View Full Version : За цигарите
ccdesigns
01-14-2012, 13:14
Какво е мнението ви за цигарите? Пушите ли? Имате ли приятели пушачи и това променило ли ви е по някакъв начин мнението ви за тях след като сте разбрали? И като цяло пишете всичко, което се сетите на тази тема...
МРАЗЯ цигарите .. имам приятели който пушат и то доста ;х .. много ми е гадно когато ми мирише на цигарен дим ;@
Biskfitka
01-14-2012, 16:13
Хич не ми пречат :D
XxInn0cencexX
01-14-2012, 17:37
Аз не пуша,имам приятели които пушат и това не ме дразни по никакъв начин.Личен избор.
Не пуша и съм твърдо против цигарите.
Родителите ми пушат като комини и една от стаите в нас винаги е с димна завеса. От съвсем малка техния дим ми пречи, дразни ме и ми е неприятен, но те никога не са се съобразявали с това. Може би за това мнението ми за цигарите, както и за повечето пушачи е крайно отрицателно.
Имам приятели, които пушат. Но повечето са така добри да се съобразяват.
Няма да лъжа и ще кажа, че мнението ми малко или много се е променило за тях. Най-вече за тези, които на по-крехка възраст вече са зависими.
Blitzcrank
01-15-2012, 09:48
От четиричленно семейство съм единствения непушач и само в моята стая не се пуши много ме дразнят цигарите имам доста приятели пушачи и честно да си кажа малко ми падат в очите като разбера за някой приятел ,че е пропушил. Като цяло спирайте цигарите че ме дразните !!! :D
psychopath
01-15-2012, 16:37
Пуша (напоследък по 2-3 цигари на ден хах), но разбирам недоволството на непушачите, никога не си хвърлям фасовете по земята, не пуша на маса докато хора се хранят в същото време и много ме дразнят (особено хвърлянето на фасове по земята)...Имам приятели, които пушат. Честно казано аз бях първия от тях, който се пропуши грубо казано...
Не знам до колко това е вярно, но поне в моето обкръжение наблюдавам тенденционното намаляване на броя на пушачите (в университета например от моята група сме към 10%). Най-обяснимата причина за това е растежа на цените. Смятам, че един ден ще ги спра напълно, сега поне нямам такова желание. Друга тенденция е все по-либералното отношение на семейството по такива въпроси, този модел принципно е "най-актуален" и "модерен" през 21в. и е нормално, но се наблюдават някои плащещи тенденции, предимно свързани с фриволно поведение и все по-ранната възраст за начална точка на кривата на деградацията, ако мога да се изразя така... :Д
И за да звуча като някой чичко ще цитирам една много силна мисъл...
Кой' не се друса е наркоман :D
Sarafina
01-15-2012, 20:44
Аз не пуша,имам приятели които пушат и това не ме дразни по никакъв начин.Личен избор.
+1 (абе защо тоя форум ме кара да пиша поне 10 букви, ако не искам?! :D)
psychopath
01-16-2012, 13:28
За да има минимален брой малоумни постове от типа "+1" , "да/не" "хаха/емотиконки" и пр. спамщини :D
Не пуша. В семейството ми не се пуши, но имам познати пушачи. Уважавам правото на избор на пушачите, само и единствено ако не ми натрапват дима си. Т.е. и те да уважават моя избор.
ccdesigns
01-16-2012, 22:43
И аз да си кажа мнението.. :) Дразнят ме цигарите, дразни ме димът и много мразя да стоя в компания на пушачи, въпреки че и майка ми и баща ми пушат. Аз не пуша. Най-добрата ми приятелка също пуши, но това не е променило мнението ми за нея коренно... Да не кажа въобще. Много мразя някой да ми се натрапва с присъствието си докато пуши, а до сега това не е ставало от нейна или на който и да е друг приятел пушач :)
sladkalady
01-17-2012, 04:59
Аз не пуша,защото не намирам нищо полезно в пушенето на цигари.Хората от обкръжението ми пушат,но това по никакъв начин не е променило отношението ми към тях.Дразня се само ,когато дрехите ми миришат на цигари-отвратително е ...
shpekovsalam
01-17-2012, 16:26
Не съм пушил, не пуша и не възнамерявам да започвам да пуша! Най-близките ми приятели не пушат. Направо ми се повдига като помириша цигарен дим. А да не ви казвам колко мразя някакви пикли и дрисльовци на по 12-15 години да ми пушат и да се правят на големи и пораснали. Пф.... каква шега. Пък какво видях по центъра вчерааа..... Върви някакво 4-5 годишно ромче и ПУШИ! Едва го асимилирах!
пуша, напоследък по-малко, поради цените основно;
по-рано и на мен ми пречеше и ми беше гадно, но с течение на времето се промени това..
от най-близките ми приятелки-само аз пуша и е малко кофти, ама се свиква, родителите ми пушат също, но не знаят че аз го правя..
докато другите се хранят-не пуша, фасове по земята-не хвърлям, в училище избягвам да пуша също..
(тафтология, ама какво да направя..)
скоро щели да им вдигат цените още, така че тези, които пушат да се подготвят със запаси от сега :))
SunnyBlue
01-25-2012, 21:24
Пуша да, мразя цигарите, опитвам се да ги спра и засега има малък резултат. Стискайте палци хора да ги спра, и повярвайте ми не е толкова лесно! ;хх
Не пуша, не понасям да се пуши около мен. И ми е изключително неприятно когато някой без изобщо да се съобразява запали цигара до мен. Най-близките ми приятели не пушат и никога не са пушили. Като цяло не бих могла да бъда в някакви по-близки отношения от "здравей-здрасти" с пушач, просто миризмата ми бърка в здравето. Буквално!
Cold_Tearsss
01-25-2012, 23:11
Цигарите са пълна глупост според мен. Не, никога. Имах един приятел, който започна да пуши в гимназията и от всякъде пропадна, иначе почти никой не пуши. Сега да не ме нападнете, че уш обвинявам цигарите. То е до човека.
djipsito
01-26-2012, 01:28
Пуша от 5 години. Не мога и не искам без цигари (е, не прекалявам, максимум 10 цигари на ден).
Като излизам на дискотека по-малко пуша, понеже тук пушенето навсякъде е забранено, а предпочитам да си дивея, отколкото да излизам през час да пуша. Не се сещам да запаля. Другото яко на забраните за пушенето е, че в такова помещение като клуб/бар/дискотека/кафене не ти се омирисват дрехите.
Никога не съм се крила от нашите. Говориха ми, че не е хубаво и че си вредя, ама и те са пушачи, така че... Въпреки всичко не са ми забранявали де, сега откакто съм пълнолетна повече мрънкат и искат да ми се наложат, ама не минава.
Ще ги спра чак когато забременея, а след това не смятам да пропушвам повече.
PullMeCloser
01-26-2012, 18:47
Пуша от...около 3 години май станаха. Не съм много сигурна. Може и по-малко да са.
Гледам да не пуша ако съм в компания на непушачи, кофти е. Аз самата мразя да мириша на цигари, за това избягвам по-задимени места. Иначе доста от приятелите ми пушат.
Родителите ми знаят, но не пуша и не съм пушила пред тях. Мрънкаха преди малко, главно майка ми. И сега понякога се случва. Не се радват на факта, обаче никога не са ми забранявали. Майка ми беше пушач и ги спря, баща ми е.
Не съм ги спряла, защото не съм си казала: "СПИРАМ ГИ!". В момента, в който реша-ще го направя. Инат съм, няма да имам проблеми.
koshtramba
01-26-2012, 19:47
пуша, напоследък по-малко, поради цените основно;
по-рано и на мен ми пречеше и ми беше гадно, но с течение на времето се промени това..
от най-близките ми приятелки-само аз пуша и е малко кофти, ама се свиква, родителите ми пушат също, но не знаят че аз го правя..
докато другите се хранят-не пуша, фасове по земята-не хвърлям, в училище избягвам да пуша също..
(тафтология, ама какво да направя..)
Браво, че не хвърляш фасове по земята, малко са хората, които съм виждала да си хвърлят фаса в кофата.
Иначе, тавтология не се пише така, а и нямаше тавтология в него.
ilikeitdirtyX
01-26-2012, 23:00
not attractive
Biskfitka
01-27-2012, 09:10
Браво, че не хвърляш фасове по земята, малко са хората, които съм виждала да си хвърлят фаса в кофата.
То по принцип фас не се хвърля в кофата,че може да запали нещо :D Но би трябвало по улиците да има едни ''пепелници'' приличащи на кофи за буклук.
Да не говорим,че е ужасно грозно,особено момиче,да ходи по улицата и да пуши... :X
koshtramba
01-27-2012, 11:37
То по принцип фас не се хвърля в кофата,че може да запали нещо :D Но би трябвало по улиците да има едни ''пепелници'' приличащи на кофи за буклук.
Да не говорим,че е ужасно грозно,особено момиче,да ходи по улицата и да пуши... :X
Ми, гасиш си цигарата преди това просто. Ама, да ти кажа и да не я изгасиш, няма страшно, те тия кофи по спирките не ги събират с камиони, ми направо ги палят. Българска работа!
Biskfitka
01-27-2012, 22:13
Ми, гасиш си цигарата преди това просто. Ама, да ти кажа и да не я изгасиш, няма страшно, те тия кофи по спирките не ги събират с камиони, ми направо ги палят. Българска работа!Ние сме малък град,не се използва градски транспорт и нямам такива наблюдения :Д
Но по принцип по пътя си е грозно с цигара :) Особено 14 годишни деца :Х
BrokenInnocence
01-29-2012, 19:39
Пуша от няколко години, но е имало периоди през това време, в които не съм пушила редовно. И до днес мога няколко дни подред да не запаля цигара ако реша така, нямам пари (живея на място където цените на цигарите направо ти дерат кожата) или съм болна и ме боли гърло. Никога не си хвърлям боклуците по земята, било то опаковка от вафла или фас. Имам приятели пушачи и непушачи и със сигурност не бих запалила на масата докато някой се храни, но са ми изключително смешни изказвания от типа на "Като разбера, че някой познат пуши ми пада в очите."; "Един познат пропуши и стана бахти пропадняка" или "Обиждам се ако някой запали цигара до мен без да ме попита.". Я пак!? Много по-добра причина да ти падне някой в очите е това, че съди хората по това пушат или не; тая пълна глупост, че едва ли не след като си пропушил живота ти е свършил и освен за чистене на тоалетни и изхвърляне на кофите за смет за друго не ставаш изобщо няма да я коментирам; и накрая - живеем в свободна страна, ако някой си пали цигара в позволено за пушене място и не издиша дима си директно в лицето ви, никой не е длъжен да ви иска разрешение, драги непушачи, така както ние сме свободни да си пушим вие сте свободни да се махнете ако не ви харесва присъствието на тези ужасни същества -пушачите. Относно отказването - предполагам, че някой ден ще реша да ги откажа, но засега нямам причина и ми доставя удоволствие.
SisiStrange
01-30-2012, 07:41
Хм... пушех по едно време. Сега от известно време съм спряла напълно. Всъщност моето пушене като цяло представлява по 1 цигара с мама в някой особено напрегнат период или когато се е случило нещо лошо. Никога не съм хвърляла цигара на улицата. Не съм пушила пред някого без първо да поискам разрешение. Това за времето, в което пушех.
Обаче съм длъжна да се съглася, че тези глупости как някой ви падал в очите или бил пълен изверг и пропадняк, са меко казано идиотщина. И в двата периода (пушенето преди и непушенето сега) все си бях отлична ученичка, все със сериозни приятели и общо взето нормален човек. Имате погрешната представа, че едва ли не само кифлите и онея гей-изглеждащи момченца пушат от гъзария. Не е така. Има много други предпоставки, които могат да те накарат да пропушиш. И не виждам с какво чак пък толкова трябва да ми падне някого в очите.
BrainlessROCKBABY
02-01-2012, 08:08
минах си през бунтарската фаза и вече не пуша, толкова съм ги намразила димилките, че успях да накарам даже и баща ми да ги спре
againstyou
02-03-2012, 11:26
Не пуша,имам приятели които пушат..не го одобрявам особено,ама въпрос на личен избор.
babylofzz
02-04-2012, 15:10
Мразя цигарите.Разболяват,състар яват,убиват,миришат гадно и на всичкото отгоре си плащаш за всичко това.
lisi4ety
02-04-2012, 19:16
Против съм. Начин за избиване на комплекси в началото, който се превръща в отвратително гнусен и неприятен за околните навик.
По ирония на съдбата почти всичките ми приятелки (а и майка ми) пушат, така че очевидно това по никакъв начин не променя мнението ми за тях.
минах си през бунтарската фаза и вече не пуша, толкова съм ги намразила димилките, че успях да накарам даже и баща ми да ги спре
Как успя да го накараш да спре?
Моят не иска и да чуе. Гледа, слуша предавания за вредата от цигарите, говоря му непрекъснато колко ми пречи дима, но той... Не чува ли, какво?!
summerxtime
02-05-2012, 13:21
Не пуша цигари.Наргилето брой ли се?
Като ви се мре, мрете. 2/3 от причините за рак са цигарите. Средно 162 000 българи имат рак заради цигарите. Правете си изводи, като умрат близките ви хора.
neikovaa
02-07-2012, 07:27
Аз не пуша,защото не намирам нищо полезно в пушенето на цигари...
и аз не намирам нищо полезно ама не мога да спра да пуша .. осъзнавам че са вредни и въпреки тва немога .. ;d :X
Не пуша , не пия , СПОРТУВАМ :D
Не обичам цигарите и не пуша. Имам приятели, които пушат, но не съм си променила мнението за тях. Дори батко ми пуши. Не мисля че някакъв вреден навик трябва да промени мнението за приятелите ми . . .
DragonLady
02-07-2012, 12:45
Пуша от скоро ( бях ги отказа за около 4 - 5 години ), но по малко и само леки слимки - по 2 -3 на ден макс до 4 да стигна. От приятелите ми половината пушат, половината не. Съобразявам се покрай непушачи и винаги питам проблем ли ще е ако запаля, ако само аз пуша от тея дето сме се събрали на маса. В университета пуша рядко, само ако някой ме нервира да изпуша 1 - 2 в почивките. Като цяло като съм на университет мож и до 5 на ден да стигна, ако не ми е ден, но това рядко става.
siss_kiss
02-07-2012, 15:15
Спрях ги!! Не знам как.. :D
smile4eto
02-07-2012, 15:30
Лесно е да се спре! ;д Налепяш си пострадали от тютюнопушенето бели дробове по стените в стаята и така всяка сутрин се събуждаш заобиколен от тази отврат! :D Друг вариант е на гладно да изпушиш колкото се може повече цигарки,става ти лошо,ама траеш там 30 мин. и после започваш да плюскаш! Аз така спрях! ^.^ А може и в тези психически нагласи наистина да има нещо вярно! Между другото дядо ми почина именно заради цигарите,а много го обичах и сигурно и т'ва е оставило следа! Незнам! Успех!
mlakniwe2
02-07-2012, 15:34
Не пуша, щото за мен няма смисъл от тях, пари на вятъра
Пуша и обичам цигарите!!! :)))
broken-barbiee
02-15-2012, 14:06
Имам приятели, които пушат и самата аз пуша. Не мисля, че това е нещо, с което да се фукаш. Може би като бях по-малка така мислех, но с времето става навик и е наистина много трудно да се откажат, за това е най-добре да не се започват. Иначе не променям мнението си за човек, който пуши. Това си е личен избор, обаче като видя някоя фръцла дето се прави, че пуши, а дори не гълта дима ме дразни, защото хем иска да пуши, хем и е гадно като глътне /хем боли хем сърби :D/. Иначе любимите ми цигари са тънко сиво мурати, пуша от 3 години. Вече усещам лека болка в дробовете ама не мога да ги откажа. Това е от мен. ;)
Пуша от ... четири години? като минах през периоди на саморазрушение (по около осем цигари на ден) и сега се поукротих малко, но все още си купувам цигари. Минах на 1-2 тънки дневно, като се надявам това да помогне да ги понамаля малко. И тъпото е, че не съм пристрастена към никотина, или към катрана, или не знам и аз (може би само аз така си мисля), а към самото усещане за цигара между пръстите ми, към усещането да посрещна изгрева с чаша кафе и цигара, към усещането да пуша в студа, докато пръстите ми изтръпнат. Тъпа работа, знам.
anonymous708973
02-15-2012, 16:08
Не пуша. Случва се, когато пия. Тогава ми е много готино, направо си взимам кутия за мен, че хората без цигари ще останат.
Бих казала, че обкръжението ми е 50/50. Нямам против да палят, стига да не издишат директно в мен. Мразя косата ми да мирише на цигари, язък, че съм си сложила хубав парфюм.
Родителите ми не пушат, никой от тях не е, изключвайки тийнейджърските им опити.
Като цяло е глупаво. Тровиш се, че и даваш маса пари за тая цел.
Мнението ми за пушачите по никакъв начин не е по-различно от това за непушачите, но не мисля, че може да се спори с факта, че се пропушва от чиста проба простотия, съчетана с влиянието на средата.
Не пуша, никой от семейството ми не пуши, и аз не смятам да пропушвам.Просто самата мисъл какво става от белите ти дробове за една гнуслива личност като мен идва малко в повече :D В един от кабинетите е лепната огромна снимка точно с тая цел.
Иначе.. тъжно ми е като ги гледам две момичета пушачки от моя клас.Просто.. и двете са адски печени, а пушат още от сега... Старая се да не показвам различно отношение, но примерно на един купон ми стана гадно като отидох при едната и тя пушеше.За възрастните обаче ми става някво.. колкото и да е тъпо, съвсем леко ми падат в очите.Да, знам че това не е критерий, просто само един дето не ми е точно дядо пуши от цялата рода и от него нямам кой знае какви хубави спомени, та вероятно затова не ги долюбвам.Пък и дима е отвратителен.
Не пуша. Случва се, когато пия. Тогава ми е много готино, направо си взимам кутия за мен, че хората без цигари ще останат.
Ти пак си добре. Една кутия е много малко за мен.
По събирания си вземам по 4 кутии за цяла нощ.
През другите дни по 2 (може и малко повече).
Трябва да се чорляви нещо и грам не ми пука дали са вредни.
В моя организъм цигарите са най-малкото вредно.
Бих ги спрял в гроба.
Ти пак си добре. Една кутия е много малко за мен.
По събирания си вземам по 4 кутии за цяла нощ.
През другите дни по 2 (може и малко повече).
Трябва да се чорляви нещо и грам не ми пука дали са вредни.
В моя организъм цигарите са най-малкото вредно.
Бих ги спрял в гроба.
Ебати дивака. После си мисля, че аз пуша много ;х Иначе на морето се е слувало 4 кутии и много рядко по дискотеки да направа 4. Като съм решил да се унищожавам на дискотека - от бяло сменям на червено боро и дотам.
^ Бате, не знам, ама направо ми е много яко.
Един приятел също пуши (то всички покрай мен пушат ...), но този пуши доста малко. Пушим ние и си бърборим. Черпя го цигари и к'во става: Тоя след третата цигара за 5мин му стана лошо. Разправя "Не мога вече.. заеби." :D
По купони: Яко пиене, ядене, хард техно и дъбстеп на възможно най-силните колони и възможно най-силните басове. Три дни в трета глуха и още два дни на патерици. Пиене, пушене и други вредни боклуци. Това е живота.
Там фасовете с лопата да ги ринеш.
Няма човек, който да не пуши от моята дружина.
Непушачите не ми пречат, ама като почнат да говорят колко вредно е и ми бъркат в здравето ТЕ, а не цигарите.
ПС: Нали знаеш: Много мразя, някой да яде, докато пуша! Ха-ха.
^ Бате, не знам, ама направо ми е много яко.
Един приятел също пуши (то всички покрай мен пушат ...), но този пуши доста малко. Пушим ние и си бърборим. Черпя го цигари и к'во става: Тоя след третата цигара за 5мин му стана лошо. Разправя "Не мога вече.. заеби." :D
По купони: Яко пиене, ядене, хард техно и дъбстеп на възможно най-силните колони и възможно най-силните басове. Три дни в трета глуха и още два дни на патерици. Пиене, пушене и други вредни боклуци. Това е живота.
Там фасовете с лопата да ги ринеш.
Няма човек, който да не пуши от моята дружина.
Непушачите не ми пречат, ама като почнат да говорят колко вредно е и ми бъркат в здравето ТЕ, а не цигарите.
ПС: Нали знаеш: Много мразя, някой да яде, докато пуша! Ха-ха.
Дъбстеп, техно, пиене и пушене.. имаме нещо общо с теб. Най-забавно е като се прибереш след дъбстеп парти как поне още ден чуваш странни шумове.
bilqnavod
02-15-2012, 20:55
Не пуша, а и с новите разпоредби, които ни очакват да не се пуши на обществени места... Да му мислят пушачите :)
Пуша!Но ако трябва да спра цигарите, или джонито..Цигарите изгарят!
Не пуша, а и с новите разпоредби, които ни очакват да не се пуши на обществени места... Да му мислят пушачите :)
Въобще не могат да ме стреснат.
Бил съм в много градове в които има уж забрани за кафета, ресторанти и т.н, ама и там си дърпам и никой нищо не ми казва, а и не само аз.
Още малко ще забранят да се пуши на улицата. Нашия втори дом. Бях чел нещо, че ще имаш право да пушиш само във вас и то в кенефа.. няма как да стане.
Марихуаната не искат да легализират - цигарите искат да забранят. Майната им.
И цигарите к'во им пречат? Да може тези "въздържатели", които не пушат и пият да изживеят по-дълго животеца си. Не нападам никой, но да не пиеш поне една чаша ракия.. няма смисъл според мен. Вие си решавате.
"И изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович,който твърди, че всички, които не пият, са или болни, или
подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в
трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но
както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в
подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш,означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка
шизофрения. Изкривяват се представите за света.Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес."
Иронично, но радва.
Колежке, "няма какво да му мислим пушачите" ние сме си екстра и никога не биха ни спрели това малко удоволствие. Да направят кафета и барове само за пушачи и ще идем там, а не да гледаш в кафето как някой си закрива носа да не му мирише. :)
umri, със ставането пускам колоните и си дъня до дупка. Вечерта като ида на работа пак се слуша страшно силна музика, ама не този стил, а чалга и т.н. може и друго, но зависи къде ни пратят.. и пак ти кънтят ушите. На другата сутрин прибирайки се в колата пак дъбстеп ЯКО.
Добрите навици удължават живота, а лошите го правят по-приятен.
:)
dimitar_ak
02-16-2012, 07:20
Приятелката ми пуши доста. Аз съм непушач, но дима на нейната цигара не ми пречи, а и тя доста се съобразява. Говорили сме, че ако един ден създадем дете приключва с този навик.
anonymous708973
02-16-2012, 10:14
По купони: Яко пиене, ядене, хард техно и дъбстеп на възможно най-силните колони и възможно най-силните басове. Три дни в трета глуха и още два дни на патерици. Пиене, пушене и други вредни боклуци. Това е живота
И докога така, викаш? До 40?
Лошите навици правили живота по-приятен... м, предполагам, че зависи от това как дефинираш приятен.
djipsito
02-16-2012, 11:32
Ирти, никой не те спира да пушиш. Просто те спират да пушиш на определени места. Как така ще палиш някъде, където е забранено ?
Докогато мога, колежке. И до 30 да е.. ако е казал този горе - тъй да бъде.
Имам проблеми с белия дроб, имам проблеми с дихателната система, имам и леки проблеми с черния, но това въобще не ме е отказало от тези работи и не мисля, че ще ме откаже. Ходил съм и в моргата да видя бял дроб на пушач.. и това също не ме е отказало. Роднини са умирали от ракообразни нещица пред очите ми.. приятели са умирали от по-тежките наркотици.. много хора съм загубил, но и това също не ме е отказало. Опичам си акъла и винаги съм бягал от тези спринцовки, морфини и другите изключително вредни работи.
Това пушене за по няколко месеца, година и после спиране.. няма смисъл. Това пушене за по един ден също няма смисъл. Или захващаш и пушиш цял живот или въобще не почвай. И в трите смисъла е вредно, но първите два са просто някаква ниска форма на поза. Не се засягай. Не искам да те обидя.
Не съм правил опити да ги спирам - няма и смисъл да пробвам. Не мисля, че ако ги спра ще се изчистя след толкова време водене на такъв живот. Все ще остане нещо. Може и да греша.
Дефинирам приятен: Когато не бачкам съм някъде с някоя компания. Работя, издържам се сам, живея сам. Готвя си и си угаждам понякога, ремонтирам апартамента си постепенно. Имам приятелки с които водя сексуален живот, с които се познаваме от деца, които нямат нищо против да ми помогнат примерно да изчистя. Помагам на нашите всеки месец с парите. Когато имам време ходя при тях и ги отменям в доста работи. Често правя събирания в нас с другарите. Обичам да съм на върха на кулата и да се веселя. Обичам да си пийвам и да пуша. Запознавам се всеки ден с нови хора. Понякога обичам просто да викна някой приятел/ка и да се пийне само 100 грама ракия със салата. Само това. Без секс с въпросната. За някой е хубаво да имат семейство и деца. И за мен би било хубаво, но това ще стане след 5-6-7 години примерно. Тогава ще се укротя, но няма да оставя някой вредни навици и затова и ще търся такава жена, която да не ми стеня и с която ще ми бъде приятно да пием по чаша, две и която също така ще мога да вземам на събирания. Каквато беше и бившата, но не ме е яд. Така е писано - така е станало.
Живей на макс, имай цели, постигай ги, но никога не се лишавай от нищо. Бъди борбен, бачкай като НЕчовек и бъди човек с тези, които са покрай теб.
Това за мен е приятен живот. Всеки избира какъв да бъде.
djipsito, не виждам смисъл от тази дискриминация. С една по-добра вентилация проблема се решава. Най-добре ще е да има такива барове за пушачи и заведения, но не едно или две в целия град...
djipsito
02-16-2012, 11:47
Пич, в Европа си.. Да не е само в България тва ? Заведенията, които (след забраната) си извадят лиценз за пушенето на терасите, ще допускат пушенето, ама само навън. Дискотеките също. Паркове, спирки, детски площадки, болници и т.н - забрави.
И на мен ми харесва да пуша и не искам да ги отказвам. Е, аз пуша максимум половин кутия на ден, ама пак.. за мен е достатъчно. Не е приятно като ида на дискотека, да излизам да пуша отвън, ама се свиква. В кафетата същата работа, навън е студ, ама сядаме отвън, понеже сме пушачи.
Паркове, спирки? Аз не знам.. човек ли ще има да те следи дали пушиш или какво? Винаги можеш да пушиш напук забраната. От тези заведение ще те гонят, ама от парковете.. поне докато стане тук в България.
Не ми се е случвало да ме гонят от диско или от кафе, но и това ще стане след време явно.
Цялото нещо е безсмислено.
Системата е шибания.
Пич, в Европа си.. Да не е само в България тва ? Заведенията, които (след забраната) си извадят лиценз за пушенето на терасите, ще допускат пушенето, ама само навън. Дискотеките също. Паркове, спирки, детски площадки, болници и т.н - забрави.
И на мен ми харесва да пуша и не искам да ги отказвам. Е, аз пуша максимум половин кутия на ден, ама пак.. за мен е достатъчно. Не е приятно като ида на дискотека, да излизам да пуша отвън, ама се свиква. В кафетата същата работа, навън е студ, ама сядаме отвън, понеже сме пушачи.
В същото положение съм и аз. В общежитието не се пуши, в кафетата не се пуши, до сега само в две дискотеки е имало зала за пушачи, отивам на бар - о, не се пуши!! Много трудно свикнах, но както каза, свиква се.
Irti, прав си - паркове и спирки има. Но удоволствието се губи. Друго си е да седна преди лекции в Starbucks, да запаля цигара, да поклюкарствам с колегите, или пък вечерта да си сипя едно малко уиски и да си запаля цигарка... Ох, размечтах се.
Така си е, никой не може да ти забрани да пушиш в парка. Но на този студ е невъзможно да стоя в парка повече от половин час (поне за мен, де). Тази зима съм на принципа - колкото и да е студено, наркоманията е по-силна! При положение, че съм страстен пушач, не мога да се откажа от това удоволствие.
И да - "Системата е шибания." Но сме част от нея, затова се съобразяваме.
djipsito
02-16-2012, 14:22
Тук забраната конкретно за парковете, важи за тези паркове, които са заградени, отворените паркове, не. Там, където има площадки също не се пуши. Пред училища, университети, болници, има посочено на колко метра от сградата можеш да пушиш. В закона не пише нищо за спирките, ама на мен са ми правили забележка. Не ми се влизаше в спор с жената, че съм писала курсови работи по тоя закон и, че съм малко по-наясно от нея, просто се преместих, за да не преча.
Така де, манталитет. Хората знаят, че има забрани и спазват законите, тва конкретно към Ирти. Едва ли някой ще те следи с касичка да те глобява. Не живееш на самотен остров и трябва да се съобразяваш.
anonymous708973
02-16-2012, 16:02
Имам проблеми с белия дроб, имам проблеми с дихателната система, имам и леки проблеми с черния, но това въобще не ме е отказало от тези работи и не мисля, че ще ме откаже. Ходил съм и в моргата да видя бял дроб на пушач.. и това също не ме е отказало. Роднини са умирали от ракообразни нещица пред очите ми.. приятели са умирали от по-тежките наркотици.. много хора съм загубил, но и това също не ме е отказало. Опичам си акъла и винаги съм бягал от тези спринцовки, морфини и другите изключително вредни работи.
Добре, това наистина ли не ти прилича на чиста проба глупост? Сериозно?
Няма лошо да се забавляваш. Не знам защо свързваш липсата на цигари в ежедневието си със скука. Пак си пий, викай си колежки и прочее, намери си жена, която не ти мрънка за алкохола (аз не познавам такава, която да го прави наистина, ако не става въпрос за алкохолизъм), ама пуши по събирания. Да седнеш да пушиш сам пред компа примерно... глупаво е. Според мен. Позволяваш на тютюн, увит в хартия, да те управлява. Това не те ли притеснява?
Че изглежда готино, изглежда. Че трудно ще минеш в бар/на събиране без цигара, трудно е.
Въпросът е да не става въпрос за ежедневен порок.
dream1707
02-16-2012, 16:54
Пуша от 2 години и нещо .. Обикновено се съобразявам с хората около мен, но по принцип в компанията ми има и други пушачи.
Добре, това наистина ли не ти прилича на чиста проба глупост? Сериозно?
Няма лошо да се забавляваш. Не знам защо свързваш липсата на цигари в ежедневието си със скука. Пак си пий, викай си колежки и прочее, намери си жена, която не ти мрънка за алкохола (аз не познавам такава, която да го прави наистина, ако не става въпрос за алкохолизъм), ама пуши по събирания. Да седнеш да пушиш сам пред компа примерно... глупаво е. Според мен. Позволяваш на тютюн, увит в хартия, да те управлява. Това не те ли притеснява?
Че изглежда готино, изглежда. Че трудно ще минеш в бар/на събиране без цигара, трудно е.
Въпросът е да не става въпрос за ежедневен порок.
Не ми прилича на никаква глупост, защото си е изцяло мое желанието да поема по този път. Едни хора ядат много сладко, други много мазно и тесто, а аз употребявам тези ми ти работи и така се чувствам супер.
Не го свързвам със скуката, а просто така мрачнотията в душата на българина я възприемам по-добре и по - оптимистично. С времето с тази завист откъм хората ставаш храна за тях. С цигара в уста и с високо вдигната глава – не ми пука за нищо.
Не е глупаво. Пуша пред кошницата, пуша в кенефа, пуша в колата, пуша на хижа в планината, пуша на работа, пуша с приятели, пуша по разходки, пуша в парка, пуша в кафета и кръчми, пуша навсякъде. Лятото пуша на покрива на блока. Вечерта след 9-10 е много спокойно и приятно. Леко е хладно и седиш да си свързваш мислите, а през това време гледаш огънчето на цигарата как гори.
Не е готино. Не е забавно. Не е яко. Виждаш ли къде е разликата? Ти пушиш за да изглежда готино. Аз пуша, защото имам нужна и защото е част от мен. И защото наистина ми харесва и това харесване не трае само ден-два и това пушене не върви само по събирания. С пиенето е същото, но там не съм зависим, а просто ми харесва да пия всеки ден по-малко и по-много, когато се събираме. Мога да изпия два литра водка, но мога и да изпия една чаша. Зависи от настроението.
Пред щайгата лично нямам пепелник, а метален продълговат цилиндър. Не знам дали се сещаш. И направо там, че инак трябва да ставам през половин-един час да хвърлям пепелта. Имам задължително един кибрит на масата (запалка рядко използвам) и 3-4 кибрита по джобовете на дрехите. Имам листчета, машинка и филтри. По масата никога няма пепел, защото винаги си чистя старателно. Целия този ритуал ме радва и ми доставя удоволствие да го практикувам.
Не ме притеснява да умра млад. Не ме притеснява да се задъхвам. Не ме притеснява тУтУна, защото сам съм посегнал към него с мисълта, че пристрастява. Аз сам съм му позволил да навлезе в мен и то с трезва преценка и защо да го махам, когато вече съм го приел за част от живота си? Не се притесних, когато видях дробчето в моргата, а беше в окаяно състояние. Все едно гледаш кюмюр. Аз знам, че това е вътре в мен, че и аз го имам, но въпреки това после ходих да ям баничка.
Не виждам нещо, което ще ме откаже от този живот.
Едит: Даже скоро очаквам гости. :D
Не ми прилича на никаква глупост, защото си е изцяло мое желанието да поема по този път. Едни хора ядат много сладко, други много мазно и тесто, а аз употребявам тези ми ти работи и така се чувствам супер.
Не го свързвам със скуката, а просто така мрачнотията в душата на българина я възприемам по-добре и по - оптимистично. С времето с тази завист откъм хората ставаш храна за тях. С цигара в уста и с високо вдигната глава – не ми пука за нищо.
Не е глупаво. Пуша пред кошницата, пуша в кенефа, пуша в колата, пуша на хижа в планината, пуша на работа, пуша с приятели, пуша по разходки, пуша в парка, пуша в кафета и кръчми, пуша навсякъде. Лятото пуша на покрива на блока. Вечерта след 9-10 е много спокойно и приятно. Леко е хладно и седиш да си свързваш мислите, а през това време гледаш огънчето на цигарата как гори.
Не е готино. Не е забавно. Не е яко. Виждаш ли къде е разликата? Ти пушиш за да изглежда готино. Аз пуша, защото имам нужна и защото е част от мен. И защото наистина ми харесва и това харесване не трае само ден-два и това пушене не върви само по събирания. С пиенето е същото, но там не съм зависим, а просто ми харесва да пия всеки ден по-малко и по-много, когато се събираме. Мога да изпия два литра водка, но мога и да изпия една чаша. Зависи от настроението.
Пред щайгата лично нямам пепелник, а метален продълговат цилиндър. Не знам дали се сещаш. И направо там, че инак трябва да ставам през половин-един час да хвърлям пепелта. Имам задължително един кибрит на масата (запалка рядко използвам) и 3-4 кибрита по джобовете на дрехите. Имам листчета, машинка и филтри. По масата никога няма пепел, защото винаги си чистя старателно. Целия този ритуал ме радва и ми доставя удоволствие да го практикувам.
Не ме притеснява да умра млад. Не ме притеснява да се задъхвам. Не ме притеснява тУтУна, защото сам съм посегнал към него с мисълта, че пристрастява. Аз сам съм му позволил да навлезе в мен и то с трезва преценка и защо да го махам, когато вече съм го приел за част от живота си? Не се притесних, когато видях дробчето в моргата, а беше в окаяно състояние. Все едно гледаш кюмюр. Аз знам, че това е вътре в мен, че и аз го имам, но въпреки това после ходих да ям баничка.
Не виждам нещо, което ще ме откаже от този живот.
Съгласна на 100%!! Тъкмо си свивах цигарка и прочетох поста ти. Много ме зарадва. Излизам да пуша с кеф. ;]
Започнах да пуша за да докажа на баща ми, че съм по голяма.. хаха да бе.....
Сега не мога да ги спра, защото здраво са ми влезнали под кожата...
Не на цигарите - ДА на ТРЕВАТА ! :D
Да седнеш да пушиш сам пред компа примерно... глупаво е.
Пушачите пушат за да са готини само в началото. И аз ся пуша пред компа. Познавам хора, които много често пушат няколко цигари на кафе и после могат да не барат цяла седмица. Аз така не мога. Или ше пуша или ще ги спра тотално.
^Помня последния ти опит да ги спреш :D
anonymous708973
02-19-2012, 07:21
Не ми прилича на никаква глупост, защото си е изцяло мое желанието да поема по този път.
Няма логика в това изречение. Това, че сам си си избрал пътя, не означава, че не е глупаво.
Твой си е изборът, разбира се. Никой не ти пъха насила цигарата в устата.
А относно пушенето на места, на които е забранено... типично български манталитет. Хората по другите страни не пушат на подобни места, не защото ще ги глобят, а защото им е съвестно. Неслучайно на улицата има незаключени машини с вестници, от които можеш да си вземеш вестника и без да платиш - отваряш, бъркаш, вадиш, но хората си плащат, защото знаят, че зад тоя вестник стоят хора и техните усилия. Та така е и с пушенето :)
Просто звучи кофти да казваш, че пушиш, защото имаш нужда от това.
Няма логика в това изречение. Това, че сам си си избрал пътя, не означава, че не е глупаво.
Твой си е изборът, разбира се. Никой не ти пъха насила цигарата в устата.
А относно пушенето на места, на които е забранено... типично български манталитет. Хората по другите страни не пушат на подобни места, не защото ще ги глобят, а защото им е съвестно. Неслучайно на улицата има незаключени машини с вестници, от които можеш да си вземеш вестника и без да платиш - отваряш, бъркаш, вадиш, но хората си плащат, защото знаят, че зад тоя вестник стоят хора и техните усилия. Та така е и с пушенето :)
Просто звучи кофти да казваш, че пушиш, защото имаш нужда от това.
На мен не ми е кофти, че съм зависим и не чувства някакъв срам (защото така го разбирам това, което пишеш).
Ти си поел по този път съзнателно и сам, а не си се подвеждал по някой за да е глупаво. Поне така е при мен. Купих си цигара, седнах и я изпуших от любопитство и реших да продължа и то чисто сам. За теб това е лош път, а за мен е добър.
umri, тези не са пушачи... заеби това, че ти разправят, че уж са пристрастени. Това тяхното е неква лиготия. Ще пуша днес и след една седмица пак, нали... мхм.
djipsito
02-19-2012, 14:16
Пантер, за теб едно нещо ако е глупаво, за други може и да не е. И аз пуша пред компа. Пуша и като се излегна на дивана да гледам филм. Харесва ми, успокоява ме. Цигарите пристрастяват, за това е и "нуждата". Никотинов глад.
Има крайности, които не мога да приема. Като тва, което каза Ирти. Днес ще пуша, една седмица няма да пуша. Или другата крайност - гася цигарата и веднага паля нова. И двата случая ми бият на правежи и гъзарлък. На мен ми се е случвало като съм била супер бясна да запаля втора цигара, веднага след като съм изгасила първата и то вкъщи, ама единичен случай..
Така де, реално не разбирам ква е тази чак пък такава пристрастеност да палиш цигара след цигара. Предполагам, че вече бие на ебаси навика, а не толкова на нуждата да запалиш.
мразя и цигарите и цигарения дим
аз имам здравословни проблеми и димът много ме дразни но никой на се съобразява с това :(
А относно пушенето на места, на които е забранено... типично български манталитет. Хората по другите страни не пушат на подобни места, не защото ще ги глобят, а защото им е съвестно.
Не мисля, че е така. Зависи от човека. Не знам с колко чужденци си имала вземане даване, но в моето общежитие (в Германия) почти всички пушачи си пушат по стаите. А е забранено. Има си детектори, глоби, ала бала, но явно на никого не му пука. И аз до едно време мислех като теб, но що се отнася до пушенето на забранени места - не е само български манталитет. Пушат си и пред училищата, и пред гарата, и пред университета, и до табелите "Пушенето забранено"... И постоянно се оплакват от "немската диктатура" (което да си призная е доста смешно от моя гледна точка, но това е друга тема).
Та... не само българските пушачи нямат съвест.
Така де, реално не разбирам ква е тази чак пък такава пристрастеност да палиш цигара след цигара. Предполагам, че вече бие на ебаси навика, а не толкова на нуждата да запалиш.
И на мен ми се е случвало - когато съм много изнервена, просто не се усещам. Не че ми се пуши, просто посягам към цигарата, за да съм заета с нещо. А колкото до другата крайност - понякога пуша една кутия за два-три дена, а понякога за един. Но не помня да е имало ден, в който въобще да не съм пушила. Както каза umri, или ще пуша или ще ги спра тотално.
мразя и цигарите и цигарения дим
аз имам здравословни проблеми и димът много ме дразни но никой на се съобразява с това :(
И да се съобразяваме с всички като вас? Знаеш ли колко много сте? Бих се поместил, ако някой ме помоли и ако му наистина му пречи. Ако още един ме помоли ще го погледна и пак ще се отместя . Ако трети ме помоли - да се шибате всички. Като не ти изнася се махаш от дима и готово. Никой не се съобразява разправя... хъх с мен някой съобразявали се като ми идва сметка за парното, данък за колата и куп други глупости, които въобще не са реалните цифри.. а са някакви измислени сметки. Всеки си има много проблеми, но всеки се оправя сам.
Като една от блока "Синчето ми е много болно и му е студено.. ако можете да пуснете парното" през месец АВГУСТ.....
И с него ли да се съобразяваме целия блок? Щом е болен - да се шиба.
x7aZzy, това е един вид протест.. като има забрана задължително трябва да я спазваме и да не показваме мнение? Ето и това с ACTA.. ходих на протест и пак ще ходя скоро. Ходих на протест и за цената на горивото. Не съм съгласен с това - протестирам. Няма да ни управляват както си искат. Понеже сме малко тези протестанти и са повече тези, които са навели глава и са се примири, че ще са под чехъл.. дай ще спазваме всичко. :)
Разрешение да идеш до кенеф ще наложат още малко.
Забрана, човече. Колко забрани сме прескочили... бал съм го и манталитета. И глоби са ми слагали и са се заяждали за много неща, но щом нещо не ми харесва - няма да го правя. И не това не е селяния. Разделях си боклука преди да изгорят кошчетата в махалата. Когато имам време събирам боклуците пред блока. Плащам си данъци и всичко - макар и скъпо. Трепам се от работа заради мазните боклуци и се боря да сложа нещо в устата. И ще се съобразявам с всяко незначително нещо и ще им играя на кура? Няма да стане.
x7aZzy, това е един вид протест.. като има забрана задължително трябва да я спазваме и да не показваме мнение?
Такова нещо не съм казвала. Всеки си решава какво да прави. Коментарът ми беше към Пантерката, която каза, че едва ли не само българите пушат на забранените места.
Забрана, човече. Колко забрани сме прескочили... бал съм го и манталитета. И глоби са ми слагали и са се заяждали за много неща, но щом нещо не ми харесва - няма да го правя. И не това не е селяния.
Че има много глупави забрани, има. И аз не съм съгласна с много от тях, повечето не ги спазвам и ако нещо не ми харесва, си го казвам. Но съм на мнение, че малко или много трябва да се съобразяваме със законите на обществото, в което живеем, ако искаме да бъдем негови пълноправни членове. Това е друга тема.
Със закона за пушенето на обществени места съм съгласна само за едно - да има разделение в кафенетата, баровете, дискотеките. Само там пряко пречим на непушачите. Забраната за парковете, градинките, спирките и т.н. е напълно безсмислена, не само защото никой не я спазва, а и защото това не са затворени помещения, които могат да се задимят.
На когото не му харесват пушачите, да не се събира с такива. Все пак сме свободни хора.
Такова нещо не съм казвала. Всеки си решава какво да прави. Коментарът ми беше към Пантерката, която каза, че едва ли не само българите пушат на забранените места.
Знам. Това аз го казвам. :)
Аз съм съгласен с това, че е забранено да се кара пиян/надрусан и съм твърдо ЗА да почне да влиза все повече в сила и да се намалят тези глупости. Съгласен съм да се направи закон с глоби за хвърлен боклук извън кошчето. И тези две неща наистина да се спазват.
Другите закони не ме касаят.. независимо какви са и не ги спазвам. Не се смятам за пълноправен член, а и не искам да съм.
aaliceeee
02-21-2012, 05:27
Едно 90% от тинейджърите в моето училище пушат защото им изглежда "модерно" ... беше ме завладял този навик за около месец преди 2 3 години, да си кажа честно нищо приятно и заслужаващо си .. :)
smilelady
02-21-2012, 09:20
Не пуша и не смятам да пропушвам.
Не пуша и никога няма да пропушвам. Баща ми спря цигарите, когато се роди брат ми(това беше около преди 5 години). Майка ми още не ги е спряла, но се крие. :(
Пуша, някой от приятелите ми също пушат, някой - не. Гледам да се съобразявам около непушачите особено тези от тях, които ги дразни дима (внимавам как заставам спрямо посоката на вятъра, къде държа цигарата и т.н.). Всъщност и приятелите ми непушачи се съобразяват с мен (например да седнем в заведение, което е пуши и т.н.). Ако дима им пречи, не мрънкам и не правя проблеми да седнем някъде за непушачи, все пак техен избор е да не пушат и честно казано, се радвам, че са взели това решение.
Правила съм някакви жалки опити да ги спра и се провалям с гръм и трясък...
Родителите ми знаят, че пуша и си пуша заедно с тях и пред тях от около година (в момента съм на 17, пропуших един месец преди да навърша 15). На нашите не им допада особено, даже никак, но и двамата са пушачи и осъзнават, че нямат моралното право да ми забраняват или да ми правят проблеми за цигарите.
Lewskarche
03-01-2012, 15:21
Мразя цигарите и цигарения дим ... Имам приятели които пушат ,, но не ми пречат ,, просто им казвам да спрат ,, защото е много вредно !
Не ми пречат,пуша от 3 години и почти всичките ми приятели също пушат.Нямам проблем с цигарите.
мале, седнах да чета тая тема и се учудвам.. дори от такава тема винаги може да направите страница и половина с полемики.. чак ми омръзна да чета и само скрол-скрол-сркол;
пушете си, хора, щом ви кефи. както е казал Рафе Клинче на въздържателя: "Ще живееш сто години!". а на кого му трябва това?
аз не пуша, освен социално, с хубав алкохол пред мен или когато се изнервя.. всъщност главно когато се изнервя пуша, купувам си някви гъзарски цигари и да. удоволствие си е. мен ме и успокоява. понякога и като съм в ултра добро настроение си паля, за да си погаля дроба. но това моето си е позьорска работа, признавам. или по-скоро нестабилна. не знам и аз.
но цигарите са удоволствие .. е, към което не искам да се пристрастявам.
нямам лошо мнение за пушачите, но много задимените места (например с лоша вентилация) не ми понасят много-много. не ми харесва как косата и дрехите ми се омирисват на кофти в именно такива задимени места, но се свиква. бест фр е пушачка и дотолкова съм свикнала с дима вече, че колкото и да е противен, просто си се свиква. пушачите не са по-долни хора, просто си го имат тоя гадния порок, тази зависимост. но това не ги дефинира като кофти личности.
ирти, баси романите, писна ми да чета. стига си си набивал въжделенията на всяка цена. пуши си, нека ти е яко и т.н., ама направо парадираш вече с това колко ти е БХ, как се изкъртваш на купони и никой не можел да ти спре ракията и тютюна. трай малко. и без друго на хората едва ли им пука колко пушиш, кво правиш и защо.
Ми не чети? Омръзнало ти да четеш, ама си в темата? :) Не парадирам и нямам за какво.. всеки даде някакви примери и аз написах от мен няколко. Коментирахме различни страни с PinkPan7her.
Стана една дискусия, а не всеки да пише "за цигарите и не на цигарите." На събирания всеки се весели и разбива. Както виждаш не съм само аз в темата. Обсъдихме и забраните и т.н.
В този форум пишат много хора и драскат за кеф, от скука и никой не го интересува дали е интересен на някого.
Не се заяждай напразното, защото никой не го прави. Няма смисъл и ти да го правиш. Пък и темата отшумя отдавна.
Както и да е.. хубав ден. :)
защо трябва да тълкуваш коментара ми като заяждане? отбелязах нещо, което ми направи впечатление, казах го.
и определено не съм чела всичките чаршафи, не бой се за мене.
приятен да е.
elenka0093
03-04-2012, 16:05
Дъбстеп, техно, пиене и пушене.. имаме нещо общо с теб. Най-забавно е като се прибереш след дъбстеп парти как поне още ден чуваш странни шумове.
ххахаха и аз имам нещо общо с вас :D
danibebi
03-04-2012, 19:03
Аз пуша и то не защото повечето ми фр пушат, не за да се правя на гъзарка, а просто ми харесва да пуша. ;dd
elenka0093
03-04-2012, 19:22
Аз пуша и то не защото повечето ми фр пушат, не за да се правя на гъзарка, а просто ми харесва да пуша. ;dd
по принцип и при мен е така.. От целия клас само аз си пуша сериозно,другите от време на време могат да запалят .. харесва ми да пуша и тва е ..
Gerry905
03-06-2012, 09:09
Неее, не пуша и не мисля да започвам. Имам няколко приятелки, които пушат и като сам покрай тях вунят ужасно на цигари, толкова е гадно. А и са толкова вредни, че не си струва да се правиш на гъзар и на много як и после да вземеш да хванеш рак на дробовете. И без това вече не е "яко" да пушиш, така че...
MyGuiltyPleasure
03-12-2012, 12:24
Не пуша,по-големите ми приятели пушат,както и баща ми.Мен лично не ме дразни и нямам против да си пушат около мен :D
jjuussttmmee
03-12-2012, 13:37
Аз непуша, родителите ми пушат, но се съобразяват и пушат на терасата.Цигарите много ме дразнят особено цигарения дим или ако някой ме напада с дим така да се каже, товамного ме дразни и го мразя, но приятелите ми които пушат, да си пушат, това не ме бърка и мнението ми за тях не се е променило дори изобщо!!!Мое мнение.
krasawichka
03-13-2012, 16:28
16 години живея с цигарен дим.. Преди 3 години пропуших, сега съжалявамм..
Lilly777
03-13-2012, 17:03
Мразя цигарите ! Не ми е приятно да съм в компания от пушачи,но нямам избор... Почти всички около мен пушат
anonymous768631
03-13-2012, 22:25
Пуша отдавна и по много. Ако има чалъм и по 3 кутии ще изпушвам на ден. Никога, повтарям НИКОГА, не ме е обземала манията да ги спирам. Обичам да пуша и ще го правя въпреки цените. Пари за цигари винаги се намират.
Не пуша!Въпреки че 60% от приятелите ми пушат редовно ;x
Murzeluvam_i_sportuvam
03-16-2012, 17:22
От четиричленно семейство съм единствения непушач и само в моята стая не се пуши много ме дразнят цигарите имам доста приятели пушачи и честно да си кажа малко ми падат в очите като разбера за някой приятел ,че е пропушил. Като цяло спирайте цигарите че ме дразните !!! :D
При мен е обратното.... от цялата ми фамилия, а не семейство само аз пуша(и чичо ми), а сме доста голяма фамилия. :D
Не пуша и никога няма да пропушвам. Баща ми спря цигарите, когато се роди брат ми(това беше около преди 5 години). Майка ми още не ги е спряла, но се крие. :(
И аз казвах преди,че никога няма да пуша ама...
heartlesandfreaky
03-24-2012, 22:47
Пушех си аз доскоро, ама започна много да ми дразни (имам астма и в комбинация с пушене е доста кофти) ... пък и предпочитам да си вложа парите в нещо смислено ;д
Паля всяка сутрин с кафето :)
Аз пък ги спрях и се опаричих.
Замислих се.
И вече пуша рядко.
NambyPamby
03-25-2012, 19:18
Аз пък много се дразня, когато се намери някой разбирач(непушач, естествено, само те са такива мрънкалници и специалисти по всичко) да ми дава акъл как съм нямала пари, щото съм пушела и видиш ли, как отведнъж ще забогатея, все едно съм ударила шестица от тото-то само щото съм спряла цигарите. Да, ама не. Ако не харча една част от парите си за цигари, те ще отиват за нещо друго, нЕма празно и винаги се намира къде да се инвестират(изпробвано и доказано на собствен гръб). Ако не за цигари, то за храна, 'щото аз и папам много - ще давам по 5 лв. за най-различни бонбони и шоколади и най-вероятно от това ще стана 100 кила, а не от спирането. 'Ма и аз не пуша по много, особено откакто поразредих купоните и алкохолните изпълнения, една кутия за около 5-7, понякога и за 10 дни ми стига. Затова и не се скъпя и си купувам хубави цигари, вместо да пуша разни лайна.
Обичам да пуша, ако трябва да бъда честна. Харесва ми дима, вкуса, миризмата(която е строго индивидуална, нормално е гадните цигари да смърдят на нещо средно между пепелник и спарен чорап, и мен ме дразни подобно нещо), обичам кълбенцата дим във въздуха, самия жест със запалката и с държането на цигарата, някаква много странна привързаност е.
Иначе имам странни навици(или по-скоро липсата на такива) като за пушач: не ме кефи да пуша цигара с първото кафе сутрин, не пуша след ядене, 'щото ми призлява, но пък по време на ми е любимо(въпреки, че е вредно), дразни ме и да ми кадят в лицето, въпреки, че аз самата опушвам някого периодично, когато в компанията на непушачи ме мързи да си чупя китката по всевъзможни начини. Инак не съм особено нетолерантна, винаги питам дали има проблем да запаля, ако съм в компания с непушач, но... задължително се сяда в зала/кафене за пушачи с добра вентилация естествено, щото дори и аз не мога да преживея да се обгазявам и да смърдя после на долнопробна кръчма. Нищо лично, но в залите/кафенетата за непушачи е толкова умряло положението, че просто ми секва желанието за живот.
Нищо против пушачите, нито против непушачите. Всеки си преценява за себе си, но смятам и че трябва да се уважава избора на другите. Назидателния тон и размахването с пръст пред мен, придружени с репликите как ще умра млада('щото пък много искам да живея вечно) и как съм се тровела не ми действат по никакъв (отрицателен) начин, напротив, даже с още по-голям кеф си изпушвам цигарата след това.
Еми едно е кутия на седмица,друго е 2 на ден...