View Full Version : Баща ми е против Facebook !
gabchety9
01-27-2012, 21:32
Здравейте аз съм момиче на 17 години и живея в чужбина (направих 17 години Янyaри месец). До някъде бих казала че имам стриктен баща които наистина гледа бъдещето ми да е добре но понякога е прекалено стриктен за някои неща (понякога дребни нещенца които много ме ядосват) и това никак не ми харесва.Та това ми е историята. Знам че доста от ние българите имаме Facebook също както и аз, но моя начин за ползване на Facebook е скришом (във Facebook влизам само когато съм сама и когато изляза от Facebooka трия интернет хронологията),понеже баща ми смята Facebook като сайт за запознанства но изобщо не е ставало въпрос за Facebook преди. Много бих искала да го обедя затова че искам да си направя регистрация и да ми разреши но не знам как и какво да му кажа. Повечето от приятелите ми които влизаха в skype сега влизат много по редовно във Facebook и ако не вляза във Facebook и да ги чакам в skype да влязат то много по рядко ще си пишим. Но сега нещата за които се чyдя в момента са дали сега да го питам или да изчакам да стана на 18 и дрyгото нещо за което се двуомя е за това какво точно да му кажа за да мога да го обeдя напълно. Много разчитам на вашите разумни съвети за това какво ще е най-добре според Вас да направя и как Вие бихте постъпили ако бяхте на мое място?
Благодаря Ви за Вашето време да прочете споделеното от мен. До скоро! :)
Biskfitka
01-27-2012, 22:19
Кажи му,че не ти трябва ,за да се запознаваш с разни момчета и просто така ти е най-удобно да се свързваш с приятелите си :)
Ще искаш разрешение от баща си за да можеш да влизаш в даден сайт? И си на 17?
Аз нещо не мога да ти вляза в положението.
Баща ти не е нито първия, нито последния, който е против фейсбук. Но не виждам това какво общо има с теб.
Кажи му просто, че там по-лесно се свързваш с приятелите си и готово.
Ще искаш разрешение от баща си за да можеш да влизаш в даден сайт? И си на 17?
Аз нещо не мога да ти вляза в положението.
Баща ти не е нито първия, нито последния, който е против фейсбук. Но не виждам това какво общо има с теб.
Кажи му просто, че там по-лесно се свързваш с приятелите си и готово.
Подкрепям :)
gabchety9
01-28-2012, 19:03
какво още мога да му кажа освен това за приятелите? и също така да си изчакам ли пълнолетието (щото от една страна мисля че ще е добре да навърша пълнолетие щото тогава дето му се вика родителите нямат толкова голямо право над теб..незнам може до някъде да съм права за това) :)
И като станеш на 18 какво? Пак живееш под техния покрив, пак ядеш тяхната храна, пак те ти купуват дрехите и тн. Нищо няма да се промени!
ПС: 18 не е някво магическо число за зрялост и самостоятелност!
gabchety9
01-30-2012, 15:48
И като станеш на 18 какво? Пак живееш под техния покрив, пак ядеш тяхната храна, пак те ти купуват дрехите и тн. Нищо няма да се промени!
ПС: 18 не е някво магическо число за зрялост и самостоятелност!
Мисълта ми е че няма да те третират като едно 12 или 14 годишно дете, няма да ти стоят на главата да гледат с кой какво си пишеш. А пък може да те питат с кой си пишеш и до там, няма да искат тонове и тонове информация в такъв смисъл. :)
Помни ми думата! Нищо няма да се промени като станеш на 18! Ама нищо!
mariqanastasova
01-31-2012, 16:30
Обясни му-не лъжи.....
watergirlblue
02-01-2012, 06:08
Помни ми думата! Нищо няма да се промени като станеш на 18! Ама нищо!
зъ пръв път подкрепям мнението ти! доживях!!
та по темата– недей да го лъжеш...можеш например да му кажеш че имаш и да му предоставяш в началото сама шанса да ти гледа нещата и разни там други и да види че в действителност не правиш нищо лошо...кажи му че после само ти се кара за сметките на телефона, докато с Фейсбука ще си общуваш повече с тях без да харчиш по Глобул или Мтел...не знам друго какво...накарай ги по някакъв начин да ти се доверят! :)
SunnyWinter
02-01-2012, 15:07
Единия ден си на 17, на другия на 18, но пак няма разлика.. Какво като си на 18?
Сега по темата - поговорете сериозно и му кажи, че чрез Фейсбук искаш просто да се свързваш по-лесно с приятелите си, ако трябва му покажи и настройките за сигурност, etc.
Покажи по някакъв начин, че могат да ти имат доверие. :)
v1k7or_mLadenoww
02-23-2012, 14:04
Е добре де, ти нямаш ли лично пространство?! на 17 си !! стой си в ФБ.. той като ти влиза в стаята не чука ли тоя човечец ?! друга е работата, че повечето хора, когато има родител в стаята сменят ор desktop към my computer, докато не излезе досадника :D
broken-barbiee
02-23-2012, 14:53
Като за начало му обясни на колко си години! Момиче, на 17г. трябва да си много по-самостоятелна. Какви са тези работи баща ти да не ти дава да влизаш в фейсбук?! Вече 10-годишните имат фейсбук. То се използва масово.. Просто му казваш, че той не може да те контролира и това е.
MojoJojo88
02-23-2012, 14:59
Като те гледам какви проблеми имаш, ми е ясно защо баща ти те вижда като 12 годишна...
Аз използвам фейсбук, предимно за да общувам с приятелите си, с които по една или друга причина не мога да се виждам често.
И в тийнпроблем ли влизаш скришом? Тука е дори по-пошло.
Ами ако бях на твое място ... Щях да му обясня,че не приятелите ми не влизат в скайп,а понякога имаш да им казваш нещо и единственият начин е Facebook и му кажи,че има начин да ограничаваш достъпът до личната ти информация и т.н ако не подейства ... Незнам ;)
xXxAngerfisTxXx
02-23-2012, 16:40
бахти роботите... без facebokluk не могат да живеят
gabchety9
02-23-2012, 16:59
Като те гледам какви проблеми имаш, ми е ясно защо баща ти те вижда като 12 годишна...
Аз използвам фейсбук, предимно за да общувам с приятелите си, с които по една или друга причина не мога да се виждам често.
и защо мислиш че баща ми ме вижда като 12 годишна? :)
Според писаниците ти в другите теми. И аз не бих ти дал 17. Проблемът ти е по-дълбок от един Фейсбук, трябва да му спечелиш доверие и да си извоюваш самостоятелност.
И аз не бих казал че си на 17...
ccdesigns
02-24-2012, 08:10
Що поне не позлваш Инкогнито Мод на браузъра? Не запазва Кукита, История нищо ;д (Ctrl + Shift + N за Google Chrome, Ctrl + Shift + P за Mozilla Firefox :D)
ronyrony
02-25-2012, 11:38
има защо ....
sweetycherry33
03-26-2012, 08:15
Според мен трябва да ми кажеш, че това е просто един лесен и бърз начин да се свържеш с приятелите си ...