View Full Version : Съжителство на рибка и .. котка :)
musiccrazyfan_
01-02-2012, 18:36
Таа да минем на проблема : Чела съм разни мнения и искам вашето :) .. Имам една рибка ,която живее в кръгъл аквариум тип "купа" ,а мисля да си вземам и котка .. Вярно ли котака 'ще изяде' рибката,ще събори ли аквариума..? Щото имаше някои дето казаха че всички котки са ловци и като видят рибката да 'се движи' ще се опитат да я хванат ? Моля ви,кажете нещо че много ги искам и двете :)
TheBeliever
01-02-2012, 19:08
Зависи как ще си научиш котката. Ако аквариума стои на маса/бюро/шкаф, на който котката не се качва няма да имаш проблеми. Друг е въпросът дали ще успееш да приучиш котето да не се катери по забранените места.
Естествено "похлупак" на аквариума е задължителен.
scrooper
01-03-2012, 07:25
Надали котката ще разбере какво се случва в кръглия аквариум. Моята първоначално дори се плашеше.
Друг е въпросът колко ще изкара 1 рибка в такъв кръгъл буркан ;)
SmilezZz
01-03-2012, 08:52
Зависи дали ще успееш да си го "възпиташ" , както трябва.
antineutral
01-03-2012, 09:55
Зависи от котката ;) Но при всички случаи е добре да вземеш мерки :)
musiccrazyfan_
01-03-2012, 17:11
scrooper ; вече около година и нещо :) .. a колкото до котето .. хихи :D
psychopath
01-06-2012, 16:10
аз гледам малък рис и заек :D
Leticcia
01-07-2012, 09:08
Зависи дали ще успееш да го обучиш
DesireToFire
01-09-2012, 13:47
Ние имаме аквариум с мноого риби и от вече 4-5 месеца си гледаме коте. Досега не е проявявало ни най-малък интерес да разбере какво се случва с тях, а аквариумът е на ниско, централно място в хола (там на секциите, където принципно стои телевизора). Но помня, че на един познат на нашите котката му беше паднала в аквариума :Д После не се доближаваше до него.
steli___star
01-23-2012, 16:03
виж сега... аз имам котка и рибки също в кръгъл аквариум... при мен няма проблем... моята котка даже ги обича... винаги винаги когато им сменям водата ги слагам тенджерка и понякога скачат извън нея... котето ми постоянно стои покрай тях... когато някоя изскочи тя започва да миаука и по този начин ме вика за я върна обратно... много е умна... сиамка е моята котка... имам скаларий, молинезия и зебра... но не всички котки са такива... а ако имам някакъв проблем дръж аквариума по-високо... и ако ти е над 3 литра няма как да го бутне понеже е тежък с водата
steli___star
01-23-2012, 16:05
не съм я обучавала... като че ли сама си знае всичко... не ги закача
mariqanastasova
01-23-2012, 16:12
Ако котката ти е малка със сигурност ще направи нещо подобно ,но ако е зряло коте ,което е обучено може и да успееш с мисията си....
Не се притеснявай, котките са привлечени от всичко, което се движи. Чак да бутне аквариума, няма да го направи. Никоя котка няма да тръгне да хвърля усилия за нещо толкова тежко. :D (Разбира се, ако аквариума не седи на централно място, където може да бъде съборен при по-бързо преминаване покрай него или случаен сблъсък)
Ако видиш, че тръгва да прави пакости около рибките, скарай й се по-строго. След най-много 2-3 скарвания ще престане да го прави. А научи ли се веднъж, че там не трябва да пипа, няма да го прави повече.
Savage14
01-24-2012, 10:46
Невъзможно!
steli___star
01-24-2012, 10:51
моята тази година ще направи 7г.
smile12345
01-25-2012, 13:55
Според мен няма проблем..разбира се зависи от котето,но ти го наблюдавай какво ще правии и така,ама като няма никой у вас по-добре вдигни аквариума някъде където да не може да го докопа,поне в началото