View Full Version : Трева.
broken-barbiee
02-16-2012, 11:35
На колко сте години и пушите ли трева? Ако да от колко време? Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия? От кой път ви хвана? Прибирали ли сте се напушени? А на училище ходили ли сте напушен/а? Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Попадали ли сте на жмел? http://vbox7.com/play:0cd61cf094 Ай де и едно поздравче за тревоманите :)
П.С.: Търсих теми относно това, но намерих само една, в която беше зададен въпрос как да се засади и се надявам да не съм объркала темата.
iLovePussyJuice
02-16-2012, 14:16
В последно време не съм пушил (месец и половина - 2)...аз и като цяло последните години (е около октомври-ноември да съм пушил 10-15-20 пъти). Иначе пушех доста преди години, когато бях гаден тийнейджър :D
Сега НЕ пуша, защото...първо не ме кефи вече толкова ефекта на тревата и заради финансовата криза, която ме е обхванала :D. Не помня от кой път ме е хванало, прибирал съм се и на училище съм ходел (та аз там основно пушех :|).
Иначе е адски тъпо и жалко да се възприемаш и да се гордееш с това, че си тревоман/ка. :Р
Като цяло ми е супер смешно парадирането и хвалбите (да, звучи адски парадоксално, но си е самата истина) с употребата на забранени вещества...
dream1707
02-16-2012, 17:01
Почти всеки тинейджър вече е опитвал ... Имам бая познати, които си пушат.. Приятелят ми също, но заради мен не го прави особено често.
Аз съм пробвала веднъж, хвана ме.. Но не мисля, че е нещо чак толкова велико, яко чувство.. но не мисля да го правя, просто не си падам по тия работи .. Отвратителна гледка са ми хората, след като са пушили и просто нямам намерение и аз да ставам такава.
bloodymirror
02-16-2012, 18:34
Животът е само един и не смятам да го пропилявам във взимане на наркотици
iLovePussyJuice
02-16-2012, 23:38
Пропилей го в невзимане...к'во значение има? нали го "пропиляваш" :D
nymphadora
02-17-2012, 05:53
Къде къде по-опасни наркотици има от тревата,пък и щом е позволена в няколко държави,смятай.
Иначе на училище не е оферта да идеш напушен,на мен специално ми се спи през цялото време :D
Sickness94
02-17-2012, 11:45
Аз пуша като ми се допуши,ама това става има-няма 1 път в месеца или 1 път на 2 месеца(че и на 3). Последно пуших на Нова година :D Хвана ме брутално от първия път,прибирала съм се напушена и помня,че изядох 11 филии,1 омлет и един шоколад :D но вече не ме хваща такъв апетит. Правя го,защото разкрасява лицата дори на "малките" хора,които са навсякъде около нас. Иде ми да дам шанс на всичко и всички...в реалността се ядосвам повече на несправедливостта и подлостта,но съм си щастлива,независимо дали съм напушена или не. Фенотипно (биологияя хах) не ми личи като съм напушена,вътрешният ми свят грейва и всяко малко нещо ме вдъхновява. И на даскало съм се напушвала,но мисля,че е кофти не бих го направила пак...хубаво е с приятна компания и обстановка :) Гледам винаги да си крия по някъв начин очите,шото с тоя тегав цвят ааааа и някви чертички като на китаец ми стават,че и подпухват,кървави на мъртво пиян хаха. Скоро няма да се пуши..нямам желание,а и не мога да нося цайси,за да си крия очите :D (налага се за пред някои хора) За тези,които пушат - ваш'те знаят ли? Някои пушат даже с родителите си :D
Отхвърлихме АСТА, мога да си пиша спокойно аххааххахах. Защо има луди хора, които като чуят трева и веднага се сещат за кокаин, амфетамин, хероин и всичките тия ла*на. Тревичката е нещо за отпускане, което вреди г/д колкото кафето. Значи можем преспокойно да даваме на 12-14 годишните да се правят на герой като лапат цигарите с тютюн и се напиват постоянно, а за една 120ка с ганджа 8 месеца затвор. Нещо не им се вързват системите, как нещо по-вредно всъщност е разрешено, а другото - тревата, което има толкова професионални мнения, плюс доказателствата, че лекува е забранено.
До преди няколко години, (просто съм чувал, не съм се интересувал както сега) ако те хванат трева ще ти дадат пресъда все едно си убил майка си. Сега малко го пооправиха закона, макар че винаги съм бил на мнение, че не е редно да има присъда заради тревата. Доста от хората, които са опитвали, а даже и да не са, знаят че тя не е само за пушене. От нея се прави хартия и влакна, които са по-качествени и по-здрави от обикновенните. Семената са пълноценна храна, богата на белтъчини. Отглежда се без химий и с минимум торове. В медицината има ефект при Множествена склероза, Рак/Химиотерапия, Глуакома, Диабет, СПИН, астма, спазми, мигрена, депресия, анорексия, възпаления, ревматизъм и други.
Не казвам, че болест като СПИН или Рак ще се излекува. Но едно е да прекараш живота си в мъчене, болки и страдания, друго е чрез канабиса да живееш, колкото се може по-близо до нормалното. Аз съм на 18 години и пуша доста. Обичам червения цвят, както и сектор Г. Хората си ми го разбират по очите :D. По принцип засилих пушенето от септември. От тогава до сега се чуства, че всичко покрай мен е по-спокойно, няма го напрежението(както и част от спомените :D ).
И най-важното СМЪРТНИ СЛУЧЕЙ ОТ ТРЕВА - 0. Айде яко консумация сАс легализация
http://vbox7.com/play:5610d52d
MartinWesker
02-17-2012, 12:45
^
Прав си, но много от хората не разбират. Аз пуша от време на време, защото удоволствието струва скъпо. Бих искал да си отглеждам, но нито разбирам, нито има къде. Почти никой от приятелите ми не знае, че пуша, защото знам каква ще им е реакцията, затова си пуша сам и никой не ме гледа + това ми личи страшно много. Знаете, онзи всезнаещият поглед. :Д Обичам, когато се напуша да няма кой да ме разсейва, обичам да съм сам. Тогава се отпускам максимално и ефекта е по-голям.
Смятам, че ако се прекалява с марихуаната, може да е проблем. Не защото ти вреди физически, а защото ставаш вегетативен, харчиш много пари и тогава е жалко. Хубаво е да се използва за лечение или ако искаш да се отпуснеш, но не и да си пристрастен към нея.
mMemories
02-17-2012, 13:30
Не съм опитвала- няма и да опитам, въпреки че съм в такава компания .. Супер странно ми става като им видя надрусания поглед ;ххх
an0nimn0
02-17-2012, 17:49
Не съм, но понякога ми се е приисквало толкова много.. поради разни причини. Карали са ме, било яко, отпускаш се, но отказвах. Все нещо ме спираше..
xXxAngerfisTxXx
02-18-2012, 13:02
2-3 пъти, последния път беше в даскало, мега чук, яко фана, направо не знаеш къде се намираш... оттогава не съм... не ми се дават пари за такива лайна. яко е ама не си струва
ОО зелената магия. :D
На 16 съм и пуша в месеца 2-3 пъти най - много от 1 година някъде...
Бях любопитна какво е и така почнах, ама не ме хващаше и опитвах пак и пак да видя защо толкова харесват тревата.. та към 10тия път някъде си ме хвана като хората. Прибирала съм се напушена, но почти ме е било пуснало.
Почти винаги като се напуша и отивам на даскало след това. :D
Смятам, че тревата е най - хубавото нещо, на което човек може да се радва (изключвам приятели, любов и такива по важни неща). Можеш да си абсолютно всеки, когато си напушен, да видиш каквото пожелаеш, изострени сетива и т.н.
Прочетох сега едно по нагоре мнение.. Тревата се изписва за лекарство, но на определени хора, а иначе във всичко хубаво си има и риск макар и малък. От тревата може да се стигне (редки случай, за който съм чувала, но не съм била свидетел) до лудост, забавен говор, изкривяване на реалност (което на мен се случва почти винаги, но не ми пречи).
За пръв път пробвах трева на 14. Напуших се и горе-долу помня, че имах чувство, че мога да минавам през предмети и на следващия ден - имах цицина :D
MrUnnamed
02-19-2012, 01:46
На колко сте години и пушите ли трева?
-18.Да.
Ако да от колко време?
-От края на миналата година, но пуша рядко.
А какво е мнението ви като цяло за зелената магия?
- Ами като ти е напрегнато действа супер защото те отпуска също така става яко смях което ме радва допълнително :))).
От кой път ви хвана?
-От 6-7 път.
Прибирали ли сте се напушени?
-Да.
А на училище ходили ли сте напушен/а?
-Да.Дори съм се напушвал на училище.
Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева?
-До сега съм нямал този проблем.
Попадали ли сте на жмел?
-До сега не, но не съм от редовните пушачи който се напушват всеки ден и постоянно са напушени.Просто пуша за удоволствие и то рядко.
iLovePussyJuice
02-19-2012, 13:25
Къде къде по-опасни наркотици има от тревата,пък и щом е позволена в няколко държави,смятай.
Иначе на училище не е оферта да идеш напушен,на мен специално ми се спи през цялото време :D
Това, че е "позволено" от държавата не значи, че е безопасно.
За справка - алкохол
И така...тезата ти се пропука ;d
ПС - мен пък ефекта на коза вече не ме кефи... не обичам да се чувствам инертен и заспал...
ефекта на амфетите е за предпочитане ;d
PullMeCloser
02-19-2012, 13:41
Веднъж съм пушила и веднъж на кексчета. Не ми харесва ефекта, всъщност от второто ефекта беше яко повръщане, нямам желание и намерение да пробвам което и да от двете отново.
amnessia
02-19-2012, 13:46
Не съм пушила - Няма и да опитам . Просто не искам :)
опитвала съм и искам пак 8-)
ама кога ще стане-като се разберем с ''дилъра'' 8-)
не съм пушила, не искам да опитам и оп - етикет загубенячка
това е тъпо
само защото някъкви си звезди се напушват и после не знаят дори кои са не значи че и ние "простосмъртните" трабва да си проваляме живота и кариерата като тях
като имаш предвид че те го правят УЖ да станат още по - известни
^ "етикет загубенячка"
Докато се интересуваш какви етикети ти слагат все ще си си загубенячка. >.<
На колко сте години и пушите ли трева? Ако да от колко време? Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия? От кой път ви хвана? Прибирали ли сте се напушени? А на училище ходили ли сте напушен/а? Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Попадали ли сте на жмел?
На 19 и да пуша.
Редовно от година и нещо
Всеки сам си решава, на мен ми харесва да пуша.
От втория-третия
Да, случвало се е
Не, нямам намерение. Даскалото си е даскало и го взимам насериозно
Не виждам какво има да се справям с това, седят си червени, после минава. Не ми пречи.
От много отдавна не съм, но съм оцелвал, когато съм си взимал повечко и ме беше доста яд.
BrokenInnocence
02-23-2012, 19:23
Живях в Холандия няколко години, тоест от доста време си пуша ... хм... не знам дали може да се нарече редовно. Случвало се е да пуша всеки ден в продължение на 1-2 седмици, случвало се е и 6-7 месеца изобщо да не пуша. През последните 1-2 месеца пуша главно уикендите, защото през седмицата имам твърде много глупости за вършене. В България съм пушила два пъти и двата почти не ме хвана.
Пуших за първи път 2010 лятото, хвана ме и първия път и всеки път след това :D Не го правя ежедневно, не ме кефи чак толкова много, но като ми се допуши го правя. Но определено не е нещо невероятно, става ми по-весело от обикновено и това е общо взето... :D
wartburg353
02-23-2012, 23:31
На 19, от 15.09.2010(кой е на ти с календара :D), пуша с променлива честота. Не знам от кой път ме хвана, ама някой от първите 10 ще да е.Тревата е жертва на корпоративни интереси и расизъм, и заради това лежи сумати народ по затворите. Ефекта на зелената магия е доста разнобразен в повечето случай доста отпускащ и забавен, идеален за борба със стреса. Вращал съм се в нас напушен и в училище съм ходил, но напоследак е много натоварващо преживяване. Очите се оправят хубаво с капки. Попадал съм на жмел и не е било особено интересно - само деот си даваш парите.
Purple Kush
02-25-2012, 22:33
На колко сте години и пушите ли трева? Ако да от колко време? Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия? От кой път ви хвана? Прибирали ли сте се напушени? А на училище ходили ли сте напушен/а? Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Попадали ли сте на жмел? http://vbox7.com/play:0cd61cf094 Ай де и едно поздравче за тревоманите :)
П.С.: Търсих теми относно това, но намерих само една, в която беше зададен въпрос как да се засади и се надявам да не съм объркала темата.
На 16 съм, от около 1 година пуша доста често. Тревата е дар от природата, но за съжаление някои хора продължават да я нареждат до веществата които завършват на -ин. Хвана ме още от втория път. Когато съм напушен вкъщи задължително гледам някоя комедия и опустошавам хладилника :D На училище често ходя напафкан, но не е хубаво защото после не помня почти нищо от часовете и нямам стимул да уча. А очите са си грозна гледка, но просто ги игнорирам :D А който не е пушил, той не е попадал на жмел.
krasawichka
03-13-2012, 16:44
На 15 съм.
Да, пуша да.
Отпускаш се.. Харабийка.
На даскало съм така и в къщи съм така...
Свивам в нас - Пуша навън.
Gerry905
03-13-2012, 17:58
На 16 и не съм опитвала. Толкова много са ми разказвали и положителни и отрицателни неща за тях. Аз обаче знам, че са адски вредни и нямам намерение да се правя на "готина" за едните кифли и да си съсипя целия живот, още повече, че вече излиза от мода да се пуши, така че вече не сте готини.
Като чета тук 3/4 от хората тук са пушили, а са на около 13-14-15 години. Какво стана със света!?
anonymous768631
03-13-2012, 22:21
На 19 съм и не съм пушил никога. Мисля, че има и доста по-лесни и евтини начини да станеш идиот за 2 часа. Хората, които са пушили, ми са отвратителни. Не виждам причина да го правя, само защото било модерно и другите го правели...
Колкото и да е яко, предпочитам да дам 10-тарката си за 10 бири или за 5 бири и 1 кутия цигари. Сори, тревата не върви при мен.
Всеки си е с мнение, пич, ма тия 10 бири и кутия цигари са по-вредни и скучни от тревата. Никой не те задължава да употребяваш, но може да опиташ да гледаш с по-друго око на нещата. Щото нали се сещаш, че тия дето пият и пушат тютюн го правят много повече от мода и подръжание, тъй като не пропушваш цигари за да им се наслаждаваш на превъзходния вкус, нито при пушенето на трева си мерите пишките, колко можете да изпушите, както е с алкохола.
Предлагали са ми и не съм пушил просто защото не съм смятал,че ми е нужно точно в тоя момент.. защото винаги,когато са ми предлагали съм бил пиян и не исках да се излагам повече :D
Не мисля,че тревата е лошо нещо и тия дни мисля да пробвам.. ако ми хареса ще си палвам от време на време,сигурен съм,че няма да се пристрастя досега нищо не ми е действало пристрастяващо.. :D
Но да не говоря много,то ше си покаже ;)
anonymous708973
03-14-2012, 09:36
Я кажете какво е жмел, че ми стана интересно :)
Я кажете какво е жмел, че ми стана интересно :)
Слаба трева.
@UNITED2, към тревата пристрастяването е психическо, не физиологично. Тоест колкото се пристрастяваш и към браузването в интернет. Пушил съм към 6-7 месеца всекидневно (най-много 10-на дена общо да съм изпуснал) и след това 2 месеца не пипах, без да ми мигне окото. Просто пушиш, когато ти е кеф. Тютюневите цигари за сметка на това съм сигурен, че на тоя етап няма да мога да ги откажа.
Исках само да ви пусна ей тези клипове, да видите двете гледни точки и сами преценете, кой - крив, кой - прав:
http://www.youtube.com/watch?v=UmhF58_WOAE
http://youtube.ng/watch?v=K1aE612OeKk
http://www.youtube.com/watch?v=BKXUqKz2P9A
Горкия неграмотен професор, не разбра ли, че в ефира му не е мястото сред умните хора?
dimitar_ak
03-14-2012, 10:15
Употребата на марихуана може да представлява проблем за хора, активно занимаващи се с дейности, зависещи от краткотрайната памет, например ученици и студенти. Има данни, че при ежедневна употреба може да се наблюдава сериозен спад на интелектуалните възможности, който не изчезва при прекратяване на употребата.,,
В България марихуаната е посочена в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В този списък са изброени вещества, които според българския законодател са забранени за употреба в хуманната и ветеринарната медицина. В този списък е и хероина. Придобиването или държането на което и да е било от веществата в този списък се наказва с оглед на чл. 354а от Наказателния Кодекс с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 2 000 до 10 000 лева. Производството, преработването, придобиването или държането с цел разпространение се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева. Когато наркотичните вещества са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.[2] До 2004 г. на теория българските потребители на марихуана са имали право на ненаказуема "лична доза", но през 2004 г. се криминализират напълно всички количества.
Проблемите с краткотрайната памет не са дълготрайни. Те са в сериозна степен, но са всъщност един от приятните ефекти от употребата, защото осъзнаваш невъзможността си да се сещаш елементарни неща. В зависимост от количеството и силата, най-много до един ден е изчезнал този проблем. Употребявам достатъчно често и мога да се похваля с добра памет, особено що се отнася до активни умствени дейности като ученето. Не искам да звучи арогантно, но благодарение на тази ми страна съм помогнал на доста хора в този форум точно с уроците и съм им решавал домашни напушен. А професора по-горе даде пример с Кери Малис, който е измислил ДНК анализа напушен.
Няма да обяснявам за останалите краткотрайни действия, но по-редовното и количествено пушене е хубаво да се каже какви реални дълготрайни странични ефекти има. Липса на мотивация, апатия и депресия. При мен са траели до седмица-две. В този период имах известни лични проблеми, поради липсата на организация и енергия. Единия вариант е да се правят нещата с мярка. Но, в зависимост от човека, можеш да превъзмогнеш тези проблеми. Мързелът става голям, но волята е по-голяма. Депресията се прокарва, но позитивния мироглед й надмогва.
Колкото до присъствието на марихуаната в Списък 1, може да проверите първото видео, което съм пуснал и да разберете какви хора изготвят тези списъци. За мен това е чиста незапознатост, некадърност и безотговорност. Малките количества, стига да ти е достатъчно чисто досието, предвиждат оценяването на случая като "маловажен" и оставаш само с административните наказания (плащаш глоба). Също така и корумпираната полиция може да те спаси, но е трудно да разчиташ на кое да е от двете. Да не говорим колко е абсурдно да се обясняваме на тази тема, при условие, че такива обяснения за алкохола и тютюневите цигари липсват. И дори да е близо до логиката да се забранат и останалите наркотични вещества (което означава вещества, имащи психотропно въздействие, а не развиващи зависимост, в което число влиза шоколада), гарантирам че ще скочат толкова много хора против, че закона никога не би се прокарал. Не е нормално в такъв случай да сложим границата до тютюна и цигарите, а марихуаната неоправдано да я изключим.
Искам само да спомена за нещо, макар и още да не е се развила дискусията, което много често се прокарва чрез статистики като твърдение, а именно че тревата е стъпало за по-тежки дроги. Тук е редно да кажа, че познавам доста хора (трицифрено число ще е), които употребяват коз и са категорични, че нямат желание да пипнат тежки наркотици. Моята позиция е същата. Причината да се стига до извода за пътеката трева-тежки наркотици е, че тя в момента е нелегална и щом имаш смелостта и любопитството да опиташ, плюс дезинформацията на хората, съвсем нормално е да посегнеш и към нещо друго от смелост и любопитство. Обикновено подхождаш с идеята, че колкото е вредна тревата, толкова и хероина, коката и пр., тоест че са безкрайно опасни всичките. Опира до самоконтрола и въобще не зависи от ползваните субстанции и законовите им статути, това е чист плод на характер, възпитание и среда.
Като казах среда, с това ще заключа. В средите, в които се употребява марихуана често се срещат и други дроги, предимно амфетамини, тъй като са също толкова широкодостъпни. Такива се срещат и в социалните среди, в които се употребява масово алкохол. И както има изключения в единия случай, така има изключения и в другия, а за мен лично - са сравнително еднакъв брой. Разликата обаче е, че пушештите трева са щастливи, спокойни и непроблематични в огромно мнозинство, гарантирам за 90%+. В среда с употреба на алкохол и амфи (цигарите са прекалено мащабни за да обобщавам) водят до купища сбивания, катастрофи, семейни проблеми, финансови затруднения, тежки болести.
От аспирина има много повече загинали отколкото от марихуана. Всъщност, никой досега не е умрял от свръхдоза трева, нито един в целия свят, никога!
Информирайте се докрай, защитавайте си позицията и се кефете на живота. Поздрави!
Проблемите с краткотрайната памет не са дълготрайни. Те са в сериозна степен, но са всъщност един от приятните ефекти от употребата, защото осъзнаваш невъзможността си да се сещаш елементарни неща. В зависимост от количеството и силата, най-много до един ден е изчезнал този проблем. Употребявам достатъчно често и мога да се похваля с добра памет, особено що се отнася до активни умствени дейности като ученето. Не искам да звучи арогантно, но благодарение на тази ми страна съм помогнал на доста хора в този форум точно с уроците и съм им решавал домашни напушен. А професора по-горе даде пример с Кери Малис, който е измислил ДНК анализа напушен.
Няма да обяснявам за останалите краткотрайни действия, но по-редовното и количествено пушене е хубаво да се каже какви реални дълготрайни странични ефекти има. Липса на мотивация, апатия и депресия. При мен са траели до седмица-две. В този период имах известни лични проблеми, поради липсата на организация и енергия. Единия вариант е да се правят нещата с мярка. Но, в зависимост от човека, можеш да превъзмогнеш тези проблеми. Мързелът става голям, но волята е по-голяма. Депресията се прокарва, но позитивния мироглед й надмогва.
Колкото до присъствието на марихуаната в Списък 1, може да проверите първото видео, което съм пуснал и да разберете какви хора изготвят тези списъци. За мен това е чиста незапознатост, некадърност и безотговорност. Малките количества, стига да ти е достатъчно чисто досието, предвиждат оценяването на случая като "маловажен" и оставаш само с административните наказания (плащаш глоба). Също така и корумпираната полиция може да те спаси, но е трудно да разчиташ на кое да е от двете. Да не говорим колко е абсурдно да се обясняваме на тази тема, при условие, че такива обяснения за алкохола и тютюневите цигари липсват. И дори да е близо до логиката да се забранат и останалите наркотични вещества (което означава вещества, имащи психотропно въздействие, а не развиващи зависимост, в което число влиза шоколада), гарантирам че ще скочат толкова много хора против, че закона никога не би се прокарал. Не е нормално в такъв случай да сложим границата до тютюна и цигарите, а марихуаната неоправдано да я изключим.
Искам само да спомена за нещо, макар и още да не е се развила дискусията, което много често се прокарва чрез статистики като твърдение, а именно че тревата е стъпало за по-тежки дроги. Тук е редно да кажа, че познавам доста хора (трицифрено число ще е), които употребяват коз и са категорични, че нямат желание да пипнат тежки наркотици. Моята позиция е същата. Причината да се стига до извода за пътеката трева-тежки наркотици е, че тя в момента е нелегална и щом имаш смелостта и любопитството да опиташ, плюс дезинформацията на хората, съвсем нормално е да посегнеш и към нещо друго от смелост и любопитство. Обикновено подхождаш с идеята, че колкото е вредна тревата, толкова и хероина, коката и пр., тоест че са безкрайно опасни всичките. Опира до самоконтрола и въобще не зависи от ползваните субстанции и законовите им статути, това е чист плод на характер, възпитание и среда.
Като казах среда, с това ще заключа. В средите, в които се употребява марихуана често се срещат и други дроги, предимно амфетамини, тъй като са също толкова широкодостъпни. Такива се срещат и в социалните среди, в които се употребява масово алкохол. И както има изключения в единия случай, така има изключения и в другия, а за мен лично - са сравнително еднакъв брой. Разликата обаче е, че пушештите трева са щастливи, спокойни и непроблематични в огромно мнозинство, гарантирам за 90%+. В среда с употреба на алкохол и амфи (цигарите са прекалено мащабни за да обобщавам) водят до купища сбивания, катастрофи, семейни проблеми, финансови затруднения, тежки болести.
От аспирина има много повече загинали отколкото от марихуана. Всъщност, никой досега не е умрял от свръхдоза трева, нито един в целия свят, никога!
Информирайте се докрай, защитавайте си позицията и се кефете на живота. Поздрави!
Така е..
Единственото нещо, което кара някои хора от трева да се качват на амфетамини, хероин, кока и прочее е фактът, че е нелегална и законово е приравнена към тежките наркотици. Някой ще реши да пропуши трева, ще види, че няма нищо страшно и никакви негативни ефекти, оттам ще реши, че и с тежката артилерия е същото положението и в момента, в който започне да употребява тежкото.. тогава край.
Пуша от време на време, но доста рядко, и е имало немалко случаи, в които съм отказвал да пуша с другите. Аз съм човек, който се пристрастява лесно, като доказателство за това са цигарите, но към тревата е много по-различно. Последният път пуших, като си бях у нас и сам изкадих една бухалка, и толкова лошо се направих, че вече 2 месеца сигурно станаха, откакто не съм барвал. С цигарите не е така. Мога да изпуша 2 кутии в дискотеката и в най-добрия
случай на другия ден няма да ми се пуши, но като мине махмурлията и се започва пак.
wartburg353
03-14-2012, 23:49
На 19 съм и не съм пушил никога. Мисля, че има и доста по-лесни и евтини начини да станеш идиот за 2 часа.
Правил съм си сметки не е един и два пъти, и стигам все до един и същ извод - коза си е по-евтин. Почти винаги когато седна да пия на заведение се оказвам с около 10лв назад и след 1-2 посещения на тоалетна съм и трезвен(ако изобщо съм се напил в някакъв момент). Сега тука някои ще кажат че бирата е по евтина, но количеството което ви трябва е доста по-голямо. Слагайки цигарите в сметката стават още 2-6 лв(различни видове марки, кутии, много хора си делят). Грубо казано това са 15 лева. При това аз не съм от най-големите пиячи, тоест в масовия случай на големите привържаници на алкохола ще им излезе още повече пари. При тревата се сабираш с още няколко човека, ако е хубава (и не си правите джойнт маратон) едва ли ще ви излезе повече от 5 лв. Тука вече смятайте колко пъти едното е по-евтино от другото ;)
Излгледах клиповете, които Chacho сподели и наистина съжалявам професор Караджов, че се набутва сред такива индивиди. Те приказват някакви заучени неща, а Ива Николова вкарва един сляп хейт и изкара човека едва ли не дилър :)
Това, че е "позволено" от държавата не значи, че е безопасно.
За справка - алкохол
И така...тезата ти се пропука ;d
ПС - мен пък ефекта на коза вече не ме кефи... не обичам да се чувствам инертен и заспал...
ефекта на амфетите е за предпочитане ;d
my point exactly. Не си падам по унасящия ефект, а и самото пушене ми е един страшно неприятен процес. Предпочитам да съм енергична и лека :)
Lilly777
03-16-2012, 08:01
Пробвала съм 1 път.. не е нищо особено,не мисля и да повтарям..
DieselBlood
03-16-2012, 08:52
Никога не съм пушил и нямам намерения да си провялам и без това разклатеното здраве с подобни лайна.
FuCKkK13
03-16-2012, 08:59
на 15 съм,не съм пушила и не мисля да пуша .. мразя парадирането на хора,които го правят... мнението ми за тревата: не мисля,че е толкова вредна,но все пак не е добре да пушиш,не мисля,че тревата е вратичката към по-тежки наркотици,защото според мен това си е до човек.. до някъде разбирам хората,която я пушат,че е заради ефекта,но както казах ако се парадира с това направо ми става смешно... мн. ми е смешно някой да ми каже пуша,пия и нз. още какво... все пак нито едно от тия неща не е хубаво и не мисля,че нещо такова те прави повее от другите,а и вече не е такава газария както беше преди години.. т.е. вече доста повече хора от преди примерно мислят като мен :)
@FuCKkK13, пък и не само към теб, не знам защо свързвате пушенето на трева с гъзария? Аз много трудно намирам хора, които да се показват с това. Повечето ми приятели го приемат за даденост и обикновено пушим на по-закътани и усамотени местенца, без да разтръбяваме после. Или наблюденията са ти върху неосъзнати пубери, или по някаква невероятна причина попадаш все на такива.
hailey369
03-16-2012, 11:57
Не съм, но понякога ми се е приисквало толкова много.. поради разни причини. Карали са ме, било яко, отпускаш се, но отказвах. Все нещо ме спираше..
+1
По темата: На 13 съм и не съм опитвала трева ...
Редно ше е да стане легално за 18+
На 4-ти април ша маршируваме :)
Ако стане легално, държавата ще се срине...
FuCKkK13
03-16-2012, 17:46
Chacho НЕ.. определено не го свързвам с това.. както казах разбирам хората,които го правят,защото има ефект,но примерно цигари или нещо такова защо пушат ?! .. и имах в предвид за хората,които парадират с това..
TheNormalGuy
03-16-2012, 19:07
От медицинска гледна точка подкрепям тревата, защото има болести в които тя е необходима, но повече подкрепям от икономическа гледна точка, защото ако се легализира и се сложи акциз на марихуаната, бъдете сигурни че държавата ще има ръст в икономиката от около 1% до 5%, и впоследствие стандарта на живот ще се увеличи, минималните заплати като нищо ще станат 350~400, и въобще много са плюсовете, НО ще ви кажа нещо и това, че много трудно ще се легализира тревата, защото както сигурно знаете всеки град си има монопол на продажбата на трева,и парите които влизат на монополистите са меко казано огромни!
GreenFairy
03-17-2012, 06:35
На колко сте години и пушите ли трева? 20, от време на време.
Ако да от колко време?За първи път опитах, когато бях на 16, но пуша малко повече през последната година.
Ако не, защо? А какво е мнението ви като цяло за зелената магия?Всъщност зависи от сорта, който пуша. Имало е случаи, в които да се чуствам супер готино, леко, ведро и спокойно, а друг път да имам чувството, че полудявам и целият свт е коренно различен.
От кой път ви хвана?3ти или 4ти
Прибирали ли сте се напушени?Не съвсем, прибирала съм се леко замаяна след като съм пушила по-рано през деня
А на училище ходили ли сте напушен/а?Да, 3 пъти и беше доста забавно
Как се справяте със зачервените очи след употребата на трева? Не съм имала такъв проблем, очите ми започват да блестят и клепачите ми се подуват леко, но очите ми не са били зачервени.
Попадали ли сте на жмел?Няма как да отговоря на този въпрос, защото почти винаги някой друг взима и свива, пък аз само се присъединявам за пушенето.
От медицинска гледна точка подкрепям тревата, защото има болести в които тя е необходима, но повече подкрепям от икономическа гледна точка, защото ако се легализира и се сложи акциз на марихуаната, бъдете сигурни че държавата ще има ръст в икономиката от около 1% до 5%, и впоследствие стандарта на живот ще се увеличи, минималните заплати като нищо ще станат 350~400, и въобще много са плюсовете, НО ще ви кажа нещо и това, че много трудно ще се легализира тревата, защото както сигурно знаете всеки град си има монопол на продажбата на трева,и парите които влизат на монополистите са меко казано огромни!
Бях чувал някви невъзможни суми, които плащат на полицията, за да не пипат монополистите. Не знам кое е истина и кое не, но звучеше доста фрапиращо. И все пак ще е редно да легализират личната доза отново, това е напълно постижимо!
Необходима е предимно като обезболяващо, и то при хора, които не ги хващат конвенционалните такива. Също при някои форми на анорексията като средство за стимулиране на апетита.
Какви ще са конкретно плюсовете?
А от легализация до декриминализация разликата не е малка.
Против глаукома, мигрена, рак, множествена склероза, анорексия, булимия. Страничните ефекти са прекалено леки според известните до момента, че да не се използва масово, с което не могат да се похвалят много легални лекарства.
Плюсовете са както икономически, така и качествени. Има разлика между това да се чудиш, дали са ти дали нещо надрусано и това да си вземеш от магазина трева по БДС с бандерол.
Дебатите за декриминализация са нещо, което бих очаквал много неупотребяващи трева, но употребяващи леки наркотици да симпатизират. За мен правилната стъпка е да се вложат усилия в информиране на обществото за леките дроги и причината за нелегалния статут на марихуаната. Легализацията е много далеч, но едно холандско, чешко или щатско положение е добре да се гони, а тези страни ни дават възможност да наблюдаваме последиците от една такава стъпка и с още по-добри доводи да подкрепим каузата. Какви са плюсовете ли? Виж им туризма, ей тва са плюсовете.
Само че пропускаш един тънък момент.
Колкото и кампании за информиране да се направят, при една такава промяна всеки ще се юрне да употребява. А масата е невежа. Щом си пушил всеки ден, знаеш, че се създава една психическа зависимост, която не се преодолява толкова лесно (говорим за мнозинството), после следва апатия и в един момент цялото ти ежедневие почва да се върти около коза. Щото мога да ти посоча буквално десетки примери за кадърни и умни хора с перспективи за бъдещето и тн., които пропушиха и се изпилиха до неузнаваемост.
Аз лично подкрепям декриминализацията за лична употреба (както преди колко години)с оглед на това да горят големите, а не ушев да симулира дейност, като закопчава ученици с половин грам.
А хоалндците поограничиха чужденците...
Едит: за използването за лекарство против рак би трябвало да легализират сортовете с голямо съдържание на CBD(май така беше) и ниско THC(те са един вид обратнопропорционални), а не като цяло
Savage14
03-17-2012, 17:25
Вместо да пушите и да се дрогирате... спортувайте!
radeberger
03-17-2012, 18:59
Някои изкарахте тревата най-полезното нещо. :D Ако беше толкова полезна нямаше да е незакона в по-голямата част от света. В крайна сметка лъжете себе си. ;)
Реално не лекува рак, а просто намаля болката, както морфина. Според вашата логика, да почнем всички да друсаме и няма да има проблеми.
Почти всички наркомани са тръгнали от трева.
За белите дробове не вярвам да е по-вредна или по-малко вредна от цигарите.
Можеш да шофираш докато пушиш цигара, но ще е съвсем различно пушейки трева, защото те отпуска, от което следва, че концентрацията ти намалява.
Разбира се, озаконяването на тревата би подобрило икономиката, тъй като акциза ще влиза в държавната хазна. Но тези, които ни управляват нямат интерес от това, защото точно производителите и разпространителите на наркотици им плащат, за да нямат проблеми със закона. А всички глупости колко полезна била тревата, за мен са привличане на потребители.
Все пак не искам да давам наклон в живота на никой. Всеки да прави каквото иска и да си харчи парите за каквото иска. Аз съм преценил кое е по-добре за мен. ;)
Само че пропускаш един тънък момент.
Колкото и кампании за информиране да се направят, при една такава промяна всеки ще се юрне да употребява. А масата е невежа. Щом си пушил всеки ден, знаеш, че се създава една психическа зависимост, която не се преодолява толкова лесно (говорим за мнозинството), после следва апатия и в един момент цялото ти ежедневие почва да се върти около коза. Щото мога да ти посоча буквално десетки примери за кадърни и умни хора с перспективи за бъдещето и тн., които пропушиха и се изпилиха до неузнаваемост.
Аз лично подкрепям декриминализацията за лична употреба (както преди колко години)с оглед на това да горят големите, а не ушев да симулира дейност, като закопчава ученици с половин грам.
А хоалндците поограничиха чужденците...
Едит: за използването за лекарство против рак би трябвало да легализират сортовете с голямо съдържание на CBD(май така беше) и ниско THC(те са един вид обратнопропорционални), а не като цяло
Добре де, нали алкохола също е психотропен и създава психическа зависимост. Него защо да? Там да посочваме ли примери? А примери за сбивания, катастрофи, алкохолни отравяния, разводи, нежелана бременност, уволнения от работа? Ако с тази причина забранят алкохола, ще приема ограничението за тревата. Надали някой обаче ще прокара сух режим, никой няма да си мълчи.
Разбираш ли? Оценявам, че има известни рискове, но искам да имам правото сам да реша, дали да се подложа на тези рискове, както имам с куп други легални леки наркотици. Коза според мен става ежедневие на второ място заради ефекта си и на първо място заради нелегалността. Щото, видиш ли, ако беше нелегален алкхолът, а те кара да се чувстваш добре, ти щеше пак да искаш да го пробваш. "Леле, как не го правят всички хора, не мога да си обясня!" И както слагат на кутийките с цигари "тютюнопушенето убива!", така може да сложат "канабисът води до апатия и депресия!".
@radeberger, а защо преди няколко десетилетия е била още по-забранена, а сега на много места я декриминализират, особено с медицински цели? А защо е забранена въобще към средата на миналия век? Разтърси се за пропагандата.
Тъпо е да те глобяват и бутат в затвора, че си опънал една цигара с приятели. Не знам спирала ли ви е полиция, ма едвам се измъкнахме от някви полицаи с 50-тачка под масата за 1 фас. Не е нормално, хора! Не е нормално някои да лежат в затвора за шепа трева повече време от тези, които газят хора по улиците. На 4ти април ще марширувам, дано се съберат хора.
@Savage14, тревата не пречи. Спомням си за един национал по таекуондо, който си въртеше тревата. Ако не беше нелегална и досега да си е останал шампион. Имам и още доста други примери, които мога да дам, ма не му е тук мястото.
Схемата е, че зависимост (тоест баш зависимост) към алкохола се създава много по-бавно и по-трудно.
Не е коректно тревата да се слага в една категория с твърдите наркотици, но една легализация при всички положения няма да направи положението по-розово.
Просто мнозинството е с лабилна психика и към коза ще се закачат прекалено много хора. Ти можеш да се контролираш, други хора също, окей. Но просто трябва да се мисли малко по-глобално.
Тва ти говоря, към алкохола също има психическа зависимост, която щеше да е още по-изострена, ако беше нелегален. И пак не виждам защо го коментираме проблема, при условие, че към цигарите се закачваш моментално и физиологично. Шоколада и кафето също трябва да ги спрат, там също се развива бързо, ако взимаш ежедневни повлияващи дози.
Ако тревата е 18+, нека се продава, тия с лабилна психика, които са пълнолетни си имат личен проблем. Сами носят отговорност за действията си, не виждам защо заради неоправници трябва моите права да се накърняват. А колко ще употребяват децата не коментирам, щото така или иначе го има сериозния проблем с алкохола, където също нямат мярка. Тва е съвсем отделен въпрос, който трябва да се реши за всички ограничения +18 и опира до МВР.
little-bad-girl
03-18-2012, 11:56
На 16 съм и си пафкам от време на време. Редовно не пуша иначе за първи път пробвах като бях на 15. Мнението ми за тревата е, че е нещо много отпускащо и приятно, но не трябва да се прекалява. Веднъж се прибрах напушена и втори път не бих :D. И на училище веднъж отидох напушена и единия ме усети, за малко да ме изключат -.-. С очите се справям като си сложа добро количество черен молив, черна спирала /напластена хубаво/ и ако съм прекалила може и малко черни сенки да сложа. На жмел попаднах миналата седмица и бях много ядосана.. http://vbox7.com/play:d9ad3baf ето и от мен един поздрав.
Всъщност нелегалния статут на тревата възпира доста хора от пушенето.
А психическата зависимост в никакъв случай не е породена от нелегалността. Просто коза те откъсва от реалността и ти показва един друг свят, в който всичко е прекрасно и всичко придобива смисъл. И когато те пусне, long-ваш да се върнеш пак там. Обаче това след време резултира в гореспоменатата апатия и...тъпо ще се изразя, ама ставаш неработоспособен - дистанцираш се от социалните си задължения(учене/работа) - един вид спираш да се интересуваш от сивата реалност, не искаш да имаш нищо общо с нея и коза започва да заема централно място в живота ти, като бавно и неусетно си полираш мозъка.
Това закачане разграничава коза от цигарите и захарта.
И да - това е общия случай. Ти не си така, аз не съм така, други не са така, ама много други са така. И аз искам да изтрепя голяма част от населението, да създам нов социален строй и тн., но за съжаление мерките, които засягат обществото се прокарват според това какво е обществото като цяло, а не според частните случаи.
За нелегалността мнението ми е следното. Хората се изумяват как нещо толкова хубаво може да е незаконно, имат занижени очаквания и после търсят отново да опитат. Когато нямах 18 години по същата причина се наливах с алкохол пак и пак, беше ебати преживяването. Сега ми е през оная работа дали ще изляза да пия бири, преди беше тръпка.
И много хора пият ракия и бира в началото на деня, ходят пияни на работа и си съсипват живота. Много повече, отколкото пушещите коз. А апатията се преодолява и без да се ограничаваш с тревата. Първите пъти, когато ме налегна депресия и безразличие, не подозирах, че е от пушенето и си мислех, че наистина така стоят нещата. В последствие научих, че тревата ми навява такива катастрофални мисли и сега съм наясно, подготвен съм и мога на въпреки да действам. От едното осъзнаване, не от някаква невъобразима воля.
И пак казвам, легализацията е много далече, там ползите са съвсем други. Декриминализация на личната доза обаче трябва да се наложи според мен. Нека е трудно да се намира, нека си гонят покритите дилъри, но не искам да ми пишат досиета, да плащам глоби и недай си боже да ме бутнат в затвора, че подръпвам коз периодично.
И все пак бих се съгласил с теб, че до известна степен лошите последици (демотивацията) може да са по-масови отколкото при други вещества. Просто за мен не е основание да ми кажат "не". Не е демократично да налагат такъв контрол върху хората, трябва да можем сами да изберем. Макар че на един референдум сигурно пагубно ще пропадне предложението. Имаме нужда да информираме масите, за мен горните клипове са потресаващи, уж компетентните говорители по медиите нямат хал хабер за какво иде реч.
Мдае. Точно декриминализация казах, че подкрепям.
А то всеки е почнал с алкохол и то по мое мнение от келешлък
Ако стане легално, държавата ще се срине...
По скоро обратното..
Не случайно му казват "зелената магия".
Можеш да видиш всичко, да се почустваш по всякакъв начин, да си абсолютно всичко, което пожелаеш.
Лично аз обичам как се изострят вкусовете ми (и всички сетива), да виждам детайли, което допреди това не съм могла (и не това не са халюцинации.. след като ме е пускало пак си виждам тези детайли), усещането при целувка или секс са ми най - любимите (love)
И определено "модата" няма нищо общо с това, както повечето говорите тук. Малко "звезди" се хвалят с това..
Лично аз и приятелят ми като пушим гледаме да сме си сами, че дори и до магазина да не ни се налага да излизаме (предварителна подготовка).
И последно нещо..
Най - важна е компанията! Ако сте с лоша компания, с която пушите (например) за гъзария, естествено, че няма да Ви хареса, или банда лицемери.. Трябва да сте с човек, с който можете да се отпуснете напълно.
Чачо прочетох ти постовете, казал си доста неща, който аз исках да кажа, така че ми съкрати доооста писането.
Подкрепям го с две ръце и два крака за всичко, което каза.
Поразровете се в интернет и вижте, че всяка десета смърт се дължи на алкохол.
Всичко в големи дози е вредно! Ако изядете 2 големи шоколада ще Ви стане лошо нали? Трябва самоконтрол.. Не оправдавайте наркоманите с тревата.
Мда, сексът е неповторим. Все едно получаваш 3 оргазъма накуп.
ScarlettS
03-20-2012, 18:58
Не съм чела абсолютно всички мнения, но като цяло съм съгласна с Chacho.
Някъде прочетох, че така човек си пропилява живота. Тези, които си го пропиляват с трева, ще си го пропилеят така или иначе с нещо друго, ако не е тя. Не е проблема в тревата, до самия човек е.
На един интелигентен човек това, че се напушва от време на време, по никакъв начин няма да му се отрази в личен/професионален и какъвто и било план, нито пък ще стане зависим, няма да може да се контролира и разни такива.
Съответно на един идиот и липсата на трева няма да му повиши умствените способности кой знае колко.
Иначе не мисля, че да пушиш трева се води 'готино' или поне в моята среда. По-скоро е нещо, което всеки е пробвал или редовно употребява, така че не виждам какъв е смисълът да се хвалиш/парадираш с нещо подобно.
На един интелигентен човек това, че се напушва от време на време, по никакъв начин няма да му се отрази в личен/професионален и какъвто и било план, нито пък ще стане зависим, няма да може да се контролира и разни такива.
О, може да му се отрази и то как.
А фасът след секс е най-безбожния екстаз
sToyAncHo
03-21-2012, 07:52
Пуша рядко. Къде по поводи, къде без :) Харесва ми чувството. Ходил съм и на училище напушен и съм се прибирал в нас напушен, но нямаше никого. Хвана ме още от първия път. Мнението ми е позитивно, тъй като хората се лекуват с това, отпускат се и си докарват добро настроение с минимална вреда. Чувал съм даже, че е полезно да се пуши веднъж на месец, ако пушиш цигари, защото те било пречиствало. Сега април месец има един рожден ден и мислим.. :) Попадал съм на жмел, ама се усъмних и го проверих.. билков чай. ;дд
JoLLiE92
03-21-2012, 15:54
Тея боклущини са ми доста анти :)
http://www.marijuanacooking.com/ - Ще ги пробвам тия рецепти някой път :Д
http://www.marijuanacooking.com/ - Ще ги пробвам тия рецепти някой път :Д
искаммм :D
Тея боклущини са ми доста анти :)
Пробвала ли си , че казваш "боклуци" ? :)
Не съм чела абсолютно всички мнения, но като цяло съм съгласна с Chacho.
Някъде прочетох, че така човек си пропилява живота. Тези, които си го пропиляват с трева, ще си го пропилеят така или иначе с нещо друго, ако не е тя. Не е проблема в тревата, до самия човек е.
Съответно на един идиот и липсата на трева няма да му повиши умствените способности кой знае колко.
Иначе не мисля, че да пушиш трева се води 'готино' или поне в моята среда. По-скоро е нещо, което всеки е пробвал или редовно употребява, така че не виждам какъв е смисълът да се хвалиш/парадираш с нещо подобно.
Едва ли с трева би си пропилял живота .. та това да не е хероин? Дет се зачукваш и спиране няма в 95% от случеите .. Бих казал даже , че е хубаво да пушиш (МОЕ МНЕНИЕ ХЕИТАРИ!) , защото лично аз когато пуша ми идват велики мисли. Е със сигурност не е така при всеки , но мисля , че при голяма част от хората е по същия начин. За някой е готино за други не! Лично на мен не ми пука кой какво мисли по този въпрос , аз я пуша , защото ми харесва , а не , защото някой да си мисли , че съм готин и т.н. :)
Peaceeeeeeeeeeeeee ;)
JoLLiE92
03-24-2012, 13:07
Да. :) И много повече пъти съм била около хора, които пробват и съм ги гледала отстрани и точно тогава се отказваш най-много да пробваш ;)
Едва ли с трева би си пропилял живота .. та това да не е хероин? Дет се зачукваш и спиране няма в 95% от случеите .. Бих казал даже , че е хубаво да пушиш (МОЕ МНЕНИЕ ХЕИТАРИ!) , защото лично аз когато пуша ми идват велики мисли. Е със сигурност не е така при всеки , но мисля , че при голяма част от хората е по същия начин. За някой е готино за други не! Лично на мен не ми пука кой какво мисли по този въпрос , аз я пуша , защото ми харесва , а не , защото някой да си мисли , че съм готин и т.н. :)
Peaceeeeeeeeeeeeee ;)
Прочети пак какво е написала Scarlet, казва същото.
@JoLLiE92, нещо против да ти задам няколко въпроса? Не ме разбирай погрешно, уважавам ти мнението, имаш право на избор и позиция, и се радвам, че имаш такива. Просто ми е интересно как гледаш на някои неща, за да си направя лека психологическа картина, а да не гледам с неразбиране, когато срещам подобно мнение.
JoLLiE92
03-24-2012, 13:35
Прочети пак какво е написала Scarlet, казва същото.
@JoLLiE92, нещо против да ти задам няколко въпроса? Не ме разбирай погрешно, уважавам ти мнението, имаш право на избор и позиция, и се радвам, че имаш такива. Просто ми е интересно как гледаш на някои неща, за да си направя лека психологическа картина, а да не гледам с неразбиране, когато срещам подобно мнение.
слушам : )
Окей, мерси! Някои може да ти се сторят тривиални.
Смяташ ли, че те е хващало наистина?
Някога напивала ли си се много? Би ли повторила?
Какво ти е мнението за хората, които прекаляват с алкохола?
Би ли определила себе си като подреден човек?
Смяташ ли, че приятелите ти като цяло могат да разчитат на теб?
Ако разговаряш сериозно с някого, а човекът срещу теб се лигави, по-вероятно е да се раздразниш или да направиш компромис?
Ежедневието ти е по-скоро динамично или спокойно?
Ако си на официална вечеря, ще спазваш етикеция или ще разчупиш обстановката?
Какво ти е мнението за екстремните спортове?
Коя за теб е най-неприятната черта в пушачите на трева (докато са напушени)?
Кое за теб е по-точното определение за употребата на марихуана? Ненужно или грозно?
Според теб, хората, които пушат трева, докато не са под ефекта са по-скоро нормални или променени от употребяването?
Смяташ ли, че има някакви обстоятелства, при които би приела избора на другите да пушат? (например да са със сдържано поведение, докато са под ефект или да са трезво мислещи)?
JoLLiE92
03-24-2012, 15:05
1. веднъж да
2. отново веднъж НАИСТИНА много, иначе понякога си пия, не се наливам като мастия, а и темата мисля беше за трева, не съм казала, че съм против алкохола ;)
3. алкохол можеш да си купиш спокойно от магазина => не е вреден колкото наркотиците, но е вреден достатъчно, че да не го правиш всеки ден, аз пия рядко
4. не
5. напълно :)
6. по-вероятно е да се раздразня, когато се лигавим, лигавим, но когато нещата са сериозни, не обичам да ми се лигавят
7. спокойно
8. спазвам
9. като цяло ми харесват
10. твърде много си вярват, 90% пушат за да са cool или защото останалите го правят (да, както по-горе уточниха някои, че не правят така, но почти всички правят така) най-смешни са ми тези, които си вкарват филма, че са напушени и затова се смеят, казвали са ми за експеримент, в който дават обикновена цигара на хора, казват им че е трева и те вече си вярват и се правят на напушени .... освен това напушените изглеждат грозно отстрани
11. главно грозно : ) вреди на организма, както и цигари, алкохол, твърди наркотици ..
12. ако са просто пробвали, когато не са напушени са си нормални, но ако пушат всеки ден ...... нещата стават ugly
13. аз не казвам на другите да не пушат, както уточних, че много пъти се е случвало пред мен, а това не ме е карало аз да опитвам, казвам, че АЗ не бих и че не бих ходила с момче, което пуши трева :)
valen7in
03-24-2012, 15:52
о0о даа пуших преди доста често но както казваш омръзва да се чувстваш инертен и заспал. Пък съм вземал и няколко пъти линийки амфети и кока и чувството много по яко
valen7in
03-24-2012, 15:55
На 16 и не съм опитвала. Толкова много са ми разказвали и положителни и отрицателни неща за тях. Аз обаче знам, че са адски вредни и нямам намерение да се правя на "готина" за едните кифли и да си съсипя целия живот, още повече, че вече излиза от мода да се пуши, така че вече не сте готини.
Като чета тук 3/4 от хората тук са пушили, а са на около 13-14-15 години. Какво стана със света!?
ае.......то от 1път да няма да се стане наркоман пък тревата не предизвиква смъртни случаи.
whysosad
03-24-2012, 17:28
Като се сетя преди как и аз бях против.. и как възприемах хората, които пушат за пълните злета..
И като са ме питали дали искам да пробвам.. всеки път отказвах..
Наистина се имах за нещо повече от тях.. защото бях над тези неща.
Реших да пробвам. Първия път.. чак да се напуших не успях... Пробвах пак.
И от тогава си пуша редовно. Нито съм пропаднала, нито животът ми е станал шит. Всичко си е нормално.
Отпуска ме.. чувствам се наистина добре. Не може да се опише с думи.
По някакъв начин ти се усилват всички сетива..
Хората, които пушат .. те знаят какво имам предвид.
Другите - могат да гадаят.
Алкохол пия вече много, много рядко.
Разликата между алкохола и тревата е.. огромна.
До хората горе с въпросите..
Само на първия въпрос и съответно получения отговор.. Няма какво да кажа, освен едно малко цитатче..
"Който я обича, значи добре я познава,
И знае, че като нея втора няма такава.."
А само веднъж да си пушила.. значи наистина нямаш представа реално какво е..
Или сега ще ми кажеш, че те е хванало супер много.
Не се заяждам :)
А относно.. напушването с обикновена цигара..
Няма как да стане.. струва ми се нереално. Е, освен ако са били хора, които никога не са пробвали истинска трева.
Или са били пълните пози..
JoLLiE92
03-24-2012, 17:32
Аз ли? не съм пушила веднъж, веднъж съм се напушвала мъжката, а 90% от пушачите на трева МИНИМУМ са пълните пози : ) не можеш да ме убедиш, че пикла/пикльо на 15-6 годинки има толкова проблеми, че да трябва да пуши и да му е по-леко ... Разликата между тревата и алкохола наистина е огромна, и аз предпочитам КАЧЕСТВЕНИЯ подчертавам алкохол пред всяка трева като ефект :)
P.S. да не пропускаме проблема, че тревата няма марка, етикет и т.н. и шанса да ти дадат боклук е много голям :)
whysosad
03-24-2012, 17:47
Никой не казва, че трябва да имаш проблеми, за да пушиш. А ти какво почувства като си се напушила "мъжката"?
Че да не ти е харесало? Интересно ми е.
Е, то наистина в последно време си стана модерно...
И много се дразня, когато някой се изтъква с това, че пуши. Или картинките с някакви марихуанки и тн. Това си е поза.
Аз пропуших малко по-късно и компанията ми е по-възрастна (тъкмо се разделят с тинейджърския си сан), затова може би са над позирането и хвалбите. Предполагам, че за младежи около 15-те ще е нормално поведение.
По-горе зададох въпросите, защото мнението на хората, които не я харесват, си го обяснявам по няколко начина:
-Страх ги е от това, че се води наркотик или че е нелегална, или че има лошо мнение в обществото за марихуаната; приемат го за нещо вредно (здравословно или социално).
-Имат енергичен и изпълнен с адреналин живот, на който много биха завидяли и тревата не им предлага нещо кой знае колко по-различно; тоест не им допада ефектът. (някои хора са ми споделяли, че не им е толкова приятно напушването, въпреки, че са пробвали много пъти, но ми е трудно да го приема докрай)
-Живеят в подреден и прилежен свят, самооценяват се като отговорни и дейни хора, това им харесва и ги притеснява, че напушванията ги отклоняват от този път.
-Социалната среда не им допада.
-Изпатили са си по някакъв начин (не ги е хванало, станало им е лошо или пък ги е спипала полиция) и не искат да се повтаря.
-Отразява им се лошо финансово.
-Не могат да търпят критиката на другарите.
Очевидно е, че не съм психолог и може да не съм напипал материята чрез въпросите, но съм съгласен с whysosad, че в случая просто сигурно не се е получило и социалния фактор играе роля - jolie92 й е приятна мисълта, че не намира тревата за добра; така изчезва гузната съвест от различието с общественото мнение за наркотиците. Поне аз с такова впечатление оставам.
И все пак, колкото и да ми е невъобразимо, че някой може да не хареса ефекта от напушването, не мога на 100% да изключа възможността. Надявам се обаче да се попреборим с общественото мнение и хората мирно и спокойно да решават за себе си дали да пушат, без да набеждават другите по някакъв начин (било то непушачите да гледат на пушещи като на наркомани и отрепки, или тревоманите да мислят непушачите за задръстени).
JoLLiE92
03-24-2012, 17:54
Никой не казва, че трябва да имаш проблеми, за да пушиш. А ти какво почувства като си се напушила "мъжката"?
Че да не ти е харесало? Интересно ми е.
Е, то наистина в последно време си стана модерно...
И много се дразня, когато някой се изтъква с това, че пуши. Или картинките с някакви марихуанки и тн. Това си е поза.
Не ми хареса чувството как виждам всичко забавено, исках да ме пусне, а не ставаше и не ставаше :) Преди това бях пробвала по-леко и ми беше добре, това чувстване по-силно на цялото тяло , за което говориш, което особено при секс е страхотно, но след този последния случай, не бих запалила повече, виждах забавено нещата и имах чувството , че нещо ми тежи много.
В последно време точно стана анти-модерно, слава Богу, преди беше доста по-модерно. Като видиш хората, които системно пушат (повече от веднъж дневно) , не ти ли приличат точно на пропаднали боклуци?
При мен също така проблемът с прословутия последен път беше, че преди това бях пушила винаги от един и същи човек, на когото имах доверие, а тази последната беше на приятели, които изкараха и предложиха и си мисля, че е била боклучава :)
Била е друсана според мен.
JoLLiE92
03-24-2012, 18:00
На Jollie92 не й е приятна мисълта, че се вписва в обществото, на Jollie92 й е БХ дали се вписва и какво мислят хората за нея, тя опита и не и хареса :) тя именно, че може да се успокои сама без трева и обича да й е спокойничко. Иначе тя щеше да е против алкохола, а той и харесва, въпреки че гледа да не прекалява с него, щеше да е против по-разкрепостения сексуален живот, а тя е против само тревата, като още една причина за това е че напушените хора изглеждат ужасно грозни винаги, а тя е нарцис и така :D
JoLLiE92
03-24-2012, 18:02
Била е друсана според мен.
Не мисля, че беше чак друсана, по-скоро некачествена, аз сама си бях виновна в случая за някои неща, не бях яла, беше сутрин, бях пила бира, а аз бира не мога да пия и ме хваща от една .. най- не ми хареса това, че не мога да контролирам нещата, исках да ме пусне, а не ме пусна докато не легнах и не се наспах. =]
В комбинация с алкохол на някои хора им става лошо и замаяно. Както и да е, аз още отначало казах, че си имаш собствено мнение. Има хора и хора. Аз също имам и е това, което написах по-горе. Не мисля, че на този етап имам какво да добавя, така че на пушачите, приятно пушене! Градете добрия имидж на употребяващите и дерзайте!
JoLLiE92
03-24-2012, 18:09
В комбинация с алкохол на някои хора им става лошо и замаяно. Както и да е, аз още отначало казах, че си имаш собствено мнение. Има хора и хора. Аз също имам и е това, което написах по-горе. Не мисля, че на този етап имам какво да добавя, така че на пушачите, приятно пушене! Градете добрия имидж на употребяващите и дерзайте!
Ако всички са като теб и си пушат тихо и кротко, проблеми нямам ;) Но не са. :)
whysosad
03-24-2012, 18:10
Може да не е била друсана.
Има треви, които те карат да се смееш и те изпълват с енергия и други, които могат да те спекат.
Явно съм пропаднал боклук, защото доста често пуша по няколко пъти на ден.. :)
Различни хора, различни мнения.
Chacho,
напълно споделям мнението ти. :)
JoLLiE92
03-24-2012, 18:13
Може да не е била друсана.
Има треви, които те карат да се смееш и те изпълват с енергия и други, които могат да те спекат.
Явно съм пропаднал боклук, защото доста често пуша по няколко пъти на ден.. :)
Различни хора, различни мнения.
Chacho,
напълно споделям мнението ти. :)
съжалявам, че те обидих, без да те познавам, но познатите ми явно са ме накарали да мисля така, но пък повечето пушачи и без да пушат щяха да са си пълни боклуци.. най-не одобрявам малките момченца и момиченца, които го правят, за да са интересни :)
Аз ли? не съм пушила веднъж, веднъж съм се напушвала мъжката, а 90% от пушачите на трева МИНИМУМ са пълните пози : ) не можеш да ме убедиш, че пикла/пикльо на 15-6 годинки има толкова проблеми, че да трябва да пуши и да му е по-леко ... Разликата между тревата и алкохола наистина е огромна, и аз предпочитам КАЧЕСТВЕНИЯ подчертавам алкохол пред всяка трева като ефект :)
P.S. да не пропускаме проблема, че тревата няма марка, етикет и т.н. и шанса да ти дадат боклук е много голям :)
На тез трудни години .. от бебе се раждаш с проблеми ! :D
искаммм :D
Задължително за рожденият ми ден ще се почерпя с такива весели кексчета :D
wartburg353
03-29-2012, 11:30
Комбото трева и алкохол е само за корави типове. Веднаж го пробвах - едно от най-гадните преживявания в живота ми.
Иначе не мисля че точно тези, които могат да изградят добър имидж на пушещите марихуана, не могат да се справят с тази задача. Повечето хора, за които е ясно че употребяват, са точно позьори, келеши, хора с изпилени мозъци. Масите виждат тях и си изграждат добре познатото мнение. А пушачи като пишещите в тази тема не карат хората да си мислят, че може да се води нормален живот, защото просто не е нещо тикат в хорските очи. Имал съм случай, в който са били супер учудени, че видиш ли аз пуша трева.
Пушила съм два-три пъти. Хващало ме е веднъж. Страхотно чувство. Лошото е, че заради това щях да си изгубя работата. Но ако можех да върна времето, пак щях да го направя. Приятелят, който ме черпи, ме навива поне един час колко бил хубав сексът, когато си напушен. Не знам дали наистина е така или просто искаше да легне с мен. Може би и двете.
Никога не съм се прибирала напушена при родителите си, нито съм ходила на училище напушена. За първи път опитах на 15-16, после още веднъж на 17 и последно това лято (18 ). Доста от познатите ми пушат често, никога не сме имали проблеми заради това. Предлагат ми, но знаят, че не ме влече. Нито аз имам предразсъдъци спрямо тях, нито те ме вземат на подбив, че не пуша.
Дали тревата е вредна или не, нямам категорично мнение. Но си спомням един случай - втора седмица на работа, бачкам вече дванайсти час, остават ми още три, а гърлото ме боли от два часа. При мен гърлото е слабото място, направо ме убива. Спомням си, че вече бях на ръба да припадна от болка. Рядко ми е било толкова зле. Единият колега дойде и ме пита: "Още ли те боли?", аз няма какво да го лъжа, казах му да ме застрелва и да се свършва. Той ми каза: "Ела с мен отзад в храстите. Ще те оправя." Е това като го чух, избухнах. Той ми се заизвинява, почна да се хили, вика "Нямах това предвид". Отиваме отзад, той запали джойнт и ми подава. Почна да хвали тревата, каква била хубава, от кого я бил взел, как щяло да ми стане по-добре, ала бала. Толкова бях отчаяна вече, че си викам "*бала съм го, ако това не помогне, не знам какво ще правя". Дръпнах си три пъти, още след първия болката рязко намаля. Като се върнах на работното място, нямаше и помен от нея. Още не мога да си го обясня, но е факт, че каквито и лекарства да вземам (а аз пия някакви специални и скъпи боклуци), никога не ми се беше случвало толкова бързо и дълготрайно да ми успокоят гърлото (цяла вечер след тревата не ме боля). Само това мога да кажа по темата от личен опит.
А това, че някои хора пушат, защото, разбирате ли, имали много проблеми и толкова бил труден животът, въобще не е оправдание. Пушиш, защото ти харесва, това е твой избор, не е нужно да се оправдаваш с трудно детство или тежки загуби. Колкото и да е трудно, всеки има избор. Не казвам, че е лош избор да пушиш трева, но можеш да избереш и да не го правиш. Моята логика е такава - знам, че успокоява и ме прави щастлива, знам, че мога да си набавя (трева или по-твърдо), знам, че ако се почувствам наистина много, много зле, ще ме вдигне, но също знам, че за днес (настоящия момент) съм си добре и така. Защо да почвам сега, като мога да почна утре (в бъдеще/ никога).
х7azy, откривай си фен клуб, че ми писна да чакам.
А, не. Нямам нужда да си повдигам самочувствието. И без това не е ниско.
dPa3HuTeJl
03-30-2012, 05:57
Преди няколко годинки пушех трева, но от както започнах да продавам не съм пушил, не знам защо. Може би за да изкарам повече пари, хаха. Сега от време на време по някой бонг, но това е много рядко. Никога не съм бил зависим от тревата, пушил съм и всеки ден по 10 пъти но е имало времена в които не съм пушил и 2 месеца, не,че съм нямал възможност, просто не ми се е искало или съм бил прекалено зает. Ходил съм навсякъде напушен. Помня как веднъж отидох до майка ми (тя беше на работа) да и искам пари за нещо, и тя ме погледна толкова странно, викам си край,разбра ме.. започна да ме пита защо ми е такъв погледа, да не съм пиян.. сигурно 40 минути спорихме какво ми е, а приятеля ми вънка ме чака в студа, good times. Никога не са ми се зачервявали очите от тревата, дори и от компютър и какво ли още не,което може да натовари очите, може би е до организъм, не знам. Тъпо ми е за тва пиша есе, ама ме заболяха ръцете вече. Peace bitches.
хора от къде взимате тая трева кажете ми , ако искате ми пишете на ЛС
Е, че ти толкова ли не познаваш някой, който да продава? :д
Кротко, ушев, кротко.
Трева, трева.. мисля, че много отдавна не съм пушил.
По наше време в скромното ни кварталче се дишаше масово лепило. Това каленце.. кой не си спомня с хубаво за него? Бая период бях с него.. после открихме екстази-то. Беше си лукс да го вземаш.
Но вече не се занимавам с такива неща. Оставих се изцяло на алкохола, който в пъти повече ми харесва.
Мнението ми за тревата не е никакво. Нямам против наркотиците. Друсайте се, деца, ама едно време наркотиците бяха наркотици и беше трудно да се уредиш с треволяк.. сега всичко е некачествено.
nikoLowa_
04-15-2012, 17:59
Пуша трева - да. На 16 съм :) Пуша от 2 години .. да,знам .. това да започнеш толкова рано е до някаква степен гъзария, но нали знаете, че забранените неща са най - сладки. Та както и да е. Ами тревата според мен, не е чак толкова вредна, стига да не взимаш в същото време и твърди наркотици. Ами мен си ме хвана още от първия път.. :Д Да,ходила съм на училище напушена и съм се прибирала такава. Понякога е много забавно ;д Ами ако ме питат защо са ми червени очите, което е рядко, казвам ( ако е през лятото ) , че е от слънцето .. пък зимата, че е от самия грим .. или слагам очилата и съм безсмъртна! хахах :)
Въпрос: колко от редовните пушачи отказахте алкохола след като почнахте с тревата? Аз лично почти не лизвам на последък.
Или просто не искаш да мешаш трева с алкохол? Повярвай.. не искаш да разбираш какво е чувството да си пиян и после да се напушиш. Тревата е хубаво нещо, ако наистина е трева. Сиреч сам да си я правиш и после да чакаш ГДБОП на гости, ако им се занимава, че много смотани дилърчета се навъдиха. Зат'ва казвам, че всичко в днешно време в боклук. Тревата е толкова некачествена и не знаеш откъде идва. И амфетите преди бяха амфетите, ама сега са мешани с какво ли не. Да не ти е кеф вече да се друсаш..
Херцата стана по-евтина от лепилото, братче.. прави си сметка.
Домашна ракия и тежко-звукова промишленост!
^глопосте. И аз така мислех в началото, ама като си пиян и напушен кадрите ги виждаш отчетливо :Д
Но при мен количеството, хм, приети вещества е константа. Тоест едното се увеличава за сметка на другото - като козих редовно даже и цигари почти не пушех, и от време на време мушвах някоя друга бира или 100 твърдо. Сега пия веднъж в седмицата(примерно), коз я пуша на един-два месеца, я не, а цигарите пак се опитват да ме докопат...
А то лепило има ли още? Имаше разни врътки с ацетоновата основа...
О, има лепилце, но го надживявах отдавна.
А бронз? Ебати цирка беше...
In*The*Face
04-17-2012, 11:04
Пуша на много места с много различни хора, пуша постоянно и не чувствам умора :))
Martin2000
05-27-2017, 10:13
Аз съм на 17 и си пуша всеки ден. Пуша от една година и един месец :P. Като цяло аз смятам, че си е много по добро от алкохола и не ти влияе толкова на здравето. Единственото което имам да кажа е пушете Joint, не пийте алкохол и не приемайте никакви други наркотици. Никога не правете грешката да смесвате ;) алкохол с трева !!!!
Първият ми път си дръпнах 3 пъти и не се напуших много, но това е много относително, всеки може да реагира по различен начин. Прибирал съм се напушен, не ме разбират !!! Редовно се напушвам в училище. Пушиш трева, отиваш до аптеката, взимаш си капки за, очи "Визин" слагаш си по една и си чук. Не се хваля, но от няколко месеца пуша на ден по няколко пъти
/от 4 до 10/ и наистина вреди на мозъка, рефлексите ми се забавят, мисля по различен начин, но това е само ако прекалите.
За да не ви се отрази пушете по 10 пъти в месеца.
xXxAngerfisTxXx
05-27-2017, 12:39
Пушил съм 1 път и не ме хвана изобщо :lol:
prosto_chovek
05-30-2017, 19:30
Е то първия път доста хора не ги хваща ми е направило впечатление. Тревата ако не се пуши всеки ден няма нищо лошо, примерно събота/неделя да направиш някоя десетка. Както с всяко нещо, истината е в дозата.