Влез

View Full Version : Без талант !

sun251
03-01-2012, 10:54
Пиша тук по-скоро за да си излея душата,но и ако някой даде мнения няма да се разсърдя! :D Проблемът е такъв,че аз не мога да открия своя талант,не мога да намеря зона в която да продължа да се развивам - да успея!Заобиколена съм от хора,които си знаят интересите .. една от приятелките ми например е адски добра в спорта,на друга и се отдава учението,на трета танцуването и т.н. !На мен в спорта хич ме няма (в нито един не се справям),в учението имам добри оценки,но не мога да се нарека добра в тази област защото попринцип зубкам уроците колкото да ги запомня за изпитването.Чудя се дали някога ще открия такава сфера в която да съм добра и ако не намеря каква би била един ден професията ми тогава?Някой задавал ли си е същите въпроси ? Нямам никаква идея към какво да се насоча ..

DisappointedDreamer
03-01-2012, 11:03
На колко си?

Това с професията е много лесно - насочваш се към това, което те влече. Ти да не мислиш, че тези твои приятелки, които могат да танцуват и спортуват, един ден ще се занимават и изкарват прехраната си с това? Шансът това да стане е минимален.

Пробвай различни неща, запиши се на различни неща, чети нови неща, запознавай се с нови хора. Все нещо от някъде ще изкочи.

nIkEnCeTy_bE
03-01-2012, 11:08
На колко си години ? Докато завършиш знаеш ли колко пъти ще си мениш мнението. Докато завършиш ще откриеш доста таланти, ще се развиваш в едни области, в други - не. Не мисля, че от сега знаеш какво ще учиш. Професия... като малка колко пъти си казвала - учителка ще стана, лекар ще стана. А и не винаги каквото си завършила, такова следваш, и съответно такъв ставаш един ден. Нито ти, нито твоите приятелки. Няма ли предмет, в който си по - добра от друг, който ти се отдава и не го зубриш? Интересувай се и се запиши на извънкласни дейности например. Ходи на танци, на рисуване, запиши се в хор, ако щеш. Докато не пробваш, не можеш да знаеш.

sun251
03-01-2012, 11:13
На 14 съм и знам,че е много глупаво от сега да разсъждавам така,но това нещо ме чувърка ;д Просто искам да се развивам в някаква област,но не откривам в коя,искам да правя нещо по-добре от останалите.Ходя на танци,но само за развлечение,а и да си призная хореографията ни е доста зле..,но господина ни не иска да я промени!В училище не мога да кажа,че има предмет в който да съм по-така .. просто нищо не ме влече на тази възраст от материала който взимаме.Ходила съм и по различни общински състезания (волейбол/баскетбол/бадминтон) и,макар че сме взимали някой първи места заслугата изобщо не е моя - определено спорта не е моята среда!

DisappointedDreamer
03-01-2012, 11:16
Рисуване, пеене, майсторлък, имааа толкова много неща. И пак повтарям, това е просто хоби. Гаранция няма, че задължително с това ще се занимаваш като порастнеш и именно това занимание ще ти изкарва пари.

На 14 си. Живей си живота и не се тормози с глупости. Пробвай нови развлечения и скоро ще намериш това, което толкова много искаш.

nIkEnCeTy_bE
03-01-2012, 11:17
Добре, просто докато не опиташ различни неща, няма как да разбереш. Имате ли във вашия град нещо като Младежки център? Можеш да се запишеш на театър, да помагаш в някакви международни организации, ако си добър оратор.

ccdesigns
03-01-2012, 11:57
Е, ти или имаш талант, или не. Аз не се сещам да имам някакви таланти, но съм пробвал много спортове, много занимания, глупости и съм открил това, което ми харесва МНОГО. Не е казано, че ако не си добра в баскетбола или волейбола и не ти харесват, някой друг спорт (плуване, колоездене, хандбол - спортове бол) няма да ти хареса. Има и други неща, които можеш да пробваш. Пък за професия... И аз не знам още какво искам и ще работя. Ще се види с времето.

kitty02
03-01-2012, 16:57
Аз съм в същото положение. Бих искала да се запиша на плуване, но в Тетевен няма такъв отбор(да не говорим, че града няма и 20 000 души :()

kireca
03-01-2012, 18:44
Понякога си използваш таланта всеки ден , но изобщо не го забелязваш , в продължение на 6-7 години , постоянно си римувах всяка думичка която срещна веднага измислях 3-4 рими за нея , като вървя по улицата като говоря , като ми говорят на всяко нещо виждам римата и не бях разбрал , че това всъщност е моят талант ! Мисълта ми е, че ти може би правиш нещо всеки ден , но да не го смяташ за талант , да не го виждаш , а всъщност да е под носа ти !

Nakadah
03-02-2012, 08:13
Споко! Ще ти дойде времето и на тебе...

broken-barbiee
03-03-2012, 18:29
Споко! Ще ти дойде времето и на тебе...

+1. Аз също съм на 14 и нямам никаква насока към нищо. Като бях по-малка занимавах се с хип-хоп, брейк денс, карах сноуборд, ски, но сега нищо не ме влече. С приятелките ми е същото, така че няма за какво да се притесняваш. :)

ImmortalSportFreak
03-03-2012, 18:34
Имате време,животът е пред вас.Не бойте се. ;Р Е,ако станете 12 клас и не знаете какво искате,тогава вече става лошо,ама не се умира. ;) Все ще изскочи нещо.Като надграждаш нови знания,ще откриеш кое ти е най-интересно))

bloodyF
03-03-2012, 22:41
нормално е да си неориентирана на 14

а и да си счетоводител или адвокат не са нужни таланти, ами малко акъл и знания..
виж ако искаш да си пианист/певец тва е друго, ама предполагам нямаш такива желания и без това..

mimitoco
03-04-2012, 10:15
Vseki ima talant! sAMO TRQBVA DA GO OTKRIESH

mimitoco
03-04-2012, 10:19
http://s19.rimg.info/be0617008ed44990aad12a2bc1917911.gif (http://smayliki.ru/smilie-1218597927.html)

vikenceto1212
03-07-2012, 05:35
И аз така си мислех преди години, но открих,че мога да имитарам много добре, да играя...Също и мога да пея.Преди не го оценявах това.Всеки има своя скрит талант.А колко е скрит и ти самия не можеш да разбереш.:D Рано или късно ще го намериш ;)