View Full Version : Суха кожа-помощ!
FuckingFreak
04-01-2012, 18:59
От няколко седмици насам забелязах, че кожата ми е суха. Още от много време знам, че е чувствителна и е склонна към изсушаване, но сега направо си разказах играта. Челото ми е сухо, кожата стои изпръхнала и се лющи, а отгоре на всичко сега ми се появиха и 2-3 пъпчици (предполагам от МЦ). На части и от бузите също е така. Има много теми, но там повечето препоръчват хидратиращи кремове - нищо не става с тях. Като се намажа и след 1-2 часа положението е същото. С олио се бях мазала също, тогава ми го оправи за няколко дни, но отново се върна в началното положение. Нищо необичайно не правя, нито пък ползвам козметика, която да ми изсуши кожата, единственото, което е, че се ограничавам от вредните храни, но не вярвам да е това причината. Някой знае ли на какво се дължи, дали е вътрешен проблемът (защото явно е така) и може ли да предложите някакви кремове, медицинска козметика ако трябва...?
mariolcheto85
04-01-2012, 20:27
Моята кожа също е много суха даже ми се появиха и стрии след като напълнях защото не е еластична.Пробвала съм да се мажа и аз с какво ли не,но няма никакъв резултат...от 1-2 месеца си взех бебешко олио и това е ... понеже го дават да е много по-мазно от разни лосиони и кремове,но дори и то за мен не е достатачно мазно.Моето лице също се лющи адски много особено ако се мацам с гримове,но повярвай ми нищо неможе да се промени за съжаление.Само пари ще се похарчат за кремове и ефекта ще е за 1 седмица...това е !
FuckingFreak
04-02-2012, 10:18
Ух, ама преди никога не е била така. Изследвания наскоро си правих, всички показатели са ми ок... Не знам какво да правя вече.
пробвай да ядеш повече витамини.. аз нямам суха кожа, но си правих маска с геритамин - http://apteka.framar.bg/04009448/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D 0%BD-%D0%BD%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-20 мазничко е и попива в кожата, пробвай, няма какво да губиш.. просто пукаш перличката и си го мажеш на лицето.. аз я пуках и с ножица, че ми беше по-лесно
nymphadora
04-02-2012, 18:52
Аз съм по същия начин.Помага ми хидратиращият крем Здраве,но уви,само временно.
billytalent
04-02-2012, 19:27
Със същия проблем съм и аз. Особено около носа и веждите, кожата ми е меко казано ужасна.
От няколко дни се мажа с Гентамицин( това ми предложиха в аптеката )и пия Геритамин. Около веждите се забелязва някакво подобрение, но ще видим....
Ако не пиете достатъчно вода кожата може да стане суха, пийте повече.:)