Влез

View Full Version : Баща ми постоянно ме обижда

zvezdiichkataa
03-04-2012, 13:19
Здравейте! Аз съм на почти 15 години и имам съвсем нормално семейство. Наскоро обаче баща ми започна да става странен. Той по принцип е много готин човек, забавен. Аз съм малко отвеяна, все си забравям нещо например, не приемам почти нищо толкова на сериозно. Опитвам се да не е така, но не се получава. От 2-3 месеца някъде държанието на баща ми е много по-агресивно отколкото държанието му спрямо двете ми сестри. Не мога да разбера това. Той ме познава чудесно, разбира се, знае що за човек съм, знае и че съм разсеяна. Но отскоро като не направя нещо както трябва започва да ме обижда. Винаги съм забелязвала, че на мен ми се кара малко повечко, отколко на сестрите ми, но съм го приемала, но сега вече става нетърпимо. За всяка моя малка грешчица ме обижда.. че то не беше смотанячка, маймуна, глупачка... писна ми вече! Винаги като почне ми се иде да рева. Чудя се защо прави така. ..... Ето преди два дена се връщаме от училище със сестрите /понеже учим в друг град и идват да ни вземат/ и си влача куфара там за дръжката и ми се изплъзна от ръката и куфара падна. И той ми вика "абе как може да си толкова смотана бе, вижте я". К`во толкова беше станало не мога да разбера. Кое толкова го издразни ? КАжете ми какво да правя,моля ви.

elichka955
03-04-2012, 13:26
Моят баща е същия,аз започнах да се опъвам повече и да не му се давам на обидите и не търпя,отвръщам му постоянно след такава реплика от сорта на "глупачка,маймуна" и т.н. Все пак не е с правото си да ме обижда,така че съветът ми е да го попиташ какво му става и да поговориш с него :)

SisiStrange
03-04-2012, 13:30
Попитай го какъв му е проблема. Буквално. Такава рязка промяна пък и насочена само към теб, но не и към сестрите ти, няма как да не е провокирана от нещо. Разбери от какво.

Rebirthing
03-04-2012, 13:41
Говори с него и не му позволявай да те обижда ! Може и да помолиш майка си да говори с него.

balu4ka
03-04-2012, 14:43
При мен е същото ,но това си е много от отдавна.Аз съм едно дете ,но баща ми си е такъв,понякога е нетърпимо,нервите ми понякога се късат.Но,наистина понякога и за най-малкото нещо го прави.
При теб дали не е провокирано от нещо?

anonymous708973
03-04-2012, 16:44
Не си говорете. Дай му да разбере, че е виновен и трябва да се извини.
При мен и баща ми мина месец и все още не е осъзнал, че грешката е в него.

Cold_Tearsss
03-04-2012, 17:23
Не си говорете. Дай му да разбере, че е виновен и трябва да се извини.
При мен и баща ми мина месец и все още не е осъзнал, че грешката е в него.

http://www.hugehdwallpaper.com/images/593/thumbbig-3200-2400-59358.jpg?1264224904

Kia_Sportage
03-04-2012, 17:52
Абе ... прибий го като куче!!!

horacio
03-04-2012, 18:55
И моя баща много ме обиждаше. Много грозна гледка е отстрани, пък и много наранява. Поговори с него не знам какво друго можеш да направиш.

gr3my
03-04-2012, 21:06
Моме,това което ще те посъветвам е никак да не си затваряш очите и да не те е страх да говориш открито и във този момент да забравиш,че ти е баща,защото съм чувал какви ли не глупости от сорта на :

"Ама как да му кажа нещо - нали ми е родител?" - И кфо? Ще седиш и ще слушаш как те обижда? Имаш две възможности и никоя от тях не е лоша:

1.Говориш му директно,открито - без страх и гледаш в очите и го питаш аджеба къФ му е проблема и прочие.
2.Абсолютен ignore - вярвай ми,работи и то много добре,слагаш си mother fucking stone face,и се прааааааааавиш на ударена от тухла 4ка.

Другото,което е че може наистина ти с някакво действие да си го провокирала към такова отношение,но това изобщо не е оправдание на един родител да си обижда детето.

kitty02
03-05-2012, 04:26
Кажи му:
"-Крушата не пада по-далеч от дървото!" :lol: т.е., че и той е такъв. Със тате винаги си се заяждаме (голям шегаджия е) и много обичам да го използвам този израз :lol:

heartlesandfreaky
03-05-2012, 21:34
Говори му директно! Каквото и да го е провокирало не е нормално да се държи така.. Да, и баща ми понякога се бъзика с мен, но по начина, по който ти го описваш не ми се струва много на бъзик... ?! Другия вариант е яко игнор, ама при мен не се получава никога.. като ми притрябват пари няма как да му мълча насреща и той да ми даде, по дяволите.. >.< xd

zvezdiichkataa
03-06-2012, 14:40
Благодаря на всички!Ще си поговоря с него :))))

Lalalalaa
03-06-2012, 14:48
ООООО АБОСОЛЮТНО СЪЩАТА Е И МОЯТА СИТУАЦИЯ, САМО ДЕТО ИМАМ 1 СЕСТРА ;Д АЗ ПРОСТО ВСИКНАХ :)

scrooper
03-07-2012, 12:02
1.Говориш му директно,открито - без страх и гледаш в очите и го питаш аджеба къФ му е проблема и прочие.
2.Абсолютен ignore - вярвай ми,работи и то много добре,слагаш си mother fucking stone face,и се прааааааааавиш на ударена от тухла 4ка. Хаха, абсолютно! Ако 1. не подейства, премини към 2. :)

hrisito0o
03-09-2012, 19:34
Нямам такъв проблем с родители те ми.Но наистина върви при него и му кажи "Абе какъв ти е проблема."
Или както казаха другите не му говори няколко седмици.Поне аз като се разсърдя на нашите и като почнат да ми се карат за нещо.Обръщам се,отивам си в стаята и не им говоря.И като им писне да не ми чуват гласчето."Миличка,............"
Въпреки,че много ме обичат и аз също ги обичам,понякога направо ме изнервят и ми се иска да се хвърля от някъде.

Evermore3
03-10-2012, 08:25
поговори с него и му кажи как се чувстваш питай го какво го дразни за да се постараеш да го поправиш

muhtesemfan
03-11-2012, 07:48
Говори с него и моя по едно време беше започнал да ме обижда,но след дълъг разговор и спря. ;) Сигурна ли си,че сестрите ти не му говорят глупости и т.н. за теб,да го агитират един вид. :)?

Verminaard
03-11-2012, 14:06
Грабвай една точилка и го почвай то тиквата.

pederasss
03-11-2012, 19:47
Обиждайте ги и вие, аз първи почнах да обиждам моя, преди той мен, точно заради тази тема, още я прочетох отидох в другата стая, и му викам, ей майкати ше е еба ве, и така.

krasawichka
03-13-2012, 16:18
На моя му казах - Както ти се държиш с мен, така и аз ще се държа с теб, и млъкна набързоо..

Achoo
03-14-2012, 05:43
От 2-3 месеца някъде държанието на баща ми е много по-агресивно отколкото държанието му спрямо двете ми сестри. Не мога да разбера това. Той ме познава чудесно, разбира се, знае що за човек съм, знае и че съм разсеяна. Но отскоро като не направя нещо както трябва започва да ме обижда. Винаги съм забелязвала, че на мен ми се кара малко повечко, отколко на сестрите ми, но съм го приемала, но сега вече става нетърпимо. За всяка моя малка грешчица ме обижда.. че то не беше смотанячка, маймуна, глупачка...

При дъртите се случва, когато са недоволни от живота и потискат нещо.
Тоест, или дъртия ти е разгонен, или ревнува, или още нещо си там потиска...и си го изкарва на тебе.
Ако беше момче, щях да ти посъветвам да му переш един в муцуната, ама не си. ;)

Achoo
03-14-2012, 05:46
Грабвай една точилка и го почвай то тиквата.

I second this.

smotlata
03-21-2012, 15:10
И на мен ми се е случвало.Аз при такава ситуация се изнасям от къщи

Chacho
03-21-2012, 15:26
При дъртите се случва, когато са недоволни от живота и потискат нещо.
Тоест, или дъртия ти е разгонен, или ревнува, или още нещо си там потиска...и си го изкарва на тебе.
Ако беше момче, щях да ти посъветвам да му переш един в муцуната, ама не си. ;)

Това е. Може да му се е насъбрало много от нещо друго и много от тебе. Обаче има и още един момент. Повечето родители ви траят, когато вие правите глупости, но вие много бързо приритвате на тяхното лошо отношение. Може да не са прави, разговаряйте да се оправите, но си ценете семейните връзки. Подхождайте с разбиране и уважение, щото и вие сте го получавали немалко пъти. Освен, че можеш да поговориш за това, че те обижда, може да поговориш и за евентуалните проблеми, които има в момента. Може да ти е баща, но и родителите понякога имат нужда от подкрепа и с напредването на възрастта ви ще имат нуждата ще става все по-голяма.

magito2002
01-25-2015, 16:35
И мен баща ми ме обижда, постоянно ми казва, че съм разсеяна и така. Преди го търпях, но сега вече не се издържа. То не бях тъпа, разсеяна, дебела и какво ли още не. Забелязвала съм, че като искам да му звънна по телефона и той говори с някой приятел не ми вдига, но ако ние говорим и някой приятел му звъни веднага ще ми затвори и ще му вдигне. Като излезнем на разходка винаги говори по телефона с някой и не ми обръща внимание.

anonymous908491
01-25-2015, 16:49
А ти искаш какво, да се държите за ръце и да се натискате по ъглите ?

ronika.veroni
01-29-2015, 10:30
Всичко се оправя с говорене и коментиране.

m_nik
02-02-2015, 14:33
А ти искаш какво, да се държите за ръце и да се натискате по ъглите ?

Защо по дяволите изобщо коментираш ? Момичето иска съвет, разбиране а ти я бъзикаш. Много си зле ..

m_nik
02-03-2015, 10:16
Та моя съвет е, да се съберете цялото семейство и да поговорите за проблема. Да отидеш на психолог също е вариант .. ;)

NomNomNom
02-03-2015, 10:22
И мен баща ми ме обижда, постоянно ми казва, че съм разсеяна и така. Преди го търпях, но сега вече не се издържа. То не бях тъпа, разсеяна, дебела и какво ли още не. Забелязвала съм, че като искам да му звънна по телефона и той говори с някой приятел не ми вдига, но ако ние говорим и някой приятел му звъни веднага ще ми затвори и ще му вдигне. Като излезнем на разходка винаги говори по телефона с някой и не ми обръща внимание.
Може би не му дреме чак толкова за теб и емоционалното ти състояние, има и такива родители. А може просто да е изнервен или ти да очакваш твърде много от него и да го занимаваш с безсмислени неща. Примерно, не че не те обича, но приятелите му са му по-интересни и е решил да не поема емоционална отговорност към теб. Може да го товариш някак си .
А той, че постъпва олигофренски, вероятно постъпва, заради това не съм съгласна, че всички хора трябва да имат деца.

Говори с него + къде в картинката е майка ти.

Ospi
02-09-2015, 18:09
Такива бащи са идиоти. Критиката не помага, напротив - вреди и боли. А да не говорим, че това е твоя дъщеря.

chiemi
03-02-2015, 12:08
И аз съм в същата ситуация и нямам представа на какво се дължи..И не го прави само като сме сами, а когато има и други хора.Имам чувството че иска да ме унижи..това е и причината поради която вече не общувам особено често с него..Един-два пъти в месеца да ме заведе някъде, да ми даде пари и това е..

4estitrovdenden
03-08-2015, 14:39
Просто му е тъпо защото вместо наследник са изникнали 3 п*тки! :D :D :D