View Full Version : Сложна връзка.Възможна ли е
Здравейте :) Започвам с това,че се разделих преди няколко месеца с "голяма моя любов".Наричам я така,защото поне така си мислех,а не се оказа точно така.С това момче се разделихме,защото той замина да учи и не спази обещанията си (които ми говореше цяло лято),че ще сме заедно въпреки всичко,че едно разстояние няма да ни попречи -е той си гледаше интереса и спря да ме търси,като цяло всичко отиде по дяволите..и така ... Та продължих си жовота,колкото и тегаво да ми беше ,защото найстина адски много вярвах на това момче,а той просто явно не беше готов за сериозна връзка и ми говореше само лъжи.Та наскоро в сайт за запознанства ме намери едно момче ,запознахме се ,започнахме неусетно всеки ден да се търсим и да си общуваме.Той е от моя роден град,но живее в друг.Та пак ми се падна да се замешам с връзка от разстояние .Седмица след като ние си писахме той си дойде ,видяхме се няколко пъти ,всичко беше супер , харесахме се имаме общи интереси ,много отдавна не бх срещала момче,което да се интересува от мен,да ми звъни постоянно ,да си общуваме и на сериозни теми абе като цяло човек,който иска нещо сериозно и знае как да се държи :) Проблема е там,че той не може да си идва много често ,така ми е казвал ,поради разни причини ... а пък от май месец натам изобщо няма да можеме да се виждаме ,защото той пък заминава на морето да работи и тама цяло лято .Та това не е сигурно,но ако така стане дефакто няма да се виждаме 5 месеца .Говорих с него на тази тема ,той каза ,че все още нищо не е сигурно, и че до тогава има време,но мен това не ме устройва,защото не искам пак да съм наранена ,както в предишната ми връзка се получи.Та той каза ,че каквото и да реша аз ще се съгласи с мен и да реша аз кое е най-добре з а мен и ,че щом мисля,че сега ще е по-добре да прекратим нещата, за да не стане твърде късно после да го направя .Аз просто не искам да се влюбя и после да бъда зарязана и тн .. ако знаех кое ще е най-доброто решение щях да го взема,проблема е ,че не знам какво да направя .Да опитам ли , да не опитам ли ? Аз не искам да прекратим тази връзка,защото ми е хубаво с него,разбираме се на този етап ,той също,обаче не знам дали си струва занапред .Иначе ме е канил на гости в неговия град,говорим за серизони неща ,но не знам ....иначе аз до година ще съм студентка,обаче не знам дали ще уча в града,в който той учи..божа работае.всичко е много свързано едно с друго и е много сложно:( .. ще се радвам на всяко едно мнение ,струва ли си да се боря или не :)
Намери си още някой за резерва
Продължавай да се бориш!Опитай,но не се влюбвай толкова лесно,защото може отново да те зареже по този гаден начин.Не е нужно връзката ви да е толкова сериозна! ;) Опитай се до колкото можеш,но предупреди това момче,че не си много сигурна в чувствата си!Късмет и дано се прибира по-често :)
dimitar_ak
02-23-2012, 12:32
Връзка от разстояние не става. Забрави.
Enchanting
02-23-2012, 16:34
Ако мислиш, че ще си наранена и няма да издържиш по- добре не започвай такава връзка.
Glamour92
02-23-2012, 16:42
Никакъв смисъл не виждам да се "бориш".Връзка от разстояние би могла да просъществува тогава и само тогава,когато има положени отпреди стабилни основи. Иначе няма как.
valdesbg
02-23-2012, 20:27
Връзка от разстояние не е връзка. По никой параграф. Не знам що не си си взела урок. А да лепиш етикетчета на хората, на базата на изкривените ти критерии не е много уместно.
anonymous708973
02-24-2012, 07:36
За какво разстояние говорим? Има значение. А и не можете ли да се редувате с идването?
Карай го полека с това момче, без да има някакво официално обвързване... виж дали ще си студентка в неговия град и тогава прецени.
Не го зарязвай, ако мислиш че въпреки разстоянието ще се получи нещо сериозно. Както казаха преди мен - изчакай да видиш дали ще си студентка в неговия град и тогава решавай! :)
Защо градите теории и то без почва?!Всеки човек е различен,понякога връзките от разстояние са много по-силни.Зависи дали двамата са готови на такова изпитание,но всичко е до характер,нагаждане,желание и т.н.Ако ти не си готова,не се въвличай в тази история,ако пък искаш да си с този човек се бори.Може пък късмета този път да ти се усмихне (:
Equilibrium1992
02-24-2012, 13:50
^Колкото и да си подхождат и колкото и зрели да са,кажи ми как би просъществувала връзката им,при положение,че се познават бегло и едва сега я започват? Що за начало ще е това-днеска е тука,утре-на другия край на света.Просто не ми е понятно как ще се получи-дистанцията ще я има още от самото начало и така и няма да успеят да си създадат истински близки взаимоотношения.Да се поопознаят,посредством скайповете и фб-да,но да създадат онова интимно,специфично усещане помежду си,което е нужно за една дълготрайна връзка-абсурд...
^Не съм особено съгласна,както казах това си е до хора.Много скептично гледате на такива взаимоотношения.Дали ще се виждат всеки ден и ще могат да изградят сериозна връзка,или дали ще са заедно по-малко време и ще създадът същата сериозна връзка с поглед към едно общо бъдеще...както си казах,зависи.
marin4itu
02-25-2012, 12:32
Всяко правило си има изключения. За пореден път казвам в този форум, че и аз имах връзка от разстояние 200 км и вече с момчето живеем заедно. И не сме само ние, сигурна съм, че има и други като нас. За това, спестете си приказките, че нямало смисъл.
По темата: Моят съвет е да се пуснеш по течението. Щом го намираш за приятен и интересен човек, бъди с него. Ако не опиташ, само ще се чудиш какво би станало. Пък и нищо да не излезе, ще придобиеш някакъв опит, защото от всяка връзка можеш да се научиш на нещо. Пък това колко често ще се виждате, има ли желание, има и начин.
Kenjoseph
02-25-2012, 23:20
Ако те обича истински, има шанс - ако ли не, досещаш се
Лично аз бих чакал с години момичето, което обичам, ако не може да се видим (тя отиде в друга държава за 1-2 години).
Бих я чакал, да си пишем и говорим, но поне да знам, че ще ми е вярна и ще ме обича истински :]
Лично аз бих изтърпял, но за теб не знам.