PDA

View Full Version : Различия във връзките ни

ObreCheNa
04-07-2012, 16:42
Здравейте! Всички знаем, че във всяка двойка има неразбирателства, спорове и различия.. Как преодолявате тези неща с вашата половинка? Имате ли си "правила", които да спазвате и какви са те?

SisiStrange
04-07-2012, 16:57
Говорим, изслушваме се и се разбираме. Възгледите ни не са чак толкова различни, че да няма средно положение, което да устройва и двамата.

TheBeliever
04-07-2012, 17:59
Когато сме на различно мнение по някой въпрос си спорим малко, изясняваме си позициите и правим компромис, ако ситуацията го позволява, или се съгласяваме, че всеки има право на мнение и прекратяваме дискусията.

LeprikonA
04-07-2012, 18:10
правим компромис

общо взето е това. ако нито единия, нито другия се опита да направи компромис връзката не мисля, че би могла да просъществува дълго.

LadyTerrible
04-07-2012, 21:07
разговаряме.един сериозен разговор винаги решава проблемите. :)

SmilezZz
04-08-2012, 09:55
Разговор!
Понякога спорим, караме се , докато и двете страни не осъзнаем, че сме еднакво виновни и невинни. Просто разговора е най 0 доброто решение.

xoxi
04-08-2012, 11:13
Винаги сме честни един с друг и си правим компромиси.
Когато на единия нещо не му изнася, не се притеснява да го сподели с другия. В зависимост от случая, единия винаги е готов да направи компромис. Не си и държим сметка кой колко компромиса е направил.

kyon
04-08-2012, 11:46
А. правим компромис
Б. всеки си има различно мнение
В. прави каквото искаш (най - добре да ме послушаш) :D

ObreCheNa
04-08-2012, 12:52
Само моят приятел ли никога не иска да говорим сериозно за проблемите ни.. :Х Всеки път щом нещо не ми харесва му казвам и разговорът приключва до там, казва, че не обича тези "дълги" разговори..

TheBeliever
04-08-2012, 12:54
Само моят приятел ли никога не иска да говорим сериозно за проблемите ни.. :Х Всеки път щом нещо не ми харесва му казвам и разговорът приключва до там, казва, че не обича тези "дълги" разговори..

И как разрешавате възникнал проблем ако не говорите за него? О.о

kyon
04-08-2012, 14:07
Как така не му се говори за това как ти се чувстваш, какво те дразни (проблеми) и т.н.!?
Него като го дразни нещо сигурно му идва музата за по дълги приказки?

ObreCheNa
04-08-2012, 17:26
И как разрешавате възникнал проблем ако не говорите за него? О.о
Ми не си решаваме проблемите.. аз започвам разговор като му казвам, че не ми харесват тези неща, които върши и той променя темата или почваме един луд скандал, който никога няма решение.. :)

TheBeliever
04-08-2012, 17:40
Ми не си решаваме проблемите.. аз започвам разговор като му казвам, че не ми харесват тези неща, които върши и той променя темата или почваме един луд скандал, който никога няма решение.. :)

Не намирам думите да изразя колко НЕнормално е това, което си описала...

И ти с ок с това положение?

slimbo
04-10-2012, 07:55
Сливи ли имате в устата толкова ли е трудно да седнете и да си поговорите като големи хора??

In*The*Face
04-10-2012, 09:48
Оф, вие сигурно сте попадали на все готови за разговори.
Много хора са като твоя приятел и не им е приятно да осбъждат и водят сериозни разговори. Обикновено те си намират някой, който се със същият характер и заедно си премълчават всичко. Когато с един човек не гледате в една и съща посока и не искате едни и същи неща, това рано или късно води до раздяла. Без значение ти колко компромиса си направил. Просто не се получава, когато сходството в характерите е непреодолимо. Аз "правила" не спазвам. Когато откриеш човека, който мисли като теб за по-важните неща, не са нужни такива.

TheBeliever
04-10-2012, 09:56
Оф, вие сигурно сте попадали на все готови за разговори.
Много хора са като твоя приятел и не им е приятно да осбъждат и водят сериозни разговори. Обикновено те си намират някой, който се със същият характер и заедно си премълчават всичко. Когато с един човек не гледате в една и съща посока и не искате едни и същи неща, това рано или късно води до раздяла. Без значение ти колко компромиса си направил. Просто не се получава, когато сходството в характерите е непреодолимо. Аз "правила" не спазвам. Когато откриеш човека, който мисли като теб за по-важните неща, не са нужни такива.

И аз не обичам сериозните разговори. Не познавам човек, на който да му е приятно да говори за проблемите си. Но с премълчаване до никъде не се стига. Научих го по трудния начин.
Как би могла да просъществува една връзка, когато проблемите се остават неразрешени? Нека мълчим и траем, те нещата ще се наредят от само себе си, така ли?
А гледането в една посока няма връзка в случая. Може и да сте на абсолютно една и съща вълна, да искате и очаквате едни и същи неща, да сте перфектни един за друг, но ако подминавате възникналите пречки с мълчание, надявайки се всичко да се оправи без да положите грам усилие - няма да го бъде. Да, сериозните разговори не са приятни, но са нужни.

In*The*Face
04-10-2012, 10:19
И аз не обичам сериозните разговори. Не познавам човек, на който да му е приятно да говори за проблемите си. Но с премълчаване до никъде не се стига. Научих го по трудния начин.
Как би могла да просъществува една връзка, когато проблемите се остават неразрешени? Нека мълчим и траем, те нещата ще се наредят от само себе си, така ли?
А гледането в една посока няма връзка в случая. Може и да сте на абсолютно една и съща вълна, да искате и очаквате едни и същи неща, да сте перфектни един за друг, но ако подминавате възникналите пречки с мълчание, надявайки се всичко да се оправи без да положите грам усилие - няма да го бъде. Да, сериозните разговори не са приятни, но са нужни.

Винаги гледането в една посока има връзка, когато говорим за сериозни взаимоотношения, каквито явно авторката иска да има. Къде пише да мълчим и траем? Няма такова нещо. Но човек на сила не можеш да накараш да говори. Точно за това пише, че обикновено хора, които не обичат да обсъждат такива неща, в даден момент си намират човек със същият характер. Защото авторката в даден момент ще се умори да премълчава и сама ще си тръгне. А връзки, та дори и бракове с хора, които не обсъждат проблемите си, а ги подминават правейки се, че несъществуват има и то не малко. Просъществуват просто защото и мъжът и жената в тях нямат желание да коментират всяко проблемче изникнало по пътя им. А това, че не обсъждаш един проблем, не означава, че не полагаш усилие да го промениш или отстраниш. Ако има думи без действия и обсъждането губи своя смисъл. Но действия без думи, могат и променят нещата.

TheBeliever
04-10-2012, 12:35
Проблемът за един може да не е проблем за другия. Различни хора сме и виждаме нещата по различен начин. Именно затова разговорите са наложителни. За да се изясни кой как възприема създалата се ситуация и как тя му влияе. Ако, примерно, за приятелят ми е проблем да излизам по нощите без него, а за мен това е нещо нормално, аз няма как да знам, че съществува проблем, ако той не ми го каже, т.е ако не се говори по въпроса. Трябва да има комуникация между партньорите.

Под разговор не разбирай подробно анализиране на ситуацията и изготвяне на детайлен план за действие. Нищо подобно. В повечето случаи и 2 думи са достатъчни. Но ако никой не говори за нещата, които му пречат, голяма част от проблемите ще остават незабелязани за другата страна и следователно няма да бъдат предприети действия.

Колкото до връзките между хора, които се правят, че проблемите не съществуват - има, да. Идвам от такова семейство. И това, че бракът съществува не значи, че е успешен или че партньорите са щастливи.

In*The*Face
04-10-2012, 12:55
А не значи и обратното. Много партньори успяват да бъдат щастливи и без разговори. Аз говоря по много за всичко, но понякога просто усещам, че човекът до мен не желае да коментира, а друг път преценявам ситуацията и си давам ясна сметка, че в случая е по-добре да премълчим и да не влизаме в излишни спорове и полемики. "За" съм човек да споделя притесненията, дразненията или проблемите във връзката с другият партньор, но ако той желая. На сила хубост не става.

TheBeliever
04-10-2012, 13:04
Защо разговорът да е спор/полемика?

Много партньори успяват да бъдат щастливи и без разговори.

Нямам нагледен пример за това и ми е трудно да го приема. Около мен връзките, в които няма комуникация между партньорите, или се разпадат, или се поддържат на гърбът на скандали, излишно напрежение и нерви, в името на децата/парите. Точно заради тези си наблюдения държа проблемите да се обсъждат и да няма неизказани неща между мен и приятеля ми. Виждала съм и продължавам да виждам до какво води другият вариант и не желая да го допускам.

In*The*Face
04-10-2012, 13:45
Аз не желая и да убеждавам когото и да е в собственото ми мнение, но това, че не сме виждали 100 милиона на пачки с банкноти от по 100лв, не означава, че те не съществуват. Така е с връзките, в които партньорите не обсъждат проблемите си, а ги игнорирват или просто преусмислят всеки сам за себе си. Това не означава директно липса на комуникация.

Много се отклонихме от темата. Според мен, ако твоят човек не иска да говори, а ти продължаваш да изпитваш нуждата от това, връзката ви ще се изчерпа и някой от вас ще изгуби интерес към другия и ще охладнее. Предлагам ти да го помолиш да ти позволи един 5-10 минутен монолог, в който да си излееш всичко, което имаш да казваш и ако няма ефект или промянва да си потърсиш щастието на друго място.