.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Hybrid View

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София

Не мога да се концентрирам

Здравейте! От близо един месец имам така да се каже "проблем" - започна ли да уча и паралелно с това започвам и да мисля за странични неща, благодарение на което не мога да запомня нищо. Все едно започвам да си внушавам точно тогава и не мога да си "премахна" внушението, а отчаяно искам да започна да уча нормално, както го правех преди. Никога досега не ми се беше случвало подобно нещо. Чувствам, че вече нищо няма смисъл и съм толкова слаб психически. Мисля си, че единственото ми решение е самоубийството, а в същото време искам да си реша проблема, но не мога. И не става въпрос само за учене, но и за всичко друго - просто страдам от пълната липса на концентрация благодарение на внушенията си. Някой има ли някаква идея или съвет какво да правя? Приемам всякакви отговори, благодаря предварително.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    и аз имам такъв проблем
    съветвам те да се разхождаш някъде навън, сам/а, да си осмислиш проблемите и тогава да седнеш да учиш
    пий чай от лайка, успокоява и може да приемаш някакви хапчета с гинкобилоба (аз сериозно мисля да почна да взимам, че нищо не ми влиза в тъпата глава) и така
    спи повече, стой по-малко на компютъраа
    успех : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Бургас
    Нищо ненормално,само по-зле ще става.Свиквай отсега и се опитвай да го пребориш (борбата ще продължи завинаги или поне докато учиш).Хватката е човек да си знае приоритетите (сега ще уча,утре е ден за приятели и тн. .Не можеш да си представиш "по-нататъка" какво става - лятна сесия през юли,август
    това,което виждаш,не е това,което си мислиш..

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Има си психолог. Ако смяташ, че се влошаваш и т.н кажи на родителите си, и отидете на психолог.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Мега фен Аватара на Chacho
    От хормоните е. Приеми, че е период и се опитай да си максимално продуктивен през него, доколкото ти позволява мотивацията. Апатията трае няколко дни обикновено. Малко по малко си вкарай режим - хвани се да измиеш няколко съда, изчисти си стаята. Свърши нещо полезно. Като се стигне до ученето, чети 20-30 минути. През това време нищо няма да научиш, но е горе-долу достатъчно, че да си събереш мислите върху книгата. След тия 30 насилствени минути ще почне да ти спори.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Ам и аз имам подобен проблем. Само, че не е върху учене , а вечер преди да заспя си мисля някакви страшни простотии... И това е на периоди. Обикновенно продължава няколко седмици и след това се появява чак след 3-4 месеца.
    Та по темата : Малко е глупаво да мислиш за самоубийство колкото и да се чувстваш зле това е най-жалкия начин да си премахнеш проблемите. Посъветвай се с вашите. Както казаха може дори и да отидеш на психолог той ще ти помогне най-добре.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си