път виждам човек, който да мисли че света и хората съществуват отпреди 5-6000 години. Дори според Библията, ако вярваш в нея, съществува от много повече.

HolyShit
12-27-2011, 14:52
То дефакто може да е така (5000-6000 хиляди години)
Но то просто отрича това,че произлизаме от маймуните,нищо,че ДНК-то ни е сходно около 98% май беше :D

Concussion
12-27-2011, 15:07
То дефакто може да е така (5000-6000 хиляди години)
Но то просто отрича това,че произлизаме от маймуните,нищо,че ДНК-то ни е сходно около 98% май беше :D

Ти остави от какво произлизаме (аз не вярвам точно в това), ами света, цивилизациите...

Rebirthing
12-27-2011, 15:15
npp, ти сериозно ли смяташ, че света и хората са на 5000-6000 хиляди години :D ?
Явно голяма част от вярващите просто са проспали часовете по биология, история, география, физика и химия.
По-интересно ми е как пускат някой с подобни разбирания да премине в следващия клас от колкото дали ще има Апокалипсис през 2012 !

koshtramba
12-27-2011, 15:22
npp е луд, откакто беше казал, че е гръмнал докато прави йога и после Бог го е съживил, аз не му чета мненията.

А за 2012, то е ясно, КРАЙ няма да има, отлага се.

HolyShit
12-27-2011, 15:23
Той се базира на религията ,не на другите,т.нар "точни науки"..

commando1
12-27-2011, 15:24
Никой не знае кога ще настъпи края на света. Това го знае само Господ Бог!

Concussion
12-27-2011, 15:27
npp, ти сериозно ли смяташ, че света и хората са на 5000-6000 хиляди години :D ?
Явно голяма част от вярващите просто са проспали часовете по биология, история, география, физика и химия.
По-интересно ми е как пускат някой с подобни разбирания да премине в следващия клас от колкото дали ще има Апокалипсис през 2012 !

Абе да ти кажа не е толкова за вярващите, аз съм го задавала този въпрос на няколко вярващи, дали съществува света от 5000-6000 години и всички са ми казвали че е от повече...

evropeiski
^
^
npp, също казва, че го знае и че ще е до няколко години максимум.

koshtramba
^ Леле! Колко вдъхновяващо и проницателно!
npp е нашият Бог!

Rebirthing
npp е луд, откакто беше казал, че е гръмнал докато прави йога и после Бог го е съживил, аз не му чета мненията.

Гръмнал му е мозъка явно ;о !

evropeiski
12-27-2011, 15:35
9. Седемте глави са седем планини, върху които седи жената,
10. и са седем царе, от които петима паднаха, единият стои, а другият още не е дошъл; когато пък дойде, той ще трябва малко да остане.
11. И звярът, който беше и който го няма е осмий; той е от седемте, и ще загине.

npp, а може ли да изтълкуваш това, като наблегнеш на подчертаното

npp
12-27-2011, 15:36

напълно е възможно, а и за дявола не е невъзможно да въведе множество хитрости, чрез които да мами хората по отношение на вярата, например, дори е възможно да бъдат създадени/материализирани фосили/вкаменелости и праисторически слоеве в земята, да бъдат състарени така че при радио-въглероден анализ да бъдат установявани различни времеви датировки, например, в индия много пъти е имало случаи на внезапно появяване на разни идолски статуетки, които дори са проговаряли и са се движели, разбира се под въздействието на сили на сатаната, например, случаят при който парамаханса йогананда е разговарял с статуя на богинята кали в един ендуски храм, тя е говорила и се е движела, също така неговите гуру са могли да се телепортират и са правели големи чудеса и знамения, например случаят с бабаджи, който материализирал цял огромен замък пълен с всякакви скъпоценности, злато, скъпоценни камъни, и пр., и то само за да заблуди своят ученик лахири махасая но също и колкото се може повече хора (защото това дори е написано в една книга, която стана световен бестселър), след което отново го дематериализирал, така че, както можеш да видиш и от тези примери, за дявола и неговите духовници не е невъзможно да правят големи чудеса и знамения

"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах(т.е. ето предупредих) ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята(т.е. в направлението на окултното и въобще човешката религия като цяло); не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи(т.е. в вътрешните/задълбочените верчески/духовни процеси, такива като трансцендентална медитация); не вярвайте. Защото както светкавицата(или: слънцето) излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син(т.е. Св. Спасение е просто в посока от истински Праведните духовници/вярващи към невярващите)." Матей 24: 23-27

koshtramba
12-27-2011, 15:37
По-скоро, как го беше казал, някакви духовници го били натоварили със "свръх екстремална/колосална сатанинска сила" паднал на земята и после Бог Отец и Исус (ама истинските, не рисуваните) го съживили. Те са истински, доблестни мъже! :)

evropeiski
12-27-2011, 15:41
^ възможно е, източните лъжеучения, наистина могат да натоварят човек с отрицателна енергия, за да го погубят, много хора са стигали дори до лудост, при занимания с окултни практики.

Concussion
12-27-2011, 15:41
По-скоро, как го беше казал, някакви духовници го били натоварили със "свръх екстремална/колосална сатанинска сила" паднал на земята и после Бог Отец и Исус (ама истинските, не рисуваните) го съживили. Те са истински, доблестни мъже! :)

И после май го били преследвали със сатанинската си армия да го убият, ХАХАХА.

koshtramba
12-27-2011, 15:43
Да бе, некви изроди с картечници. Хахахаха, да не се отклоняваме.

npp, леле, ако знаеш колко ми стана смешно за това, което написа за изкуственото състаряване на фосилите, ти наистина ли смяташ, че зад това седи Сатаната? Няма си той друга работа, и защо му е да го прави?

Rebirthing
12-27-2011, 15:52
дори е възможно да бъдат създадени/материализирани фосили/вкаменелости и праисторически слоеве в земята, да бъдат състарени така че при радио-въглероден анализ да бъдат установявани различни времеви датировки

А сега очаквам да обясниш как Е ВЪЗМОЖНО това и каква е ползата ?!

^ възможно е, източните лъжеучения, наистина могат да натоварят човек с отрицателна енергия, за да го погубят, много хора са стигали дори до лудост, при занимания с окултни практики.

Достатъчно добре съм запозната с източните религии и окултните практики за да ти кажа, че дрънкаш абсолютни глупости. Ако във всички тези драсканици визираш и будизма, да те светна, че Буда е живял далеч преди твоя любим Джизъс Крайст и е БИЛ човек от плът и кръв, а не някакво божесто. Истината обаче е, че няма солидни доказателства за съществуването на нито един от двамата.

HolyShit
12-27-2011, 16:01
Истината обаче е, че няма солидни доказателства за съществуването на нито един от двамата.[/b]

Аз пък друго съм учил..

evropeiski
12-27-2011, 16:04
Будизма - религията на егоцентризма. Отрова.

npp
12-27-2011, 16:05
9. Седемте глави са седем планини, върху които седи жената,
10. и са седем царе, от които петима паднаха, единият стои, а другият още не е дошъл; когато пък дойде, той ще трябва малко да остане.
11. И звярът, който беше и който го няма е осмий; той е от седемте, и ще загине.

npp, а може ли да изтълкуваш това, като наблегнеш на подчертаното

аз не мога, но истинсият Господ Бог може

"Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма(т.е. седем нечисти/сатанински духа), на които седи жената(т.е. които са в зависимост с кундалини - това е сатанински дух, който трябва да бъде прекаран през чакрите в процеса на йога/медитация) те са и седмина царе(т.е. седем чакри), от които петимата паднаха, и единият сега е(т.е. понеже процесът на трансцендентална-медитация е съсредоточен предимно в шестата чакра), а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. а постигането на кулминационната седма чакра може да трае само не повече от 5-6 хилядолетия); и звярът(т.е. сатанинският дух аум - така го наричат в индия "аум"), който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте(т.е. той е главният сатанински дух, който е източникът на седемте сатанински духа/чакри), и отива в погибел; и десетте рога, които си видял, са десет царе(т.е. са духовниците на дявола на звяра/аум, като най-вече индийските аватари/гуру/йогини/брахмини), които още не са получили(т.е. които първоначално не са имали/нямат) царска власт, но за един час(т.е. но за времето, през което звяра/аум царува те) получават власт като царе заедно със звяра; те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт; те ще воюват против Агнето(т.е. против Господ Исус Христос), но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите(т.е. защото е единственият Господ за цялата вселена) и Цар на царете(т.е. и единственият най-съвършенно Праведен/Достоен Цар); тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни. Каза ми още: Водите(или: теченията), които си видял, гдето седи блудницата, са люде(т.е. са неправедните духовници) и множества(т.е. и неправедните верчески/духовни деятели), народи(т.е. човешките вероизповедания/деноминации) и езици(т.е. и неправедните верчески/духовни учения/доктрини). И десетте рога, които си видял, те и звяра ще намразят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън. Защото Бог тури в сърцата им да изпълнят Неговата воля, като действуват единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи. И жената, която си видял, е големият град(т.е. блудницата, която си видял всъщност е човешката религия, сиреч неправедната), който царува над земните царе(т.е. на която неправедните духовници/верчески деятели служат/са верни)." Откровение 17: 9-18

Concussion
12-27-2011, 16:07

Ти си един много жалък човечец.

gandalfepi4
12-27-2011, 16:12
Аз пък друго съм учил..

Tи и беше учил че Йешуа не е възкресявал Лазар, че мъртвите не са ставали от гробовете на великден и тн. Дори и ни спореше и ни се смееше колко сме глупави че да мислим така не помниш ли?

Сутрин ставаш рано, отиваш в селото да помагаш на бедните, на строежи за училища и болници, просиш за храна и която не се изяжда се дава на бедните до вечерта.

Ужас. Слава богу че не са някакви тъпаци които си потъпкват светите писания и правят точно обратното на това, което трябва да бъдат, но се опитват да накарат другите да ги видят като такива. Тц, тц, тц

evropeiski
12-27-2011, 16:13
^ в будизма няма любов към ближния, а има безразличие към ближния
достигане на божественост без Бога, точно причината поради която деница се превръща в дявол.

Не е важно само външните дела, а с какво намерение ги правиш.

Concussion
12-27-2011, 16:18
достигане на божественост без Бога, точно причината поради която деница се превръща в дявол.

Точно християните сте станали големи говеда, чак понякога ми се иска наистина да имаше Бог, пред когото да се насереш един ден и ад, в който да гориш вечно!

Rebirthing
12-27-2011, 16:18

Току що показа, че си запознат с будизма толкова колкото и с физиката.
Будизмът по никакъв начин и никога не е засягал другите религии, най-малкото християнството.
Егоцентрична може да бъде само твоята религия и твоят господ, който определено чеше егото си искайки всички хора да му се подчиняват. На мен това ми звучи доста егоцентрично.

:)

HolyShit
12-27-2011, 16:20
@gandalf лошото 'найш ли кое е ? Че не мога да се базирам дори на малкото си познания,защото все повече се убеждавам,че в тия учебници има все повече глупости (съдя по биологията) Има писани пълни глупости,които вече доказано са опровергани (пример,влияне на височината от околната среда) ..
И подобно и тук...........
А този Йешуа не фигурира подобен,за Лазар съм го учил..И Лазар не е възкресен от него? Освен ако тва не е някво друго наименование на джесъс..

Rebirthing
12-27-2011, 16:21

В будизма има състрадание към ближния, има и любов. Не знам какъв източник използваш, но те съветвам да го смениш незабавно.

koshtramba
12-27-2011, 16:23
(пример,влияне на височината от околната среда)

Чакай, чакай. Кво?!

Concussion
12-27-2011, 16:24
А този Йешуа не фигурира подобен,за Лазар съм го учил..И Лазар не е възкресен от него? Освен ако тва не е някво друго наименование на джесъс..

Ти тъп ли си, бе, Йешуа, Иисус, Джийзъс (не "джесъс") са един и същ човек, просто името е преведено на различни езици. И да, Лазар е възкресен от Исус, абе мамка му, вие от Марс ли падате?!

HolyShit
12-27-2011, 16:26
Ти тъп ли си, бе, Йешуа, Иисус, Джийзъс (не "джесъс") са един и същ човек, просто името е преведено на различни езици. И да, Лазар е възкресен от Исус, абе мамка му, вие от Марс ли падате?!

Йешуа за първи път чувам...Вероятно защото не съм и учил в България..Но както и да е..

HolyShit
12-27-2011, 16:27
Чакай, чакай. Кво?!

???? Не разбрах въпроса>.

koshtramba
12-27-2011, 16:31
Йешуа за първи път чувам...Вероятно защото не съм и учил в България..Но както и да е..

Хаххааха, абе, ти си нелеп, бе ! Това показва информираността ти не само на религьозно ниво, а изобщо. По-добре спри да пишеш, сериозно. Отчайващо неинформиран си. А за Йешуа Ха-Ноцри поне чувал ли си ? От един руски роман ? Абе, ти книги четеш ли ? Или само пиеш Вита Голд и блъскаш?

А кво не разбра от въпроса ми, не ти разбрах особено идеята за височината (на кое?), какво имаш предвид?

evropeiski
12-27-2011, 16:37
В будизма има състрадание към ближния, има и любов. Не знам какъв източник използваш, но те съветвам да го смениш незабавно.
При будизма човек се самообожествява, азът се поставя на първо място, ближния остава под азът, при християнството не е така.

HolyShit
12-27-2011, 16:38
Хаххааха, абе, ти си нелеп, бе ! Това показва информираността ти не само на религьозно ниво, а изобщо. По-добре спри да пишеш, сериозно. Отчайващо неинформиран си. А за Йешуа Ха-Ноцри поне чувал ли си ? От един руски роман ? Абе, ти книги четеш ли ? Или само пиеш Вита Голд и блъскаш?

А кво не разбра от въпроса ми, не ти разбрах особено идеята за височината (на кое?), какво имаш предвид?

Това е пример за невярната информация съществуваща в учебниците ;)
Да знаеш,че не си ти човека,дето ще ми казва кво да пия :))

koshtramba
12-27-2011, 16:41
^ Къде ти казах кво да пиеш, бре? Добре ли си, или си толкова плиткоумен, че не можеш даже да прочетеш какво ти пиша. Аре, размърдай си малко мозъка и ми отговори на въпроса. Давам ти втори шанс.

HolyShit
12-27-2011, 16:42
Чак втори шанс ми дава ^^
Ех деца...

HolyShit
12-27-2011, 16:43
Колко пъти ще отговарям на един и същ въпрос..
Явно май си адски прост......

gandalfepi4
12-27-2011, 16:43
При будизма човек се самообожествява, азът се поставя на първо място, ближния остава под азът, при християнството не е така.

ЛООООЛ! Баси тъпака ако наистина мислиш това!

ПС Интересен факт - според изследвания (мога да предоставя) когато християнин е попитан за мнението на чужд човек се активира една зона в мозъка, когато го питат за ЛИЧНОТО му мнение друга зона, а когато го попитат за мнението на бог се активира...

СЪЩАТА ЗОНА като за НЕГОВОТО мнение. Толкова са себичността на будистите

koshtramba
12-27-2011, 16:44
Споко, не си по-голям от мен, спести си инфантилизмите. А отказа ти да го направиш, изразява страх да не се изложиш.

ПС : Ха! Ако беше малко по-проницателен, щеше да разбереш, че не съм мъж. На ника ми си го пише. Amateur!

PS2 : Хахаха, даже не си разбрал и кво те питам. Височината НА КОЕ, БЕ, лаик?

HolyShit
12-27-2011, 16:49
Знаеш ли колко ми пука къв си , точно си ми през к*ра..
Най-мразя да обяснявам на някви заядливи тъпаци и то 2 пъти го казах и продължава да блее.Овца .......

koshtramba
12-27-2011, 16:51
Да, щото си толкова зле, че почва да ми избива пот по ръцете от яд.Как може да има такива хора, леле.
Попитах те, а ти даже не ми разбра въпроса. Височината НАААА КОЕЕЕЕЕЕЕ? (земния релеф, хората, животните, мравките?)

Ега ти неграмотника. Всъщност, знаеш ли какво, не ми отговаряй по-добре.

commando1
12-27-2011, 16:53

Всъщност evropeiski е доста прав. В будизма като цяло не съществува конкретизиран бог. Там се набляга повече на аз-ът отколкото на чужд по-висш фактор за развитие на човешката личност. Будизма приема грешно схващането за усъвършенстване на човека и го кара да се самозаблуждава учейки човека че той самият е някакъв бог сам на себе си, което е безкрайно грешно мислене.

npp
12-27-2011, 16:53
будизмът е просто едно от индийските вероизповедания, които са като деноминации на едно и също сатанинско верческо/духовни/религиозно учение, в всяка индийска религия се изповядват почти едни и същи неща, такива като: йога/медитация, карма, самсара, аум, чакрите, кундалини, трите гуни, и пр., просто разликата е предимно в първо-учителят, а оттам и в стилът на представяне, например шанкара представя същото йога учение на кришна само че от някаква по-философска/научна страна, и оттам се е било формирало тъй нареченото течение "ордена свами", което и до ден днешен е много популярно сред всички хинду/йога вероучения, обикновенно почти всеки индус/йогин преминава по пътя на "свами", така че, дявола и неговото верческо/духовно учение са едни и същи навсякъде, разликата е само в гледната точка, така че дали е: кришнаизъм, шиваизъм, крия-йога, сант мат, тм, ошо, рави шанкар, будизъм, сикхизъм, джайнизъм, зороастризъм, ислям, и пр., е все едно и също, само че гледните точки са различни, защото всичките такива са сатанински религии, а дявола е един и същи за цялата вселена, и неговата позиция е една и съща навсякъде където духовници/верчески деятели служат на неговата кауза, която като цяло е малко или много себичната/частната верческа/духовна реализация.....

koshtramba
12-27-2011, 16:57
Всъщност evropeiski е доста прав. В будизма като цяло не съществува конкретизиран бог. Там се набляга повече на аз-ът отколкото на чужд по-висш фактор за развитие на човешката личност. Будизма приема грешно схващането за усъвършенстване на човека и го кара да се самозаблуждава учейки човека че той самият е някакъв бог сам на себе си, което е безкрайно грешно мислене.

Защо да е грешно човек сам да си е Бог? Реално погледнато, човекът наистина е такъв в своя живот. Какво лошо има да вярваш в собствените си сили и способности? Не е егоцентризъм, а антропоцентризъм, прави разлика. А, извинявай, то май е в разрез с вашата глупава книга.

HolyShit
12-27-2011, 17:01
Да, щото си толкова зле, че почва да ми избива пот по ръцете от яд.Как може да има такива хора, леле.
Попитах те, а ти даже не ми разбра въпроса. Височината НАААА КОЕЕЕЕЕЕЕ? (земния релеф, хората, животните, мравките?)

Ега ти неграмотника. Всъщност, знаеш ли какво, не ми отговаряй по-добре.

Много ясно,че на човека ;)
Ама то се иска мозък,че да разбереш..Подразбира се;]
И не ми казвай кво да правя като искам щи отговоря като не искам няма ;)

HolyShit
12-27-2011, 17:02
Защо да е грешно човек сам да си е Бог? Реално погледнато, човекът наистина е такъв в своя живот. Какво лошо има да вярваш в собствените си сили и способности? Не е егоцентризъм, а антропоцентризъм, прави разлика. А, извинявай, то май е в разрез с вашата глупава книга.

А ако те попитам кво антропоцентризъм сигурно няма да знаеш кво е :D:))

evropeiski
12-27-2011, 17:05
при всеки опит на човека да получи познание за невидимия свят без помощта на Бога, човека попада в общение с дявола, до такова изстъпление на ума е достигнал Буда.

koshtramba
12-27-2011, 17:06
Ммм, да, със сигурност не знам какво е антропоцентризъм.
А относно тезата, която нелепо цапна, понеже нещо си чел-недочел в анаболната си книга, си в грешка. Например, паяците, въпреки, че са безгръбначни, при по-благоприятна температурна среда, главогръда им нараства повече, респективно и тялото. Температурата и околната среда влияят, макар и косвено и не напълно. Така че и при хората това е неизменно.

loveca777
12-27-2011, 17:09
blalala eheee за 5 часа изписахте 3 листа за тема, която вече я има 2012 пъти!
2012 година ще е по-хубава за всички! - годината на дракона

HolyShit
12-27-2011, 17:10
Остави безгръбначните на страна..
Говорим за човека..
Влияе ли се от околната среда височината му,т.e пуши ли ,спортува ли,яде ли (и какво яде) .. Отговорът е НЕ,но в учебника (9ти 10 клас ли беше) пишеше обратното..
Височината се влияе едиствено и само от гена или иначе казано промяна в гена може да повлияе на височината (например употреба на ААС)

koshtramba
12-27-2011, 17:12
Чакай, чакай. Правиш ли разлика между околна среда и НАЧИН НА ЖИВОТ? Я дай да се разберем, щото в момента говориш пълни тъпотии.

HolyShit
12-27-2011, 17:16
Едното включва другото..
Тва се казваше норма на реакция..
Тоест това е заобикалящата среда,начина на живот,количествен фактор.
Чела ли си ? Забравила ли си..? .

npp
12-27-2011, 17:17

един от примерите в това отношение е че, без истинският Господ Бог човека едва ли би моъл да излекува сам себе си в случай на не-дай-Си-Боже някаква неизлечима за човеците болест, така и без истинският Господ Бог човек едва ли би могъл да излекува някой от другите човеци в случай че не-дай-Си-Боже някой от тях е болен от неизлечима за човеците болест, в такъв случай едва ли човек би могъл сам да си бъде Бог, а и както е писано в Библията, истинският Бог е само един единствен за цялата вселена, и че никой освен Него не е никакъв Бог

"Защото, ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. много богове и христосовци) много), но за нас(т.е. но за всеки един от човеците в вселената е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него. Но това знание го(т.е. но тази съвест я/това разбиране го) няма у всички; и някои(т.е. и някои духовници/вярващи), като и до сега имат съзнание за идолите(т.е. съзнание въз основа на верчески/духовни неправди/заблуди), ядат месото(т.е. следват/практикуват вярата) като жертва на идолите(т.е. на верческите/духовните неправди/заблуди); и(т.е. и по този начин) съвестта им като слаба, се осквернява." , 1 Коринтяни 8: 5-7,

"тогава, когато не познавахте Бога, вие робувахте на ония, които по естество не са богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и сиромашки(т.е. и неефективни) първоначални(т.е. неправедни/несъвършенни верчески/духовни) учения, на които изново желаете да робувате?" Галатяни 4: 8-9

gandalfepi4
12-27-2011, 17:18
Ако желаете спрете да сравнявате една измислена религия с друга и започнете да серете апологетики по отношение на това че вашата е мазен ctrl + c. ctrl + v от старата каанатска религия. Може да отбележите че споменатите в библията Яхве, Левиатан, Дагон, Баал, Ашера, Рахааб и тн които присъстват в съответната са просто някакво космическо съвпадение, еднаквите митове за сътворението на света са случайни и тн и тн.

Rebirthing
12-27-2011, 17:19
ПС Интересен факт - според изследвания (мога да предоставя) когато християнин е попитан за мнението на чужд човек се активира една зона в мозъка, когато го питат за ЛИЧНОТО му мнение друга зона, а когато го попитат за мнението на бог се активира...

Ако може да пуснеш изследването да му хвърля и аз едно око...

koshtramba
12-27-2011, 17:20
Под "околна среда" буквално се има предвид географско положение, климатични условия и т.н, а това, което ти описваш си е баш начин на живот, или така наречениите косвени фактори. Отдели внимание на учебника по биология отново.

npp
12-27-2011, 17:26
Ако желаете спрете да сравнявате една измислена религия с друга и започнете да серете апологетики по отношение на това че вашата е мазен ctrl + c. ctrl + v от старата каанатска религия. Може да отбележите че споменатите в библията Яхве, Левиатан, Дагон, Баал, Ашера, Рахааб и тн които присъстват в съответната са просто някакво космическо съвпадение, еднаквите митове за сътворението на света са случайни и тн и тн.

имай предвид че навремето е имало много лъжепророци, които са лъжепророкували какви ли не неща, и оттам са произлязли и онези лъжливи древни текстове за същества/неща с имена сходни на тези в Библията

HolyShit
12-27-2011, 17:27
Начина на живот не включва ли околната среда? (риторичен въпрос ;))

И още нещо..

За антропоцентризма и егоцентризма..
От моята гледна точка в нашият случай имаме,че антропоцентризъм=егоцентр зъм.Да си аргументирам гледната точка..:

(1)антропоцентризъм-човека е в центъра на всичко
(2)егоцентризъм-аз съм в центъра на всичко

В нашия случай човекът е в центъра на всичко(1) ,защото иска със собствени сили да чертае пътя си(2)..

HolyShit
12-27-2011, 17:28

И още нещо..

От моята гледна точка в нашият случай имаме,че антропоцентризъм=егоцентр зъм.Да си аргументирам гледната точка..:

В нашия случай човекът е в центъра на всичко(1) ,защото иска със собствени сили да чертае пътя си(2)..

evropeiski
ЛООООЛ! Баси тъпака ако наистина мислиш това!

Християнина приема Библията и когато е съгласен с Библията, той отхвърлям своето мнение и Библията става неговото мнение и когато говори е логично да се активира тази част на мозъка.

изследвания - празни приказки и вярващи им атеисти.

gandalfepi4
Ако може да пуснеш изследването да му хвърля и аз едно око...

http://www.bradyns-blog.com/2011/06/inyourhead.html

В тази статия са съмаризирани резултатите, а самия ма'триал присъства в края.

gandalfepi4
12-27-2011, 17:30
Християнина приема Библията и когато е съгласен с Библията, той отхвърлям своето мнение и Библията става неговото мнение и когато говори е логично да се активира тази част на мозъка.

изследвания - празни приказки и вярващи атеисти

Мда, сигурно по тази причина има само четиридесет хиляди деноминации, породени от различни мнения а?

И нека да поправя дефиницията ти на изследвания - факти, които малки лайнарчета наричат "измислици", понеже се посират в малките си гащички като видят колко са заблудени

loveca777
12-27-2011, 17:32
Давъйте Продължавайте в същия ДУХ - ЩЕ СТААНЕТЕ ОЛИМПИйСКИ ШАМПИОНИ ! дАйй

koshtramba
12-27-2011, 17:32

И още нещо..

Брей, а сега направи разлика и между теоцентризма. (каквато всъшност е догматиката на Християнството)
Аз не смятам себе си за център на вселената, а човекът като ИНДИВИД. Не само аз съм на върха на пирамидата, а и ти редом до мен, и всички от форума. Сещаш ли се?

evropeiski
12-27-2011, 17:37
И нека да поправя дефиницията ти на изследвания - факти, които малки лайнарчета наричат "измислици", понеже се посират в малките си гащички като видят колко са заблудени

вярвай тогава на изследвания да ти обяснят невидимия свят и душата - ти си вярващ бе, баси атеста, само че вярваш на учени и изследвания и то на тези учени на който на тебе ти се иска..

commando1

Реално погледнато, човек не само че не е бог сам на себе си но е раб на друг много-много по-висш разум от неговия. В своя си живот човек е създаден от Бога по негов образ и подобие и с една единствена цел-човека да изпълнява заветите на Бога за да може още тук на земята да се уподобява на неговият небесен образ. Образа на Господ е отпечатан в душата на човека и от него зависи как ще избере да живее-дали по Божите завети (които са най-правилни и водят до усъвършенстване) или по-някакви собствени си житейски правила които в случая водят до духовно заслепяване а от там и до духовно опустошение поради незнанието и нехайството на човека към неговата собствена душа. В случая измамната и фалшива "философия" на будистите натоварва психиката на човека с емоционални главоблъсканици в търсене на отговора. Никой не познава по-добре човека от самия Господ Бог.

HolyShit
Не говорим за човека като индивид..
Говорим за това,че човека не трябва да взима сам решения,без знания,без консултация с по-висшата сила (БОГ?)

koshtramba
12-27-2011, 17:38
^ Хахаха, супер. Ти като правиш тест по биология до Господ ли се допитваш?

loveca777
12-27-2011, 17:39
:D пОСТАВЯТЕ РЕКОРДИ БРАВО
щЕ ве пиша в рекордите на Гинес като най-най- бързо изписваща се тема

gandalfepi4
12-27-2011, 17:40
вярвай тогава на изследвания да ти обяснят невидимия свят и душата - ти си вярващ бе, баси атеста, само че вярваш на учени и изследвания и то на тези учени на който на тебе ти се иска..

Мда, баси откачалката - вярва на факти вместо на поредния олигофрен, който му казва че да се преструва че вярва в неговия бог като него самият е добро нещо.

commando1
12-27-2011, 17:40
Говорим за това,че човека не трябва да взима сам решения,без знания,без консултация с по-висшата сила (БОГ?)

Абсолютно вярно! Подкрепям мнението ти с две ръце. Вземането на решения без обръщане към Бога най-често се оказват неправилни и са част от причините за духовният упадък у хората.

loveca777
12-27-2011, 17:42
коя зодия сте всички ?

HolyShit
12-27-2011, 17:43
^ Хахаха, супер. Ти като правиш тест по биология до Господ ли се допитваш?

Просто пример беше това за некоректната информация преобладаваща в учебниците..

А тук обсъждаме от гледна точка на религията,а не на биологията.
А общо взето едва ли има човек,който наистина да я разбира.Може да си умуваш иначе колкото искаш.

evropeiski
12-27-2011, 17:47
Мда, баси откачалката - вярва на факти вместо на поредния олигофрен, който му казва че да се преструва че вярва в неговия бог като него самият е добро нещо.
Какви факти, единствения факт за устройството на света е Библията, всичко друго са предположение е човешки фантазии, а и науката в голям процент не противоречи на Библията.

gandalfepi4
12-27-2011, 17:49
^ Извинявай преди колко време те изнасилих интелектуално така брутално по отношение на еволюцията че не писа повторно в собствената си тема?

Concussion
12-27-2011, 17:50

И как се случва тази консултация? Всичко е в главата ти, никой нищо не ти говори.

evropeiski
12-27-2011, 17:53
^
^
какво си ме изнасилил, ела да ме изнасилиш искаш ли - баси отворения атеист.(по някога май минаваш границите) В онази тема съм си казал мнението и не мисля повече да се занимавам с нея. Дори и не помня какво си писал. А той човека какво си въобразявал.

Помня, че тва ми беше първата тема и ти веднага ме нападна кат дива катерица, на стероиди.

commando1
12-27-2011, 17:54
Библията е доказала произхода на човека а именно че човека произлиза от Бог и всичко в душата на човека е свързано с Бог. Дарвин и Малтус са интелектуални нищожества живеещи в свой собствен свят. Ако беше вярна теорията за еволюцията то тогава маймуните щяха да са станали отдавна човеци и щяха да се развиват. Минали са хиляди години и маймуните са си останали пак маймуни без видима промяна. А сега де. :)

Rebirthing
12-27-2011, 17:54
Какви факти, единствения факт за устройството на света е Библията, всичко друго са предположение е човешки фантазии, а и науката в голям процент не противоречи на Библията.

Интересно къде ги намери тия факти в Библията ?!
Ок, ако щеш вярвай, че:
- Света е на 5000-6000 години
- Слънцето е създадено СЛЕД Земята
- Земята е създадена за 7 дни
- Имало е вода още ПРЕДИ да е имало Слънце
- Мъжът е създаден от кал
- Жената от неговото РЕБРО
- Адам и Ева са били първите хора
- Змиите са ГОВОРЕЛИ
- Заради някаква си ябълка всички сме грешници

Вие чувате ли се ?
Прегледайте се, сериозно !

HolyShit
12-27-2011, 18:00

А защо не? :)

gandalfepi4
12-27-2011, 18:01
Библията е доказала произхода на човека а именно че човека произлиза от Бог и всичко в душата на човека е свързано с Бог. Дарвин и Малтус са интелектуални нищожества живеещи в свой собствен свят. Ако беше вярна теорията за еволюцията то тогава маймуните щяха да са станали отдавна човеци и щяха да се развиват. Минали са хиляди години и маймуните са си останали пак маймуни без видима промяна. А сега де. :)

ООО НЕ!!!!

С МАЛОУМНИЯ С ВЪПРОС ТОЗИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПИГМЕЙ ТОКУ-ЩО ПРАТИ ПО ДЯВОЛИТЕ МНЕНИЕТО НА 90% ОТ УЧЕНИТЕ ПО СВЕТА (oколо половин милион лица с две думи)!

Това ли си казваш докато мастурбираш с мъничкия си микропенис, използвайки горчиви сълзи за лубрикант?

http://www.youtube.com/watch?v=OSmTPThWD_c&feature=fvwp&NR=1

HolyShit
12-27-2011, 18:05
gandalf ..Аз знам отговора.
Ще се каже,че тези половин милиона хора са атеисти,отричащи Библията.Техните действие са водени от сатаната и точно това става като се отдалечаваш от Господ-Бог.Нещо подобно ;

koshtramba
12-27-2011, 18:06
единствения факт за устройството на света е Библията, всичко друго са предположение е човешки фантазии.

Леле, ама ти сериозно ли ? Знаеш ли каква е достоверността на Библията? Нулева. Библията е написана с цел да угоди на прищевките и проблемите на времето, за да спрат размириците между източната и западната Римска империя. Сторил го е Константин Велики, да, не гледай тъпо и не падай.

commando1
12-27-2011, 18:08
Ако знаеше че 90% от учените по света са именно прочути християни и вярващи в Бог хора, едва ли щеше да говориш подобни тъпотии. Ето един пример: http://www.bhss-org.com/bg/christianity_and_science.php религия и наука са две взаимно свързани неща.

gandalfepi4
12-27-2011, 18:12
gandalf ..Аз знам отговора.
Ще се каже,че тези половин милиона хора са атеисти,отричащи Библията.Техните действие са водени от сатаната и точно това става като се отдалечаваш от Господ-Бог.Нещо подобно ;

90% oт (буквално) всички учени на планетата според теб са сатанисти понеже ти противорекът. Добре, ти го каза.

http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution#Scientific_support

Ето цифрите, само не забравяй че тези сатанисти те държат жив.

gandalfepi4
12-27-2011, 18:13
^
^
Не съм казвал че не са християни, казвам че не са тъпанари, които не разбират еволюцията като *кхъм* някои други

HolyShit
12-27-2011, 18:20
90% oт (буквално) всички учени на планетата според теб са сатанисти понеже ти противорекът. Добре, ти го каза.

http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution#Scientific_support

Ето цифрите, само не забравяй че тези сатанисти те държат жив.

Чакай,чакай..
Кой ме държи жив ? :D
А бе момче :)
Не са сатанисти понеже ми противоречат на мен,а на Бог..

npp
12-27-2011, 18:21
Интересно къде ги намери тия факти в Библията ?!
Ок, ако щеш вярвай, че:
- Света е на 5000-6000 години
- Слънцето е създадено СЛЕД Земята
- Земята е създадена за 7 дни
- Мъжът е създаден от кал
- Жената от неговото РЕБРО
- Адам и Ева са били първите хора
- Змиите са ГОВОРЕЛИ
- Заради някаква си ябълка всички сме грешници

Вие чувате ли се ?
Прегледайте се, сериозно !

цялата вселена е била създадена преди 5-6 хилядолетия, което е станало само за 6-7 дена, и това никак не е невъзможно, не че още от самото начало го е имало химичното съединение диводороден оксид(вода), но става въпрос за одушевените същества като цяло в тяхната чиста форма, които са съществували още преди създанието на света, и никога не е имало време, през което те да не (са) съществуват(-ли) като част от вселената, без значение дали в сътворената или несътворената и форма, душата на човека е била взета от т. нар. небитие наричано в Библията "пръст", това е светът на несътворените одушевени същества наричани още души, които се намират там в състояние на несъществуване или по-точно казано в състояние на дълбок сън без съновидение(-я), жената е била създадена като срещуположен пол на мъжкият, който мъжки пол е посочен с думата "ребро" в Библията, която дума дори символизира мъжкият полов член, който при ерекция прилича на ребро, понеже Бог е трябвало да създаде нещо като ключалка за ключ, които да си пасват напълно, и затова е използвал "ключът" сиреч мъжкият пол като образец по който да създаде жената(женският пол), също така не става въпрос за змия в буквалният смисъл на думата, но дявола е наречен "змия" заради неговите лукави качества, които са хитрост, хищничество, агресивност, и токсичност но в духовният смисъл на тези думи, а също и защото той се придвижва между външната страна на физическите частици т.е. атомите, електроните, и пр. плъзгайки се/пълзейки подобно на змия и червей, греховният плод е (бил) дейността на верческото/духовното беззаконие чрез възвишен окултизъм, което в днешно време е познато под наименованието йога/медитация, именно това представлява греховният плод, за който се говори там.....

evropeiski
12-27-2011, 18:31
няма начин от маймуната да стане човек - не само физически но и интелектуално човека е на много по-високо ниво.
Шанса човешкото ДНК да бъде създадено на случаен принцип е 1:600 000 000 000, а да е плод на разум е 1:10

Rebirthing
12-27-2011, 18:34
А защо не? :)

Защото според съвременната наука Слънцето е по-старо от планетата Земя.
А и за да се създадат подходящи и благоприятни условия за живот трябва Слънцето да е съществувало ПРЕДИ Земята.

Rebirthing
12-27-2011, 18:46
цялата вселена е била създадена преди 5-6 хилядолетия, което е станало само за 6-7 дена,

До всички: не си и помисляйте да четете целият пост на npp, горе цитираното е достатъчно за да разберете с каква лукова глава си имаме работа.
Момче, ти изобщо не си чувал за космологичен нуклеосинтез. Липсват ти елементарни познания в областта на физиката. Ако вече си завършил средното си образование бих се зачудила как са те пуснали, но ако не си, силно се надявам да НЕ ти дадат диплома. Такива като теб трябва да повтарят отново и отново.

gandalfepi4
12-27-2011, 18:52
няма начин от маймуната да стане човек - не само физически но и интелектуално човека е на много по-високо ниво.
Шанса човешкото ДНК да бъде създадено на случаен принцип е 1:600 000 000 000, а да е плод на разум е 1:10

Добре бе гейски, разбрахме те. Ако помня правилно какво стана в тази тема ти доказа че гигантското множество от учените не са еволюционисти:

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/501413-600-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D 1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%94%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%BD

ааа не, нещо съм се объркал май....

HolyShit
12-27-2011, 18:53
Защото според съвременната наука Слънцето е по-старо от планетата Земя.
А и за да се създадат подходящи и благоприятни условия за живот трябва Слънцето да е съществувало ПРЕДИ Земята.

И какво от това като е съществувало преди Земята.?Защо да няма вода (в цялата Вселена???)....?

gandalfepi4
12-27-2011, 18:54
^ Ох, боже...

commando1
12-27-2011, 18:57
И какво от това като е съществувало преди Земята.?Защо да няма вода (в цялата Вселена???)....? Между друго слънцето също е създадено от Бог! Както и цялата вселена са творения на Бог.

koshtramba
12-27-2011, 19:01
Да, Бог даже е измислил шкембе чорбата !

commando1
12-27-2011, 19:03
Да, Бог даже е измислил шкембе чорбата !

Принципно си прав! Вярно е! Бог е измислил животните,плодовете и зеленчуците за да позволи на хората да се изхранват с тях.

HolyShit
12-27-2011, 19:04
Принципно си прав! Вярно е! Бог е измислил животните,плодовете и зеленчуците за да позволи на хората да се изхранват с тях.

Ех..Ама забранява да ям свинско нали :(

koshtramba
12-27-2011, 19:05
И е измислил форума, за да се излагаш в него!

evropeiski
12-27-2011, 19:09
Всъщност къде пише, че Слънцето е по-старо от Земята, от това което чета учените им дават почти еднаква възраст.
А пък това което чета как учените си обясняват образуването на слънцето е направо смешно и много трудно доказуемо направо ми звучи като фантастика:
"слънцето първоначално било тъмна мъглявина с размери няколко светлинни години, съставена от студени молекули водород. По едно време експлозии на много големи близки звезди (свръхнови) причинили ударни вълни, които, минавайки през първичния облак, създали области с повишена плътност. Водородът започнал да се концентрира, което увеличило силата на гравитацията на тези области."

Не мога да вярвам на такава простотия.

gandalfepi4
12-27-2011, 19:17
Между друго слънцето също е създадено от Бог! Както и цялата вселена са творения на Бог.

Тогава той е кретен. Повечето християни смятате че краят на света идва в близкия век-два, ако не и по-скоро. Това означава че дори няма да засечем повече от 99% от вселената.

Та какво излиза? Че бог е създал буквално за нищо една вселена която е 318 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 пъти по-голяма от планетата (тялото ти е 20 000 000 000 пъти по-голямо от атом, дори не се доближава)

Toва е като да кажеш че Мона Лиза е нарисувана специално заради една единствена, абсолютно невидима прашинка върху платното. Толкова е безумно и вулгарно арогантно.

Но не си ти този, който се обожествява не. Ти, прашинката в Мона Лиза си най-важен от цялата картина.

npp
12-27-2011, 19:22
Тогава той е кретен. Повечето християни смятате че краят на света идва в близкия век-два, ако не и по-скоро. Това означава че дори няма да засечем повече от 99% от вселената.

Та какво излиза? Че бог е създал буквално за нищо една вселена която е 318 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 пъти по-голяма от планетата (тялото ти е 20 000 000 000 пъти по-голямо от атом, дори не се доближава)

Toва е като да кажеш че Мона Лиза е нарисувана специално заради една единствена, абсолютно невидима прашинка върху платното. Толкова е безумно и вулгарно арогантно.

Но не си ти този, който се обожествява не. Ти, прашинката в Мона Лиза си най-важен от цялата картина.

в вселената има не само една единствена планета населявана от човеци и животни, но и още милиарди други такива, понеже галактиките са милиарди, в всяка от тях има милиарди слънца, а в орбитата на много от тях има планети обитавани от човеци и животни.....

"И други овце имам, които не са от тая кошара(т.е. които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Йоан 10: 16

Rebirthing
12-27-2011, 19:24
А пък това което чета как учените си обясняват образуването на слънцето е направо смешно и много трудно доказуемо направо ми звучи като фантастика

Ти се осра за пореден път.
Нямаш елементарна представа от тази материя. Предполагам за теб дори квантовата електродинамика е фантастика, но далеч по фантастично звучат говорещи змии и хора от кал.
Не се пъни повече, ще се насереш отново.

gandalfepi4
12-27-2011, 19:26
^ Змията може да е било дявола, остави я нея - има и говорещи магарета в библията :D

koshtramba
12-27-2011, 19:27
^
^ Едва ли изобщо е чувал за квантова механика и физика, за неутрино частици, сингулярност, ентропия и лъчение на Хокинг, но той едва ли ще ги приеме за истинни, след като не може да си ги представи. Все пак, за простия човек е много по-лесно да си представи говореща змия, отколкото някой от гореспоменатите термини.

commando1
12-27-2011, 19:28

Прашинките и дребните детайли правят цялата картина толкова уникална. Малкият и незначителен детайл прави пейзажа велик. В този ред на мисли близък приятел на великият художник Леонардо Да Винчи обсъждал с него великото му творение "Тайната вечеря" пресъздаваща последните моменти от живота на Христа. На картината била нарисувана точно по средата и чашата (Свещенният граал). Леонардо Да Винчи попитал приятеля си кое най-много му харесва в картината с тайната вечеря и приятелят му отговорил:- "чашата,Леонардо" при което Да Винчи се възмутил, изтрил чашата и рекъл: "не искам нищо да отклонява вниманието на зрителя от моят Спасител Господен".

npp
12-27-2011, 19:38
^ Змията може да е било дявола, остави я нея - има и говорещи магарета в библията :D

говорещото магаре в Библията е символ на Св. Дух, валаам бил вярващ, който в своето недоволство/неудовлетворение си мислил че причината за сполетялите го несполуки е (в) Св. Дух, но един Св. Ангел му се явил и му казал че не е редно да похулва Св. Дух, понеже в вселената има и друг дух - сатанинският, който е единственият причинител на злините и несполуките от същата гледна точка, валаам бил доста афектиран от злите сили, понеже практикувал неправилна/погрешна вяра, и бил готов да си го изкара на Св. Дух и на Св. Ангел, който бил пратен от Бог за да го извести за неговата верческа/духовна заблуда.....

gandalfepi4
12-27-2011, 19:47
:D :D :D :D :D :D :D

Баси кретена, абе ти не осъзнаваш ли че Земята е по-малко пъти по-голяма от атом, отколкото наблюдаваната вселена е по-голяма от Земята бе малоумник?

Прашинките правели картината уникална, баси смешника.

Боспод направил някаква гиганотропска вселена, 99.9999999999999% от която са веднагически смъртоностни за хора, направил е Земята в единия ѝ край, направил е само кората ѝ обитаема, направил е само 1/3 от повърхността ѝ незалята с океани, направил е още по-малка част без постини и тундри и тн, направил е на нея един видм който е 99% маймуна и после един представител от него казва че това е ЯВНО направено в негова чест?

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

commando1
12-27-2011, 20:13
Ех..Ама забранява да ям свинско нали :(

Старият завет забранява да се яде свинско. Тъй като според шашавите юдеи свинското било нечисто месо. Но всичко старо бива забравено и бива заменено с ново по-добро. Това се случва и със старият завет. Христос идва на земята за да въздаде нови закони на хората които са нарушили старите. За това се нарича и Нов Завет. Там в новият завет (християнската Библия) е позволено яденето на свинско месо и пиенето на вино. Доколкото знам е било забранено на юдеите да пият вино.

koshtramba
12-27-2011, 20:19
Те и през чаршафи си задоволяват естествените нагони, и не докосват "шмора" си докато уринират и редица други. Те какво ли могат да правят, аматьори.

Horrificus
01-07-2012, 01:13
Всичко е създадено от бог, той трябва да реши дали ште умрем ил не. Аз от своя страна мисля да помпя със злоба у залата, ако пък наближи много края на света да зема да изнасиля някоя, оти съм девствен

npp
01-07-2012, 14:05
Всичко е създадено от бог, той трябва да реши дали ште умрем ил не. Аз от своя страна мисля да помпя със злоба у залата, ако пък наближи много края на света да зема да изнасиля някоя, оти съм девствен

Той истинският Бог-Създател иска ние човеците/одушевените да Живеем, но за съжаление така да се каже (само-)обожествяващите сами себе си не са съгласни с Него, но готвеха погибел за мнозина, имам предвид духовниците/духовните служители на "тъмнината"/неправдата.....

HolyShit
01-07-2012, 15:41
:D :D :D :D :D :D :D

Баси кретена, абе ти не осъзнаваш ли че Земята е по-малко пъти по-голяма от атом, отколкото наблюдаваната вселена е по-голяма от Земята бе малоумник?

Прашинките правели картината уникална, баси смешника.

Боспод направил някаква гиганотропска вселена, 99.9999999999999% от която са веднагически смъртоностни за хора, направил е Земята в единия ѝ край, направил е само кората ѝ обитаема, направил е само 1/3 от повърхността ѝ незалята с океани, направил е още по-малка част без постини и тундри и тн, направил е на нея един видм който е 99% маймуна и после един представител от него казва че това е ЯВНО направено в негова чест?

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Много се нервиш,бро и не е добре.. :D

ПС:Разбирам го от многобройните правописни и пунктуационни грешки :D:D

Concussion
01-07-2012, 16:05
Много се нервиш,бро и не е добре.. :D

ПС:Разбирам го от многобройните правописни и пунктуационни грешки :D:D

Точно ти ли се намери да говориш за правописни и пунктуационни грешки, бе? Поне казва нещо, ти с каква цел пишеш тук?

HolyShit
01-07-2012, 16:07
Ми да те дразня много ясно.Като гледам се изнерви :D

Concussion
01-07-2012, 16:28
Ми да те дразня много ясно.Като гледам се изнерви :D

Неее, подмокрих се.

gandalfepi4
01-07-2012, 16:31
dem pretend fit fags trying to troll

Ей, брат и аз мога да троля, скив - няма никакъв смисъл от тъпите ти гейнове. Глей ко стаа накрайо

http://forums.techguy.org/attachments/155010d1250888072/arnold_then_now.jpg

Не вярвай на Скуби от ютюба брато, не вярвай на лъжите му. Няма смисъл, ей батето е лайно сега, zyzz умре, другите ташочките им са на грахови зрънца и все няма файда щото женките се смеят, никой не ви мисли за умни, а някой аушвиц дето е праскал две години кунг фу те просва с два шамара.

Horrificus
01-07-2012, 17:41
dem pretend fit fags trying to troll

Ей, брат и аз мога да троля, скив - няма никакъв смисъл от тъпите ти гейнове. Глей ко стаа накрайо

http://forums.techguy.org/attachments/155010d1250888072/arnold_then_now.jpg

Не вярвай на Скуби от ютюба брато, не вярвай на лъжите му. Няма смисъл, ей батето е лайно сега, zyzz умре, другите ташочките им са на грахови зрънца и все няма файда щото женките се смеят, никой не ви мисли за умни, а някой аушвиц дето е праскал две години кунг фу те просва с два шамара.

Дясната снимка на Арнолд е направена на фотошоп. Бяха я дали в един сайт за бодибилдинг - оригиналната и тази, от която са изрязали главата му... Арнолд в момента е в много добра форма, аз го следя редовно като качва снимки във фейсбук на една страница и изглежда доста добре!
Скубито е един саркоплазмен балон, но говори доста верни неща.
Зис е умрял в сауна.(Роден е с някакъв проблем на сърцето)

gandalfepi4
01-07-2012, 19:24
Не те тролим тебе, тролим светото лайно

HolyShit
01-07-2012, 21:12
Тролваш себе си :)
Мъчиш се да газиш в непознати води :)

gandalfepi4
01-09-2012, 20:20
Тихо, признай болката и скръбта си!

HolyShit
01-09-2012, 20:34
Къде се загуби толкоз дни ?

gandalfepi4
01-09-2012, 21:57
?

desetubukvie

Concussion
01-10-2012, 17:32
Тука са детективи, братче, всичко искат да знаят за теб. Сакън да не се порадва човек на приятелката си.