PDA

View Full Version : Странна, натоварващо-ядосваща история .. мнения и препоръки ?



300
01-02-2012, 17:28
Да знаех от къде да почна щеше да е много добре ама не знам за това ще почна от някъде си пък ако има въпроси по неясноти относно казуса ще отговарям от сърце.Историята за мен и момичето за което става въпрос започна преди година и няколко месеца .Отначало всичко вървеше по план, аз бях приключил кофти връзка и не бях кои знае колко впечатлен от това ,че може би ми предстои нова.Тка да се каже момичето беше в главната роля (по настоятелна със сериозни намерения) аз сякаш отегчен или разочарован от предишната връзка бях леко скептичен.Но всичко се разви добре дори по-добре от колкото очаквах.С времето интересът ни един към друг се изравни та дори в превес от моя страна.Започнаха се проблемите (проблеми за да бъдем заедно) все се намираше нещо което пречи ,все чакахме да отмине нещо или да се справим с поредната пречка.Не бяха лични проблеми (нейни) не бяха стари приятели (нейни) .... общо взето все нещо имаше от нейна страна за да не се осъществи "нас".За вече повече от година се познаваме доста детайлно . Като може би от преди месец тя ми каза ,че ме обича на което не знаех как да реагирам смисъл не сме заедно като двойка , но контактуваме всеки ден (чуваме се по телефона като разговорите често надхвърлят час) виждаме се на даскало и тка.На нейното обичам те отговорих на другата сутрин в час в който знам че се събужда тя като тя също ми отговори колко било хубаво да получи такъв смс от любимия човек когато си отвори очите..Ееее да де то всичкото хубаво ама минава година и половина ние тъпчем на едно място тя ми казва че е със сериозни намерения но само до там... Тази нова година тя празнуваше с нейни приятели аз с мой. Поздравихме се и тя ми каза че празнува в компания с бившия си приятел и каза че ще внимава с алкохола за да не стане грешка с него.Ееееми да де ама ми писа смс-и цяла вечер и от тях личеше ,че не е била много внимателна с алкохола след като не помни доста моменти от вечерта.На другия ден ми се обади за да ми разкаже как е минало след като тя разказа как е прекарала аз започнах да споделям от моя страна кака е минал празника ии започнах с една неприятна случка която преживяхме с компанията на което тя отговори не ме интересува аз се обаждам да кажа че изкарах много добре .. ядосах се . Държеше се странно надменно и едва ли не ми съобщава факти от празнуването за да ми стане гадно/да ме засегне , не знам с каква цел го прави но й се получи и то доста добре .Не знам какво да мисля тя уж е сериозна обича ме познаваме се от доста време и то в детайли ,а се държи много тъпо.Не знам какво да прав какво да мисля и на къде да поемам .Ако някой е схванал що годе историята и за какво става въпрос моля за мнение или съвет, че ми е каша в главата и май се изгубих в мисли за това защо постъпва така. Иии да накрая за грешките ,знам но не ми е до тях сега.

SisiStrange
01-02-2012, 17:41
Вие дори не ходите, а вече имате разни драми.

Може на момичето да и е писнало да не се получава и да се е надявала да направиш ГОЛЯМАТА крачка вече, за да се получи нещо най-накрая. Опитала се е да те накара да ревнуваш, това е очевидно. Успяла е. Защо не опиташ да направиш нещо мило? Ако не получиш нормална ответна реакция, се откажи от нея и си намери някоя по-спокойна.

TheBeliever
01-02-2012, 17:42
Тя ако е искала да бъдете заедно никакви "лични проблеми" и "стари приятели" нямаше да я спрат. Замисли се колко още си готов да чакаш госпожицата и дали въобще си заслужава.

whysosad
01-02-2012, 17:56
Прочетох историята ти.. и от написаното ми стана ясно, че си едно наистина точно момче.
Може би не е трябвало да се скачаш от една връзка на друга.. но нали знаеш, че тези неща просто стават и не питат.
Но знам, че е много лошо някой да те разиграва и да те прави на нищо.
Понякога думите "обичам те" - нямат стойност. Те не дават никаква гаранция, че човекът, който ти ги изрича.. наистина ги мисли и чувства.
Според мен най-доброто решение в тази ситуация.. е да седнете и да си поговорите.
Кажи й всичко това, което си написал тук.
Защото според мен начина, по който се държи не е нормален...

Хубави ябълки - прасетата ги ядат! Помисли върху тази мисъл.

И още нещо.. на колко сте години?

300
01-02-2012, 17:56
Относно "голямата крачна" достатъчно пъти ме е спирала със своите проблеми .И не знам дали си струва да я чакам и да клоня към не тоест да зарежа тази история, нещо ме кара да продължавам да чакам и да се надявам, че всичко ще се нареди.Мисля ,че времето в което се опитваме да бъдем заедно (повече от година) е достатъчно да се осъзнае иска ли това или не .. И да днес й писах смс на който все още не съм получил отговор.Ако и се обадя ще получа студено отношение и ще се скараме 100% съм сигурен.


Пп. Годините са ми 21, както и нейните.

TheBeliever
01-02-2012, 18:06
Дай малко повече подробности. Какво точно означава "опитваме да бъдем заедно"? Какви проблеми са ви попречили да бъдете заедно и дали това не са били само оправдания от нейна страна?

300
01-02-2012, 18:41
Опитваме се да бъдем заедно в нашия скучай означава ,че сме свалили картите или иначе казано сме си признали кой какви чувства и намерения има към другия .След което се почнаха тези проблеми първо беше една обща наша приятелка която и тя ме е "харесала" а те са приятелки. Нека да я наречем Х, за по лесно та тази госпожица Х не знаеше за мен и моето момиче не знаеше за нашите отношения. Моето момиче по неизвестни причини не искаше Х да знае за нас и криеше развиващите се отношения помежду ни.Като излизаше с номера, че Х е против това ние да бъдем заедно и т.н. По-късно не изтърпях и лично поговорих с Х за мен и моето момиче като се разбрахме с Х кой къде ще върви и тя каза ,че няма нищо против аз да бъда с когото искам . След това опитах да продължа да направя "голямата крачка" но този път проблема нещо в нея което не успя да ми обясни .Само каза, че проблема й е личен и засяга само нея и още един човек ( вероятно бившия й) . И до ден днешен аз съм с нея, чакам да реши този неин личен проблем и да продължим заедно както си му е ред.

Не знам дали това са били оправдания, не мога да разбера за какво се оправдава ако това са оправдания след като както казах в първия пост тя сама направи първата крачка към нещо различно от приятелство.

TheBeliever
01-02-2012, 18:53
Много гнила история. Искала да държите отношенията си тайна, уж заради тази Х, но после се оказва, че Х реално не е представлявала спънка. После изневиделица се появява друг неин си "проблем", който даже не може да обясни. И в тази ситуация няма такова нещо като "засяга само нея" след като рефлектира върху твоя живот и ВАШАТА евентуална връзка.

Според мен мацката те разиграва. Я за уплътняване на времето, я за резервен вариант.

300
01-02-2012, 19:04
Това за нейния проблем и го казах същото, казах и че нейните проблеми който стоят едва ли не между нас и който пречат да бъдем заедно са и мои проблеми ,но тя категорично отказва да сподели.В последствие тя ме скара с Х . И аз стигнах до заключение, че съм резервен вариант или занимавка .Това лято тя беше на селото си при баба и дядо й , реших един ден качих се на колата и отидох да я видя (на 400 км е селото й от града в който живеем) .Там без да знам бяха баща й ,майка й, иии много нейни роднини... запознах се с тях приеха ме много добре хората ......

djipsito
01-02-2012, 19:06
ПОКАЖИ й, че те губи и е вероятно доста набързо да си реши "проблема". Ако не- ще знаеш, че не й пука кой знае колко и ще трябва да продължиш напред с някоя, която няма спънки, които не може да обясни и знае и е сигурна, че иска да е с теб.

Цени първо себе си и после другите. Замисли се заслужаваш ли това от нея и действай.

TheBeliever
01-02-2012, 19:13
Една година е предостатъчно. Според мен е време да поставиш ултиматум. Все пак не сте малки. Поговори с нея, кажи й, че това положение продължава прекалено дълго и е крайно време да ти каже директно, или "Да, заедно сме", или "Не, няма да се получи". Все пак ти не си кукла на конци да те разиграва както си поиска.

300
01-02-2012, 19:33
Мисля, че страдам от собствената си добронамереност....

umri
01-02-2012, 21:44
Мисля, че страдам от собствената си добронамереност....

Най-накрая да прочета нещо правилно от твоите постове. Сбъркал си в подхода някъде + малък интерес от нейна страна = твоята ситуация. Тя, ако искаше да бъде с теб, щеше да направи всичко възможно да си неин.

Започни да се занимаваш с Х, ако имаш поне малки симпатии и окончателно забрави за тая овца. Ако и там се опитат да те вкарат във филм спри да се занимаваш и с двете и си намери нещо ново, някоя, която наистина ще те харесва. Най-голямата ти илюзия е, че те обича. Ако те обичаше нямаше да протака толкова и такива номера да ти прави, както и нямаше да ти каже "не ме интересува" като си тръгнал да разказваш за това как си изкарал новата година. Толкова ли си отчаян, че не можеш да си намериш някоя друга? Тва е загубена кауза. Не си хаби времето и нервите за момиче, което се ебава с теб и не те уважава и най-вече не иска да бъде с теб.

300
01-03-2012, 08:06
Ето и малко продължение от снощи.Писа ми в скайп очевидно със закачлив и дружелюбен тон се опитваше да разбере защо съм й сърдит.Писахме си цяла вечер общи неща и въпреки ,че се опитваше да се закача и да оправи простотията от онзи ден (телефонния разговор в който ме отряза) не й се получи .По късно аз влязох да се къпя ,а тя искаше дане се бавя ,че да й пиша отново.Писах и след това и казах, че лягам ... тя също легна.Обади ми се по телефона за да ме чуе преди да заспи и започна да ми обяснява някакви истории които не ме засягаха и й казах че ми се спи и искам да затваряме, тя се разсърди!Питах я защо не ми е отговорила на смс-а който и пратих вчера през деня, тя каза, че гледала филм и нямала време ...
Аа пък за Х няма как да стане номера първо, че нямам интерес а и моята госпожица ни скара (сигурно за да ни държи на растояние)

balu4ka
01-03-2012, 08:11
Хъх,замисли се дали тя не иска да скрие от бившият си ...за евентуалната вразвръзка помежду ви(;.Защото,явно има чуввства към него.Аз така го усещам,според мен чиста загуба си е на време,а понякога чакането е много разочароващо и отегчително.Щом седите на едно място,по нейно желание,нищо не можеш да направиш.

Chacho
01-03-2012, 08:25
Кво й даваш да те разиграва? Хвани я някой път натясно и давай смело, без да й разрешаваш да ти се оправдава с тия нейни "проблеми". Да разбере, че или ще е с тебе, или да си лови влака и да те не търси повече. Като не иска, да лови пътя и следващата. Кви са тия половинчати отговори от нея, мен ще ми е обидно да ме мотае така, още повече да ми затрие толкова време. Да не е последната ебати?

300
01-03-2012, 08:52
Относно бившия й приятел с него е била 3 години и са се разделили.Доста пъти съм говорил с нея за него и в крайна сметка по нейни думи тя обича мен по по различен начин от начина по който е обичала него.От разговорите ни на тази тема става ясно, че тя иска мен и когато ние бъдем заедно той няма да бъде в картинката..

antineutral
01-03-2012, 10:45
Честно казано на неща, които лежат на "утре", не разчитай много. Ако искаш да сте заедно, ти го искаш "сега", а тя- в някакво си "утре". Гледай да си обереш крушите от нея докато е време.

nickname335
01-03-2012, 12:52
ох, колко ми прилича твоята история на моята....не е истина направо.И аз колко пъти чувах "обичам те", а на практика момичето правеше всичко, за да ми покаже, че не е така.Моят съвет е да я оставиш.Не казвам да я забравиш, а просто да не се занимаваш с нея известно време.Спри да я търсиш за няколко месеца.Ако след 3-4 месеца няма друго момиче, а ти още иизпитваш чувства към това момиче, потърси го и дано тогава да станат.Е, има шанс и тя да се осъзнае и да почне да се държи добре с теб и да ти показва, че те обича наистина, но не е сигурно.

300
01-03-2012, 13:12
Да не я търся добре, само че при всяко мое действие против нейната воля ставам виновен.Ако тя нещо е сгафила и аз й се разсърдя тя автоматично ми се сърди на мен, че аз й се сърдя и въпреки че тя е виновна то виновният и лошият пак съм аз.Ако спра да я търся/ да й вдигам то аз ставам причината да не сме заедно и тя пак излиза чиста от случката а аз виновен...

betty-dimitrova
01-03-2012, 13:23
Как имаш толкова търпение и нерви много ти се чудя.. На 21 сте, а имам чувството, че въпросното момиче е на 13 и само се разиграва с теб, за да получава внимание и да си захранва самочувствието, че някой я харесва. Личи си, че си много свестен тип и зрял човек, но твоето момиче не е за теб... просто много се различавате..

nickname335
01-03-2012, 13:28
Да не я търся добре, само че при всяко мое действие против нейната воля ставам виновен.Ако тя нещо е сгафила и аз й се разсърдя тя автоматично ми се сърди на мен, че аз й се сърдя и въпреки че тя е виновна то виновният и лошият пак съм аз.Ако спра да я търся/ да й вдигам то аз ставам причината да не сме заедно и тя пак излиза чиста от случката а аз виновен...

Не, ти пак си й вдигай, но просто не я търси първи ти.Ако и тя те обича, хич няма да се сърди, а ще гледа да се оправят нещата.Пределно ясно ми е в каква ситуация си, но по-добре рискувай, отколкото да се мъчиш, а да няма никакъв ефект, защото е видно, че тя ще те мотае, докато не й омръзне/няма други варианти.

antineutral
01-03-2012, 13:30
Да не я търся добре, само че при всяко мое действие против нейната воля ставам виновен.Ако тя нещо е сгафила и аз й се разсърдя тя автоматично ми се сърди на мен, че аз й се сърдя и въпреки че тя е виновна то виновният и лошият пак съм аз.Ако спра да я търся/ да й вдигам то аз ставам причината да не сме заедно и тя пак излиза чиста от случката а аз виновен...
А чувстваш ли се по-добре като й играеш по свирката и като не си човека, който си?

300
01-03-2012, 14:29
Определено не се чувствам добре като й играя по свирката, само че нещо в мен ме кара да правя и невъзможното когато видя малка надежда за "нас". Явно съм се филмирал сериозно, и няма кой да ме извади от този филм за да вляза в някой по нормален. А за търпението и нервите ми не знам по принцип съм много спокоен човек, търпелив, а в случая наистина предполагах че ще се получи между нас, рано или късно.

djipsito
01-03-2012, 14:38
Дръж се мъжки и стига си я оставял да те размотава. Нека си се сърди колкото си иска, тя ще се осъзнае един ден и много ще съжалява. Не се нагърбвай с някаква вина, защото не виждам да си виновен за нещо... Тя така ти го насажда. Защо ти е човек, който те кара да се чувстваш зле за неща, които... не си заслужил ?

Стегни се.

SisiStrange
01-03-2012, 14:46
Няма значение дали ще излезеш виновен. Какво ти пука наистина? Въпросът е, че ще си продължил напред и няма да си губиш ценно време в ходене след нея.

300
01-03-2012, 15:55
Пуф година и половина не е малко време.Признавам трудно ще да ми е, но за добро....

nickname335
01-03-2012, 16:15
Определено не се чувствам добре като й играя по свирката, само че нещо в мен ме кара да правя и невъзможното когато видя малка надежда за "нас". Явно съм се филмирал сериозно, и няма кой да ме извади от този филм за да вляза в някой по нормален. А за търпението и нервите ми не знам по принцип съм много спокоен човек, търпелив, а в случая наистина предполагах че ще се получи между нас, рано или късно.

Хихи, все едно чета себе си.Знам какво да си свикнал до болка с някого и той да ти вика, че те обича, а реално да не го усещаш.Спри да се занимаваш с нея.Първата седмица-две ще ти е трудно, но се свиква.Ако ви е писано да сте заедно, рано или късно ще стане, ако не-колкото и да усилия да положиш, няма да стане.Ако след 4-5 месеца не си я забравил, можеш пак да я потърсиш и да се надяваш на различно развитие, но засега се откажи.Ти нямаш никаква вина.Когато тя не е оценила вниманието от теб, няма за какво да се обвиняваш.Направил си каквото си можал.Ако отново го иска това внимание, ще трябва тя да полага усилия.

Chacho
01-03-2012, 17:41
И да ти се сърди, питай си уя. Не знам за теб, но аз за сръдни не бих имал нито време, нито нерви.

300
01-04-2012, 10:43
Добре де, вчера не съм я търсил.Вечерта сама ме потърси без причина, за лека нощ ми се обади да ме чуе .. вдигнах й разговора продължи 2 часа.Сега като се замисля, по предложенията дане я търся известно време, ами ние сме правили такива паузи от по месец/месец и половина в който не се търсим и като ни мине това което е било причина за паузата, тя винаги ме търси :D УЖАС!

antineutral
01-04-2012, 11:00
Добре де, вчера не съм я търсил.Вечерта сама ме потърси без причина, за лека нощ ми се обади да ме чуе .. вдигнах й разговора продължи 2 часа.Сега като се замисля, по предложенията дане я търся известно време, ами ние сме правили такива паузи от по месец/месец и половина в който не се търсим и като ни мине това което е било причина за паузата, тя винаги ме търси :D УЖАС!
В момента тя просто търси опора докато намери по-стабилна почва. Наблюдавай я внимателно кога как реагира, кога те търси, как се държи, за какво се сърди и т.н., това при условие, че не си готов с лека ръка да й кажеш "чао".

Chacho
01-04-2012, 11:12
Добре, де, кво говори 2 часа с тебе? За кво й даваш да те занимава с глупостите си и то по телефона? Звънне ти и ти си там да я слушаш до края на света. Следващия път й затвори, намери си работа да се занимаваш и не й отделяй толкова време. Като иска да говори с тебе, да си уговори среща. Като смята, че има за кво да говори с тебе, накарай я да говори по същество, извади я малко от кожата й. Вземи малко нещата във свои ръце, вкарай я в темпото си.

300
01-04-2012, 11:18
Снощи не позволих да говори нейните "филми" и тя усети, че нещо предишната й стратегия не върви "изкарах я от кожата й" чудеше се на къде да подхваща.И въпреки това искаше близост и се държа мило и човешки.

TheBeliever
01-04-2012, 13:26
Тя те върти на малкия си пръст, а ти все още се хващаш за "милото държание" като удавник за сламка. До кога ще се оставяш да те манипулира по този начин?

300
01-04-2012, 18:25
Ами не знам мисля, че не зависи от будното ми и трезво съзнание това, че тя ме манипулира.Удавника за това се хваща за сламка, защото вижда само нея като алтернативен вариант, ако беше видял друг начин да се спаси (по-добър), тогава вероятно сламката нямаше да бъде интерес за него.

TheBeliever
01-04-2012, 18:27
т.е ще й играеш по свирката докато не се появи друго момиче, по което да лапнеш?

djipsito
01-04-2012, 18:31
Все някога ще се умори да й играе по свирката...