Влез

View Full Version : Съжителство на рибка и .. котка :)

musiccrazyfan_
01-02-2012, 18:36
Таа да минем на проблема : Чела съм разни мнения и искам вашето :) .. Имам една рибка ,която живее в кръгъл аквариум тип "купа" ,а мисля да си вземам и котка .. Вярно ли котака 'ще изяде' рибката,ще събори ли аквариума..? Щото имаше някои дето казаха че всички котки са ловци и като видят рибката да 'се движи' ще се опитат да я хванат ? Моля ви,кажете нещо че много ги искам и двете :)

TheBeliever
01-02-2012, 19:08
Зависи как ще си научиш котката. Ако аквариума стои на маса/бюро/шкаф, на който котката не се качва няма да имаш проблеми. Друг е въпросът дали ще успееш да приучиш котето да не се катери по забранените места.

Естествено "похлупак" на аквариума е задължителен.

scrooper
01-03-2012, 07:25
Надали котката ще разбере какво се случва в кръглия аквариум. Моята първоначално дори се плашеше.
Друг е въпросът колко ще изкара 1 рибка в такъв кръгъл буркан ;)

SmilezZz
01-03-2012, 08:52
Зависи дали ще успееш да си го "възпиташ" , както трябва.

antineutral
01-03-2012, 09:55
Зависи от котката ;) Но при всички случаи е добре да вземеш мерки :)

musiccrazyfan_
01-03-2012, 17:11
scrooper ; вече около година и нещо :) .. a колкото до котето .. хихи :D

psychopath
01-06-2012, 16:10
аз гледам малък рис и заек :D

Leticcia
01-07-2012, 09:08
Зависи дали ще успееш да го обучиш

DesireToFire
01-09-2012, 13:47
Ние имаме аквариум с мноого риби и от вече 4-5 месеца си гледаме коте. Досега не е проявявало ни най-малък интерес да разбере какво се случва с тях, а аквариумът е на ниско, централно място в хола (там на секциите, където принципно стои телевизора). Но помня, че на един познат на нашите котката му беше паднала в аквариума :Д После не се доближаваше до него.

steli___star
01-23-2012, 16:03
виж сега... аз имам котка и рибки също в кръгъл аквариум... при мен няма проблем... моята котка даже ги обича... винаги винаги когато им сменям водата ги слагам тенджерка и понякога скачат извън нея... котето ми постоянно стои покрай тях... когато някоя изскочи тя започва да миаука и по този начин ме вика за я върна обратно... много е умна... сиамка е моята котка... имам скаларий, молинезия и зебра... но не всички котки са такива... а ако имам някакъв проблем дръж аквариума по-високо... и ако ти е над 3 литра няма как да го бутне понеже е тежък с водата

steli___star
01-23-2012, 16:05
не съм я обучавала... като че ли сама си знае всичко... не ги закача

mariqanastasova
01-23-2012, 16:12
Ако котката ти е малка със сигурност ще направи нещо подобно ,но ако е зряло коте ,което е обучено може и да успееш с мисията си....

xoxi
01-24-2012, 09:29
Не се притеснявай, котките са привлечени от всичко, което се движи. Чак да бутне аквариума, няма да го направи. Никоя котка няма да тръгне да хвърля усилия за нещо толкова тежко. :D (Разбира се, ако аквариума не седи на централно място, където може да бъде съборен при по-бързо преминаване покрай него или случаен сблъсък)
Ако видиш, че тръгва да прави пакости около рибките, скарай й се по-строго. След най-много 2-3 скарвания ще престане да го прави. А научи ли се веднъж, че там не трябва да пипа, няма да го прави повече.

Savage14
01-24-2012, 10:46
Невъзможно!

steli___star
01-24-2012, 10:51
моята тази година ще направи 7г.

smile12345
01-25-2012, 13:55
Според мен няма проблем..разбира се зависи от котето,но ти го наблюдавай какво ще правии и така,ама като няма никой у вас по-добре вдигни аквариума някъде където да не може да го докопа,поне в началото