Влез

View Full Version : ПОМОЩ!!!Проблеми с родителите и компютъра (несъвместимост)!

DSD Creations
02-16-2012, 11:53
Здравейте, аз съм Давид на 14 съм и имам проблем с родителите .
С баща ми нямам проблеми - много е добър никога не ме е бил ( само веднъж ме замери с чехъл ). Каквото си поискам той ми позволява ( в известна степен ) разбираме се отлично но не живее у нас .
Майка ми също е много добра, но имам проблеми с нея :
Мрънка за глупости . Например : Отличник съм по всичко ! Имам 5.75 по математика (7 клас съм) и тя вика ли вика и ме наказва без PC за няколко дена ! Отвратително е !
Не ми дава да съм навън до по-късно от 7:30 вечерта ( не знам защо, познава повечето ми приятели, знае къде съм )
Ако закъснея с пет минути - пак наказания . следи ме постоянно и нямам никаква свобода !!!!!!!!!!
ПОСТОЯННО си е вкъщи - тя е шеф на фирма и само закарва хората да работят ( 30 минути ) . В момента у нас са сестра ми - на 33 и баба ми ( на 71 ) by the way майка ми е на 51 УАУ !
Вика ми за най-дребното нещо . Поне мога да споделям с нея .
Имам 1 лев джобни на ден WTF OMFG Приятелите ми получават по 10 лева на ден .
И най-лошото от всичко :
Дава ми само по 2 часа комп на ден ( 30 мин игри ) ако прекаля вика и го скрива през нощта ( с лаптоп съм )и така иначе се разбираме.
Повярвайте - пробвал съм всичко - не работиии ! Дайте съвети плс ! Не мога да живея така . Лошото е че тя ме сравнява със нея когато е била колкото мен и не иска да съм като другите !!! Имаме горе-долу еднакъв вкус ( не за дрехи да не съм луд ) - не слушаме чалга, и така нататък . Аз се скъсвам от учене и писане но тя мисли че не се старая достатъчно и така нататък !

PLEASE HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Особено за компа и оценките !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мерси предварително !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

broken-barbiee
02-16-2012, 11:59
Оценките ти са перфектни, не знам какво повече би се искало от това. Майка ти се държи с теб като с човек, който е сгафил много. По думите ти разбирам, че ти буквално си ангелчето вкъщи, но защо не се замислиш да и се опълчиш малко. Най-директно (може и малко грубичко, ама не прекалявай) и кажи, че вече не си малкото и дете и не може така да те наказва за глупости. Ако не се съгласи и ти не се съгласявай със ситуацията. Взимай лаптопа тайно, спри да учиш и и покажи колко по-зле може да бъде. Според мен така ще разбере, че не е права. :)

DSD Creations
02-16-2012, 12:10
ВСИЧКО което изброи съм го пробвал многократно лято зима есен пролет . По всяко време, но не майка ми не се предава ! А като почна да говоря за секс и дискотеки какво ли ще стане ??? Мерси за мнението .

broken-barbiee
02-16-2012, 12:59
Ей, тогава не те виждам, пич. :( Този съвет, който ти дадох съм го пробвала и при моята майка проработи, но твоята май е доста по-твърда. Все пак ако и вгорчаваш живота с поведението от сорта на "Абе я се разкарай, не виждаш ли, че нужда от теб нямам?!" ще започне да става мила и да се пречупва. Това е слабостта на всяка майка.
П.С.: Не се отказвай и не се отчайвай! Нещата рано или късно ще си дойдат на мястото! :) Успех! :)

OnlyGirl
02-16-2012, 13:59
Аз също съм го пробвала това, и резултата беше бясна майка, караници по цял ден, и още мноого забрани :D Говори с баща си, ако трябва той да говори с нея. Опитай се да я навиеш да ти разреши до 8, и се прибирай ТОЧНО в 8 . Така ще покажеш отговорност и тя ще се успокои че си държиш на думата. Нормално е да ти крещи, и моята е така, мисля че е от възрастта?
Покажи отговорност, дръж се хубу с нея. Покажи й че влагаш старание в училището и т.н.. То няма как да й отговаряш, цял ден да си затворен в стаята си, след това да излизаш и 2 часа да седиш на компа и да очакваш да ти разрешава всичко. Ще отделяш време и за нея, сигурно се чувства гадно ако си постоянно с приятелите си или нещо от този род .. За компютъра - баламосвай ги че имаш някакви доклади от училище и ти трябва комп за да ги направиш :) И тъй. .

PainMonopoly
02-16-2012, 14:16
При мен беше горе-долу подобно, с тази разлика, че майка ми ходеше на работа и можех да намирам начини да си правя каквото искам.

Лошото е, че майка ти има определени принципи и се ръководи по тях. Трудно ще бъде да я накараш да ги изостави. Аз лично не успях, преди да стана на 17.

Сещам се обаче за две възможни неща, които можеш да направиш.

1. Анализирай поведението ѝ, мотивите ѝ, намеренията ѝ. Вероятно го прави, защото си мисли, че е добре за теб. От теб се иска да пресъздадеш точно мислите и разсъжденията ѝ и да ѝ ги кажеш. Така ще спечелиш известна доза уважение от нейна страна и може да те вземе поне малко насериозно (защото възрастните имат навика да възприемат децата си като пикльовци, които не знаят нищо, а те самите знаят всичко). От там нататък трябва да обясниш внимателно, че това което прави всъщност не води до нищо добро, а всъщност ти пречи, осакатява те социално, пречи да се развиваш като самостоятелна личност. Разрови се из интернет и подкрепи тезата си със статии и изследвания на психолози. Когато привеждаш аргументите си, показвай, че все пак уважаваш нейните убеждения и че знаеш, че има причина за тях и в никакъв случай не ги обявявай за тъпи пред нея.

2. Убеди я да отидете заедно на психолог. При мен това беше повратната точка, след която започнаха да се държат човешки.

DSD Creations
02-16-2012, 16:20
При мен беше горе-долу подобно, с тази разлика, че майка ми ходеше на работа и можех да намирам начини да си правя каквото искам.

Лошото е, че майка ти има определени принципи и се ръководи по тях. Трудно ще бъде да я накараш да ги изостави. Аз лично не успях, преди да стана на 17.

Сещам се обаче за две възможни неща, които можеш да направиш.

1. Анализирай поведението ѝ, мотивите ѝ, намеренията ѝ. Вероятно го прави, защото си мисли, че е добре за теб. От теб се иска да пресъздадеш точно мислите и разсъжденията ѝ и да ѝ ги кажеш. Така ще спечелиш известна доза уважение от нейна страна и може да те вземе поне малко насериозно (защото възрастните имат навика да възприемат децата си като пикльовци, които не знаят нищо, а те самите знаят всичко). От там нататък трябва да обясниш внимателно, че това което прави всъщност не води до нищо добро, а всъщност ти пречи, осакатява те социално, пречи да се развиваш като самостоятелна личност. Разрови се из интернет и подкрепи тезата си със статии и изследвания на психолози. Когато привеждаш аргументите си, показвай, че все пак уважаваш нейните убеждения и че знаеш, че има причина за тях и в никакъв случай не ги обявявай за тъпи пред нея.

2. Убеди я да отидете заедно на психолог. При мен това беше повратната точка, след която започнаха да се държат човешки.

Много ти благодаря ! Ще опитам, до известна степен може да помогне, ако имам добра аргументация . Но тя никога не ме изслушва и почва да вика с характерното клатене на глава наляво-надясно, но ще опитам ! Мерси за съвета.

П.П. Между другото, как да я убедя, че компа не ми вреди по 3-4 часа на ден и че няма нищо лошо в игрите, които играя (предимно образователни, състезателни и подобни). Тя мисли че се зомбирам, но не е така . Приятелите ми висят пред компа нон-стоп и са си много добре и физически и психически . Аз не искам определени часове на компа, искам да имам свободата да избирам сам ( както повечето тийнейджъри ) и да не ме следят - да ми имат доверие . Майка ми се отнася с мен като с първолак - срам ме е пред приятелите .

Nakadah
02-17-2012, 05:55
Прочетох само първия пост. Първото което ми дойде в главата бе как подяволите е майка ти шеф на фирма след като си седи в къщи?

Би ли ни казал какво ти пречи да отидеш да живееш при баща ти? Според мене това би бил единствения начин да се пооправиш малко. Майка ти няма да спре да се държи така с тебе. Това е психически проблем при нея...