PDA

View Full Version : Искам нещо по-дълготрайно и сериозно, но какъв трябва да е подходът ми?

БожиятАгнец
03-15-2012, 04:42
Значи, от няколко дни идва към 4 сутринта, мушва се в леглото ми и почва да се гушка и да ме мачка. Аз се събуждам, започвам да го галя, да го намествам и да го притискам до себе си. И знаете ли той какво прави? Скача от леглото и бяга! После започва да си играе с някакви конци. (Явно са му по-интересни от мен. :( )
Искам да се виждаме и по нормално време. Искам да ми има доверие. Искам да мога да го гушкам винаги, както и той мен. Но как? Нали знаете какви са егоцентрични, независими и инатливи? Как се подхожда към такова пухче?
Толкова сладко външно, но толкова студено от вътре. Чудя се дали въобще има някаква капка уважение и/или обич към мен от негова страна...Защото аз съм готова да си дам животът за него. А то не ми дава да го гушкам дори!
В мен ли е проблемът? Как да подходя?

А, така и така се обръщам към вас,ще ви питам как да превъзпитам едно друго сладурче? Има горе-долу същият нрав, обаче е още по-див и агресивен, много са го наранявали в предишни връзки. Обаче ми писна да спи в гардероба и към 5-6 сутринта да изскача - все едно пада някаква шибна бомба.
Той дори не ми дава да го гушкам. Въобще много малко сме комуникирали...Като тръгна към него се плаши. :(
Тук вече няма някаква емоционална връзка и си нямам и на идея какво да правя.

Искам да съм в добри отношения с тях и другите, да си имаме доверие и взаимоотношенията ни да са удобни и удовлетворяващи и за мен, но как?

djipsito
03-15-2012, 05:13
За какъв домашен любимец става въпрос ? Котарак ?

TheBeliever
03-15-2012, 07:07
За какъв домашен любимец става въпрос ? Котарак ?

Естествено. Кое друго животно може така едностранчиво да диктува правилата в една връзка? :D

Не мога да дам съвет защото в скромния си опит съм попадала все на любвеобилни гушкаливи същества. Може би трябва да се задоволиш с малкото, което ти дава. И все пак бъди сигурна, че щом въобще те допуска до себе си значи означаваш нещо за него.

Колкото до дивака - дай му време. Трудно е за такива като него да осъзнаят, че вече не са сами срещу всички, и че има някой, който го е грижа за тях. Покажи му, че може да ти се довери и рано или късно той ще осъзнае какво съкровище си има. :)

П.П Как ти завиждам...

anonymous708973
03-15-2012, 08:53
Затова котките не са готини домашни любимци - привързват се повече към комфорта на любимия фотьойл, а не към стопаните си. Да живеят кучетата :д

TheBeliever
03-15-2012, 09:02
Затова котките не са готини домашни любимци - привързват се повече към комфорта на любимия фотьойл, а не към стопаните си. Да живеят кучетата :д

Кучетата са прекалено... всеотдайни. Не мога да се чувствам комфортно до някой, който ежеминутно точи лиги по мен и ме гледа с възхищение и обожание, обещавайки ми вечна вярност. Може би аз съм прекалено студена в отношенията си, не знам.

kalpazanka
03-15-2012, 09:06
Заглавието подвежда, но още от първите редове става ясно, че си попаднала на котаци с характер.

TheBeliever, имала ли си куче досега?

TheBeliever
03-15-2012, 09:12
TheBeliever, имала ли си куче досега?

Да, за кратко. И все още си го навестявам от време на време, и все още си го обичам. Но не бих могла да живея с него. Той дава толкова много любов, на която аз не успявам да отвърна подобаващо и накрая се чувствам виновна. Определено съм си cat person.

djipsito
03-15-2012, 13:16
Аз мойто не знам как продължава да идва при мен. Правя го лудо, ама е щото го обичам. Имам странен начин да си покажа позитивните емоции- садистичен. Или с други думи, мойта радост, меча радост. Не знам кво ще правя един ден като имам деца..

Chacho
03-15-2012, 14:20
Теорията за котката и конеца, някой?

Като вържеш едно топче на конец и го оставиш до котката има три варианта:

-Да го оставиш много близо, да го разгледа и да й омръзне.
-Да е много далече и да я мързи да се разкара до там.
-Да е на точното разстояние, да й се струва близо, но да не може да го достигне. Така й е интересно и стига да го подръпваш правилно, все ще тича по топчето.

Схващаш накъде бия.

raror
03-15-2012, 15:08
Еми животните не си падат да ги притискат. -Те искат свобода :)

П.С. - не очаквах никога такава тема в раздел любов :razz:

valdesbg
03-15-2012, 21:57
Любими животни са ми котките.

Инак зависи на колко е твоя котарак, ако е млад - можеш да го подлъжеш с някое рошаво топче. Ще го гони известно време, после ще му омръзне и ще зяпа птички през прозореца. Ако е по дъртичък обаче.. няма сила, която да го накара да кривне от ежедневния си режим да мързелува. За мачо - същия принцип важи.

Nao - feed me, human!

casuall
03-15-2012, 23:38
Оставям моя на студено в коридора за час, за да се изясни със себе си и после ме боготвори. Моят проблем е, че стане ли време за лягане.. на леглото място за мен-няма, интересната част е, че спя на спалня, сама..