PDA

View Full Version : Мога да обичам само,ако съм обичана

psihqsala
01-16-2012, 21:19
Осъзнавам,че не мога да се раздам на даден човек,ако не виждам постоянен интерес от негова страна към мен. Тоест изисквам само човекът да ме търси, да ме пита как съм и т.н. Не знам, това е странно,защото мога да обикна само човек,който е внимателен към мен, а в същото време рядко се питам дали аз го обичам по този начин. Защо така ? :(

TheBeliever
01-16-2012, 21:26
Защото не обичаш човека, а обичаш вниманието, което ти обръща.

ivcheto0o
01-17-2012, 12:02
Съгласна съм с TheBeliever.Опитай и ти да се раздаваш повече.Като човек който се раздава и много рядко му отвръщат мога да ти кажа че наистина си е гадно и болезнено,така че щом осъзнаваш грешката си опитай да я поправиш.

antineutral
01-17-2012, 12:10
Търси връзка с такъв човек, който обича да те удостоява с внимание. За да си паснете :)

mississippi
01-18-2012, 14:13
аз мисля, че този принцип е много грешен, трябва всеки да може да обича, без да очаква нищо в замяна

BlueFace
01-19-2012, 11:38
Егоистче...

maider
01-19-2012, 11:52
Просто не си се влюбвала истински. :)

bratignat
01-19-2012, 12:38
Осъзнавам,че не мога да се раздам на даден човек,ако не виждам постоянен интерес от негова страна към мен. Тоест изисквам само човекът да ме търси, да ме пита как съм и т.н. Не знам, това е странно,защото мога да обикна само човек,който е внимателен към мен, а в същото време рядко се питам дали аз го обичам по този начин. Защо така ? :(

Това е от филмчетата на Дисни - мислиш си, че си принцеска и той ще тича по теб. Адски е важно как се чувстваш, да бъдеш важна и търсена и т.н. Това няма нищо общо с любовта, по-скоро със сладкарството. Кифличке!

bloodyF
01-19-2012, 18:39
днеска хората са се побъркали...
или нещо много кифли са се навъдили по форума, или не знам какво става..

svetlidim
01-19-2012, 22:58
Когато се влюбиш истински , теорията ти ще бъде разбита на пух и прах :)
До тогава - не си давай много зор. Има време.

NomNomNom
01-20-2012, 19:40

И аз не мога да съм с някой, който не е склонен да отделя достатъчно време за мен. Просто ако го харесам и видя, че не може да приеме и разбере, и 1/4 от всичко, което се случва в главата и живота ми + не съм му в челните позиции като приоритет в живота - спирам да го харесвам.

Съответно , ако отговаря на това изискване - на мен не ми дреме дали е дебел и космат + всяка минутка ще си дам за него, ще му се радвам, ще го подкрепям безусловно и ще се опитам да разбера всичките му проблеми и травми, да ги приема и да се гушкаме.

Така де, не съм на 13 , не търся някакви тръпки по които да търча, искам емоционална сигурност, финансовата си я докарвам, казвам го преди някой да започне да говори за пари и коли.

ICanSeeTheFireBurning
01-20-2012, 19:50
Това, че обича вниманието, не означава, че не обича човека - много сте бързи в лепването на етикет "обича/не обича истински", а това са сериозни неща - не се вадят като извод от 5 изречения. А и не мисля, че има нещо лошо в това да обича вниманието - в крайна сметка всеки има нужда от такова. Авторке, аз мога да ти кажа, че аз също се влюбвам само в хора, които са показали интерес към мен. И не мисля, че това е егоистично, тъкмо напротив - влюбя ли се веднъж, ставам уникално всеотдайна, дори повече от полезното понякога. Пък и това не е нещо, което можеш да промениш - в кого да се влюбиш и в кого - не. Така че просто приеми, че си такава.

domain
01-20-2012, 19:51
Аз и като съм обичан - не мога, спокойно...