PDA

View Full Version : Въпрос за нещо в мъжете, което ви привлича

StringTheoryPracticist
01-05-2012, 13:47
Имаше един популярен израз "жените харесват тъпанари" - темата ми е за това какво точно прави въпросните "тъпанари" привлекателни. Наясно съм с това, че някои жени (а може би повечето?) не се привличат от това.

Познавам един такъв, който имаше шкембе и беше слаб в тяло. Освен това нямаше други качества, но въпреки това, момичетата го харесваха. Явно няма връзка с физическа сила или мускули. Освен това беше лигльо, който мрънкаше - като играхме футбол и някой като падне нищо му няма, ама той все се оплакваше, че му има нещо. Не беше социално неадекватен. Имаше някакво чувство за хумор, но не беше републикански шампион по забавни шеги.

Въпреки това съм доста убеден, че ако вземем някой, който е много зле - слабак, селянин, тъп, с амбиции които не се простират отвъд нивата, неадекватен, той няма да привлича жените. Но ако добавим и "егоист, безчувствен, лош с хората, страхлив отворко" подозирам, че атрактивността му ще се повиши (въпреки че пак няма да е много привлекателен, а някои момичета въобще няма да го харесват).

Имам някакво предположение за това как трябва да изглежда това, което ви привлича - трябва да ви плаши. Не е нужно да е смел, а по-скоро да предизвиква негативни емоции. Все пак е нормално същото нещо да отблъсква много от жените, затова сигурно ще го има и под други форми. Но се съмнявам да важи чак за всичко, което ви плаши.

Може ли да опишете кога се проявява това, за което говоря? Ако ви е трудно да опишете самото правило, вместо това може да опишете ситуации, в които се е появявало чувството.

Wax
01-05-2012, 13:55
Жените търсят филма.

Ermic
01-05-2012, 14:02
tl; dr

musshy
01-05-2012, 14:19
Глупости! Много е привлекателно, когато някой не разбира какво говориш или докато му говориш, той мисли само за видео игри. Изобщо няма такова нещо. Може друго да ни привлича, но не идиотското държание или малкия умствен капацитет.

StringTheoryPracticist
01-05-2012, 14:23
tl; dr
inb4 ban

Глупости! Много е привлекателно, когато някой не разбира какво говориш или докато му говориш, той мисли само за видео игри. Изобщо няма такова нещо. Може друго да ни привлича, но не идиотското държание или малкия умствен капацитет.
Не говорех за този тип хора, те са неадекватни. По-скоро говорех за простаци, а примера който дадох беше краен случай на човек, който почти няма други качества.

DarkTemplar
01-05-2012, 15:38
Простаците обикновено са по-първични и умеят да показват самочувствие (дори и за дребни неща) и да печелят авторитет сред женската част. Поне така съм забелязал.

shadowcrew
01-06-2012, 09:32
Колкото по - грубо се държиш с едно момиче,толкова повече е уважава.Ако си прекалено мил ти се качват на главата.Да не повярваш,че си намерих приятелка която отказва пари,с 300 зора й купувам нещо,готви ми,возила ме е ако съм изморен и не ми се кара.Просто думи нямам за нея и интересното е,че не се държа ни най малко грубо с нея.

granger
01-06-2012, 09:44
Ами мен лично такъв тип мъже ХИЧ не ми харесват. Ако се държи грубо с мен , няма да го погледна. Предпочитам хорадата да се държат с мен, както аз с тях, а аз не съм груб човек, така че...Типът силен като бик и почти толкова умен са ми най-ужасни. Предпочитам да мога да си говоря с мъжа до мен на всякакви теми , а не да ми говори за курви ,бело и кинти.
До голяма степен завси и от жената. Ако е някоя кифла дето и тя е тъпа колкото него...нормално е да го хареса. За мен грубото и агресивно държание е породено от липсата на какви да е други качества, с които мъжът може да впечатли една жена.

shadowcrew
01-06-2012, 09:49
Да ти кажа и аз немога да си обясня защо така.Имал съм много възможности да го тествам и винаги е така.Ако покажеш на някое момиче,че не ти е безразлична и си добър с нея си вкарваш автогол с три червени картона (не гледам футбол).Винаги когато някое момиче е искало да се запознаем и аз й кажа разкарай се се върщат обратно и са още по - настоятелни. Идея нямам защо. :)

granger
01-06-2012, 10:31
Е при мен не е така, доста зависи , пак казвам не можем да съдим с лека ръка за мъже и жени , защото всеки си е различен. На мен ,ако някой ми откаже отначало и е бил груб , просто ще ми изгледа гърба , няма и да му обърна внмание после. Друг е въпроса ,че ако някой ми задържи вниманието ,но не се дава лесно , ще ми е доста по-приятно. Разни хора, разни идеали. Но определено грубото държание спрямо мен не ми говори за нищо друго освен за плиткоумие и невъзможност за провеждане на що годе интелигентен разговор:)

StringTheoryPracticist
01-06-2012, 12:53
Очаквам да има и интелигентни момичета, които се привличат от това - все пак не е техен избор, а е вътрешно. От някои от тях може да очаквам да не харесват такива хора, въпреки че ги привличат - затова да не са сигурни дали ги предпочитат.

Никой не се заема да опише принципа на който се проявява това, или примерни ситуации, затова ще се опитам да дам някои и да питам дали пасват.

Доколкото знам, някои харесват да им удрят (леки) шамари по време на секс.
Чувал съм за случаи, в които някои обиждат мъжете си, защото искат да ги ядосат и да им отвърнат.
Но обикновено когато има бой, момичетата се махат - може би защото ги е страх, може би не се привличат от конкретните хора, които се бият, а може би просто не съм виждал достатъчно момичета как реагират на това.
Също така, не съм забелязал да се радват особено на селски псувни.

Мога да предположа, че нещата които обиждат момичето не са добра идея, защото се засяга.
По-скоро тези, които я плашат - например ако я блъсне (без да я нарани) или пък злобно говорене... или същите неща, насочени към някой друг, в ежедневни обстоятелства.

Прав ли съм?

Wax
01-06-2012, 13:03
Също така, не съм забелязал да се радват особено на селски псувни.

http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/666/_57c8a1a431a592af806925e57258202f.png

dirtyyy
01-06-2012, 13:05
Не го прочетох цялото, но като цяло мисля че харесват мъжкари. И все пак всичко е относително, много обширна тема Зари :3

granger
01-06-2012, 13:22
Мъжкари да - но не е задължително щом е мъжкар да се държи като хомо горилис.

DarkTemplar
01-06-2012, 13:23
Мъжкари да - но не е задължително щом е мъжкар да се държи като хомо горилис.
В нашето общество тея две неща се считат за еквивалентни.

StringTheoryPracticist
01-06-2012, 13:35
Струва ми се, че са две различни неща това да е мъжкар и това, което описах. Може би трябваше да пренапиша темата, че да се изразя по-ясно.

SisiStrange
01-06-2012, 14:30
И аз не виждам нищо мъжествено в това описание. Описанието по-скоро ми вади образа на много хмммм... посредствен човек. Никога не съм харесвала момче, което се държи лошо с мен, защото за мен критерии номер 1 в една връзка е да е интелигентен. Ако не е, обикновено нищо не се получава, спира да ми е интересен и губя теми за разговор много бързо. Под интелигентен нямам в предвид да е маниак на тема зубрене и само да дърдори за учене, а по-скоро визирам начинът на изразяване, чувството за хумор и разбиранията. Мисля, че един такъв човек не би се държал пренебрежително/грубо/с насилие/с обиден маниер към едно момиче, освен ако момичето буквално не си го изпроси.

Това, което се харесва в хората от темата е, че не им пука ни най-малко. И разни момичета с не много висока самооценка се надяват точно те да превърнат "лошото момче" (дивия селянин) в хрисим добродушко, който тича зад поличките им. Само че това е до възпитание и умствен капацитет. И няма как да се промени или поне не завинаги.

Sintya
01-06-2012, 15:00
Не е вярно това, че трябва да се държиш лошо.
Всичко е строго индивидуално, аз харесвам по силни мъже, докато моя приятелка харесва слаби ( на външен вид ).
По характера също се различаваме.
Един мъж ( момче ), трябва да си знае мястото, да отстоява приоритетите си и да се държи ДОБРЕ с момичето, което харесва.
Лигавите историй, " играя играта си", " правя се на недостъпен, унижавам я и е моя" и тн не вършат работа или ако вършат, са до време.
За да създадеш добра връзка, трябва да бъдеш себе си. Аз лично харесвам момчета, които колкото и клиширано да звучи могат да те разсмеят. Да, момичетата харесват романтиката.
А всички други преструвки, правения и тн са детски истории или се прилагат само " за веднъж ".

toad
01-06-2012, 15:12
По провинцията особено стереотипа за плиткоумния мъж горила набра особена популярност . Мислех си , че с времето тези модели ще избледнеят и обществото ще направи крачка в развитието си , но уви . Добрите са просто за приятели , а лошите са за любовници . Това си има и психологическо обяснение , но жените би трябвало да са тези , които контролират и движат тези неща , защото всичко се върти около тях . Тук няма смисъл да стигаме чак до Митьо Пайнера и подобните нему и ефекта от тяхното въздействие върху обществото . За щастие в София хората са по-различни .

Като каза за твоя познат се сетих за един приятел , също със шкембе , не особено привлекателен и изобщо нищо особено , но често водеше готини мадами у тях . И останалите казвахме само "Damn nigger" :D

wutthefuck
01-06-2012, 19:59
Ей, тия селяни бе, няма да се научат! Т'ва последно за провинцията и София ИЗОБЩО не е вярно. Вие нещо столичани за голяма работа се имате напоследък, но да ти кажа, всички селяни отиват в София. Знам аз, нали съм от село.
По темата, мисля, че автора иска да каже: "Мацките харесват Bad boys".

FuCKkK13
01-06-2012, 21:03
не прочетох всичките коментари и няма какво да се лъжем - това,което е забранено го искаш най-много,но това ни най малко не означава някой да се държи с теб като пълен идиот .. и прочетох едно мнение (не помня точно кой го написа) как като каже на някое момиче да се разкара тя пак тича при него.. ами извинявайте ама на мен като ми кажат така и някой ми се направи на лошо момче му давам пълен игнор и изобщо не се занимавам (последния път един се направи така на интересен и после ходеше след мене няколко месеца така че..) .. някой който не знае как да се държи добре с теб,а и не само независимо дали е пред хора или насаме едва ли ще знае и как да проведе един нормален разговор.. колкото до ''селянията'' такива момчета са много харесвани,но се замислете от какви момичета ? едно интелигентно момиче не би се занимавало с грубиян и човек,който си мисли,че едва ли не целия свят живее за него.. такива момчета са харесвани от момичета с изключително малък умствен багаж.. т.е. харесвани са от такива като тях.. така че пак всичко си е г/д на мястото ..но има и друга страна.. не винаги хората в обществото са такива каквито всъщност са (ох,как се изразих не е истина ;д ) т.е. някой може да се прави на интересен,да псува,да реже всички момичета и т.н. но наистина като си хареса някое момиче да се държи добре с нея и тогава ако ситуацията се погледне отстрани хората ще мислят,че неговото държание към нея е гадно (т.е. както той се държи в обществото) и само тя ще знае,че той се държи добре.. и тогава се получават тия неща с ''някой гадняр ходи с добро момиче и обратното'' както и да е.. доста изписах и по тая тема може да се говори много, но в край на сметка никой не може да каже със точност защо се получават тези (различия ?!) не мога да намеря правилната дума ;д

jumpin
01-06-2012, 21:45
Всичко е на подсъзнателно ниво .. end of story.

Bomber
01-14-2012, 20:18
Добра тема

Chacho
01-18-2012, 05:10
Тестостерон, който да може да държи под контрол. Тоест:

-Умението да се защитава
-Инициативност
-Решителност
-Адаптивност
-Точност
-Отговорност
-Рационалност
-Лидерство
-Самостоятелност
-Смелост
-Самоувереност

Не се привличат от това, че ги плаши, а от това, че може да ги уплаши. Това не са единствените черти, които играят роля. Също така, ако едно е за сметка на друго - също не върши работа. Но мъжествеността е това, което привлича, не простотията. А, че е криворазбрана, криворазбрана е.

anonymous708973
01-18-2012, 06:45
Точно. Чачо напипва нещата изключително добре. "Може да ги уплаши" - може, но не го прави. Няма как да искам да съм близо до нещо, което ме плаши. Все едно да искам да съм в тъмна стая, пълна с балони. Иу.

Знам, че ще ме уплаши, ако ми се развика.
Знам, че ще ме уплаши, ако замахне към мен.

Но не го прави. Точно това е.

kamenski88
01-18-2012, 07:52
Съгласен съм със SisiStrange, а тоя глупав wutthefuck чак дрънка! :) Такива смешковци в моя град (Видин) не ги обичаме ама хич.
Както и да е - за съжаление в последните години е на мода мъжът да е тъп, мускулест и да го играе мутра за внушение, а мацката до него да е облечена като фолк певица.

D1esel
01-18-2012, 09:50
Аз мога да се държа възпитано, мога да съм и простак. Когато съм простак, повече ме харесват. Когато се държа свестно, съм на сухо.

kamenski88
01-18-2012, 11:57
Какво имаш предвид под "когато съм простак", дай някъф пример де да зн...

D1esel
01-18-2012, 12:36
Какво имаш предвид под "когато съм простак", дай някъф пример де да зн...

Да се правя на мъж пред жените, да съм бай Ганю най-общо казано. Като например тя да е с токчета, да има едно място в рейса, аз да седна, тя да стои права. Примерно.

anonymous708973
01-19-2012, 06:53
Лелее, какъв пример.
Чакай малко. Ти абсолютно не си длъжен да отстъпваш мястото си на непознато момиче. Не е възрастна жена, да си е направила сметката, като тръгва на токчета.

Chacho
01-21-2012, 04:11
Това, че се държите като простаци, не значи, че това е причината да ви харесват момичетата, нито пък значи, че е "правилното" държание. Просто алтернативата на просташкото държание в повечето случаи се оказва изнеженост и гъзолизане. D1esel коментираше в една друга тема, че като много се говорят/показват определени неща, губят смисъла си (сега е редно да вметна, че в контекста на другата тема не съм съгласен с него). Е, ако е така, комплиментите и жестовете без повод нямат ли същия ефект? Като повтаряш на едно момиче, колко е красиво, неповторимо, единствено, умно, вършиш й работата, слушаш я постоянно, прощаваш й постоянно; единствено се изявяваш като подмазвач, лицемер и страхливец (не смеещ да покаже позицията си).

Повтаряй на момичето си от понеделник до петък, че е безкрайно умна, и в събота като си вземе изпита по вариационни принципи в банаховите пространства, пак ще й изтърсиш същото. Хем си й най-близкия човек, хем ще остане с впечатлението, че не оценяваш това, което прави. Като срещне Петко простака, който един комплимент не й прави, стига да й привлече интереса с поведението си (и евентуално външния вид), което означава да го помисли за човек с важащо мнение, ще почне да се бори да получи похвала от него. Един комплимент, но ще значи много, защото се е борила за него.

Има вариант Петко да е абсолютен тъпанар, тоест да не оценява другите изобщо, защото егото му е прекалено голямо, за да приеме, че и другите хора може да са стойностни. Такъв човек не би направил комплимент или жест на една жена, когато тя го заслужава. От женска гледна точка това не е привлекателна, от моя гледна точка в повечето случаи е инфантилно. Но мацката няма как да разбере веднага това, а и е нужно време, за да го усети, че е "простак". Докато се случи това, тя може да е преспала 1-2 пъти с него, а нежните момченца вече са в дълбока депресия и се чудят, защо напомпаните батковци обират яките каки.

Изводът е, че можеш да си запазиш възпитанието - да отваряш врати, да държиш палта, да изпращаш приятелки, да ги черпиш по заведения и т.н. Въпроса е да й обръщаш внимание, когато си го е заслужила и да не одобряваш лошото й поведение. Можеш да й дадеш път, когато влизате в заведението и да се почувства специална, а можеш и да го направиш така, че да си личи, че е единствено от добри обноски и няма нищо общо със самата нея. Тоест, нищо ти не пречи да си възпитан.

Всичко звучи като пъклен план и прекалено изкуствено. Щеше да е така, ако ги правиш нещата с цел да й влезеш в гащите, което е жалко. Ако поведението е подсъзнателно, мотивирано от моралните ти принципи, вече историята е съвсем друга. А "успехите" са само следствие/бонус.

Вече май звучи логично, че на една жена трябва да й се обръща внимание. Темата, разбира се, не се изчерпва само с едното внимание, но коментарите за простаците и вървежността провокираха написването на това мнение.

Seattle
01-21-2012, 05:46
Женска му работа. Няма оправия

marilyn
01-21-2012, 09:12
Ами имаше една поговорка, която гласеше "Хубавите ябълки, свинете ги ядат" и съм склонна да вярвам в нея. И аз се чудя момичетата какво харсват на разни селски тарикатчета или тотално комплексирани момченца, които се правят на големите отворковци... Не знам... гледам ги навсякъде и им се чудя на акъла...

Rhoads
01-21-2012, 12:01
Май имате впредвид ''being cock and funny'' , т.е. арогантен но подправено със доза смях 50/50.
Тва е в основата на всички книги тип социална психология отнасяща се към dating,срещи,свалки и т.н.

SisiStrange
01-21-2012, 12:13
Има разлика между лека арогантност и чувство за хумор, и пълна селяния.
Също има голямо значение какво разбира човек под "арогантност".

Rhoads
01-21-2012, 12:27
Точно това е,cocky незнам как би трябвало да се преведе на български език.

нвм,

cocky 984 up, 285 down
Thinking too highly of yourself. *Its ok to be cocky if you're the shiznit, though.

не е арогантен :D

techkata
01-21-2012, 17:53
Аз мога да се държа възпитано, мога да съм и простак. Когато съм простак, повече ме харесват. Когато се държа свестно, съм на сухо.

познато ми е :)

daq96
01-21-2012, 18:15
++++++.....

Chacho
01-21-2012, 19:39
Май имате впредвид ''being cock and funny'' , т.е. арогантен но подправено със доза смях 50/50.
Тва е в основата на всички книги тип социална психология отнасяща се към dating,срещи,свалки и т.н.

Тва е на DeAngello подходът, но дългите връзки са малко по-задълбочени.

AniBG
01-22-2012, 20:32
Аз ненавиждам грубяните, точно тези, които се правят на мъжкари.. Общо казано - мутрите. Не обичам и много лигави, сладникави, с подход "Да мило"/"Веднага мило"... Златната среда си е най-добре. Друг е въпросът, че на подсъзнателно ниво жените тръгват да гонят онзи, които ги е отблъснал (не говоря да се държиш като простак) А това да се държиш просташки пред жена няма да я спечели, най-ммного да си изкараш шамар в лицето; въпрос на възпитание...

Rhoads
01-22-2012, 21:02
Тва е на DeAngello подходът, но дългите връзки са малко по-задълбочени.

Да,не съм пояснил,но попринцип cock and funny подхода е един от най - често използваните като цяло в тази сфера.

StringTheoryPracticist
01-23-2012, 19:51
Тестостерон, който да може да държи под контрол. Тоест:

-Умението да се защитава
-Инициативност
-Решителност
-Адаптивност
-Точност
-Отговорност
-Рационалност
-Лидерство
-Самостоятелност
-Смелост
-Самоувереност

Не се привличат от това, че ги плаши, а от това, че може да ги уплаши. Това не са единствените черти, които играят роля. Също така, ако едно е за сметка на друго - също не върши работа. Но мъжествеността е това, което привлича, не простотията. А, че е криворазбрана, криворазбрана е.
Знам за това, очевидно е. Питах за този аспект, който описах и изглежда различен.

Само че когато писах темата, грешката ми беше, че бях решил, че значителна част от момичетата се привличат от това - след като преразгледах хипотезите си стигнах до извода, че наистина е напълно възможно това да го има само при малко от тях.

Gospodina
01-24-2012, 21:01
Просто един мъж трябва да втълпи на жената, че дори и с космат гъз, той все пак би й правил орална любов... Тогава тя ще е негова ФОРЕВА!!!

Cold_Tearsss
01-24-2012, 21:32
"Аз мога да се държа възпитано, мога да съм и простак. Когато съм простак, повече ме харесват. Когато се държа свестно, съм на сухо."

Това е напълно валидно, но само ако общуваш с хора между 15-21.

progrezo
01-24-2012, 22:32
В ДНЕШНО ВРЕМЕ: КОЛКОТО СИ ПО-ВУЛГАРЕН=ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ Е*ЕШ.. : ))
АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ И ВИЕ СУПЕР ЯКО МОМИЧЕ,ПРОСТО БЪДЕТЕ ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН ИЛИ СЕЛЯНДУР.. ЗА ЖАЛОСТ ТОВА ХАРЕСВАТ В ДНЕШНО ВРЕМЕ МОМИЧЕТАТА.. ЗА ТОВА ДЕГРАДИРА И НАШАТА ДЪРЖАВА И ЗАТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!!

umri
01-24-2012, 23:17
Това, че си селяндур не означава, че ще ебеш всички. Аз пък познавам доста олигофрени, които като седнат на маса с още 10 коча и 3-4 женски, които познават от години, са най-големите, но като се стигне дотам, че да трябва да свали някоя, която не познава толкова добре, се насира. Барометърът на простотията не е реципрочен на барометъра на успяваемостта с жените. Много по-важно е да си уверен, да имаш подход, да не си отчаян, да харесваш себе си, да имаш изисквания.

Същото е като при пеенето. Колкото по-голям диапазон ти има гласът, толкова по-добър певец си. Ако показваш интелигентност в едни ситуации и си простак в други, е перфектна среда. Трябва да знаеш кога как да се държиш и да можеш да бъдеш всякакъв. Да може да се очаква всичко от теб. Така е по-интересно, както за теб, така и за момичето. Еднообразието убива. Интересно е да се разговаря в някои моменти на сериозни теми като Световните войни, Студената война, Световният глад, смисълът на живота, религии, вярвания, политика и тн. , а в други да се бъзикаш, да си по-несериозен, да разсмиваш и да си забавен. Да можеш да идеш да се напиеш с приятели и да вършите простащини цяла вечер и на другия ден да идеш костюмиран на публично събитие, което изисква да си сериозен. Най-важното е, без значение от ситуацията, да ти се проявяват константните черти от характера и енергията, която излъчваш, които те дефинират като уникален човек, а не да ги потискаш. Не знам в момента дали се изказвам правилно, че ми се спи и не ми се пише повече. Дано някой е фанал идеята.

От тук г/д само Chacho знае за какво става въпрос. Масата сте такива глупендри, че нямам думи.

toad
01-24-2012, 23:31
В ДНЕШНО ВРЕМЕ: КОЛКОТО СИ ПО-ВУЛГАРЕН=ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ Е*ЕШ.. : ))
..........И ЗАТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!!

Да , точно пък заради това няма да се оправим , позна :)

psychopath
01-25-2012, 09:51
Съгласен съм с umri.

Ще дам примери от 2те крайности:
Забивал съм момичета държейки се като пълен простак и джентълмен.
Идеята е да прецениш момичето, да намериш правилния подход.
Коментари от типа "ако имах пари тая колко щях да я е'ба, тая се кефи на некви глупаци и селяндури" означават, че човека не си вярва, няма достатъчно самочувствие и си намира оправдания. Да, вярно има и някои патологични случаи, но в момента не говорим за това. ;d