.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 137

Hybrid View

Супер фен Аватара на HolyShit

21.12.2012-Края на света: true or false

Коментирайте....
    Да гледам сеир

Мега фен Аватара на Concussion
    Абе, глупости... И по новините приказват такива глупости и вече направо... Маите никога не са казвали, че тогава ще бъде края на света, апокалипсис или нещо такова. Нали се сменят някакви космически цикли, и това явно според тях е било краят на този цикъл и началото на нов. И от това "предсказание" на маите (не че са предсказвали нещо) тръгнаха хиляда апокалиптични теории точно пък за декември, 2012 година. А и дето направиха холивудски филм "2012" е още по-голямо доказателство за достоверността на цялата работа. Някои други пък, дето се надървят само като чуят нещо за световната конспирация, и пъпа им е фърлен в сините лъчове, пирамидата с очото и Новия световен ред, казват че тогава ще настъпи НСР, разни теории за построяването на "Новия Ерусалим" на Олимпийските игри във Великобритания и холограми има и т. н. Абе това е характерно за хората, преди ~1000 години, някъде по това време също настава масова истерия, християните очакват Второто пришествие, други пък - други катаклизми. Не мисля че ще стане нещо догодина, и се надявам да не се случва нищо, щото съм млада и зелена и ми се живее. На когото не му се живее да си режи вените и толкова, да не ме занимават и мен.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Не знам, питай онези християни дето си дадоха всичките пари, понеже ЗНАЕХА че свето ке свърши преди няколко месеца.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на evropeiski
    ^ това, беше предсказание според една секта.

То и на 21 Май 2011 щеше да свършва според някъв американски пророк,после не бил сигурен ,щяло да свършва на 21 Октомври , като гледам пак не свърши

И сега чакаме догодина да видим кво ще стане xD

Цитирай Първоначално написано от HolyShit Виж мнението
    То и на 21 Май 2011 щеше да свършва според някъв американски пророк,после не бил сигурен ,щяло да свършва на 21 Октомври , като гледам пак не свърши

И сега чакаме догодина да видим кво ще стане xD
    Сега, тука не говорим за библейските изчисления на този мумифициран американски пастор, който беше предрекъл второто пришествие, а за края на един календар (цикъл). Различно е. Човека и сектата му бяха направили хиляда билбордове, надписи и реклами че НЯМА НАЧИН това да не се случи, 100% идва грабването. А за 2012 година никой не е предрекъл че ще идва края на света, ние хората си го доукрасяваме както си поискаме - че ще стават катаклизми, сини лъчове, според някои пък ще има духовно преображение и ще станем по-добри и такива неща. Но това са все наши пророчества и предположения, не на маите.

Мега фен
    ще бъде сега в 21 век, и то до не повече от няколко дена до максимум няколко години.....

"петимата паднаха(т.е. ще преминат около 5 хилядолетия, считано от грехопадението), и единият сега е(т.е. и свършекът ще дойде някъде в шестото хилядолетие)" Откровение 17: 10,

"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24: 36
    Последно редактирано от npp : 12-27-2011 на 14:18

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ще бъде сега в 21 век, и то до не повече от няколко дена до максимум няколко години.....

"А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." Матей 24: 36
    Кой ти го каза това, Исус лично ли ти звънна по джиесема да те уведоми с такава точност?! Абе, хора, вие верно не сте в ред! Аре, режете си гърлата, самозапалвайте се, скачайте от някъде и ми изчезвайте от главата! Престанете с тия глупости, честно. Докато е пълно с такива мърди, на които не им се живее и трепнат в очакване на някакъв край няма да се оправим и ще вървим надолу! Лапешка работа, к'во, не ви се държат матури ли, не ви се работи? Еми, това е, не е лесен живота, ама е много тъпо да очаквате някакъв си край на света да ви избави. Откакто свят светува ги има тия предсказания и поколенията очакват подобни събития да се случат в тяхното време, но уви...

"петимата паднаха(т.е. ще преминат около 5 хилядолетия, считано от грехопадението), и единият сега е(т.е. и свършекът ще дойде някъде в шестото хилядолетие)" Откровение 17: 10,

Според тези думи имаме още 3-4 хилядолетия..
    Ако 5 хилядолетия се счита от след христа

^ Щом Бог е казал че само Той знае ден и час, тогава ти от къде си сигурен, че ще е максимум до няколко години?

Мега фен
    считано от грехопадението, което е станало чрез ева и адам, а това е станало преди около 5-6 хилядолетия

ооо адам и ева..
    И е считано,че първите хора са от преди 5-6 хилядолетия ,така ли?
    А преди 4-5-10 милярда години ? .

За първи път виждам човек, който да мисли че света и хората съществуват отпреди 5-6000 години. Дори според Библията, ако вярваш в нея, съществува от много повече.

То дефакто може да е така (5000-6000 хиляди години)
    Но то просто отрича това,че произлизаме от маймуните,нищо,че ДНК-то ни е сходно около 98% май беше

То дефакто може да е така (5000-6000 хиляди години)
    Но то просто отрича това,че произлизаме от маймуните,нищо,че ДНК-то ни е сходно около 98% май беше
    Ти остави от какво произлизаме (аз не вярвам точно в това), ами света, цивилизациите...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    npp, ти сериозно ли смяташ, че света и хората са на 5000-6000 хиляди години ?
    Явно голяма част от вярващите просто са проспали часовете по биология, история, география, физика и химия.
    По-интересно ми е как пускат някой с подобни разбирания да премине в следващия клас от колкото дали ще има Апокалипсис през 2012 !

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Явно голяма част от вярващите просто са проспали часовете по биология, история, география, физика и химия.
    По-интересно ми е как пускат някой с подобни разбирания да премине в следващия клас от колкото дали ще има Апокалипсис през 2012 !
    Абе да ти кажа не е толкова за вярващите, аз съм го задавала този въпрос на няколко вярващи, дали съществува света от 5000-6000 години и всички са ми казвали че е от повече...

Мега фен
    напълно е възможно, а и за дявола не е невъзможно да въведе множество хитрости, чрез които да мами хората по отношение на вярата, например, дори е възможно да бъдат създадени/материализирани фосили/вкаменелости и праисторически слоеве в земята, да бъдат състарени така че при радио-въглероден анализ да бъдат установявани различни времеви датировки, например, в индия много пъти е имало случаи на внезапно появяване на разни идолски статуетки, които дори са проговаряли и са се движели, разбира се под въздействието на сили на сатаната, например, случаят при който парамаханса йогананда е разговарял с статуя на богинята кали в един ендуски храм, тя е говорила и се е движела, също така неговите гуру са могли да се телепортират и са правели големи чудеса и знамения, например случаят с бабаджи, който материализирал цял огромен замък пълен с всякакви скъпоценности, злато, скъпоценни камъни, и пр., и то само за да заблуди своят ученик лахири махасая но също и колкото се може повече хора (защото това дори е написано в една книга, която стана световен бестселър), след което отново го дематериализирал, така че, както можеш да видиш и от тези примери, за дявола и неговите духовници не е невъзможно да правят големи чудеса и знамения

"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах(т.е. ето предупредих) ви. Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята(т.е. в направлението на окултното и въобще човешката религия като цяло); не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи(т.е. в вътрешните/задълбочените верчески/духовни процеси, такива като трансцендентална медитация); не вярвайте. Защото както светкавицата(или: слънцето) излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син(т.е. Св. Спасение е просто в посока от истински Праведните духовници/вярващи към невярващите)." Матей 24: 23-27
    Последно редактирано от npp : 12-27-2011 на 15:42

Град
    София
    дори е възможно да бъдат създадени/материализирани фосили/вкаменелости и праисторически слоеве в земята, да бъдат състарени така че при радио-въглероден анализ да бъдат установявани различни времеви датировки
    А сега очаквам да обясниш как Е ВЪЗМОЖНО това и каква е ползата ?!

Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    ^ възможно е, източните лъжеучения, наистина могат да натоварят човек с отрицателна енергия, за да го погубят, много хора са стигали дори до лудост, при занимания с окултни практики.
    Достатъчно добре съм запозната с източните религии и окултните практики за да ти кажа, че дрънкаш абсолютни глупости. Ако във всички тези драсканици визираш и будизма, да те светна, че Буда е живял далеч преди твоя любим Джизъс Крайст и е БИЛ човек от плът и кръв, а не някакво божесто. Истината обаче е, че няма солидни доказателства за съществуването на нито един от двамата.

Истината обаче е, че няма солидни доказателства за съществуването на нито един от двамата.[/b]
    Аз пък друго съм учил..

Будизма - религията на егоцентризма. Отрова.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Аз пък друго съм учил..
    Tи и беше учил че Йешуа не е възкресявал Лазар, че мъртвите не са ставали от гробовете на великден и тн. Дори и ни спореше и ни се смееше колко сме глупави че да мислим така не помниш ли?

Будизма - религията на егоцентризма. Отрова.
    Сутрин ставаш рано, отиваш в селото да помагаш на бедните, на строежи за училища и болници, просиш за храна и която не се изяжда се дава на бедните до вечерта.

Ужас. Слава богу че не са някакви тъпаци които си потъпкват светите писания и правят точно обратното на това, което трябва да бъдат, но се опитват да накарат другите да ги видят като такива. Тц, тц, тц
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на koshtramba
    npp е луд, откакто беше казал, че е гръмнал докато прави йога и после Бог го е съживил, аз не му чета мненията.

А за 2012, то е ясно, КРАЙ няма да има, отлага се.
    Последно редактирано от koshtramba : 12-27-2011 на 15:25
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    npp е луд, откакто беше казал, че е гръмнал докато прави йога и после Бог го е съживил, аз не му чета мненията.
    Гръмнал му е мозъка явно ;о !

Той се базира на религията ,не на другите,т.нар "точни науки"..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си