View Full Version : Не мога да се концентрирам
Здравейте! От близо един месец имам така да се каже "проблем" - започна ли да уча и паралелно с това започвам и да мисля за странични неща, благодарение на което не мога да запомня нищо. Все едно започвам да си внушавам точно тогава и не мога да си "премахна" внушението, а отчаяно искам да започна да уча нормално, както го правех преди. Никога досега не ми се беше случвало подобно нещо. Чувствам, че вече нищо няма смисъл и съм толкова слаб психически. Мисля си, че единственото ми решение е самоубийството, а в същото време искам да си реша проблема, но не мога. И не става въпрос само за учене, но и за всичко друго - просто страдам от пълната липса на концентрация благодарение на внушенията си. Някой има ли някаква идея или съвет какво да правя? Приемам всякакви отговори, благодаря предварително.
и аз имам такъв проблем
съветвам те да се разхождаш някъде навън, сам/а, да си осмислиш проблемите и тогава да седнеш да учиш
пий чай от лайка, успокоява и може да приемаш някакви хапчета с гинкобилоба (аз сериозно мисля да почна да взимам, че нищо не ми влиза в тъпата глава) и така
спи повече, стой по-малко на компютъраа
успех : )
Нищо ненормално,само по-зле ще става.Свиквай отсега и се опитвай да го пребориш (борбата ще продължи завинаги или поне докато учиш).Хватката е човек да си знае приоритетите (сега ще уча,утре е ден за приятели и тн. .Не можеш да си представиш "по-нататъка" какво става - лятна сесия през юли,август :( :D
nIkEnCeTy_bE
03-19-2012, 10:45
Има си психолог. Ако смяташ, че се влошаваш и т.н кажи на родителите си, и отидете на психолог.
От хормоните е. Приеми, че е период и се опитай да си максимално продуктивен през него, доколкото ти позволява мотивацията. Апатията трае няколко дни обикновено. Малко по малко си вкарай режим - хвани се да измиеш няколко съда, изчисти си стаята. Свърши нещо полезно. Като се стигне до ученето, чети 20-30 минути. През това време нищо няма да научиш, но е горе-долу достатъчно, че да си събереш мислите върху книгата. След тия 30 насилствени минути ще почне да ти спори.
TheStar7
03-25-2012, 11:37
Ам и аз имам подобен проблем. Само, че не е върху учене , а вечер преди да заспя си мисля някакви страшни простотии... И това е на периоди. Обикновенно продължава няколко седмици и след това се появява чак след 3-4 месеца.
Та по темата : Малко е глупаво да мислиш за самоубийство колкото и да се чувстваш зле това е най-жалкия начин да си премахнеш проблемите. Посъветвай се с вашите. Както казаха може дори и да отидеш на психолог той ще ти помогне най-добре.