View Full Version : ХОМОСЕКСУАЛИСТ И ЗА ХОМОСЕКСУАЛНОСТТА
Това е за всички хора които мразят гейове, обичат гейове, имат приятери гейове и са гейове изобщо всички хора с нестандартна сексуална ориентация.Аз съм гей и го осъзнах на 15 (Сега съм на 17)и вече не мога да го крия , защото повярвайте ми започва да тежи много.Искам да кажа на всички тиинейджъри които си мислят ей, дали съм гей и пишат в този форум да се ориентират.Искам тази побликация да стигне до всички и по някакъв начин,да им помогна, защото повярвайте ми знам как се чувствате!Искав да им кажа, че в този форум и изобщо в обществото, някой ако ви каже спокойно има лек , ще се управиш, спокойно, искам да ви кажа, че това няма как да стане защото ТОВА НЕ Е БОЛЕСТ И ВИЕ НЕ СТЕ БОЛНИ.Знам, че ви е тежко, но когато се приемете, ще видите колко красив е света.Искам да кажа на хората които плуят гейовете и дават тези "съвети за здравето" , да внимават , защото с тяхното мнение нараняват човешко същество, а това може дори да се стигне до самоубийство.Аз лично ако знам , че съм причината някой човек, да се самоубие, ще ми тежи до края на живота!И да, има такива деца, колкото и да не ви се вярва!Знам как болят думите и знайте тези думи не са нищо, и не трябва да им обръщате внимание!Ако ви е страх да не загубите приятелите си , роднините си , семейството си, не трябва.Ако ви обичат истински и им пука за вас, ще ви подкрепят ,в противен случай не ви трябват- фалшиви приятели не ви трябват , а родителите ви трябва да ви приемат(просто им трябва малко време).Помислете, хора които ви обичат не би ги спряло една сексуалност.Запомнете фалшива любов не ви трябва!Не си мислете, че вечно, ще се чувствате по този начин- когато заминете в по-голям град, ще се срещате с интерестни хора които исински ви разбират, гей клубовете ви очакват, а след време тези които искат да имат семейство-Да, възможно е с пари, но е възможно.Ние сме членове на ЕС и можем,да съдим държавата в дискриминация!Азис има деца и много гей двойки живеят заедно с децата си!
Филми които ми помогнаха!Ще ви бъдат интерестни и полезни, ще намерите себе си и ще плачете(помага за да преодолееш мъката)
..... MILK... Този филм разказва за гей политик , който се бори за правата на гей общността и прави така, че всички гей хора да са свободни!по истински случай
.....Prayers for bobby.... Филмът отново е по истински случай и не трябва да се гледа от хора които са в депресия , защото е много тъжен , но завършва с Happy end Става дума за момче което се самоубива понеже майка му не може да го приеме, но после осъзнава грешката си и подкрепя гей хората до края на живота си ПО ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ
....bOYS DONT CRY....Филм пак по ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ за трансексуално момиче , което се прави на момче и иска да си направи операция защото ТЯ Е МЪЖ РОДИЛА СЕ В ЖЕНСКО ТЯЛО ( за хомофобите, да това е възможно , както вие сте се родили с цвят на учите така и ние сме се родили с гей ориентацията си , и както не можем да изберем какв да е цвета , така и ние не избираме от кой да се привлечени)
НАДЯВАМ СЕ ДА ПОМОГНА НА ПОНЕ 1 ДЕТЕ , ТОВА ЗА МЕН ЩЕ БЪДЕ МНОГО ХУБАВО !ПОМНЕТЕ НЕ СТЕ САМО ВИЕ НА ТОЗИ СВЯТ , ИМА И ДРУГИ ПРОСТО Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА ГИ СРЕЩНЕТЕ!нЕ ИЗГУБВАЙТЕ НАДЕЖДА, ЗАЩОТО ИМА!ЛЮБОВТА ВИ ТЕ ПЪРВА ПРЕДСТОЙ...
нищо против гейовете, даже са ми много симпатични, ама това постоянно натякване АЗ СЪМ ГЕЙ И ВСИЧКИ ЩЕ МЕ ТОЛЕРИРАТЕ, показва повече че ''не сте като другите''..
не мисля че някой ще признае, още по-малко тук, а и най-малкото е че е глупаво това парадиране и едва ли не желание да получавате бонуси за това..
и пак казвам, нищо против гейовете, просто това ме дразни..
Ми извинявай много хората в БГ много се интересуват дали комшията е гей и ако дочуят нещо и си викат Я ДА ГО ВИДИМ ТОЯ КЪВ Е ИНДИЯНЕЦ ЛИ, ИЗВЪНЗЕМЕН ЛИ.Те сами се натрапват в живота.Ако зависеше от мене никой не искам да ме знае нито ,че дишам,нито съществувам,но за съжаление в чуждата паничка е много по-интерестно.
djipsito
02-07-2012, 13:28
Браво за темата!
Наскоро гледах по телевизията едно интервю с някакъв "професор", който трвърдеше, че хомосексуалноста била болест. Идеше ми да строша телевизора.. Така де, пази боже от такива "професори".
Много хубава тема. Хубаво разсъждаваш, но правописът ти ме шокира :D Тва да напишеш "учи" вместо "очи".... ох, както и да е.
Нямам нищо против гейовете, дори са ми симпатични... обаче гнусни са ми тези, които както казаха по-нагоре си навират ориентацията в очите на другите. Дали ще е с гласност или външен вид....
m_a_f_i_a
02-07-2012, 13:57
Кирилицата е задължителна
$h@d0w
djipsito
02-07-2012, 14:06
xm....a kak po dqvolite mojem da razberem dali sme homoseksualisti????za6toto na vseki se slu4va da se otkloni malko ot pytq i da raznoobrazi s 4ovek ot sy6tiq pol...kak razbirame koga ne e prosto opit za raznoobrazie,a si e obratna seksualna orientaciq???
Пиши на кирилица.
Предполагам, че е до усещане, привличане. Като решиш да разнообразиш го правиш. Аз съм го правила, мислила съм си да не би да имам и аз някви наклонности, ама след като го направих разбрах, че нямам и че е било чисто любопитство.
Има и друго, хората не обичат пола, а човека. Просто химията е различна. Или по-точно в единия случай отсъства.
NomNomNom
02-07-2012, 14:21
Браво за темата!
Наскоро гледах по телевизията едно интервю с някакъв "професор", който трвърдеше, че хомосексуалноста била болест. Идеше ми да строша телевизора.. Така де, пази боже от такива "професори".
На мен ми е трудно да повярвам, че все още има хора, които не толерират алтернативните сексуални ориентации.
Един кофаджия беше пуснал тема, че обратните, които имат предпоставки да станат такива, са за да се грижат за децата на умрелите хетеросексуални. Беше хубава теза.
DarkTemplar
02-07-2012, 14:29
Авторе, ти си трагично неграмотен и крайно филмиран индивид. Бъди какъвто щеш, все ми е тая.
Не мен не ми пречат. На мен ми е мечта да си имам приятелка от мъжки пол. Да мога да си говоря за него за момчета като цяло. Не ми харесва натрапването във лицето - АЗ СЪМ РАЗЛИЧЕН, АЗ СЪМ ХОМО , АЗ СЪМ БИ и тн. Познавам момчета,които са хомо и си се държат съвесем нормално , не ти го навират в лицето и ако не решат да кажат,няма и да разбереш,че са хомо. Това са си хора като всички останали , с нормални прави ,нито с допълнителни привилегии , нито пък пресирани за това какви са. Пък мой любим актьор е гей - Neil Patrick Harris , еми как да не го обича човек.
Дразни ме единствено поведението на някои индивиди ,които публично натрапват сексуалността си ... но това са единици.
Canis_Dirus
02-07-2012, 15:44
Единственото, което нормалните хора имат против хората с различна сексуална ориентация е натрапването. Честно казано не ми пука, къде и как си слагаш пишката, нито къде и как поемаш пишки. Просто си дръж личния живот ЛИЧЕН.
Твай!
Теми като тази не трябва да бъдат само заключвани, а направо ТРИТИ. Най-малкото, написана е от неграмотен педераст.
NomNomNom
02-07-2012, 16:32
Теми като тази не трябва да бъдат само заключвани, а направо ТРИТИ. Най-малкото, написана е от неграмотен педераст.
По-добре неграмотен педераст, от колкото латентен педераст.
againstyou
02-07-2012, 16:36
Ау,какви филмии ;х.Да,не одобрявам гейовете и поста ти не можа да ме убеди в обратното.Не го приемам за нещо нормално просто.
TheBeliever
02-07-2012, 16:42
Не ме интересува кой какво къде обича да си слага, но и аз, както доста от вече писалите по темата, не харесвам парадирането. Аз да съм тръгнала да пускам теми ХЕТЕРОСЕКСУАЛНА ЗА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТТА? Както аз не ходя при хомосексуалистите да им обяснявам колко съм нормална, така и не очаквам от тях да идват при мен и да ми държат речи за своята сексуалност.
Бъди си гей, не ми пречиш. Ама недей да ми го навираш в лицето.
Не е по-добре. Лягай си вече и добре се завий.
valdesbg
02-07-2012, 21:46
Против подобни теми, против гласност на гейовете.
Мамин златен, топлата вода ли ще откриваш? "Вижте ме аз съм гей и вие ще го знаете. Ей ся ми е по яко, щото си признавам и вие ще ме уважавате заради това!"
Да ама не е съвсем така.
По всякакъв параграф не е нормално. Биологично, анатомично, психично, обществено. Ако държиш ще ти напиша точно защо.
Това първо.
Второ - хубу слагай си го където искаш. Само че не ме уведомявай нито мен нито който и да е за това. Както аз не парадирам че съм хетеро и си го навирам по женските дупки, така и ти не парадирай че си хомо. Ако искаш равноправие де.
Трето - хомосексуалността е психично разстройство. Не се раждаш с това - възпитава се у теб. Вариант е и да има хормонална основа. Така че не ми излизай с номера - не е болест, аз съм нормален. Дай по твоята логика да пуснем шизофрениците примерно.
По принцип съм против гейовете щото страшно много се парадира с това и видиш ли сте били ощетени. Ми нормално - attention whore, чувал ли си термина? Не, не е нормално и няма как да бъде.
От друга страна - щом си решил да си на левия бряг, окей, повече женски за нас остават.
Ако моите думи са причина за нечие самоубийство - хубаво. Щом толкова лесно се разстройва... Слабохарактерни индивиди има прекалено много на тоя свят. Хубаво ще е да се намали бройката. Няма защо да ми тежи на съвестта, дали ще съм аз, или някое кльощаво улично коте или камион.. все тая.
Тъй че прибирай си вересиите и се дръж нормално. И няма да имаш проблеми с обществото.
Писал съм много по тая тема, но ако си толкова нагъл ще го напиша пак.
ZeroPoinT
02-08-2012, 07:39
Мнението на Валдес покрива всичко, което имам да казвам по темата
anonymous708973
02-08-2012, 07:54
Нормално е да се парадира от страна на хомосексуалните и да се иска равноправие. Защо? Защото масово са потиснати и ощетени. Ако не бяха, нямаше да правят паради, подписки и прочее. Защо никой се парадиха с това, че е хетеро? Защото няма нужда, хората не го потискат, не го гледат на кръв и прочее.
Второ, вероятно не е нормално. И какво от това? Трябва ли да бъде осъждано? Ако един ден, детето ви се роди с 6 пръста на едната ръка, какво? Пак не е нормално.
И още нещо. ПЪЛНА, ама ТОТАЛНА простотия е, че хомосексуалността се възпитава. В човека има ген (или по-скоро, няколко гена), които отговарят за сексуалността. По начало всички индивиди сме бисексуални, но винаги едната страна е изразена по-ясно. Обикновено мъжете си падат по жени, а жените - по мъже. Когато обаче нещо се обърка в цялата система, в подредбата на нуклеотидите в ДНК-веригата или пък цели гени (всеки съставен от по 3 нуклеотида, ако не се лъжа) се разменят, настъпва изменение, наречено мутация. Точно на мутация се дължи албинизмът. На мутация се дължи и хомосексуалността. Така че... възпитава се, ама друг път.
Вижте какво, както по-горе казаха ние не парадираме, просто не сме разбрани!Хетеро не ги обиждат,бият или квото и да било, заради сексуалността им!Затова, трябва да има гласност, за да си помагаме!За правописа ми се извинявам, но бях много емоционален като го писах и бързах да изразя мисълта си.НЕ ИСКАМ ДА ПРОМЕНЯМ МНЕНИЯ(АКО ГО НАПРАВЯ, ЩЕ БЪДЕ СТРАХОТНО) ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА ГЕЙ ХОРА КОИТО НАИСТИНА СА В БЕДА!Искам,също да кажа,че хора които мислят , че парадираме са жалки, и само се чудят за какво да се захванат, за да ни мразят.Любовта, ще спаси света!И ако сте толкова ограничени, че се оправдавате с библия,природа, и какви ли не глупости(които са породени от нехуманността ви) си е ваш проблем.Както вие казвате- не ме интересува, аз не излизам с факта, че в древна Гърция гей секса е бил на почит!Библията е тълкувана от простосмъртни, в природата има много гей животни които са от вишият вид!Моля ви, смешни сте!А оня господинчо, който каза, че слабохарактерни натури не ни трябват,човек, вече не сме времето на Атила.Вече сме 21 век!Нека да бъдем по-добри...
Темата ти е чист пример за пардиране.
Нядали някой му пука какво правиш, с кой го правиш, къде си го завираш, докато си траеш и си тих. В момента в който почваш да го правиш публично достояние, вече дразни. Осмисли си поведението, и ще разбереш защо толкова много хора ви обиждат и там другите неща, които изброи.
Кротувай си, прави си кефа там, но парадирайки наистина дразните.
Аз съм сигурен на 100% ,че тези които мислят, че парадираме нямат нито 1 приятел гей.Заради това говорите така, само ако бяхте си направили труда да ни опознаете...
И ТЕМАТА Е ПУСНАТА, НЕ ДА ПАРАДИРАМ!ПЪРВО НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ИЛИЗА НА НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА(ЗАКЛЕВАМ СЕ)!ТЯ Е СЪЗДАДЕНА ЗА ДЕЦА , КОИТО СЕ МЪЧАТ, ДА ОТКРИЯТ СЕБЕ СИ И НАПИСВАЙКИ ГЕЙ В ТЪРСАЧКАТА, ДА НАМЕРЯТ МОЯТА СТАТИЯ!
SisiStrange
02-08-2012, 17:29
Аз съм сигурен на 100% ,че тези които мислят, че парадираме нямат нито 1 приятел гей.Заради това говорите така, само ако бяхте си направили труда да ни опознаете...
И аз мисля, че понякога го правите. Най-най-добрия ми приятел е гей и сме много близки. Той много рядко го прави, но се случва. Като цяло хората го харесват въпреки, че е открит, защото му отмина периода, в който дърдореше все за това и сега си се държи съвсем нормално. Като е свестен човек и не завира сексуалността си в лицата на хората, няма за какво да го дискриминират.
Въх, имам познати , не приятели ,просто не ги познавам много добре момчетата, брат е на една приятелка единия,ама никому не са го наптрапили. Не излизат навън ,крещейки ние сме хомо , нито носят всякакви дрешки и тем подобни. Много са си готини даже и са супер сладка двойка. Даже им се ядосвам малко ,щото и двамата са някакви супер сладки и секси...ама нъц!
NomNomNom
02-08-2012, 17:33
Само искам да кажа, че не се чувствам комфортно с антигей мненията, защото са нетолерантни. Все едно някой да ви дискриминира за дето сте грозници, и да ви обяснява, че е болест, и за доброто на поколението е никой да не се чифтосва с вас.
Все едно да дискриминирам всички мъже, които са непривлекателни и немъжествени ( а хетеросексуални).
Иначе, да, досадно е да се парадира- аз съ гей, аз съм лесбийка, ама е и досадно, баналното - момиче се натиска с момче на дивинати в мола - игнор. Момче се натиска с момче - кютек.
TheBeliever
02-08-2012, 17:37
Тъй като съм в групата на тези, които се дразнят от парадирането ще ти отговоря - не, нямам приятели гейове. Не защото не ги харесвам или ги отбягвам, а защото не съм имала контакт с такива хора. Или, ако съм срещала, те не са парадирали със сексуалността си и не съм знаела, че са такива.
И пак повтарям - нямам нищо против хомосексуалистите. Но не харесвам изтъкването им като такива. Да, може да са онеправдани в един или друг аспект, но дали като навират сексуалността си в лицата на хората ще променят това по някакъв начин? Не мисля. За да ви приемат като равни трябва да се стремите да покажете равенството си като наблягате на общото между хомо и хетеросексуалните, а не като изтъквате единствената разлика до степен, до която ставате дразнещи и неприятни.
valdesbg
02-08-2012, 19:13
Авторче - пак ти казвам докато се биеш в гърдите и тръбиш че си гей ще ти удрят тупалки. И аз ако отида в някой бар и се развикам "Аз съм хетеро и спя с жени" най-малкото което ще ми се случи е учтиво да ме изпратят до врата. Но предвид обстановката - все някой ще ме запознае с Мара с петте баджака. Но ако отида в същия бари си поръчам една бира примерно, никой нищо няма да ми каже. Капиш?
Инче, а дали имаш някакви доказателства, с които да подплътиш думите си за гените?
Щото аз имам за моите (: И под възпитавам надявам се разбираш че става дума за нещо много повече от класическата ситуация родител обяснява на детето си.
Ако кажа че приказваш откровени глупости, щото имам известни познания по биология ще решиш че е лично. Затова - представи си аргументите за тезата ако обичаш :) Албинизма не го бъркай в супата, че ще се оплитеш доста :)
В човека има ген (или по-скоро, няколко гена), които отговарят за сексуалността. По начало всички индивиди сме бисексуални, но винаги едната страна е изразена по-ясно. Обикновено мъжете си падат по жени, а жените - по мъже. Когато обаче нещо се обърка в цялата система, в подредбата на нуклеотидите в ДНК-веригата или пък цели гени (всеки съставен от по 3 нуклеотида, ако не се лъжа) се разменят, настъпва изменение, наречено мутация. Точно на мутация се дължи албинизмът. На мутация се дължи и хомосексуалността. Така че... възпитава се, ама друг път.
betty-dimitrova
02-08-2012, 19:19
Нямам нищо против хората с различни ориентации, даже напротив познавам такъв човек, който меко казано е страхотен... И така за това, което искам да кажа... Ако вие хомосексуалните мислите, че това е нормално защо го казвате, правите паради и разни такива... Ако го смятате за нормално просто ще си се занимавате с вашия пол така както и хетеросексуалните... Да не би ние да имаме паради или нещо от сорта... Бъдете такива и никой няма да ви съди, ако не го набивате в очите на хората....
SisiStrange
02-08-2012, 19:39
Инче, а дали имаш някакви доказателства, с които да подплътиш думите си за гените?
В "Геномът. Автобиография на един биологичен вид в 23 глави." има по въпроса.
Не иде реч за мутация, но е обяснено, че не се дължи на възпитание.
valdesbg
02-08-2012, 19:56
SisiStrange, то и аз съм абсолютно убеден че мутация не е в никой случай. Щото хомо индивидите са биологично съвсем идентични с всички останали. А под възпитание... както вече казах класическата ситуация с родители и деца не е в списъка. Става дума за отношение и пример както на обществото, така и на родителите ти към трети лица.
Простия пример ще ти дам с реален случай: Момченце и момиченце (брат и сестра) живеят при баба си. На 7 и 6 съответно. Един ден бабата хваща двете дечица голи в леглото. Момченцето е напляскано и отведено в другата стая. Родителите са направили съвсем същото няколко пъти. На 16 годинки то заявява че не харесва момичета а си пада по един негов съученик. До тогава скришом е обличало дрехите на майка си. След срещи с психолог момченцето е почти нормално, макар и да е на 27 в момента.
Развръзката ще я спестя за момента. Нека приемем че имам мааалко повече познания в тази област(психологическото лице на хомосексуалността), предвид кръга от хора, които са около мен :)
:D:D:D valdesbg започваш, да ставаш смешен.Разбира се, аз съм те оборил,обаче то се изисква малко по-дълбоко вникване в текста. Слушай, ако щещ бъди най-умния психолог, политик.Не забравяй, че хомофобността може да се прояви и при най-добрия психолог или биолог!Пример -аз да уча психология и да ме учат,че хомосексуалността не е болест, аз като съм некво ограничено човече, вярвай ако искам мога и да уча 100 висши по психология, пак ще си остана същия ограничен ХОМОФОБ!Такива като тебе, вярвам и много по-умни( защото аз не смятам, че си умен, просто обичаш да зубриш-нема лошо!Аз не осъждам никой,за разлика от тебе) ги има в световен мащаб, с огромно влияние които си мислят, или по точно им е наложено да вярват, че хомосексуалността е болест и се борят против нея!Ако беше малко по-широко скроен човек,щеше да се запознаеш с личността Harvey Milk или най-малкото, да гледаш автобиографичния му филм.Хората, трябва да приемат много информация,иначе как биха се обогатявали за света около тях.Оборването ми ще го повтора, ако си достатъчно умен ,ще го разбереш -Аз нямам проблем с Библията и Бог, имам проблем с тези които я тълкуват!Спирам да ти отговарям, защото смятам, че си тежък случай ХОМОФОБ и най-малкото защото ненавиждам псевдо интелектуалци!Но ти не си виновен,че майка ти и баща ти не са те научили на най-човешката дума ТОЛЕРАНТНОСТ!
ТАЗИ ТЕМА СЕ ПРЕВЪРНА В УЖАС!НЕ ИСКАМ, ДА ПРЕДИЗВИКВАМ ХОМОФОБИТЕ ,ПРОСТО ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА ДЕТЕ,ТИИНЕЙДЖЪР КОЙТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ТОВА НЕЩО!
Не става дума за толерантност. Нито за това дали човекът е виновен, че е гей или не.
Кажи ми за каква толерантност става въпрос, при периодично навиране в очите на хората "Вижте ме аз съм гей"? Разбираш ли къде ти е проблема - хубаво бъди си гей, обаче постоянното навиране и желание да се натрапваш в очите на другите води точно до тази нетолерантност.
SisiStrange
02-08-2012, 20:04
SisiStrange, то и аз съм абсолютно убеден че мутация не е в никой случай. Щото хомо индивидите са биологично съвсем идентични с всички останали. А под възпитание... както вече казах класическата ситуация с родители и деца не е в списъка. Става дума за отношение и пример както на обществото, така и на родителите ти към трети лица.
Простия пример ще ти дам с реален случай: Момченце и момиченце (брат и сестра) живеят при баба си. На 7 и 6 съответно. Един ден бабата хваща двете дечица голи в леглото. Момченцето е напляскано и отведено в другата стая. Родителите са направили съвсем същото няколко пъти. На 16 годинки то заявява че не харесва момичета а си пада по един негов съученик. До тогава скришом е обличало дрехите на майка си. След срещи с психолог момченцето е почти нормално, макар и да е на 27 в момента.
Развръзката ще я спестя за момента. Нека приемем че имам мааалко повече познания в тази област(психологическото лице на хомосексуалността), предвид кръга от хора, които са около мен :)
О, не споря, че има И психологически фактори. Но ти няма как да знаеш пред какво точно се изправяш - дали пред човек с изменения или не. Твърди се, че понякога хомосексуалността се дължи на хормонален дисбаланс у майката още преди раждането. Това няма как да го предвиди човек.
Иначе, за парадирането, за излишните филми и тн. съм съгласна.
Не, вие наистина не разбирате!Кажете ми, кой е дошъл и ви е казал еей аз съм гей?Никой, това че виждате гей който се е облякал с тесни и цветни дрехи не значи, че парадира с нещо!Това се нарича СЕБЕИЗРАЗЯВАНЕ И СЕБЕУСЕЩАНЕ!И мене ме дразнят някои хора,които се обличат безвкусно ,ама не казвам нищо, нали?Много сте неинформирани и това ви прави тесногръди!
Аз ти казвам, защо срещаш неодобрение в обществото, ти прави каквото искаш.
flawless_
02-08-2012, 20:18
valdesbg имаш много мъдър поглед над нещата както и другите писали досега, а и на аватара човека ти има много мъдър и благороден поглед.
Нормално е да се парадира от страна на хомосексуалните и да се иска равноправие. Защо? Защото масово са потиснати и ощетени. Ако не бяха, нямаше да правят паради, подписки и прочее. Защо никой се парадиха с това, че е хетеро? Защото няма нужда, хората не го потискат, не го гледат на кръв и прочее.
Второ, вероятно не е нормално. И какво от това? Трябва ли да бъде осъждано? Ако един ден, детето ви се роди с 6 пръста на едната ръка, какво? Пак не е нормално.
И още нещо. ПЪЛНА, ама ТОТАЛНА простотия е, че хомосексуалността се възпитава. В човека има ген (или по-скоро, няколко гена), които отговарят за сексуалността. По начало всички индивиди сме бисексуални, но винаги едната страна е изразена по-ясно. Обикновено мъжете си падат по жени, а жените - по мъже. Когато обаче нещо се обърка в цялата система, в подредбата на нуклеотидите в ДНК-веригата или пък цели гени (всеки съставен от по 3 нуклеотида, ако не се лъжа) се разменят, настъпва изменение, наречено мутация. Точно на мутация се дължи албинизмът. На мутация се дължи и хомосексуалността. Така че... възпитава се, ама друг път.
И според мен това не се възпитава. Четох за двама братя близнаци отгледани в една и съща среда, имат общи приятели, учат в едно училище... Но все пак единият е гей. Хетеросексуалните не би трябвало да натякват сексуалността си в очите на другите, но защо тогава се приема публично да се показват хомофобски изказвания? Никой не е задължен да има приятели гейове или да общува такива, както не е нужно гейовете да се показват с къси поли.
valdesbg имаш много мъдър поглед над нещата както и другите писали досега, а и на аватара човека ти има много мъдър и благороден поглед.
(rofl) Е НА ТОВА ,АКО ИСКАТЕ ВЯРВАЙТЕ, ОБАЧЕ НАИСТИНА СЕ ЗАБАВЛЯВАМ :d:d:d:d НИЩО НЕ СЪМ КАЗАЛ :d:d:d пРОСТО ИЗРАЗЯВАМ МНЕНИЕ, КАКТО ВИЕ БЕЗГРЕШНИЦИТЕ :d:d:d SORRY... Само ако наистина това си ти, не се мяркай пред никой стилист, че ще му докараш инфаркт (rofl)
flawless_
02-08-2012, 20:33
гейовщината не е нормално нещо. трябва да е плод на някакъв тормоз или психическо натоварване в ранна възраст. ама то така, в тази държава побъркват народа :mad:
Всеки може да избира дали да е гей или не. Неправилно е да налагаш своето мнение на друг човек, било то да се променя, или да приема същността си. Изборът си е изцяло негов.
Дори и да имат генетична предразположеност, това е един от най-слабо влияещите фактори и сексуалната ориентация може съвсем успешно да се променя чрез терапия. И аз мога да дам доста материали, но се спрях на един кратичък (за който май и по-горе се писа):
Whitehead, writing in "The Importance Of Twin Studies," notes:
Identical twins have identical genes. If homosexuality was a biological condition produced inescapably by the genes (e.g. eye color), then if one identical twin was homosexual, in 100% of the cases his brother would be too. But we know that only about 38% of the time is the identical twin brother homosexual. Genes are responsible for an indirect influence, but on average, they do not force people into homosexuality. This conclusion has been well known in the scientific community for a few decades but has not reached the general public. Indeed, the public increasingly believes the opposite.
ПС: На мен са ми противни такива отношения. Нека си има гейове, но лично бих изпитал погнуса, ако съм свидетел на подобни ласки.
valdesbg
02-08-2012, 21:11
Пишколизецо, не знам що реши че си ме оборил. А след като сам се поставяш извън системата и сам слагаш другите в кошничката с "програмирани да се борят срещу теб" няма защо да хленчиш че не те разбират.
Номера с толерантността не ми го пробутвай. Дадох ти няколко конкретни примера, а ти пак се измъкваш по терлици. Не споделяш мнение, само изразяваш становище и тва е. И лаеш като не ти харесва нечие изказване. Как искаш и защо изобщо очакваш да съм толерантен към теб? Толерантността е толкова разтегливо и лишено от смисъл понятие, че куцо и сакато се изнизват с нея. То като нямаш други патрони.. това ти и остава. "Те не ме разбират, щото системата ги е програмирала. Само аз съм великия, единствения, който знае истината". "Много като тебе вече плакаха" цитат.
Хомофоб съм, ама не ти го навирам в лицето, нали? Ако не дойдеш да си развееш пишката пред мен няма и да го разбереш. Виждаш ли тънката разлика?
Изживяваш се като някой месия че ще помагаш на заблудените псевдогейчета и емота? Та ти още тук във форума издишаш.. не знам как ще помагаш на когото и да е....
NambyPamby
02-08-2012, 21:30
Кощунство е т'ва, хаби се генетичен мат'р'иал.
Ако бях родена в страна, където това е нормална гледка, сигурно щях да съм привикнала и да не ми прави впечатление. Но съм родена тук и ми прави впечатление, при това, не особено приятно. Не ме кефят, не им симпатизирам, не ми пука даже май особено. Както и на никой хомосексуалист не му пука, че някоя си с ник NambyPamby в някакъв посредствен форум не одобрява действията му.
Мислех да напиша, че нямам хомосексуалисти в обкръжението си, когато се сетих за една позната. Когато общите ни приятели научиха взеха да се пробват в "правия път", после, като видяха, че си я е харесала тая девойка(колкото и инфантилна да беше поне на пръв поглед) и няма мърдане, я зарязаха. След тва няколко пъти подред се срещахме на някви мероприятия, но тя упорито ми отбиваше опитите да завържа разговор с нея, пък не е като да съм я обидила някога, даже се държах както винаги с нея и не отразявах личния й живот и предпочитанията й. Така, че не винаги хората са дръпнати и настроени негативно към хората, избрали да се съвкупляват със себеподобните си, а самите хомосексуални имат някакви предразсъдъци.
djipsito
02-09-2012, 00:00
"Редица изследвания доказват, че по своята структура основната конфигурация на човешкия зародиш е женска. В резултат на това мъжете имат някои закърнели подобия на типично женските окръглености, каквито са гърдите. (...) Както вече знаем, между шестата и осмата седмица след зачатието, мъжкият зародиш (ХУ) получава солидна доза от мъжките полови хормони, наречени андрогени, които да оформят тестисите, а после още една доза, която да пренастрои мозъка от женска на мъжка конфигурация. Ако мъжкият зародиш не получи подходящите количества мъжки хормони, в определеното за това време, може да се случи едно от двете:
Първо, може да се роди бебе момченце, чиято мозъчна структура да е повече женска, отколкото мъжка, или с други думи, момче, което в пубертета вероятно ще се развие като хомосексуалист.
Второ, може да се роди генетично бебе момченце, с напълно оформени мъжки полови органи, но с изцяло женска настройка на мозъка. Това дете ще се развие като транссексуална личност, тоест, като човек, който биологически е определен към единия пол, но знае, че всъщност принадлежи към другия.
(...) хомосексуалността е генетично предопределена, а не е въпрос на избор. В повечето случаи хомосексуалността е вродена, но постепенно стана ясно и това, че ролята на средата, в която растем и ни възпитават, е много по-незначителна за определяне на нашето поведение, отколкото смятахме преди. Учените доказаха, че на практика всякакви родителски опити да потиснат или отклонят хомосексуалните наклонности на своите деца са напълно безсмислени. И тъй като главна вина за хомосексуализма има твърде голямото количество мъжки полов хормон (или липсата на такъв) в мозъка, то повечето хомосексуалисти са мъже. Няма солидни доказателства, че хомосексуалното възпитание на едно дете увеличава вероятността то да стане хомосексуалист.
(...) Нека вземем за пример талидомидните бебета (родили се с различни деформации поради това, че по време на бременността майката е приемала лекарствения препарат "Талидомид"), хората, страдащи от Паркинсон или аутизъм, или тези с вроден церебрален паралич. Обществото е по-склонно да приеме тези хора, защото това обикновено са вродени състояния, но не и хомосексуалистите, за които се предполага, че сами избират начина си на живот. Нима можем да критикуваме и обвиняваме човек, родил се леворък или с генетично нарушена способност за четене ? Или защото се е родил с женски мозък в мъжко тяло ?
Поради своята непросветеност повечето хомосексуални хора вярват, че тяхната хомосексуалност е въпрос на избор и като всяка друга малцинствена група често използват различни обществени форуми, за да демонстрират и защитават своя "избор", с което обаче не само измъчват самите себе си, но и предизвикват отрицателна реакция сред мнозина представители на обществото.
(...) Хомосексуалистите избират своята сексуална ориентация толкова, колкото и хетеросексуалните хора избират тяхната сексуална ориентация. Учените, а и повечето специалисти по проблемите на човешката сексуалност, са единодушни, че хомосексуалността е мозъчна ориентация, която не може да бъде променена. Изследователите смятат, че в повечето случаи хомосексуалната ориентация се развива още в утробата, а до към петгодишна възраст хомосексуалните навици и предпочитания вече са здраво фиксирани, така че и дума не може да става за съзнателен контрол от страна на съответната личност.
(...) Вероятността вие да сте хетеросексуален човек, надхвърля 90%. Вероятно ще ви е трудно да си представите, че сте сексуално привлечен от човек от собствения си пол, но опитайте и сами ще се убедите, че е буквално невъзможно да се събудят чувства и усещания, освен ако вече не съществуват. Ако наистина ставаше въпрос за избор, както твърдят мнозина, какъв е смисълът един интелигентен човек да избере начин на живот, който ще го обрече на враждебност, ще го направи жертва на предразсъдъци и на дискриминация ?Виновни за хомосексуалността са хормоните, а не индивидуалния избор."
И така нататък.. Конкретно към Валдес, понеже ме уби отвсякъде ;х
Не знам другите къде видяха парадиране от страна на автора, като явно момчето се опитва да помогне по някакъв начин на другите като него и да им вдъхне кураж.
djipsito
02-09-2012, 00:23
Дори и да имат генетична предразположеност, това е един от най-слабо влияещите фактори и сексуалната ориентация може съвсем успешно да се променя чрез терапия. И аз мога да дам доста материали, но се спрях на един кратичък (за който май и по-горе се писа):
Whitehead, writing in "The Importance Of Twin Studies," notes:
Identical twins have identical genes. If homosexuality was a biological condition produced inescapably by the genes (e.g. eye color), then if one identical twin was homosexual, in 100% of the cases his brother would be too. But we know that only about 38% of the time is the identical twin brother homosexual. Genes are responsible for an indirect influence, but on average, they do not force people into homosexuality. This conclusion has been well known in the scientific community for a few decades but has not reached the general public. Indeed, the public increasingly believes the opposite.
"Има едно обширно проучване, осъществено с двойки идентични близнаци, разделени още при раждането и отглеждани и възпитани в различни семейства и среди. По време на проучването са били направени редица тестове, за да бъде установено достоверно дали определени човешки характеристики са генетично онаследявани, или са резултат от влиянието на средата. Резултатите сочат, че много човешки характеристики са генетично онаследявани, включително неврастенията, депресията, нивата на интровертност и екстровертност, деспотизмът, склонноста към спортуване и възраста на първия сексуален контакт.
Като се има предвид, че хомосексуалистите представляват около 5% от цялото мъжко население и като се тръгне от предположението, че хомосексуалността е въпрос на личен избор, то ако анализираме 100 хомосексуални момчета, които имат идентичен брат близнак, от когото са били разделени още при раждането, бихме очаквали, че около 5% от идентичните братя близнаци на изследваните 100 момчета също ще бъдат хомосексуални.
Различните изследователски групи, изследващи този въпрос, стигат до един и същ еднозначен отговор. Той бе демонстриран най-ярко от американските изследователи д-р Ричард Пилард от Бостънския университет и психолога Майкъл Бейли от Северозападния университет. Въз основа на своите проучвания на сексуалната ориентация на отраснали заедно братя, двамата учени стигат до следното заключение:
Вероятността за поява на хомосексуалност при братя е:
- 22% за неидентични близнаци
- 10% за братя - не близнаци и за осиновени братя
- 52% за идентични близнаци с еднакви гени
(...) Гените притежават една характеристика, наречена "пробивност", която изразява способността на гена да се проявява ефективно и определя каква при него е вероятността да бъде "включен" и да започне да се проявява като доминиращ ген. Например, вариантът на гена причинител на заболяването на Хънингтън, притежава 100% пробивност, докато генът причинител на диабет от първи тип, има само 30% пробивност.
Това означава, че ако двама идентични близнака са носители и на гена, причинител на Хънингтън и на гена, причинител на диабет, то за всеки от братята идентични близнаци вероятността да развие заболяване на Хънингтън е 100%, докато тази за диабет е само 30%.
Пробивността на "хомосексуалния ген"(както вече наричат този ген) е 50-60%, тоест такъв процент вероятност има хората, носители на този ген, да станат хомосексуалисти. Тази теория обяснява защо не всички братя идентични близнаци са хомосексуални."
И така нататък..
DarkTemplar
02-09-2012, 00:30
Лошото е, че в България хомосексуализмът и простотията/комплексарщината често вървят ръка за ръка. Повечето гейове (всъщност всички с изключение на един), над които имам преки наблюдения, са не особено щастливи хора, които в досегашния си живот са търсели мястото си в обществото. Много от тях са развили компенсаторни усещания/черти от характера, които да ги карат да се чувстват добре в собственото си тяло и начин на живот. Един вид сами не могат да се приемат и имат отчайваща нужда да се (само)убедят, че са поне до някаква степен нормални (колкото и да е условно това понятие). У почти всички съм забелязал една недобре прикрита злоба, склонност към интригантство, прекален цинизъм, сериозно лицемерие. Изключително суетни са и се стремят да изглеждат, а не да бъдат. Трудно е да бъдеш толерантен към хора с толкова сериозни недостатъци, особено когато те всячески се стремят да ти ги наврат в лицето и да те убедят колко нормално е всичко това.
В България не всички гейове са боклуци, но много от боклуците са гейове.
За много хора изказването ми сигурно ще прозвучи хомофобско, надявам се да има и такива, които да го прочетат и да разберат кво съм искал да (по)кажа.
PullMeCloser
02-09-2012, 01:02
valdesbg, имаш супер тъпо мислене,сори, точно като на баба ми.
Хомосексуалността няма НИЩО общо с възпитанието.
Не виждам аз на вас кой ви бута сексуалността си в лицето, че сте така негативно настроени. Замислете се, хомосексуалните двойки действително имат много по-малко права от хетеросексуалните. В някои страни по света хомосесуалността се наказва със затвор, смъртно наказание и тн, да не говорим в колко малко държави гей двойките имат право на ин витро/осиновяване на дете или брак.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Законно_положение_на_хомос ксуалността_в_Европа
не мога да намеря таблиците, които показват положението извън Европа, но е много зле, особено на места, ще потърся.
Нещата стоят супер зле за хомосексуалните двойки и тези,които твърдят, че някой им бута сексуалността си в лицето,моля малко се замислете дали вие нямаше да се борите за права, ако някой-си не ви дава право да сключите брак и да осиновите дете, в някои държави да ви наказват със смърт, затвор и други тъпотии.
Напълно приемам хомосексуалността, имам приятели и познати, които са гейове,лесбийки и бисексуални и ги приемам като абсолютно равни с мен.
Edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_country_or_territory#Northern_Afric a
Например Южен Судан-НЕЗАКОННО и присъдата е ДО 10 години. Как ви се струва това, че в България за убийство и педофилия не дават толкова? Има БАН на браковете и както може да се види, хомосексуалните нямат абсолютно никакви права, тоест те нямат право на брак,нямат право да имат деца,нямат право на съвсемстно жителство и е незаконно да имат връзка фактически.
Лично на мен това ми се струва повече от малоумно и ако аз бях в същата ситуация и нямах право да сключа брак с половинката си,определно бих се борила за правата си, че дори и чрез прайдове и тн.
PullMeCloser
02-09-2012, 01:16
Нещо ми се бъгна мнението, сори за двойния пост, копирам си го.
valdesbg, имаш супер тъпо мислене,сори, точно като на баба ми.
Хомосексуалността няма НИЩО общо с възпитанието.
Не виждам аз на вас кой ви бута сексуалността си в лицето, че сте така негативно настроени. Замислете се, хомосексуалните двойки действително имат много по-малко права от хетеросексуалните. В някои страни по света хомосесуалността се наказва със затвор, смъртно наказание и тн, да не говорим в колко малко държави гей двойките имат право на ин витро/осиновяване на дете или брак.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Законно...
Нещата стоят супер зле за хомосексуалните двойки и тези,които твърдят, че някой им бута сексуалността си в лицето,моля малко се замислете дали вие нямаше да се борите за права, ако някой-си не ви дава право да сключите брак и да осиновите дете, в някои държави да ви наказват със смърт, затвор и други тъпотии.
Напълно приемам хомосексуалността, имам приятели и познати, които са гейове,лесбийки и бисексуални и ги приемам като абсолютно равни с мен.
Едит:
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_country_or_territory#Northern_Afric a
Намерих другите таблици за гей правата. Тук ако някой се хване да разгледа, има супер нелепи неща, например в Южен Судан, където абсолютно всичко е незаконно и фактическо дори е незаконно да си гей и да имаш връзка с някой от твоя пол и има присъда до 10 години. Как ви се струва това, че в БГ няма толкова за убийци и изнасилвачи? И не само в България.
Ако моите права бяха ограничени до такава степен, аз също бих 'афиширала' сексуалността си и бих се борила за права, дори и чрез прайдове.
"Има едно обширно проучване, осъществено с двойки идентични близнаци, разделени още при раждането и отглеждани и възпитани в различни семейства и среди. По време на проучването са били направени редица тестове, за да бъде установено достоверно дали определени човешки характеристики са генетично онаследявани, или са резултат от влиянието на средата. Резултатите сочат, че много човешки характеристики са генетично онаследявани, включително неврастенията, депресията, нивата на интровертност и екстровертност, деспотизмът, склонноста към спортуване и възраста на първия сексуален контакт.
Като се има предвид, че хомосексуалистите представляват около 5% от цялото мъжко население и като се тръгне от предположението, че хомосексуалността е въпрос на личен избор, то ако анализираме 100 хомосексуални момчета, които имат идентичен брат близнак, от когото са били разделени още при раждането, бихме очаквали, че около 5% от идентичните братя близнаци на изследваните 100 момчета също ще бъдат хомосексуални.
Различните изследователски групи, изследващи този въпрос, стигат до един и същ еднозначен отговор. Той бе демонстриран най-ярко от американските изследователи д-р Ричард Пилард от Бостънския университет и психолога Майкъл Бейли от Северозападния университет. Въз основа на своите проучвания на сексуалната ориентация на отраснали заедно братя, двамата учени стигат до следното заключение:
Вероятността за поява на хомосексуалност при братя е:
- 22% за неидентични близнаци
- 10% за братя - не близнаци и за осиновени братя
- 52% за идентични близнаци с еднакви гени
(...) Гените притежават една характеристика, наречена "пробивност", която изразява способността на гена да се проявява ефективно и определя каква при него е вероятността да бъде "включен" и да започне да се проявява като доминиращ ген. Например, вариантът на гена причинител на заболяването на Хънингтън, притежава 100% пробивност, докато генът причинител на диабет от първи тип, има само 30% пробивност.
Това означава, че ако двама идентични близнака са носители и на гена, причинител на Хънингтън и на гена, причинител на диабет, то за всеки от братята идентични близнаци вероятността да развие заболяване на Хънингтън е 100%, докато тази за диабет е само 30%.
Пробивността на "хомосексуалния ген"(както вече наричат този ген) е 50-60%, тоест такъв процент вероятност има хората, носители на този ген, да станат хомосексуалисти. Тази теория обяснява защо не всички братя идентични близнаци са хомосексуални."
И така нататък..
ОК може би не съм се бил разтърсил достатъчно, моя грешка. Но все пак оставам с впечатлението, че повечето публикации сочат, че гените нямат най-силно влияние върху формиране на сексуалната ориентация и възпитание, социална среда, сексуален тормоз и други фактори имат по-тежката дума. А някъде дори попадах на статия за изкривеното интерпретиране и разпространяване на резултати от изследванията по въпроса с хомосексуализма (което може да важи и за моите източници), за да бъдат съобразени с пропагандата за индивидуалността.
Eто тук има доста (като гледам с референции) материали на темата:
http://www.narth.com/menus/born.html
Chacho ,изписа куп глупости в постовете си.
valdes - теб те мислех за педал. Поне на такъв ми мязаш.
Shadow - http://www.rollingstone.com/politics/news/one-towns-war-on-gay-teens-20120202 - затова се правят паради.
Радвам се че не сте мръднали и грам откакто спрях да посещавам форума. Типично по балкански.
До ОП-то - чудя се тъп ли си или не си, защото очевидно поне не си скръстил крака в помийната яма, тъпчейки лайно след лайно в гърлото си с нагласата че е хайвер. От друга страна обаче демонстрираш тотална кретения, залитайки в самообяснения на тези морално осакатени индивиди.
Както и да е, припомних си защо скъсах всякакви контакти с балканския контингент.
Трудно е да бъдеш толерантен към хора с толкова сериозни недостатъци, особено когато те всячески се стремят да ти ги наврат в лицето и да те убедят колко нормално е всичко това.
И точно в този ред на мисли, достатъчно време отделих на този форум ^.^ Приятен ден.
sexa_na_kompleksa
02-09-2012, 06:40
Нямам нищо против хората с различна сексуална ориентация, но не са ми приятни хора, които маниерничат без значение от ориентацията. Одобрявам гей прайда, защото участниците в него искат да покажат, че ги има, че са част от обществото, че с нищо не се различават от нас и че имат същите права. Според мен човек се ражда с определена сексуална ориентация, а не си я избира в последствие. Освен това смятам, че браковете между хора от еднакъв пол трябва да са разрешени, защото никой няма право да забранява на друго човешко същество да сключи граждански брак, а и ако хората са решили, могат да си живеят заедно и да си имат деца дори и без брак. А хомофобите просто не могат да промеят за какво става на въпрос.
SisiStrange
02-09-2012, 07:28
Вие водите спора в двете крайности.
Има си едно средно нормално положение, в което и двете страни са прави. Аз обичам да си говоря с моите приятели гейове дори, когато стане дума за нещо по-лично. Не е парадиране да ми разкаже нещо от личния си живот. Даже е забавно. С най-добрия ми приятел редовно се бъзикахме кой пръв щял да свали господина по математика в гимназията и други подобни. Никакъв проблем някой път да излезем по двойки. Мисля, че и Sh@d0w не би имал нещо против да изиграем един билярд (където гейовете ще ни бият, понеже хич ме няма XD ) или белот.
НО не ми е приятно като чувaм изрази от типа на:
"Иииил, п*тка, мен ме е гнус, не знам за вас."
"Пф, те хетеротата не могат да обичат."
"Едно дете расте по-добре с двама бащи."
До едно са изрази, които съм чувала от хомосексуални.
Има една тънка граница, която понякога пресичат, колкото и да са свястни и точно там дразнят. Поне мисля, че за повечето хора е така. Аз съм дотолкова навикнала, че не обръщам внимание въобще.
anonymous708973
02-09-2012, 07:36
Хах, изкефи ме как Джипси ви затапи с един куп статии.
Чачо, двамата братя може да имат едни и същи гени, но при единият доминиращият да е един, а при другия същият този ген да е рецесивен. Точно по тоя начин от един кафявоок родител и от един синеок могат да се получи дете с кафеви очи, но братчето му да е със сини. Така че изобщо не е задължително да е проявено и при двамата.
valdesbg
02-09-2012, 07:45
Джипси... статийката е писана за широката маса. Личи си по неясно заявената теза, и хубавите но откровено лишени от смисъл думички. Или иначе казано - не виждам нещо научно в нея.
Отделно излиза че гена може и да го има, ама щото е много нежен да не се прояви. Душко в биологията такова нещо като пробивност няма. Има доминантност, рецесивност, активиран и инактивиран ген. И от тук главната идея че статията издиша.
С цялото ми уважение статията не е писана с цел представяне на факти. Писана е с цел убеждаване на широката публика. При желание мога да ти посоча конкретни аргументи във всеки абзац.
Пулмиклусър - нормално е да е така. Мен ако ме ограничават - или се местя някъде където няма да ме ограничават, или си трая и оставам тук. Но не може и двете. Макар че ако бях хомо - щях да си тегля ножа много отдавна. НАречи го средновековно, ама.. така си е. Не може всякакви откачалки да искат да са наравно с нас. Утре и инвалидите ще писнат що не им даваме да управляват автомобил. Примерно. Пишколизачите са много повече сега отколкото преди...100 години да речем. Ние си ги създаваме и култивираме като си мислим че това е някаква толерантност... За жалост.
Аурис - дори не знам кой си. Ама живуркай си де :)
Едит: един алел на ген може да е само доминантен или само рецесивен. Гена сам по себе си не е доминантен или рецесивен. И не зависи от организма, в който се намира. Разбира се при цвета на кожата е малко по друга системата.
Съвременната толерантност и желание за обобщаване на всичко се опитва да покаже как всичко което се случва в шибания ни свят е нормално, логично и заслужава внимание. Само не знам с каква цел се прави това.
SisiStrange
02-09-2012, 08:30
^ Не са повече. Просто повече са склонни да си признаят.
sexa_na_kompleksa
02-09-2012, 09:29
valdesbg, от биология не разбирам, затова няма да споря, но всичко останало, което казваш, е лишено от всякакъв смисъл. Щял да се самоубие, ако бил хомосексуален. ;д ;д Все едно някой сега да изтърси "Олеее, добре че не съм се родил с черна коса, че щях да се самоубия". о.0 Колкото и да не ти се иска и да не ти се вярва, в нормалните общества всички хора са равни без значение от естеството на сексуалността, интелекта, външния им вид и т.н. Не знам за кой път го споменавам в този форум, чак на мен ми става досадно, но "инвалид" е неправилен темрин, предпочита се "човек с увреждане" например. И ти да видиш чудо - хората с увреждания могат да карат коли.
TheBeliever
02-09-2012, 09:45
Одобрявам гей прайда, защото участниците в него искат да покажат, че ги има, че са част от обществото, че с нищо не се различават от нас и че имат същите права.
http://static.panoramio.com/photos/original/38988298.jpg
http://imgross.org/wp-content/uploads/2009/06/W020080630534798203203.jpg
http://lh5.ggpht.com/-f0OKmggCVHQ/SukK7VEeRLI/AAAAAAAAFiw/6CbTFPOlxVc/divercity.com.mx-84.JPG
Има далеч по-удачни начини да се бориш за правата си от този да си развяваш голия задник по улиците (колкото и готин да е задника). Това и хетеросексуални да го правят пак би ме издразнило.
m_a_f_i_a
02-09-2012, 09:47
spored men geiovete ne paradirat sas seksualnata si orientaciq!!! prosto ob6testvoto kato cqlo ima nqkakvo ujasno mnenie za tqh i se dyrji se edno sa po-dolna klasa ot ostanalite,koeto e bezumie!!! az imam nqkolko priqteli i priqtelki homoseksualisti i povqrvaite mi,te sa strahotni hora i po ni6to ne otstypvat na tezi,koito sa hetero!!!
sexa_na_kompleksa
02-09-2012, 09:53
http://lh5.ggpht.com/-f0OKmggCVHQ/SukK7VEeRLI/AAAAAAAAFiw/6CbTFPOlxVc/divercity.com.mx-84.JPG
Има далеч по-удачни начини да се бориш за правата си от този да си развяваш голия задник по улиците (колкото и готин да е задника). Това и хетеросексуални да го правят пак би ме издразнило.
Е, това вече е крайно, но като разгледаш всичките снимки от тези ивенти, ще видиш, че не всичите са толкова ужасни. : )
TheBeliever
02-09-2012, 10:04
Е, това вече е крайно, но като разгледаш всичките снимки от тези ивенти, ще видиш, че не всичите са толкова ужасни. : )
Не говорим за ужасно, а за удачно. Точно този тип целенасочено скандализиране е, което ме дразни. Както казах, не ми пука кой с кого си ляга вечер, но това афиширане е грозно.
valdesbg
02-09-2012, 10:07
Секса на комплекса. Заставам зад следната теза. Ако все още не е ясна.
Не одобрявам хомосексуалността, но мога да я толерирам. Не толерирам позьорщината и показността. Никой не ме пита дали искам да съществуват хомотата => не зависи от мен дали ще съществуват или не. Нека си живеят около мен, аз ще се справя някак. Нека имат равни права с мен щом така е решено. И всичко ще е наред и ще се отнасям нормално с хомо ако позьорщината и показността липсват. Ако иска слонски пишки да си вре у тях, когато е на улицата ще бъде един от нас по поведение, ако иска да се впише. Тогава ще го уважавам. Това е всичко което искам. На публичното пространство да не парадира с хомосексуалността си. Както аз или ти или който и да е не парадира с хетеросексуалността си.
Не значи че ще съм приятел с такъв човек. Ще имам причини да се държа нормално с него. И ще го правя.
Is it so complicated?
За инвалидите е същото като негрите. Нека не започваме тая тема.
anonymous708973
02-09-2012, 17:22
Ай, на третата снимка прашките са готини :D
Това не са гейове, това са палячовци.
П.С. И пичът има рядко хубав задник.
@PinkPan7heR еднояйчните близнаци падат ли се с различни очи и коси?
anonymous708973
02-09-2012, 17:37
Не, разбира се.
Това за гена е вярно ,може да зависи от него ,но ако сте учили психология 9 клас, точно първия срок си спомням урока много ясно. Хомосексуализмът е вроден и придобит.
Това за гена е вярно ,може да зависи от него ,но ако сте учили психология 9 клас, точно първия срок си спомням урока много ясно. Хомосексуализмът е вроден и придобит.
Точно това коментираме, дали действително е. Повечето научни източници сочат, че това не е така, и на много места се коментира, че просто това заключение е изгодно за масите.
SisiStrange
02-09-2012, 18:10
О, не мисля. Като учим генетика в 3ти курс ще отворя една нова тема. XD На много места съм срещала различни генетични причини. Имаше за деформация на някоя си хромозома, за хормонален дисбаланс у майката по време на бременността (да де, това не е генетично, но пак е вродено) и още нещо си. Знам, че звучи малко постно, но беше доста отдавна и съм позабравила, а книгата не е в мен.
anonymous708973
02-09-2012, 18:15
Но изборът на отделния индивид няма (много) общо, нали?
flawless_
02-09-2012, 18:16
Ами те така правят
лъжат хората и ги омерзяват
обясняват си всичко с гени и баби яги
не признават нищо освен гъза си
SisiStrange
02-09-2012, 18:25
Но изборът на отделния индивид няма (много) общо, нали?
За личен избор не мисля, че има освен тези фейковете, които се мляскат с някой от същия пол публично заради популярност. Но тях не ги мислим тук. Може да има някаква случка в живота на човека, която да го подтикне или да го накара да не харесва жени. Влади май даде пример някъде из предните страници. Такива случаи също има.
Но не мисля, че има случаи ала: "Станах тази сутрин и ми скимна, че ще съм п**ал."
Въпрос е по-скоро на генетична предразположеност и някакво влияние на средата.
Примерно, как според вас мъж с хубава съпруга, щастлив семеен живот и хубава работа един ден на 40 изведнъж я зарязва и тръгва с мъж? Или пък започва да пробва прашките и сутиените и пред огледалото? Такива примери много. За мен това е подтисната хомосексуалност, генетично предразположена, която изплува късно, защото човекът е твърде отвратен от самата идея, че да признае пред себе си, че е такъв. В моите очи това е по-лошо, отколкото да си живееш с някой от същия пол и да не се навираш в очите на хората прекалено много.
BrainlessROCKBABY
02-09-2012, 18:38
филмите ще ги изгледам, струват ми се интересни ;д
ще добавя и "Планината Броукбек" като по-известен
подкрепям мнението ти; дори и родителите ми са твърде консервативни и смятат хомосексуализма за психично отклонение, а не е; страшно ме дразнят такива изказвания
това е за хора, които знаят значението на латентен, не си хаби думите
djipsito
02-09-2012, 19:11
Валдес, тва е написано така, че да е разбираемо за повечето хора, които не са на "ти" с по-сложните термини... И тва не означава, че няма смисъл или че е неточно. Така де, използването на хипер сложни думи не означава, че човек е умен или, че дадена теория е читава ;) По-скоро е маска.
И да, естествено, че ще изтъкнеш тва, след като нямаш какво друго да кажеш, за да го обориш ;)
А, прочети по-внимателно за "пробивноста" и си припомни за какво се използват кавичките ;)
valdesbg
02-09-2012, 19:27
Джипси... самите идеи в статията издишат. Как са написани е друга бира. Инак сега ми лавираш отново с кавички и оборваници. Само аз ли съм чел книжки (конкретно биологични) които са писани за 12 годишни и там се ползват термини, които са адекватно обяснени с ясни идеи? Конкретен пример веднага давам с енциклопедийките на Larouse. Малки и белички на различни тематики.
Знам как се пише статия за широката маса. В случая просто мажат очите.
Просто е - ако имаш идеята за какво говориш можеш да я обясниш разбираемо и със сложни и с прости думи. А ако имаш друга цел... не залагаш толкова на идеите.
В заключение.. аз казах това което имам да кажа. Почва да ми писва да въртя една и съща плоча. Целта ми в темата е да изразявам и защитавам позиция. Толкоз :)
djipsito
02-09-2012, 19:43
Тва е от книга.. и не е биологична. Както виждаш, не съм написала всичко, а съм извадила някои цитати. Нормално е да не е на WOW ниво. И все пак се разбира какво се има предвид. Не се опитвам да налагам мнение или нещо подобно. Просто не разбирам защо казваш, че идеята "издиша" ? Така де, не виждам да се аргументираш в контра, дори с цитат от биологична книга, която си чел.
Аз вярвам в написаното и толерирам, не си длъжен да се съгласяваш нито с мен, нито с цитатите, ама все пак ми е интересно как ти ще защитиш твоята гледна точка.
valdesbg
02-09-2012, 20:32
Окей, нека започнем. Всичко това съм учил в 8, 9 и 10 клас по биология. Нека също така се знае че коментирам поставените от теб цитати, но те не отразяват отношението ми към личността ти. Или иначе казано - нямам нищо лично в случая.
"Основната структура на човешкия зародиш е женска"
Хич не е така. Основната структура (?!) на зародишите изобщо е двуполовост. Или иначе казано хермафродитизъм. Затова ние мъжете имаме зърна, а вие жените имате клитор.
"получава солидна доза от мъжките полови хормони, наречени андрогени, които да оформят тестисите, а после още една доза, която да пренастрои мозъка от женска на мъжка конфигурация"
Тия андрогени няма от къде да дойдат от начало щото познай кой ги произвежда? Тестисите, правилно. А предвид че пола на детето се определя още в момента на оплождането, ако няма тестиси... андрогени ще видим някой друг път. Още нещо - чувала ли си за нагон? Това е първичното желание да се съвокупляваш с определен пол. Тестостерона определя влечение към жени, а естрогена - влечение към мъже.
"В повечето случаи хомосексуалността е вродена, но постепенно стана ясно и това, че ролята на средата, в която растем и ни възпитават, е много по-незначителна за определяне на нашето поведение"
ЩО? Кой го е казал? По какво са научили? Кое обуславя хомо/хетеросексуалността? Цялото изречение няма смисъл, а се залага на определена комбинация от думи. Няма учен, който да каже че ролята на средата е незначителна. Щото точно ролята на средата е активиращия фактор за цялото разнообразие от маймуни, слонове и горили на тая планета. Дарвин, адаптация, еволюция, Павлов, кучета, шимпанзета...
"И тъй като главна вина за хомосексуализма има твърде голямото количество мъжки полов хормон (или липсата на такъв) в мозъка,"
Въйййй значи супермъжете (чудиш се кои са - подсказка ХУУ) всичките са хомота? Иии друго - ти нямаш тестостерон в мозъка. Хомо ли си?
" Няма солидни доказателства, че хомосексуалното възпитание на едно дете увеличава вероятността то да стане хомосексуалист."
Моя много добра приятелка учи психология. Примери колкото искаш има в обратното. Един вече съм го пуснал в темата.
"Нека вземем за пример талидомидните бебета (родили се с различни деформации поради това, че по време на бременността майката е приемала лекарствения препарат "Талидомид"), хората, страдащи от Паркинсон или аутизъм, или тези с вроден церебрален паралич. "
Взимаме ги за пример. В почти всички случаи на никой не се налага да приема въпросните субекти, щото те са под непрекъснатите грижи на някой. Щото сами не биха оцелели.
" Нима можем да критикуваме и обвиняваме човек, родил се леворък или с генетично нарушена способност за четене ?"
Ако този човек не лае защо целия свят е направен за десноръки - няма и нужда да се критикува. Същия принцип и за неможещия да чете.
"Учените, а и повечето специалисти по проблемите на човешката сексуалност, са единодушни, че хомосексуалността е мозъчна ориентация, която не може да бъде променена. Изследователите смятат, че в повечето случаи хомосексуалната ориентация се развива още в утробата, а до към петгодишна възраст хомосексуалните навици и предпочитания вече са здраво фиксирани, така че и дума не може да става за съзнателен контрол от страна на съответната личност. "
Пак неконкретно изречение. Много общо, разчитащо на фантазията на четящия. Да не бъда черна станция обаче. До към петгодишна възраст почти нищо не е под съзнателен контрол от страна на личността. Ако не ми вярваш - иди си говори с 3-4 годишно. Нека не си мият ръцете с това. Друго - как и защо са здраво фиксирани тези предпочитания и от какво са обусловени? Предвид че до тая възраст обикновено децата нямат собствен избор, а родителите решават практически всичко вместо тях. Децата няма как да натрупат опит на базата на който да се затвърди идеята аз съм гей.
"Вероятността вие да сте хетеросексуален човек, надхвърля 90%. Вероятно ще ви е трудно да си представите, че сте сексуално привлечен от човек от собствения си пол, но опитайте и сами ще се убедите, че е буквално невъзможно да се събудят чувства и усещания, освен ако вече не съществуват."
Айде бе :) Хората изпитват от шантави по шантави чувства към всякакви одушевени и неодушевени предмети. Животни, сгради, автобуси, сутиени, електрически стълбове... Все неща, за които има документирани случаи че хора са встъпвали в граждански брак. И кво излиза че генетично сме предразположени да сме привлечени от сграда, коза, прашките на най-добрата ти приятелка, стълба до вас или котката на съседа?
За целта на експеримента се поставих в описаната ситуация. Изобщо не е толкова невъзможно, колкото го описват. Лесно е да се поддадеш на подобни мисли и да решиш че ти е призванието. По същата логика "От един път няма да стана наркоман"
"Ако наистина ставаше въпрос за избор, както твърдят мнозина, какъв е смисълът един интелигентен човек да избере начин на живот, който ще го обрече на враждебност, ще го направи жертва на предразсъдъци и на дискриминация ?"
Интелигентността не пречи на хомосексуализма. В повечетослучаи избора да станеш хомосексуалист не го взимаш ти. А средата в която си ти го налага, по един или друг начин. Двете не са вързани по никакъв начин. А и тук отново се използва фина манипулация. Един истински научен текст не би прибегнал до подобни методи.
"Резултатите сочат, че много човешки характеристики са генетично онаследявани, включително неврастенията, депресията, нивата на интровертност и екстровертност, деспотизмът, склонноста към спортуване и възраста на първия сексуален контакт."
Окей, и какво от това? "Много от мишките са сиви, но някои са черни, а има и бели." Граматически правилно изречение, но смисълът го няма.
"Гените притежават една характеристика, наречена "пробивност", която изразява способността на гена да се проявява ефективно и определя каква при него е вероятността да бъде "включен" и да започне да се проявява като доминиращ ген."
Гените сами по себе си не се проявяват по никакъв начин. Ама по никакъв. Гените са само носители на информация. Това което се проявява и дали ще се прояви изобщо зависи от едни други структури - РНК вериги, и след това белтъци. Че и ензими и хормони има, които активират/инактивират даден ген. Фактологически неправилно е написаното от теб изречение. Отделно за пробивността вече казах.
Хепи нау?
Абе човек говори на ЧОВЕШКИ ЕЗИК.Кви са тея термини и научни текстове?Аз ти казах и го казвам на останалите -ОБИЧАШ ДА ЗУБРИШ!Личи си от 5 км.Аз обяснявам човешки, а не с префарцунени текстове.Ок, искаш да изтъкнеш колко много си чел(зубрил-наистина впечатлението ми е такова).Аз наистина не знам след време ако имаш дете, даже не ми се мисли.Ако 2 интелигентни и любвеобилни бащи са неблагоприятна среда за отглеждане на дете, то по- добре ли е едно дете да живее в среда като твоята която всеки ден, ще му казват (ако е гей) че е болно, извратено ,противоестествено.ЛЕЛЕ, наистина света е жесток, но жалкото е че в теб не виждам и грам човечност.Затова известните личности ни подкрепят и защитават от такива като тебе , заради които са причина множество самоубиства!И спри да повтаряш "издиша" УМНИКО!
SisiStrange
02-09-2012, 20:51
^^ Поне от биологична гледна точка всичко това е вярно. Направо няма грешка, а го прочетох цялото.
Това не променя факта, че хомосексуалността не е избор. Може да е обусловена от влияния на средата, тежки изживявания (за пример, една от познатите ми лесбийки стана такава след изнасилване) и прочие. Дам. Може и наистина причината да е свързана с началното развитие, с генетични предразположености и тн. Има много трудове по този въпрос. Признавам си, че не съм се хвърляла в много четене точно по този въпрос, но достатъчно често съм попадала на статии. Бобева също по едно време ни чете в един по-скучен час по темата, за да ни разсее малко.
Все тая в крайна сметка.
При всички положения не е личен избор. Не е да си кажеш: "Я, мина ми през ума - сега ще стана гей."
Хомосексуалността е нещо, което се развива с годините. Не знам един 5-годишен гей какво би казал. Хм. Дори ми звучи странно, че на 5 някое дете би могло да знае/мисли/проявява някаква сексуалност пък камо ли ориентация. Най-добрият ми приятел, обаче, от 11-12 вече е проявявал такива желания без да ги прилага на практика, разбира се. По-късно мина през различни етапи, докато затвърди ориентацията си. Ходил е и с момиче. Не е като да си е бил навил на пръста, че му се "гейства".
Пак, при всички положения, ти не избираш съзнателно да бъдеш хомосексуален.
Парадирането, демонстрациите, опитите да са вечно жертви и тн. вече са въпрос на избор. Едни не се спират и нямат граница, съответно са отхвърляни от обществото, което още повече разпалва омразата им и желанието им да парадират. Други си се държат нормално и живеят така.
А ти, авторе, си тъп като дъска. Без да визирам въобще, че си гей.
ТОВА АКО Е ПОШЛО И НЕХУМАННО ВИЕ НАИСТИНА НЯМАТЕ СЪРЦА!
http://www.youtube.com/watch?v=7IcVyvg2Qlo
http://www.google.bg/imgres?q=gay+rights&um=1&hl=en&sa=N&biw=1280&bih=933&tbm=isch&tbnid=wVC8uGgEClceuM:&imgrefurl=http://markusisthedrug.onsugar.com/tag/Gay-Rights&docid=pOdFTIHrG0l6CM&imgurl=http://media.onsugar.com/files/ons1/312/3120396/19_2009/2c9a6e542cdc54ab_alg_gay_marriage.jpg&w=450&h=323&ei=Uz80T4e1CYrIsgaqiM2eDA&zoom=1&iact=hc&vpx=571&vpy=377&dur=3615&hovh=190&hovw=265&tx=136&ty=117&sig=112460300531493159636&page=1&tbnh=167&tbnw=223&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:7,s:0
http://www.google.bg/imgres?q=gay+romantic&um=1&hl=en&biw=1280&bih=933&tbm=isch&tbnid=HcD9B3cbJhSwyM:&imgrefurl=http://joesmokey1.wordpress.com/&docid=nyTZWnDY4rHVFM&imgurl=http://tomnags.files.wordpress.com/2010/11/gay-romantic.jpeg%253Fw%253D468%2526h%253D312&w=468&h=312&ei=lj80T73FBs_YsgbIhfmvDA&zoom=1&iact=hc&vpx=490&vpy=154&dur=2144&hovh=183&hovw=275&tx=162&ty=102&sig=112460300531493159636&page=1&tbnh=133&tbnw=179&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:2,s:0
http://www.google.bg/imgres?q=gay+romantic&um=1&hl=en&biw=1280&bih=933&tbm=isch&tbnid=2YFu_bewVfNUPM:&imgrefurl=http://www.roleplaygateway.com/roleplay/gravity/&docid=oJC94pLFhBkKrM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-ZGoeC66iy0A/TXJ8w_o0QPI/AAAAAAAAAxA/gfQ8dpoyAns/s1600/gay%25252Blove.jpg&w=443&h=677&ei=lj80T73FBs_YsgbIhfmvDA&zoom=1&iact=hc&vpx=359&vpy=445&dur=1938&hovh=278&hovw=182&tx=98&ty=167&sig=112460300531493159636&page=2&tbnh=138&tbnw=88&start=33&ndsp=41&ved=1t:429,r:8,s:33
SisiStrange
02-09-2012, 20:56
Говорим за съвсем друго нещо, ако досега не си разбрал. Не, не си. Милите гейове - да ги представяш точно ти. Жалко, че едва ли ще навия най-добрия ми приятел да си направи профил и да пише той. Поне има зрънце мозък, за да си изкаже мислите като хората без да пищи на умряло и да драматизира.
flawless_
02-09-2012, 21:17
А вярно ли е че на всяка жена й е вродено да изпитва привличане към жени?
valdesbg
02-09-2012, 21:30
Авторче - ся да не ревнеш след малко. Нямаме сърца. Ненормално, нехуманно, пошло, парадиращо е. Самоубивай се, не ми пречиш. У мен човечност за същества като теб няма и да намериш. Ти не обясняваш нищо. Просто се налагаш, като разчиташ на търпимостта и чувството за човечност. Манипулираш (или поне се опитваш) правилната струна. Но не по правилния начин. Сори, ама.. не всички се разнежваме от няколко лошо скалъпени думички.
Инак остави грижите за моето дете на мен :)
SisiStrange не е избор който взимаш съзнателно. Права си. Ако става дума за същинска хомосексуалност. В повечето случаи е комбинация от лоша среда + лабилна психика.
PullMeCloser
02-09-2012, 21:32
Има си дума за хората, които изпитват влечение И към собстевния си пол и тази дума е-уау,забележи-Бисексуалност.
Valdesbg, и какво разбираш ти под 'парадиране' със сексуалност? Защото ако за парадиране се приема да целунеш гаджето си на публично място, по тази логика хетеросексуалните също парадираме със сексуалността си.
Не съм изчела всички мнения по темата, а имам желание да се включа. сега се захващам.
djipsito
02-09-2012, 21:33
Хепи съм вече.
И все пак, не искам да споря, а просто да питам, Х не е ли женски хромозом ? Защо половете се определят като ХХ и ХУ, а не като УХ и УУ ?
И още нещо, аз съм жена, липсата на много тестостерон няма как да ме доведе до хомосексуализъм, понеже се предполага, че естрогена ми е в повече. Ще съм хомосексуална ако тестостерона ми е повече от естрогена. Супермъжете явно са с доста повече тестостерон, за това няма как да са хомосексуални, т.е ако на един мъж му липсва доста от нужната доза тестостерон, значи е хомосексуален.
И друго, как си обесняваш това, че има женствени хетеросексуални мъже и мъжествени хомосексуални мъже ?
valdesbg
02-09-2012, 21:52
Х е женски У е мъжки, да. Защото детето взима един хромозом от майката, който задължително е Х и един от бащата, който може да е Х а може и да е У. Няма как да получиш УУ. За лабораторно не знам, но мисля че ще е много нестабилен подобен индивид, ако изобщо може да се създаде.
При пчелите примерно е обратното. Затова търтеите се появяват само когато са нужни :)
Права си за естрогена и тестостерона. Обаче това в статията никъде не е казано. Никъде не е уточнено. Ето за такива грешки говоря. Опитвам се да кажа че няма нужна доза тестостерон. У мен ако има Х тестостерон, у бабаита с ръце колкото моя врат ще има 3Х тестостерон. Примерно. Щото нали - тестостерона е отговорен за количественото изразяване на мъжките полови белези. И всичко това е в реда на нещата, ако и двамата имаме влечение към жени.
Женствените хетеро са прекалено обгрижвани мамини синчета. Или от рано са били в женска компания.. и от там са взели примера. Мъжествените хомо-та са такива за да изглеждат здрави, яки и мъжки с цел да прикрият сексуалната си ориентация. По хиляди възможни причини. Една от които е че ги е страх какво ще си помислят другите.
Пулл Ми Клоусър - наистина ли ме питаш това? Вземи за пример тийнове от един месец заедно и женени от 5 години примерно(предполагаема възраст 25+). Сравни държанието им и ще разбереш какво е парадиране.
djipsito
02-09-2012, 22:37
Това не означава ли, че основната структура е женска ? Заради Х-а ? Аз така го разбирам...
valdesbg
02-09-2012, 22:47
Ами... сам по себе си Х-а не може да съществува. Х0 не може да съществува(SisiStrange поправи ме ако бъркам тук). Няма как да го определиш като самостоятелен обект/факт. И от там няма как да го определиш като женски или мъжки. Да, той носи информация за женските полови белези, но това не е жена все още. Ако го комбинираме с още един Х тогава гърдите ще порастнат, ще се развият яйчници и ще имаме вагина с клитор. Обаче ако го комбинираме с У гърдите няма да порастнат, ще имаме тестиси и пенис. Най-общо казано.
Х-а сам по себе си полага основата, но сам по себе си не детерминира пола.
PullMeCloser
02-09-2012, 23:48
Валдес, значи тогава и ние,хетеросексуалните,пара дираме, тоест ти пречи и при двата типа връзки-гей или хетеро?
SisiStrange
02-10-2012, 05:54
Ами... сам по себе си Х-а не може да съществува. Х0 не може да съществува(SisiStrange поправи ме ако бъркам тук).
Може, но води до генетично заболяване. Синдром на Търнър.
anonymous708973
02-10-2012, 07:37
И друго, как си обесняваш това, че има женствени хетеросексуални мъже и мъжествени хомосексуални мъже ?
Имаш предвид на външен вид или като поведение?
Aubergene
02-10-2012, 08:52
...само вметка, чисто технически и след като толкова сте се заяли с терминологията - да се твърди, че Х-хромозомата е "женска", е погрешно, тук говорим за хомозиготен и хетерозиготен пол. при птиците е обратното, хомозиготния пол (ХХ) са мъжките индивиди например, ама айде да не ви обърквам съвсем...
valdes ме удиви този път, следя редовно форума, нищо че не пиша, не съм очаквала толкова крайно мнение, но пък, всеки има право да отстоява позиция, стига да не я налага другиму.
като оставя настрана генетичния спор, всеки човек има право на избор, стига този му избор да не накърнява правата на останалите и толкова. ако някой дори сам-самин да е решил (без никакви генетични обусловености), че е хомосексуален и с това не застрашава ничие право да се определя като хетеросексуален, какъв е проблема?...
колкото до сниманите задници по гей паради, бих оправдала негодуванието на когото и било, ако демонстрира същото негодувание спрямо неприличното облекло на много млади дами, чиито прелести се развяват на показ свободно по улиците...
PROVOCATIVE
02-10-2012, 09:13
Аз съм широкоскроен човек и нямам нищо против хомосексуалните. Хората съдя по това какви са като личности, а не по ориентацията им. Тук, обаче, трябва да спомена нещо - има и такива хора (мисля, че авторът не е такъв, но все пак да кажа), които се хвалят със различните си сексуални предпочитания и го натякват на другите.. едва ли не "Вижте ме, аз съм гей и искам по-добро отношение"... тези хора ходят по гей паради, обличат се провокативно и се опитват да се откроят от другите и да покажат, че са "различни", че са нещо "по-добро". Глупаво е. Бъди гей/лесбийка/бисексуален, но не се хвали с това? За какво го правят всъщност, за да докажат нещо на обществото или защото наистина се чувстват така.
Мисълта ми е, че всеки има право да бъде такъв, какъвто пожелае, и аз нямам нищо против, стига наистина да го чувства и да го прави заради себе си, а не да се навира под носа на другите с очаквания за отношение като към по-различен. Надявам се да ме разбирате :}
valdesbg
02-10-2012, 09:14
Aubergene забележката се приема :) Допуснал съм грешка, изхождайки от идеята че ХХ е женски индивид при хората. И следователно Х би трябвало да е полуженско. Благодаря за поправката.
Би ли споделила при кои още животни освен птиците и пчелите хомозиготния пол е мъжкия?
Aubergene
02-10-2012, 10:24
...честно казано, то не се нарича XY-система при тези организми, а ZW - птици, пеперуди, някои влечуги и риби. но въпреки това правилно си разбрал защо се намесих...
psychopath може да се счита за предупреден
следващия който се разпише в темата с крайно расистско изказване и разни призиви ще си почине от форума
ZeroPoinT
02-10-2012, 18:27
ПулМиКлоусър писа "Valdesbg, и какво разбираш ти под 'парадиране' със сексуалност? Защото ако за парадиране се приема да целунеш гаджето си на публично място, по тази логика хетеросексуалните също парадираме със сексуалността си.".
Ами светът е хетеросексуален, сори. По същата логика на гейовете (що аджеба светът е антихомо, а не хомо) и циганките могат да питата: "Щто аджеба светът не е цигански"
Обобщено: Светът харесва двуполовата форма на любов, а не еднополовата. И с риск да прозвуча малко расистки ще кажа: Това е този свят, ако не ви харесва, търсете си нов ( не че гоня гейовете, а просто ви казвам: Трябва да живеем заедно; ако искаме да се разбираме, когато се каже: Хомо ... Хетеро трябва да се сещаме за приликите, а не за разликите. Когато минат 10 години без паради и натякване, си ще се разбираме. )
Между другото някой беше писал, че в "нормалните" общества нямало дискриминация. Ако това е вярно, тогава там не би трябвало да има паради, а аз нее се сещам за такова място освен в държавите, където тези сексуални странностти са забранени. Следователно не е вярно
А авторът е изключително ограничен човек, сори. Когато не са съгласни с теб, обиждай, а така. Ми и то и според теб като те види някой психиатър ще припадне. ( Нищо лично )
---------------
Ако щете ми трийте мненията и ме баннвайте. Аз изразявам своето мнение. Изразих го
Glam0rous
02-10-2012, 19:52
След обстойно прочитане на "интересната" тема имам да кажа на автора, че е уникално неграмотен (като съм се абстрахирала от всичко останало) и после по темата: Хич не ме интересува къде обичаш да си го завираш или да ти го завират на тебе и не знам защо на всички с такава ориентация им е фикс идея, че са много интересни на другите. Ми не, съжалявам, ама не сте толкова интересни. И другото е, че не ме интересува колко проста и неразбираща ще излезна ама не ми харесвате вашето племе, не ви разбирам и не ви одобрявам.
NambyPamby
02-10-2012, 20:43
За хомосексуалните разбрахме. Принципно не е задължително външния им вид да се припокрива със сексуалните им предпочитания, сиреч, ни лесбийките са винаги мъжкарани, ни на гейовете по презумция им се чупи китката по странен начин. К'во е обаче положението с транссексуалните? Какво ще кажете момчета(да предположим - и мъже), ако си харесате някоя симпатична кака, сваляте я упорито и накрая, достигнали целта си, в най-сюблимния момент напипате нещо, което горещо се надявате да е мобилен телефон или гланц, ала всъщност не е?
Или пък се харесате с някоя девойка, заживеете заедно, уж всичко е нормално, а след няколко години разбирате, че девойката преди да ви срещне се е подложила на хормонално лечение и е играла на клъцни-срежи?
djipsito
02-11-2012, 04:12
Имаш предвид на външен вид или като поведение?
Като цяло по-скоро :) :*
Против подобни теми, против гласност на гейовете.
Мамин златен, топлата вода ли ще откриваш? "Вижте ме аз съм гей и вие ще го знаете. Ей ся ми е по яко, щото си признавам и вие ще ме уважавате заради това!"
Да ама не е съвсем така.
По всякакъв параграф не е нормално. Биологично, анатомично, психично, обществено. Ако държиш ще ти напиша точно защо.
Това първо.
Второ - хубу слагай си го където искаш. Само че не ме уведомявай нито мен нито който и да е за това. Както аз не парадирам че съм хетеро и си го навирам по женските дупки, така и ти не парадирай че си хомо. Ако искаш равноправие де.
Трето - хомосексуалността е психично разстройство. Не се раждаш с това - възпитава се у теб. Вариант е и да има хормонална основа. Така че не ми излизай с номера - не е болест, аз съм нормален. Дай по твоята логика да пуснем шизофрениците примерно.
По принцип съм против гейовете щото страшно много се парадира с това и видиш ли сте били ощетени. Ми нормално - attention whore, чувал ли си термина? Не, не е нормално и няма как да бъде.
От друга страна - щом си решил да си на левия бряг, окей, повече женски за нас остават.
Ако моите думи са причина за нечие самоубийство - хубаво. Щом толкова лесно се разстройва... Слабохарактерни индивиди има прекалено много на тоя свят. Хубаво ще е да се намали бройката. Няма защо да ми тежи на съвестта, дали ще съм аз, или някое кльощаво улично коте или камион.. все тая.
Тъй че прибирай си вересиите и се дръж нормално. И няма да имаш проблеми с обществото.
Писал съм много по тая тема, но ако си толкова нагъл ще го напиша пак.
Неграмотни, нетолерантни, закостенели и глупави типажи ме вбесяват жестоко много! И ти си от тези типове!
Познавам и гейове и хомофоби. Най-интересното е, че един хомофоб е приятел с гей, без да знае. Ставала съм свидетел на много интересни разговори между тях. Единия като чуе "гей" си представя добре обезкосмено момченце, облечено с тесни дънки, розова тениска, изписани вежди и кълчещи стойки, придружени от мазно гласче. И казва, че се отвращава от това. То всъщност кой не би? Дори гея срещу него е съгласен, че това е отвратително. Гейове.. демек мъж харесва мъж. Истински мъж харесва друг истински мъж. В днешно време пикльовците в още тийн готините си не знаят къде ги сърби, но се мислят за гейове. От тук идва и всичката тая омраза срещу тях. Хомосексуалността не е в това някое изнежено, изписано като великденско яйце момченце да си хареса друго още по-женствено. Това е сбърканото, ненормалното, противното.
Аз нямам нищо против гейовете. Тези, които ако не ти кажат какви са, няма абсолютно никакъв шанс да разбереш.
Против съм тези, които мислят, че в една гей двойка единия трябва да е жената. Това си е болест.
Разбира се, говоря за мъже гейове! Не за тийновете, които още нямат представа коя дупка за какво служи.
harizanowa
08-07-2012, 00:32
Mark123 - Както за мен педофилите,никрофилите,зоо филите,безразборният секс между младите още от 10 годишна възраст ме отвращава,и за мен това е супер ненормално,така и по същия начин другите се гнусят от нас хомосексуалните,въпреки че и да не бях влюбена в жена снушението между мъж с мъж или жена с жена не ме отвращава,въпрос до вкус и психика.Ако става за въпрос аз силно се гнуся,отвращавам и ужасявам от змии,но има хора,които грам не ги е страх от тях,въпрос на психика.
Наслушала съм се на толерантните лицемери,ние нямаме нищо против Вас стига да не парадирате със сексуалността си тоест,когато съм с приятелката си и искам да я хвана за ръката,да я гушна,да я целуна по бузата или устата по-добре да не го правя пред хората мога да го правя само вкъщи и никой да не разбира затова тоест да се крия иначе нямате нищо против нас стига да не ни знаете,че сме такива и да се крием,вие нямамате нищо против нас стига да не парадираме означава по-добре ще е ако въобще не съществувате само че съществуваме,и колкото и да ви е неприятно ще ни виждате да се прегръщаме и целуваме по улицата,както вие го правите.
Да,логично е никой да не ни тормози и обижда,ако се крием,повечето като мен се крият,а не се разкриват,те дори хората,които си мислите,че парадаират въобще не парадират,а се борят за мир,защото ако я нямаше хомофобията подобни теми и гей прайдове нямаше да съществуват.
Въпреки че съм влюбена в жена,за която бих напаравила всичко ,личното ми мнение си остава както винаги и,то е,въпреки че съм хомосексуална и се очаква да защитавам хомосексуалността за мен това е грешка на природата,не е нормално,но не е и чак толкова ненормално,защото хомосексуалността я има откакто свят светува,срещала се е при всякакъв вид индивид като се започне от хора,животни,растения,дърв та,храсти,дрожди,мигроорга низми,ако сте чували за хомо и хетерозиготна форма,хомосексуалността е естествена за природата,но е против общоприетото и за съжалание само човешкото същество е способно на нетолерантност.
Светът не е само хетеросексуале,но също така е безполов и хермафродитен,ние хората сме безполови създания,нужен ни е друг индивид от противоположния ни пол за създаване на поколение,но има и полови създания (животни и растения) ,които на определена възраст са репродуктивни без помощтта на друг индивид,наричат се полови създания.
Смятам хомосексуалните,както и себе си за объркани хора,хора които не си харесват пола си,хора,които съжаляват,че са се родили в тяло,което не желаят,хора,които не искат да са такива,каквито са,всякаш сме в капан,с една дума объркани хора.
Някой обясняват хомосексуализма като болест,вродена болест,но аз не смятам,че е така,познавам момчета,които са доста слаби и имат женствени маниери от гена си,но си падат само по жени,вродена болест е ,ако майата е наркоманка или е болна от рак и роди дете тогава то се разболява,други пък изкарват миналото виновно за хомосексуалността,но това,че си имал тежък период в детството си не значи,че заради това си станал гей,това не е болест,има много изоставени деца в сиропиталища и какво ли не,но си имат привличане към противоположния пол,както има и деца отгледани в добри семейстства,но и те също стават гей,разковничето се крие в това,че ако ти е отредено да се влюбиш в човек от твоя пол няма начин да избягаш от съдбата си,вярвам че всичко е там горе и кодирано,включително и това да си гей.
Колкото до valdesbg по самата му физиономия си изглежда съдист,така че не му се връзвайте,нещо беше споменал за слабохарактерните,че е пълно с такива,не знам за него,но не всеки възприема за нормално ежедневие обиди,заплахи или лек бой от щуртия,щот няма какво да прави в междучатието например,а какви трябва да сме,ако не чувствителни и съобразителни,егоистични главорези........
Ей,ей хора всичко се плаща на този свят,всеки получава онова,което си е заслужил,не го забравайте......
IncendiaSanctus
08-07-2012, 00:43
Абе бъди си какъвто искаш у вас си, какво ми се буташ пред очите, това не мога да разбера аз...
Amore-Mio*
08-07-2012, 13:16
Няма нищо срамно в това. Нямам нищо против хомосексуалистите. Наясно съм, че всеки сам избира какъв да е. Всеки си има глава на раменете и може да реши кое е правилно за него и кое не. И изключително много се дразня, когато някой твърди в очите на хомосексуалиста, че е нещо различно и не заслужава да живее. Паля се, не жаля никого. Тъй като това действие в никакъв случай не е правилно. Въпреки да съм забелязала, че момичетата нямаме нищо против гейовете, а момчетата - против лесбийките. Та, така де. Нека всеки е такъв, какъвто е решил.
IncendiaSanctus
08-07-2012, 13:18
Ми не е вярно, защото едно е да не харесваш домати, примерно, а друго е да си гей, защото не е природно нормално... Ама все пак, не бих тръгнал да ги избивам - нека са си каквито си искат, но както казах вече, да не ми се натикват нарочно пред очите...
dimitar_ak
08-07-2012, 14:03
Сър Джон пита Джеймс:
- Джеймс, какъв е този шум на улицата?
- Гей-парад, сър.
- Какво искат, Джеймс?
- Еднополова любов, сър.
- А някой забранява ли им, Джеймс?
- Не, сър.
- Тогава защо вдигат толкова шум?
- Ами, педерасти, сър...
Не съм чела всички мнения, защото не ми се занимава.
Моето мнение по въпроса е, че може да си гей, зоофил, хетеро какъвто си поискаш, само да не го набутваш в очите на другите. И на мен някой всеки ден да ми вика в лицето, че е гей, ще ми се прииска да го пребия. Същото важи и за такива, които си набиват друг вид сексуалност в лицето на хората. Разбирам, че искаш да помогнеш на деца, които са объркани и ги е страх - похвално. Но не очаквай всички да проявят разбиране. Ако става на въпрос според обществото, не е приемливо който и да е, да проявява каквато и да е интимност на публично място. Прави си всичко на затворени врати демек. Но понеже времената се менят - хората също. И всички са решили, че да показваш колко много се "обичате" е много важно и едва ли не, целият свят трябва да го знае. Повечето хора ще ти кажат "Бъди какъвто си искаш, ама в къщи" и са прави. Никой не е длъжен да търпи "любовта" на околните и да му се набива в лицето, еди каква си сексуалност и предпочитания. На мен лично не би ми пукало ако две момчета се натискат на някоя пейка. Ама на някой друг ще му пропука и ще си изядат боя. Така че малко или много трябва да се съобразяваш с обществото, за да се самосъхраниш. Дал си пример с "Момчетата не плачат" - много хубав фил и много поучителен, но с него можеш да уплашиш и объркаш децата. Едно дете, което търси самоувереност и упора, не би се зарадвало много на филм, в който е показана жестоката реалност. Не всеки може да приеме "мъжки" подобна съдба, особено ако е дете. По-скоро да се затвори още повече в себе си. Ако искаш да помагаш, можеше да кажеш, че всеки може да се чувства спокоен да се обърне към теб на лично съобщение относно проблемите си като хомесексуалист. Което според мен е по-правилно и темата да се заключи, за да няма спорове и скандали на хомофоби и "хомолюби".
Да започнем с това, че не съм против гейовете и лезбийките, но не толерирам някой си да си развява задника по центъра на града ми. Сладки сте ми, кефя ви се, но все пак си има някакви обществени граници, в които "гол задник" не влиза. Това е просташко, пишло, гнусно, скандалджийско и сеирджийско. Ако искате да привлечете вниманието към себе си, направете го по друг начин, а не обременявайки детската психика (защото неминуемо някое дете все ще ви види по пищови на центъра или дори ще пусне телевизора, на който ви дават). Естествено, никой не ви забранява да се целувате, прегръщате или държите за ръка, защото хетеро двойките го правят. Никой не ви забранява да живеете заедно и да имате дете (тук нещата са по-сложни, но все пак си има начини). На нас не ни харесват грозните неща като женски мъже, задници, извадени на показ за внимание и изказвания от типа на "Иууууу, п**ка. Гнус ме е!"
А защо всички са против гейовете? Прието е от обществото да вижда момиче и момче, които се обичат, жена и мъж с халки по безименните пръсти и целувка между момиче и момче. Не е приета еднополовата любов, нормално да ви дразни това. Ако вие, хомосексуалните си имате страна/свят/град или нещо такова и изведнъж някакви си двуполови хора почнат да се целуват, няма как да не ви е странно и да го приемате отраз.
На автора ще кажа - окей, гей си и това е добре, няма нищо лошо щом си такъв, но - прост си, братле. Ти НЕ искаш да помагаш, искаш да разберем какъв си. Щом някой не е съгласен с теб, ти започваш да обиждаш. Искаш толерантност, но няма такава от твоя страна към нас. Нали се бориш за собствено мнение, ако наистина искаше да имаш такова, а не да си навираш сексуалността в очите ни, щеше да зачиташ нашето мнение без да обиждаш нас. Valdesbg (надявам се не бъркам никнейма) започва изказванията си в темата със нормален тон и без обиди. Ти почваш да ревтуниш и драматизираш за най-малкото нещо. Ако не искаш никой да те вижда или знае, то недей да правиш такива теми из такива форуми, където уж е за да помагаш, а само пищиш като ощипана госпожица когато някой изкаже мнение, различно от твоето. Ако искаш ми се сърди ама тва си е моя начин на мислене. И имам един въпрос - Като каза на цееееелия форум, че си обратен под претекст, че искаш да помагаш, стана ли ти по-добре? Надявам се да ми отговориш на въпроса. Повтарям - ВЪПРОС, не заяждане.
Приятен ден и успех в "помагането".
harizanowa
08-07-2012, 17:25
Ми не е вярно, защото едно е да не харесваш домати, примерно, а друго е да си гей, защото не е природно нормално... Ама все пак, не бих тръгнал да ги избивам - нека са си каквито си искат, но както казах вече, да не ми се натикват нарочно пред очите...
Само да уточня,че хомосексуалността е естествена за природата,но е против общо приетото.
Разбирам те,че не ти е приятно да ти навират нахално личния живот в очите си,а на мен мислиш ли,че ми е приятно от показността,перверзията,мр ъсните вицове за сексуалния живот на хората,и не знам си какво наскоро чух по телевизията как на олимпиядата щяли да се раздадат не знам си колко презерватива,но си представи излизаш с компанията си някъде на кафе,дискотека или се събирате да се видите и коло теб има двойки,които си говорят миличко,тихичко ,шепнат си,държат се за ръцете,ок няма проблем,нали даже няма да ти направи впечетление,но видиш ли гей двойка да показват чувствата си,плюеш,е това се нарича хомофобия,иска ти се просто тези хора да не съществуват,по-добре ще е ако не са наоколо ти.
С ЕДНА ДУМА,АКО СЕ КРИЯТ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ ,АМИ ТОГАВА нека и хетеро двойките се крият,нека да им се забрани да се хващат за ръце,да се целуват по бузките или в устата,да им се забрани да се гушкат,да им се забрани да се женят,защото женитбата е показност тая дет няма да стане,нали,ами по същия начин сме и ние. ;)
Не бия с камбани,аз съм влюбена в жена,но ако съм необвързана,хората си задават въпроси ,но пък ако водя приятелката си всеки ден вкъщи и я видят,или какво да и слагам кашон,за да не я видят,че я водя вкъщи,та да не си помислят нещо,аз дори да не показвам личния си живот като стана на определена възраст хората се запитват тя защо е без мъж ,защо няма деца или пък ако имам деца,защо съм необвързана.
Просто,колкото и неприятни да сме ви щете или не ще трябва да ни приемете,ще продължавате да виждате хора от един и същи пол как се гушкат на пейката или се целуват може да не ви харесва,и да го мислите за ненормално,но това си е природа,и който не ме приема да върви на майната си,аз съм щастлива с човека до себе си,намерила съм момичето,което ме кара да треперям от глава до пети само от присъствието и,което като се събудя първата ми мисъл е за нея,както и когато си лягам,с което си имаме взаимно и голямо доверие,намерих момичето,за което съм готова на абсолютно всичко за да се чувства тя добре,намерих момичето,което обичам не заради външния и вид,бих я обичала с вързана коса,с къса коса,с гола глава,облечена с обикновени дрехи,без грим дори да надебелее тя си остава човекът,който е на първо място за мен,и междодругото се влюбих в нея от пръв поглед,обичам я от 6 години само нея и никой друг,казано честно мен ме съмнява,че има толкова силна любов между хетросексуалните и такава отдаденост,има само сменяне на геджета като носни кърпички при тях и безразборен секс,не ме интересуват,те си знаят.
IncendiaSanctus
08-07-2012, 17:36
Само да уточня,че хомосексуалността е естествена за природата,но е против общо приетото.
Ще имаш да вземаш ! Това, че има хомосексуализъм при някои животни ( знам, че това ще ми дадеш като довод ) съвсем не значи, че е естествено, точно напротив, това са НЕЕСТЕСТВЕНИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Един жив организъм се характеризира с няколко свойства - да се храни, да расте и да се развива, да се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА - гейовете и лесбийките това не го могат, следователно е неестествено. Представи си, че изведнъж всички екземпляри от даден вид ( например... де да знам, някакъв вид антилопи ) станат хомосексуални ? Сещаш се какво ще стане, нали - ще изчезнат...
Мисля че схвана идеята ми ;)
Аз съм хомофоб и не се притеснявам да го заявя гласно. Друг е въпросът, че високите етажи са пълни именно с такива "сбъркани". Мен лично не ми пречат, стига да не се набиват в личното ми пространство и да показват ласки, защото е отвратително. Всеки има право да живее живота си, но трябва да се съобразява малко и другите. Друг е въпросът, че аз мразя и филмирани двойки, които се давят в слюнки пред 5000 човека. Има си неща, които са интимни, има си и такива за пред социума..
Me4encety
08-07-2012, 20:09
Нямам нищо против гейове,лесбийки,асексуални ,транссексуални и тем подобни.От двете момчета които са ми най-добри приятели единия е гей,а другия е би сексуален.Аз съм би (може някой да каже,че не съм обективна) и наистина са ми много сладки като видя две момчета или две момичета да се целуват.А колкото до тормоза има си едно решение - усмивката на макс,средния пръст и си вървиш с гордо вдигната глава.
SisiStrange
08-07-2012, 20:20
Има разлика между това две хомота да се държат за ръце или да си разменят някоя целувка навън и да крещят по улиците за това как трябва еди кой си да приема еди какво си. Никак не ми пречи еднополовата нежност. Не ми харесва, когато се правят тея паради, защото нямат никакъв смисъл освен да се набутат в очите на хората и всъщност да засилят омразата и дискриминацията, доколкото я има. Ако си се обичате, чудесно, живуркайте си като нормални хора. Не да натрапвате на хората личния си живот с викове: "Аз пък съм гей!" Аз не знам много хора, които се противят наистина на хомосексуалните. Най-добрия ми приятел и гаджето му (момче) са си най-нормална двойка, всички знаят, че са такива, но не го навират на всеки под носа, не натякват, че са такива и не искат специално отношение. Просто са си заедно. Никой досега не ги е дискриминирал. Само че има доста хомосексуални, които си мислят, че едва ли не са нещо повече и водят някаква велика битка със света. А на света въобще не му пука кой с кого се чука. Ей такива тъпи изказвания в стил "Хетеротата нямат такава чиста любов като нас." бъркат в здравето. Хората са си хора. Самия факт, че И вие ги делите на хетерота/хомота ви прави същите като тези, които бълват хомофобска омраза.
Живейте си живота, обичайте си се. Тооолкова е просто.
Furious?
08-07-2012, 21:13
Хомофоб съм.Против гейчуги , против лесбийки , за би сексуални кифли за 3ка
humptykid
08-07-2012, 21:14
Какъв ти е точно проблема на теб? По статистики хомосексуалните хора са под 10% в света, няма опасност всички екземпляри да спрат да се възпоизвеждат. Разбирам населението на света прогресивно да намалява и ти да се тревожиш за човешкото благо, но се случва точно обратното. За справка 6 милиардния човек се е родил през 1999, 7 милиардния се роди миналата година. Населението на земята се е увеличило с 1 милиард за 12 години, я пак да чуя как гейовете ще затрият света? Ти сещаш ли се,че ако това темпо продължава след 100-200 години живота на земята ще стане невъзможен заради бързото изчерпване на природните ресурси. И само по това дали имаш деца ли се цени един човек според теб? Тогава циганите са най великите и трябва най много да ги уважаваме. Мъж напръцкал 3-4 деца които ги вижда веднъж в годината не е повече човек от всеки един гей или лезбийка, обратното също важи. Колкото и да си чешете изиците обратни винаги е имало и винаги ще има.Като ги мразите толкова не ги правете, те се раждат в следствие на хетеросескуален акт в крайна сметка.
Ще имаш да вземаш ! Това, че има хомосексуализъм при някои животни ( знам, че това ще ми дадеш като довод ) съвсем не значи, че е естествено, точно напротив, това са НЕЕСТЕСТВЕНИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Един жив организъм се характеризира с няколко свойства - да се храни, да расте и да се развива, да се ВЪЗПРОИЗВЕЖДА - гейовете и лесбийките това не го могат, следователно е неестествено. Представи си, че изведнъж всички екземпляри от даден вид ( например... де да знам, някакъв вид антилопи ) станат хомосексуални ? Сещаш се какво ще стане, нали - ще изчезнат...
Мисля че схвана идеята ми ;)
IncendiaSanctus
08-10-2012, 00:35
Май не четеш какво казвам, humptykid ?
Не казвам, че ги мразя, че искам да мрат, нито пък, че ще доведат до унищожение на човечеството.
Казах, че са НЕЕСТЕСТВЕНИ !!!
Прочети ми отново предишния коментар, за да разбереш защо.
П.П. Аз гейове не правя. Благодаря за вниманието...
harizanowa
09-04-2012, 01:12
Май не четеш какво казвам, humptykid ?
Не казвам, че ги мразя, че искам да мрат, нито пък, че ще доведат до унищожение на човечеството.
Казах, че са НЕЕСТЕСТВЕНИ !!!
Прочети ми отново предишния коментар, за да разбереш защо.
П.П. Аз гейове не правя. Благодаря за вниманието...
IncendiaSanctus само те моля за миг да не си предубеден и да се опиташ да ме разбереш,моля те.
IncendiaSanctus ,аз не ти говоря само за животните,няма индивид в природата,при който да не се е срещала хомосексуалността,аз ти говоря за всичко,което има импулс и се отнася до живата природа това ще рече растения ( полски култури,зеленчукови култури,дървета,храсти,мик оорганизми,дрожди във всичко това се срещат две форми хомо и хетеро зиготна форма ),както е и при хората хомо и хетеросексуални.
Светът не е само хетеросексуален,но също е безполов и хермафродитен,и сега хомофобите ще си кажат,а,ами щом хомосексуалните се защитават,дайте да защитаваме педофилите,никрофилите,зоо филите,ето това вече е неестествено,защото нито при животните,нито при растенията се среща педофилия,зоофилия,никрофи лия,среща се само хетеро и хомо.
Никое животно или растение няма да тръгне да прави секс с човек,нито пък с нещо умряло,това се среща само при човека.
Опийта се поне за миг да разбереш,че Бог е създал така света може би,за да има някакъв баланс,и не казвай гейовете ще унищожат човечеството,защото преобладаващата част от човечеството е хетеосексуална и винаги ще бъде така дори хомосексуалните се смесват в хетеро среди,за да създадат поколение след себе си.
IncendiaSanctus,виж сега за мен също не е нормално мъж и жена да имат сексуален контакт,ако имат родствена връзка,но това също се среща при животни и растения даже мисля,че при растенията това се наричаше ихибизъм или нещо такова,не е нормално за мен,но е естествено за природата.Ако се замислиш брат и сестра момче и момиче,които всеки ден се виждат и имат контакт,има голяма близост между тях е възможо да се получи привличане,кой не би се влюбил в човек от противоположния пол,с който се виждат,говорят си,споделят една храна,един дом,да извратено е,но и до някаква степен го разбирам.
Спомням си едно интервю на Волен Сидеров как плюеше хомосексуалността и казваше,че е ненормалност,сравнявайки го с педофилията,аз бих го попитала,той дъртака с бялата коса заряза си жената КАПКА и отиде при по младичкото,та какво казваше за педофилията,не разбрах,то ако става за въпрос всеки плакне очички за някое младо и хубаво девочйе независимо дали е младеж или дъртак,гнусно е 60 годишен да харесва 20 годишна девойка,но също така до някаква степен е нормално,то и ти да станеш на 70 години няма как някоя яка и млада мадама да не ти грабне окото,извратено,но до някаква степен го разбирам.
И последно IncendiaSanctus хомосексуалните не са за подигравка,защото никак не им е лесно,това са объркани хора хем не искат да са такива,хем са такива или хем се чувстват с душата на жена,хем са в тялото на мъж това се нарича объркано състояние,раздвоение,не знам всякаш е наказание,затвор да живееш в тяло,което не е за теб.
Във всеки от нас има мъжественост и женственост,няма да е нормално ако има само мъжественост или само женственост,освен това генетиката е доказала,че в повечето случаи момичета взимат повече от гена на бащата и обратното. :)
sporttman
09-04-2012, 12:35
Уважавам гейовете и уважавам личните решения на всеки да бъде какъвто иска. Няма да пиша много:) Възхищавам се на смелостта ти да признаеш какъв си и да се опиташ да бъдеш щастлив така, както го чувстваш. Пожелавам ти успех и се надявам да си добре ';))
Като цяло по-скоро :) :*
Според мен т'ва как се облича или как да се държи с околните вече си е изцяло негов избор. Сори, ама може да си гей и в същото време да си мъж на място, а не някви лигльовци който се обличат показно и говорят като жена. <= още един пример за т'ва как ти тикат в лицето, че са различни. Както и обратното. Някоя лесбийка ще се облича като мъж и ще се държи като мъж, но в същото време ще писка, че всъщност е жена..
harizanowa
09-06-2012, 07:37
РАДВАЙТЕ СЕ,РАДВАЙТЕ СЕ,ЧЕ НЕ СТЕ ХОМОСЕКСУАЛНИ,защото да си такъв е Божие наказанаие,не знаете колко е гадно да видя момичето,в което съм влюбена от години и за което съм готова на всичко да се целува и да има връзка с мъж.......
SisiStrange
09-06-2012, 08:08
^ Предполагам също толкова гадно, колкото да си си нормален и да видиш момичето, в което си влюбен да се целува с друг мъж. И обратното.
Едно огромно БРАВО на такива като теб, които не се срамуват да признаят какви са!!!! И аз нямам против това да си хомосексуален, защото едно, че това е просто вродено-раждаш се с повече женски клетки (или нещо женско,извинявам се ако изразът не е правилен) и друго,че изобщо ама изобщо не ми влиза в работата кой и как ще с живее живота, защото е лично негов и ще прави каквото прецени, все пак всички имаме глави на раменете си и мозъци, с които да мислим ! Никой не е виновен за това какъв е, просто малко хора си го признават на обществено достояние, точно защото повечето се подиграват и присмиват, а не е логично, не е правилно ! Темата е много хубава, дано стават все повече хората, като теб!
PullMeCloser
09-08-2012, 17:08
раждаш се с повече женски клетки (или нещо женско
:razz:
BrainlessROCKBABY
09-08-2012, 18:01
От всички живи същества, щъкащи по Земята, хората са единствените, способни на омраза. FYI.
SisiStrange
09-08-2012, 18:05
^ О, не е вярно. Като биолог ти го казвам.
:razz:
Признавам се за виновна, смей се-смеха е здраве :D :D