PDA

View Full Version : Ревност. (към момчетата)

broken-barbiee
04-04-2012, 08:23
Конкретен проблем нямам. Просто искам да разбера защо момчетата ревнуват толкова много? Бихте ли обяснили? С всяко момче, с което съм била едва ли не искаше да ме заключва вкъщи ако него го нямаше. Не мога да разбера какъв е смисъла на това да се ревнуваме? Ясно, обичаме се /чак обич не, обаче да приемем, че се обичане/ ама бива ли такава ревност? Според мен така показват ниското си самочувствие и комплексите си. Вие как мислите?

umri
04-04-2012, 08:27
Фактор е населеното място, в което живееш. На някои места е тенденция.

Chacho
04-04-2012, 08:29
Без конкретен казус само ще си чешаме езиците. Мъжката природа, комплексите и липсата на доверие са три големи причини да има ревност. Всяка една може да се проявява в определени ситуации, в други не. На всичкото отгоре някои момчета не са ( сме ;) ) ревниви, което пречи да обобщаваме. А защо са те ревнували твоите, можеш сама да разбереш, ако се замислиш над преживяното и характерите им.

TheBeliever
04-04-2012, 08:30
Писала съм го десетки пъти из този и други форуми - за мен ревността е липса на увереност. Един човек ако има самочувствието, че дава на партньора/ката всичко, от което той/тя има нужда, няма да ревнува.

broken-barbiee
04-04-2012, 08:35
Без конкретен казус само ще си чешаме езиците. Мъжката природа, комплексите и липсата на доверие са три големи причини да има ревност. Всяка една може да се проявява в определени ситуации, в други не. На всичкото отгоре някои момчета не са ( сме ;) ) ревниви, което пречи да обобщаваме. А защо са те ревнували твоите, можеш сама да разбереш, ако се замислиш над преживяното и характерите им.

Веднага ти давам конкретна ситуация.
Стоим аз и още 3приятелки вечерта на спирката и чакаме 2момчета /ходих с едното/, но пристигнаха 3. Това момче, с което бях ми каза 'здрасти' и се намуси. Непознатото момче дойде и ми каза името си и момчето, с което ходех още малко щеше да ме набие, защото съм се запознала с приятеля му. Даже ме изкара влюбена в него, нищо че за първи път се видяхме тогава.
Имам още много такива ситуации, но като цяло исках просто да разбера на какво се дължи такава простотия от страна на момчетата. :D

TheBeliever
04-04-2012, 08:37
такава простотия от страна на момчетата. :D

Не е само при момчетата. На какви абсурди съм ставала свидетел от страна на ревниви момичета, не е истина.

broken-barbiee
04-04-2012, 08:40
Не е само при момчетата. На какви абсурди съм ставала свидетел от страна на ревниви момичета, не е истина.

Да, знам. И аз съм била на свидетел на страшни простотии казани в момент на ревност от момиче, но те и двамата си бяха ревниви. Докато при положение, че момичето не ревнува защо момчето да го прави? Ей, това ми е странното.. :D

Chacho
04-04-2012, 08:43
От възрастта е.

broken-barbiee
04-04-2012, 08:47
Chacho не винаги. Познавам момиче на 17 с приятел на 22 и той не я пуска да отиде до мола с приятелки, а тя не го пуска да ходи на кафе, защото сервитьорките много го харесвали.. :D /и това е едно от малкото неща, които казвам, защото има още доста../ :D

Chacho
04-04-2012, 08:50
Възраст беше образно казано. За зрялост говорех.

broken-barbiee
04-04-2012, 08:50
В такъв случай явно някой хора никога няма да бъдат зрели.. :D

TheBeliever
04-04-2012, 08:51
Ей, като чуя "Не го/я пуска" и издивявам. Вързани в клетка ли се държат, че да се пускат? А до тоалетна питат ли кога може да ходят?

Като се сетя какъв скандал вдигнах на един бивш съученик, за това, че звънна на приятеля ми да го пита за разрешение да ме покани на купон. Бяс ме хваща.

Chacho
04-04-2012, 08:52
Мен ми е много интересно как казват на гаджетата си кво да правят. Ебати изпълнителните мишлета.

jghgh
04-04-2012, 08:53
Наистина не е само до момчетата. Зависи от човека. Някои хора са ревниви, други не са. Не е от пола.
Моя настоящ не ме ревнува, даже по-скоро аз си го ревнувам, въпреки че ходим от ... деъм, няколко дена само о.О
Като цяло това е едно много тровещо чувство, мразя го. Не искам никога повече да ревнувам, дори да е леко и невинно (както сега).
Искам да съм безрезервна, безусловна, да не ревнувам никога повече, както ревнувах преди.
Това е най-противното чувство, пречи на любовта от всяка гледна точка. Дори леката ревност е гнусна, не искам да я изпитвам. Задушава любовта и привнася нотка на притежание... А никой не притежава никого в крайна сметка.
Отношението при ревността е, че искаш да пречукаш всеки, който смяташ за заплаха иии едва ли не си държиш човека само за себе си. А той не е за теб, не е твой. Той си е по своя воля с теб.
И именно по своя воля ще ти изневери или няма да ти. Ревността е маса безсмислено чувство. Никого не можеш да спреш да ти е неверен, ако ще да си го заключил под 100 ключа. Неверниците в крайна сметка са изобретателни и ако искат да те предадат, ще го направят.
Така че.. абе, и аз се отплеснах, но да си споделя.

anonymous708973
04-04-2012, 09:20
Като се сетя какъв скандал вдигнах на един бивш съученик, за това, че звънна на приятеля ми да го пита за разрешение да ме покани на купон. Бяс ме хваща.
Хахахахаха :D

jghgh, тя ревността нека е базмислена, ама няма да успееш да се убедиш в това, седейки у вас и гризейки си ноктите, задушавана от ревност.

Авторке, случайно да си от Бургас? Щото аз бая изцепки от тамошния край съм чувала.

broken-barbiee
04-04-2012, 09:24
PinkPan7her, уцели от къде съм. :D Не знаех, че сме толкова известни с тези изцепки ;х.. :D

x7aZzy
04-04-2012, 09:33
Човек ревнува, когато не е сигурен в себе си или в чувствата на партньора си. Ревността не е израз на любов. Това, че ревнуваш, означава, че се страхуваш, че си несигурен, че изискваш нещо. А тези чувства нямат място в една пълноценна и здрава връзка.

Chacho
04-04-2012, 09:34
Въпрос: Ако човек не е сигурен в себе си, задължително ли е да ревнува?

broken-barbiee
04-04-2012, 09:50
Chacho не бих казала, че е задължително, обаче всеки несигурен в себе си и с ниско самочувствие го прави.. Или поне това са моите наблюдения..

Sanguine
04-04-2012, 09:50
Момчета, момичета- наравно са в кюпа. Като май жените са по-истерични, а при мъжете изглежда има по-силно застъпено чувство за собственост.
Ревността не е липса на увереност в себе си или това което даваш, а липса на увереност и доверие в другия. За мен ревността е както най-естественото чувство, така и най-безсмисленото.Най-логичното като реакция и най-нелогичното като проява. Защото не води до нищо и не предпазва от нищо.

Дотук добре. Осъзнавайки всичко това прекрасно, аз все пак бясно ревнувам и подозирам. Защото доверието ми се струва ирационално като концепция, защото е и до характер и опит, защото човешката природа е изменчива и склонна към предателство. Не защото са ми изневерявали на мен(доколкото знам), а защото аз съм изневерявала. И знам, че изневярата не е нещо трудно както за извършване, така и за прикриване. Намирам за нормално да я изпитвам, но за глупаво да я проявявам. Колкото и безпредметни и нелогични да са слепите прояви на ревност, също толкова нерационално е и сляпото доверие.
Тези глупости- ревнува, защото си се запознала с някъв, забрани "няма да ходиш там,няма да излизаш"(обаче като ги чета си викам "бреей и тъпотии, а аз си мислех, че съм зле")- това е до време и до зрялост. Но оттам натакък е до характер, който години могат да смекчат, но едва ли ще променят.

Завиждам безумно на спокойните и всякога хладнокръвни характери.

broken-barbiee
04-04-2012, 10:00
Sanguine като ти зачетох поста много истини намерих вътре. И някак си нещо ме навежда на мисълта, че не е само до характер и години, а и до възпитание. Защото моите родители по празници и почивки винаги са разделени /живеем си заедно, но никъде не ходим заедно/. Баща ми постоянно ходи за риба и преспива на чужди места и веднъж не съм видяла мама да му се сърди. Или пък мама ходи с мен до Анталия /главно/ по почивки, докато баща ми не и той също не се цупи. Може би аз не възприемам ревността, защото в моето семейство оцъства. Не съм убедена, че това което пиша е правилно, но донякъде мисля, че е..

x7aZzy
04-04-2012, 10:14
Въпрос: Ако човек не е сигурен в себе си, задължително ли е да ревнува?

Ако е във връзка. Ако не е, е доста вероятно да ревнува приятелите си. И нищо в този живот не е задължително.

Когато не си сигурен в себе си, имаш нуждата да си сигурен в нещо друго/някой друг. Било партньор, приятел, семейство. Когато тази сигурност е под въпрос (както става с всичко, което не зависи от нас), се заражда страхът. Притеснението, че ще загубиш това, което цениш. Тук е уловката - не можеш да загубиш нещо, което не си притежавал. Човек не притежава любовта, нито доверието. Те изчезват в следствие на ревността и недоверието.

Човек ревнува, когато не получава достатъчно обич и безрезервна вяра в себе си. Но това, че от среща партньорът не те обича по начина, по който ти искаш, не означава, че не те обича. На теб може да ти се струва недостатъчно, но за другия това може да е всичката любов, на която е способен за момента. Колкото до безрезервната вяра - не може някой друг да вярва в теб, ако ти сам не вярваш в себе си.

Ревността е признак на слабост, зависимост, неувереност. Когато човек ревнува проектира тези чувства върху половинката си, получава се дисбаланс. Не може да искаш доверие, когато не показваш такова. Нито пък сигурност, щом се чувстваш несигурен.

Не ми се навлиза в подробности. Все пак всеки сам трябва да премине през този тийн-период на луда ревност и да разбере, че не гневът, мъката, безсилието, които поражда ревността, а спокойствието, увереността, силата, които обуславят вътрешния баланс, са гръбнакът на пълноценните връзки. И хубавият секс, естествено.

Sanguine
04-04-2012, 10:22
Barbiee, защо да е не? Това също е част от предишния опит на човек, от това какво е видял и възприел(особено нещата от детството са много важни). Ето, аз съм от другата страна на барикадата- родителите ми са разведени, майка ми е изневерила на баща ми. Като прибавим и възпитанието, дадено ми от него и от вуйчо(отгледана съм от тези двама мъже без никакво женско присъствие), за това как на никого не трябва да се доверяваш и разчиташ, картинката на сегашните ми възприятия изглежда ясна.

Колкото до характера все съм се надявала,че моят ще се смекчи. Твърде избухлив, твърде непримирим, горд, неразумен и мнителен. Това ми е пречило невероятно много. И все си казвах, че е защото съм малка/ млада, ще се оправи. Но оглеждайки се около себе си, в най-близките си роднини, на които съм се метнала, просто виждам, че не е до години, а са устойчиви черти(недостатъци понякога) на характера. Срещу някои от тях съм повела епична, безмилостна и засега безрезултатна борба.

Chacho
04-04-2012, 10:34
Ако е във връзка. Ако не е, е доста вероятно да ревнува приятелите си. И нищо в този живот не е задължително.

Когато не си сигурен в себе си, имаш нуждата да си сигурен в нещо друго/някой друг. Било партньор, приятел, семейство. Когато тази сигурност е под въпрос (както става с всичко, което не зависи от нас), се заражда страхът. Притеснението, че ще загубиш това, което цениш. Тук е уловката - не можеш да загубиш нещо, което не си притежавал. Човек не притежава любовта, нито доверието. Те изчезват в следствие на ревността и недоверието.

Човек ревнува, когато не получава достатъчно обич и безрезервна вяра в себе си. Но това, че от среща партньорът не те обича по начина, по който ти искаш, не означава, че не те обича. На теб може да ти се струва недостатъчно, но за другия това може да е всичката любов, на която е способен за момента. Колкото до безрезервната вяра - не може някой друг да вярва в теб, ако ти сам не вярваш в себе си.

Ревността е признак на слабост, зависимост, неувереност. Когато човек ревнува проектира тези чувства върху половинката си, получава се дисбаланс. Не може да искаш доверие, когато не показваш такова. Нито пък сигурност, щом се чувстваш несигурен.

Не ми се навлиза в подробности. Все пак всеки сам трябва да премине през този тийн-период на луда ревност и да разбере, че не гневът, мъката, безсилието, които поражда ревността, а спокойствието, увереността, силата, които обуславят вътрешния баланс, са гръбнакът на пълноценните връзки. И хубавият секс, естествено.

А не може ли да си неуверен в себе си, но просто да не ти хрумва, че някой друг може да ти гепи гаджето? Една блажена недосетливост, просто не мислиш за това.

Колкото до възпитанието - винаги можеш да се промениш.

x7aZzy
04-04-2012, 10:51
Ако опасността, някой да ми гепи гаджето, е реална (не просто фикс-идея, както е в повечето случаи на параноична ревност). И ако аз съм толкова заблудена, че да не го забелязвам, това ме прави просто глупава.
Но ако имам оправдано (а не сляпо) доверие в партньора си и ако съм уверена, че той ме обича, няма да се притеснявам, че някой ще ми го открадне. И прав си, няма да мисля за подобен сценарий.

Chacho
04-04-2012, 11:05
Ако опасността, някой да ми гепи гаджето, е реална (не просто фикс-идея, както е в повечето случаи на параноична ревност). И ако аз съм толкова заблудена, че да не го забелязвам, това ме прави просто глупава.

Не казвам, че е умно. Това, което се опитвам да кажа е, че ревността не винаги произтича от неувереност. Може да си уверен, че можеш да дадеш всичко, което другия иска. И въпреки всичко, заради склонността му да го получава от който му го предложи на момента, да идва от оправдано недоверие. Тва също е глупаво, ма хората си крепят фалшиви връзки с липса на доверие. Още една ситуация: може да си много по-добър от останалите, но просто защото си омръзнал на отсрещния човек, той би ти изневерил и затова да ревнуваш. Пак глупаво, пак има такива хора. Същите тези, които не искат да признаят пред себе си, че връзката им се е съсипала и пишат теми или плачат на рамото на приятели.

x7aZzy
04-04-2012, 11:37
О, напълно си прав. Но какво ще направи или почувства другият (дали ще изневери, или ще се отегчи), не зависи от теб. Може изневярата да е продиктувана от твоите действия или твоите несигурност и недоверие, но ти не си отговорен за постъпките на другите. Човек е отговорен единствено за своите действия и чувства. Фактът, че човек не може да контролира другите, е плашещ за много хора. Поражда несигурност. Какво прави той/тя, когато не сме заедно, с кого е, какво си мисли и т.н. Подобни мисли са в основата на ревността. За мен е глупаво да се притеснявам за неща, които не зависят от мен. От мен зависи да покажа на човека до мен, че го обичам. Нито повече, нито по-малко.

Ако ти си уверен в себе си, няма защо да изпитваш несигурност спрямо партньора. А това оправдано недоверие няма място в една връзка. Защо да тръгвам с някого, за когото знам, че не мога да вярвам? Както каза - фалшиви връзки с липса на доверие.

За втората ситуация - ако някой ми изневери, няма да ревнувам. Може да се почувствам предадена, наранена, уязвима, може да поискам да му отмъстя, но няма да изпитам ревност. Ревността е стремеж да запазиш нещо, което мислиш, че ти принадлежи - ако ми изневерява, няма да искам да го задържа. По-скоро ще искам да го скопя.

Chacho
04-04-2012, 11:46
x7aZzy, разбирам те. Аз също имам някакви разбирания, които ме пазят от ревност и смело мога да кажа, че ми е чужда, колкото и беден опит да имам с връзките. Става на въпрос, че ще има много хора в живота ни, които срещаме (или сме срещали), които ревнуват. Въпросът е защо ревнуват. Аз само изброявам различни причини, за да можем да разпознаваме проблемът на човека. А, че повечето са тъпанари, не знаят как да си решават проблемите и ревността им пречи - това е друг въпрос. Даже не съм тръгнал да им решавам проблема. Авторката просто иска да им влезне малко в съзнанието.

kpackapgo
04-04-2012, 11:46
Със сигурност не е заради ниско самочувстие...

Chacho
04-04-2012, 11:59
Такава аргументация и в Харвард не са виждали.

Bomber
04-04-2012, 12:01
Не знам защо ревнуват (реална история)забелязал съм една такава тенденция че хората(момчета),които са били самотни във определена част от живота им ревнуват много приятелките си и се вманиачават(стават досадни)във това дали някой не я гледа и други такива изпълнения
Другия вариант момчето много да харесва и държи на момичето и да го е страх някой да не му я открадне

anonymous708973
04-04-2012, 14:27
PinkPan7her, уцели от къде съм. :D

И моето участие в темата приключи.
Бургас е като някъв Чернобил, когато стане дума за връзки, отношения и любов. Повечето сте яко във филма.

broken-barbiee
04-04-2012, 14:58
И моето участие в темата приключи.
Бургас е като някъв Чернобил, когато стане дума за връзки, отношения и любов. Повечето сте яко във филма.

е, не с лошо за Бургас де.. :D Ама не мога да отрека, че си толкоова права.. :D

DarkTemplar
04-04-2012, 15:08
Аз съм противник на ревността, но някои хора просто имат нужда от нея. За определени примитивни типажи тя дори е израз на любов и привързаност - "щом ме ревнува, значи ме обича/държи на мен" (омг..).

Всеки път, когато се захване тази тема, се сещам за една моя любима сентенция, която чух от бивше гадже: "Когато няма повод, да се ревнува е глупаво, когато има - вече е късно." Мисля, че доста добре описва абсурдността на това чувство. ;)

Голата истина.

awerw
04-04-2012, 16:13
Когато ви ревнуват, търсете проблема във вас, не в момчето! Не вярвам да ревнуваме без никакво основание. Като откриете проблема може би за вас няма да е проблем, но при мъжете е съвсем различно и няма да ни разберете.

PullMeCloser
04-04-2012, 17:08
От Бургас съм и единственото гадже, с което ми се е случвало такъв тип...забрани и тн не беше от тук. Не знам на какви толкова сте попадали, обаче на никоя от приятелките/ приятелите ми не се е случвало такова чудо. Егати, че това кой би го търпял?

Irti
04-04-2012, 17:14
Когато ви ревнуват, търсете проблема във вас, не в момчето! Не вярвам да ревнуваме без никакво основание. Като откриете проблема може би за вас няма да е проблем, но при мъжете е съвсем различно и няма да ни разберете.

+
Когато открият проблем той изчезва, защото тя почва да се дуе и не дава друго мнение освен нейното. Всички ги знаем тези работи как стават.. за повечето никога това не е проблем и малко се интересуват да се поправят.

Bomber
04-04-2012, 17:20
Бургас е като някъв Чернобил, когато стане дума за връзки, отношения и любов. Повечето сте яко във филма.[/QUOTE]
Много си права тук в Бургас не може да става и дума за подобни отношения всичко е така ако не си някой със кола пари и нацепен тук само това се търси и това е на първо място всичко друго остава на заден план

Murzeluvam_i_sportuvam
04-04-2012, 17:34
такова нещо ревност няма..... всичко е въпрос на доверие.... това, че ние мъжете сме недоверчиви си ни е в природата. мое мнение :)

djipsito
04-04-2012, 20:44
По принцип е така, ама има доста хора, които ревнуват наистина без никакво основание. Дет се вика и от въздуха...

Тва към Ирти и другото момче, дето не можах да му запомня ника ;д

DiabolicalSoul
04-04-2012, 23:17
Chacho не винаги. Познавам момиче на 17 с приятел на 22 и той не я пуска да отиде до мола с приятелки, а тя не го пуска да ходи на кафе, защото сервитьорките много го харесвали.. :D /и това е едно от малкото неща, които казвам, защото има още доста../ :D

не от неговата възраст - от ТВОЙТА!!!

иначе по темата. Аз например не ревнувам (нз що, просто ако някоя ме харесва е с мен, ако тръгне да се задява с някой друг... ами, любоф, кво да им преча)
Но трябва да си призная, че има момичета, които нарочно дразнят. Имал съм и такива гаджета... не разбрах защо го правят, но постоянно провокират ревност с действията си умишлено. А колкото до момчетата, които ревнуват, еми, може би липса на увереност; може би, познават добре партньорките си и има защо да ревнуват.

Като цяло възрастта си е фактор. Аз хем не ревнувам, хем случвало ми се е да излизам с момиче на 16... еми на тая възраст няма как да не я ревнуваш - тресат ви хормоните, ебе Ви се (не ме хейтвайте за тва - така си е), купони по вилички и апартаменти, първи по сериозни напивания, момчетата гледат да минат квото могат, вие още сте неуверени и сте готови да им пуснете на някой купон...... абе зависи си от хората в крайна сметка : Р

ForzaFelipe
04-04-2012, 23:48
Еми в природата ни е,а на вас ви е в природата да се фръцкате напред назад и винаги да привличате окото...какво се очаква да направим ние...

Murzeluvam_i_sportuvam
04-05-2012, 00:46
По принцип е така, ама има доста хора, които ревнуват наистина без никакво основание. Дет се вика и от въздуха...

Тва към Ирти и другото момче, дето не можах да му запомня ника ;д

Ако говориш за моя ник... и аз го бъркам като влизам в профила си... :)

anonymous708973
04-05-2012, 03:24
Но какво ще направи или почувства другият (дали ще изневери, или ще се отегчи), не зависи от теб.
Може изневярата да е продиктувана от твоите действия или твоите несигурност и недоверие, но ти не си отговорен за постъпките на другите.

Не си отговорен, разбира се, но пък адски много зависи от теб дали другият ще изневери или ще се отегчи. Не бъркай двете понятия.

a1a2b3v
04-05-2012, 04:32
Всеки път, когато се захване тази тема, се сещам за една моя любима сентенция, която чух от бивше гадже: "Когато няма повод, да се ревнува е глупаво, когато има - вече е късно." Мисля, че доста добре описва абсурдността на това чувство. ;)

Доста добре казано. А и по принцип смятам, че с ревност може да се предизвика изневяра. В смисъл ако постоянно те обвиняват, че си бил с някого или не ти дават свобода е много верояно накрая да ти писне от това държание и да изневериш.

pornalation
04-05-2012, 07:41
Според мен просто си попадала на такива момчета... аз винаги съм се старал да бъда в границите на нормалното и да не натягам... за съжаление има доста от другите :D

x7aZzy
04-05-2012, 08:36
Не си отговорен, разбира се, но пък адски много зависи от теб дали другият ще изневери или ще се отегчи. Не бъркай двете понятия.

Настроенията на другия може да се влияят от моите действия, но не са обвързани с тях. Това, че е по-лесно някой да оправдае постъпките си с мен, не означава, че те зависят от мен.

Не знам дали аз ги бъркам, или може би ги разбирам по различен от теб начин. Нещо да зависи от мен означава аз да мога да го предотвратя, аз да спра процеса, аз да го започна, аз да следя развитието и т.н. В неговата изневяра обаче аз не участвам, поне не пряко.

Искаш да кажеш, че ако аз се държа като кучка - ще ми изневери, или ако съм скучна - ще се отегчи. Да, възможно е. Ето затова комуникацията е задължителна във всяка връзка. Ако аз знам той как се чувства, защото ми го е казал, тогава действията му малко или много ще са подчинени на моето знание. И пак няма да зависят изцяло от мен. Но ако аз не подозирам какво се случва в хубавата му главица, защото той мълчи и повтаря как всичко е ок, тогава нищо не зависи от мен - той съвсем съзнателно ме изолира от себе си. И когато се стигне до изневяра - "Не се чувствах ценен. Исках нещо различно. Ти си виновна. Трябваше да видиш, че не съм щастлив".

Естествено, не твърдя, че съм напълно права. Това е моето виждане. Тъй като не съм била във връзка с изневери, ревност и премълчаване, не мога да говоря от личен опит.

Моята идея: другият зависи от мен, когато става дума за подкрепа, обич, доверие. Но неговите действия и чувства са си негови, повлияни са от мен, но не са ми подвластни.

jghgh
04-05-2012, 09:34
jghgh, тя ревността нека е базмислена, ама няма да успееш да се убедиш в това, седейки у вас и гризейки си ноктите, задушавана от ревност.

Лол, а сцени ли да правя?
Мен си ми е цел да ставам по-добър човек с годините и имам желанието да спра да ревнувам. Ще се навивам ако трябва, ама ще спра. Даже мисля, че ще ми е по-лесно да се откажа от това чувство, защото именно то ми развали доста добра връзка : ?
Как да го преборя иначе.

djipsito
04-05-2012, 13:37
Мен си ми е цел да ставам по-добър човек с годините и имам желанието да спра да ревнувам. Ще се навивам ако трябва, ама ще спра. Даже мисля, че ще ми е по-лесно да се откажа от това чувство, защото именно то ми развали доста добра връзка : ?
Как да го преборя иначе.

Едва ли можеш да го спреш тва чувство, по-скоро можеш да се научиш как да се държиш когато то се появи.
Аз като по-малка съм изпадала в истерии чак от ревност (не от вятъра, даваха ми поводи), пишех на въпросната, вдигах скандали и т.н...

След време една ревнивка, приятелка на мой познат почна да се държи по същия начин, както аз съм се държала преди и тогава видях и разбрах колко е грозно, смешно и тъпо тва държание. От тогава някак си от самосебе си почнах да си притъпявам изблиците. Честно казано нямам идея как трябва и как може да се изкорени тва чувство. Вижда ми се невъзможно.

Chacho
04-05-2012, 13:41
Едва ли можеш да го спреш тва чувство, по-скоро можеш да се научиш как да се държиш когато то се появи.
Аз като по-малка съм изпадала в истерии чак от ревност (не от вятъра, даваха ми поводи), пишех на въпросната, вдигах скандали и т.н...

След време една ревнивка, приятелка на мой познат почна да се държи по същия начин, както аз съм се държала преди и тогава видях и разбрах колко е грозно, смешно и тъпо тва държание. От тогава някак си от самосебе си почнах да си притъпявам изблиците. Честно казано нямам идея как трябва и как може да се изкорени тва чувство. Вижда ми се невъзможно.

Тва е начина. Като осъзнаеш колко е малоумно, ще те погнусява и ще потушаваш огъня още в зародиш. С времето съвсем избледнява.

anonymous708973
04-05-2012, 15:15
Как да го преборя иначе.

Не беше към теб. Просто казвах, че когато си в такъв пристъп на ревност, последното, за което мислиш, е колко е безмислена тя.

DiabolicalSoul, "няма как да не ревнуваш" е тъпо оправдание. Това, че една 16-годишна не може да си държи краката затворени на купон, нищо не означава.

ShtrudeL
04-05-2012, 17:36
Обичам това:

Пеперудата не пита цветето: „Друг целувал ли те е вече?”. И цветето не пита: „Задиряла ли си друго цвете?”

и се старая да се придържам към него, макар, че понякога се изяждам отвътре. Не защото не вярвам на човека до мен, напротив... просто тъпото усещане се появява и ми се свива сърчицето и всички органи. Знам поне, че никога няма да тръгна да правя грозни сцени, да крещя и да се цупя... по-скоро ще ми стане мега кофти и ще си го изживея самичка
"седейки у вас и гризейки си ноктите, задушавана от ревност"
нда
преди се опитвах да си внуша (и до някъде успешно, за да се опитам да си излекувам ревността :>), че всеки е свободен реално, дори и обвързан, в предвид това, че ъъ 'любовта не пита', но до никъде не стигнах с теЗ си разсъждения. :>