Влез

View Full Version : Проблем с теглото

SELENAesuper
02-24-2012, 14:52
Здрасти на всички маниаци на форума! :P Имам едно неудобно въпросче и, ако може да отговорите много ще ме зарадва! На 12 съм, а пък надвишавам нормите за теглото! Не изглеждам дебела, но си знам, че на тегло...ако може предложете нещо диета ли ще е или подобно, фитнес упражнения, каквото и да е! :) Мерси за помощта предварително!

Тарикатче
02-24-2012, 14:59
сложи неква снимка.. ако не е толкова зле положението ами ти просто си внушаваш.. Тичай 3,4 пъти седмично по 30-тина минути и намали въглехидратите за известно време на 100-150gr на ден а след 5-6 часа никакви..

Наблягай на, Яйца - варени, салати, ябълки, месо (чисто) Не салами и глупости.. риба, мляко, сирене кашкавал и т.н

SELENAesuper
02-24-2012, 15:02
Мерси за отговора, яйца ще опитам да хапвам редовно, салата обикновено си похапвам, ябълки много често, а месото пък въобще не пипвам :D, трябва да се стегна! Пия и много мляко! От сутрин до вечер,около 4-5 чаши на ден - маниачка съм по млякото не знам що! Също съм и "пристрастена" към McDonald's или SubWay, а знам, че това е много гадно за теглото! Ще се въздържам! :D

Тарикатче
02-24-2012, 15:10
Еми ако искаш да им хващаш окото на батковците от горния клас.. Ще ти се наложи ;) :D

MissShine
02-24-2012, 15:25
Хахах, да, добър стимул ти даде Тарикатче :D .
Аз отслабнах основно със спорт- кардио. Скачам на въже основно и чат- пат въртя велоаргометъра. На 12 си и няма да е добре за организма ти да правиш някаква тежка диета, просто ограничи въглехидратите, тестото, мазното и пърженото и наблегни на тези храни, които Тарикатче ти е написал по- нагоре. Успех! ;)

Laana
02-24-2012, 15:55
Ами,ти си на 12,на своя глава не поемай нищо.Иди на диетелог по-добре.

Тарикатче
02-24-2012, 17:17
Абе по спокойно бе.. Не се филмирай толкова.. Какво като е на 12? Проблем ще е ако започне да се храни здравословно ли? Ае стига . .

Към авторката - слушай колежката от Пловдив и нема се плашиш ;)

Rebirthing
02-24-2012, 17:31
Здравословното хранене му е майката. Плодове, зеленчуци, храни богати на фибри. Месото няма да ти е проблем. Млякото те съветвам да го намалиш или да го замениш с кисело мляко, ще е добре за стомаха и флората му. За сега обаче най-големият ти проблем ми се струва в боклукчивите Макдоналдс и прочие - откажи ги напълно. До минимум ще е добре да сведеш всякакви пържени, мазни и тестени боклуци както и газираното. Само си забавяш метаболизма по този начин.

Laana
02-24-2012, 17:50
Да здравословно хранене в началото и ако реши че от това не отслабва,ще реши че и време и да започне да гладува.Тя е още дете и може да и скимне всичко.Знам какво е защото и аз съм гладувала и "съм се хранела здравословно" на 12-13 години.

Тарикатче
02-24-2012, 18:42
of.. ми като и скимне да гладува да гладува бе.. Ако има акъл в главата ще прочете тук там из интернет и ще разбере, че не е правилно.. Ся по твойта логика дай да се тъпчи с боклуци като е на 12? А на 20 като е 140 кила да почне по здравословно?

И не разбрах само.. Ако послуша съветите на отзовалите се по темата по горе защо да не отслабва? Викаш файда от тия глупости по горе нема . .

Laana
02-24-2012, 18:48
Тя ще започне да ги слуша,но както казах по-горе след време може да реши че не и помагат,и че работата трябва да стане по-бързо.И за McDonalds и другите изродщини,един родител трябва да промени коренно метода си на възпитание,щом и оставил едно 12 годишно дете да се "пристрасти" към fast food и да яде главно от този вид храна,макар че се отдалечихме от темата.

Тарикатче
02-24-2012, 18:59
Ами сладурче.. Детето явно има или си мисли, че има проблем.. Пише в некав измислен форум и съответно чака отговори.. Според теб не трябва да и отговаряме? Или? Ти сама казваш, че вкусните хамбургери определено не са и в + . . Ние сме на твоето мнение . .Казваме и да ги спре.. И ти в същото време някак си си противоречиш и спориш.. Нещо немога да те разбера..

А след време какво ще реши си е нейна работа.. Но за момента по удачния вариант определено не са хамбургерите . .

Laana
02-24-2012, 19:03
Още в началото и казах,че ако иска може да посети диетолог,да не започва някаква измислена диета сама.Да здравословното хранене,се препоръчва на всички дори които не искат да свалят излишни килограми.За хамбургерите е ясно,такова нещо не мога да сложа в устата си. :)

Тарикатче
02-24-2012, 19:11
Ахххххх след малко скачам от балкона . .

Все тая.. С безмислен спор като този хич не ми се занимава.. Особенно в петък вечер !

Живи и здрави.. Диетолозите в БГ Повечето да не кажа всички знаят колкото авторката на темата ! ;)

SELENAesuper
02-25-2012, 17:37
Мерси много за отговорите! Напълно ще спра McDonalds, ще наблегна на месото и по-здравословните храни. Мисля, че до диетолог няма да се стигне! Моите няма да ме заведат! :D

Тарикатче
02-26-2012, 06:28
наистина лий

honeytoo
02-26-2012, 06:40
.......Също съм и "пристрастена" към McDonald's или SubWay, а знам, че това е много гадно за теглото! Ще се въздържам! :D

Не само за теглото, а като цяло повлиява и на здравето! Сега дори и да не се проявява, рано или късно организма в един момент (недай си Боже) си го връща. Ако се отнасяш с него със повечко движение и здравословно и качествено хранене, организма ти ще ти се отблагодари и ще изглеждаш добре. Но на такава възраст не си налагай драстични ограничения, просто погледни нещата от полезната им страна. :)

MissShine
02-26-2012, 11:40
Наистина мисля, че до диетолози няма нужда да се стига. Все пак си още на 12. Ако от сега започнеш да се храниш здравословно и спортуваш, с времето това ще ти стане начин на живот и няма да го приемаш като по- специален режим на хранене. Вярно е, че резултатите няма да дойдат веднага, но по- добре всичко да става бавно и славно. По- добре бавни и трайни резултати, отколкото йо-йо ефект след изтощителна диета. :)