Влез

View Full Version : Да ви попитам нещо

young.wild.and.free
04-07-2012, 20:51
Знам, че е странно и всъщност надали някой ще прочете от вас, но аз ли съм единствения човек на Земята, който предпочита своя собствен свят в главата си, книги и филми пред ужасните поколения, изгубените ценности и фалшиви приятелства/разговори/,усмивки. Не ме мислете за антисоциален тип, имам си приятели, компания, не мога да се оплача от "социалния ми живот", но въпреки това, хората ме отвращават, често съм тъжна, мисля, че не мога да имам доверие на никого и просто нямам желание да общувам с хората. Какво ми има?

npp
04-07-2012, 21:38
досега е имало милиони жертви на/потърпевши от суетата, целия свят бе заливан от нея, затова и хората са склонни да се пазят от нея

"Думите на проповедника, Давидовия син, цар в Ерусалим: Суета на суетите, казва проповедникът; Суета на суетите, всичко е суета." Еклесиаст 1: 1-2,

"Затова отмахни от сърцето си досадата, И отдалечи от плътта си всичко що докарва неволя;" Еклесиаст 11: 10

Concussion
04-08-2012, 06:34
Оф, и аз в 6 клас някъде по едно време реших че светът е лош и гаден и ще ставам емо, ама т'ва беше от пубертета и беше масово, хубаво че много бързо ми мина. Стига с тия изгубени ценности, че поколения, че не знам си кво, няма такова нещо, ти така си мислиш. Занимавай се с различни дейности, намери хора с които ще си допаднете, с които имате общи интереси и с които ти е приятно да прекарваш времето си. Аз като се очаловечих малко ме беше яд къде ми е бил акъла да слушам Simple plan и да се занимавам с глупости "when there's so much beauty in the world"... :wink:

libal44
04-08-2012, 13:33
Отговорът на всеки въпрос, започващ с "Аз ли съм единственият" е НЕ! Спри да се мислиш за уникална малка снежинка и проумей ,че има хора, търсещи същите неща като теб. Промяната започва с осъзнаването, че нещо не е наред и се извършва от вътре на вън. Все пак действителността се състои, както в самата материя, така и в съзнанието на съзерцаващия.

loveca777
04-08-2012, 13:36
Коя зодия си

ScarlettS
04-08-2012, 14:08
Няма много смисъл от вътрешния ти свят, ако не можеш благодарение на него, да си донесеш някаква уравновесеност и готовност да приемеш външния свят, какъвто и да е той в този момент от живота ти. Да, и аз съм била разочарована от света, всеки си има такива периоди. Въпросът е, че ако наистина притежаваш толкова хубав 'духовен' свят отвътре, то би трябвало лесно да контролираш възприемането ти към това около теб. А винаги можеш да намериш нещо хубаво, върху което да се концентрираш просто защото всичко останало,особено мислите за 'ужасните' поколения, са безсмислени, но това би трябвало и сама вече да си го разбрала.

young.wild.and.free
04-09-2012, 12:51
Стрелец съм.. Какво общо има това?
И да, знам, че не съм единствената, пределно ясно ми е, питах специално тук дали има такива. Като ми казвате да не мисля за това не знам дали разбирате, че не става просто така. И когато ми отговаряте толкова злобно също не помагате. :) Просто ми стана интересно.

ScarlettS
04-09-2012, 13:07
Стрелец съм.. Какво общо има това?

Нищо.

И да, знам, че не съм единствената, пределно ясно ми е, питах специално тук дали има такива. Като ми казвате да не мисля за това не знам дали разбирате, че не става просто така. И когато ми отговаряте толкова злобно също не помагате. :) Просто ми стана интересно.

Аз не видях нито един злобен коментар. Явно наистина възприемаш всяко външно влияние като нещо негативно, без всъщност то да е такова. Не става просто така? А как? Приемаш, че има някакъв сложен и непостижим начин като по този начин сама се отдалечаваш от това, към което уж се стремиш. На колко години си?

Concussion
04-09-2012, 13:10
Кой ти е отговорил злобно? Кажи ся, за твоя свят, к'во те кефи тебе по принцип, 80-те ли, 60-те ли, хипитата ли, наркоманията, модата от 50-те ли, фентъзи книги/филми, интересно ми е просто какво те вълнува и какво не ти харесва в действителността около теб, какво ти липсва и искаш да промениш?

young.wild.and.free
04-09-2012, 16:46
Ти си човек на изкувството !
Чета го в очите ти.

Не мога да пея, свиря или рисувам. ;д не съм човек на изкуството и мисля, че няма значение на колко години съм. Не искам да ми правите някакви анализи, просто попитах и това е. Не мисля, че ще ми помогнете, ако ви кажа какво ме влече, каква е възрастта ми или каквото и да е било. Благодаря все пак, че обърнахте внимание. Това ми стига.

Concussion
04-09-2012, 16:50
Не мога да пея, свиря или рисувам. ;д не съм човек на изкуството и мисля, че няма значение на колко години съм. Не искам да ми правите някакви анализи, просто попитах и това е. Не мисля, че ще ми помогнете, ако ви кажа какво ме влече, каква е възрастта ми или каквото и да е било. Благодаря все пак, че обърнахте внимание. Това ми стига.

Не те попитах за да ти направя анализ. Ако желаеш да споделиш какви са твоите интереси, говоря за филми, музика, епохи, личности, ценности и т. н., бих ти дала съвет. Но ти наистина дори тук, във форума където всички сме анонимни си твърде затворена и консервативна към околните. Питам те съвсем нормално, щом като си пуснала тема, дай да си обсъдим, аз също ще ти споделя, тъй като съм минала през неещо подобно, може пък да си бъдем от помощ. Нали за това е форум.

young.wild.and.free
04-09-2012, 16:59
Добре, харесвам транс и хаус. Нещо, което в компанията ми никой не харесва или поне не, за слушане у дома. Обичам психо трилъри и филми, които те карат да мислиш, но за да не ме помислите за пълна депресарка, (:d) обичам хубави комедии, бг рап и общо взето през абсолютно всякакви музикални стилове съм минала, а филми също сякакви. Обичам да чета книги, но нямам особено много време. Нямам никакви таланти, нито някакви хобита. Никога не съм знаела с какво да се представя. "личности, ценности.." не знам как да отговоря, но ще кажа, че обичам хора, които оценяват това, което другите правят за тях, хора, които се опитват да разберат света около тях.

Concussion
04-09-2012, 17:30
Оооо. Ооооо. Транс, хаус, трилъри, комедии, бг рап... Ми то това е модерно сега, бе, мила! Аз какво си помислих... Тези неща са актуални в момента и хората ги търсят и продават. Трябва само да намериш хора, с които са ви общи интересите, да намериш твоята компания... Под личности и ценности имах предвид някакви личности от миналото, за някаква идеология която да следваш или да те кефи. Аз съм човек, който обича всичките по-горе изброени неща, обичам ретро музика, обичам ретро мода, обожавам Ал Пачино, обожавам толкова много личности, които вече отдавна не са между живите, харесвам и са ми интересни толкова много епохи, като започнеш от 70-те, минеш през ренесанса и стигнеш до Древен Рим чак. За филми да не говорим. И това не ми пречи да си харесвам и света около мен, и да ми е хубаво сред хора от моето поколение, в моето време, и да слушам различна музика. Като ме кефят всичките тези неща, просто гледам да си ги направя да ги има около мен, като започна от визията ми първо, тъй като аз обичам да гримирам, да си правя различни прически, да се обличам различно и т. н., и го правя по такъв начин че да е готино и колоритно, интересно за другите, случвало ми се е и да ме копират даже. Слава богу имам приятели, които са с по-отворено съзнание и вкус и са културни, вярно, по цял ден слушам чалга, ама кво да направя, и аз вече не я понасям. И ще ти кажа нещо - не е вярно че нямаш никакви таланти, всеки го бива в нещо, може просто ти все още да не си го открила. Не е задължително да е свързано с рисуване, пеене или танцуване, може да пишеш красиви есета, примерно. Пожелавам ти да намериш хора с които да имате общи интереси и да се кефите на тези неща, но аз съм се убедила, че... не това е най-важното, все пак. :wink:

ScarlettS
04-09-2012, 17:33
young.wild.and.free, всъщност спрямо нещата, които харесваш, не бих те определила като пълна депресарка или още по-малко като човек, който предпочита коренно различни неща от околните. Но дори да беше така, това пак не ми се вижда като причина да се чувстваш така. Аз също не харесвам най-разпространените стилове музика, жанрове филми или книги и то в доста по-голяма степен от теб, но пък благодарение на това напоследък се запознах с нови интересни хора, които доста се различават от тези в компанията ми. Мисълта ми е, че различието ти не е причина да се отдръпваш от този свят, а напротив. Тепърва ти предстои да се запознаеш с какви ли не хора и изобщо да живееш. В момента не мога по никакъв начин да си представя живота като нещо депресиращо, но и аз преди време съм изпадала в такива състояния макар и по други причини. :D

С риск да прозвучи като опит за анализ, приятелите ти от компанията познават ли те истински? Изобщо позволяваш ли на околните да опознаят 'различните' страни от теб или предпочиташ да се вписваш за пред тях в рамките на общоприетото?

young.wild.and.free
04-09-2012, 17:45
Честно казано съм чувала от една от най-близките ми приятелки точно това, че не допускам хора до себе си. Не смятам, че е така, имам много приятели, е да, не знаят всичко за мен, но то аз не се познавам и разбирам напълно, камо ли някой друг. Просто не казвам всяка втора мисъл, която ми мине през главата. Преди да говоря мисля много и може би това ми е проблема от няколко години, защото премислям всяко действие по сто пъти. Просто мисля, че хората не са устроени по начин, да приемат насериозно проблемите на другите и не смятам, че някой би ми изслушал докрай "сериозните житейски проблеми" и да тръгне да дава мнение. Вярвам на приетелите си и знам, че им пука за мен, но не мисля, че някой ще се опита наистина да ме разбере и помогне.

young.wild.and.free
04-09-2012, 18:14
Препоръчай ми нещо определено, моля те.

Concussion
04-09-2012, 18:20
Препоръчай ми нещо определено, моля те.

Със спорта как си? Добра ли си в математиката, или някакви други науки?

ScarlettS
04-09-2012, 18:25
Честно казано съм чувала от една от най-близките ми приятелки точно това, че не допускам хора до себе си. Не смятам, че е така, имам много приятели, е да, не знаят всичко за мен, но то аз не се познавам и разбирам напълно, камо ли някой друг. Просто не казвам всяка втора мисъл, която ми мине през главата. Преди да говоря мисля много и може би това ми е проблема от няколко години, защото премислям всяко действие по сто пъти. Просто мисля, че хората не са устроени по начин, да приемат насериозно проблемите на другите и не смятам, че някой би ми изслушал докрай "сериозните житейски проблеми" и да тръгне да дава мнение. Вярвам на приетелите си и знам, че им пука за мен, но не мисля, че някой ще се опита наистина да ме разбере и помогне.

Естествено, че не става въпрос да им казваш всяка втора мисъл, но мисля, че точно в нежеланието да допуснеш някого се крие причината за негативното ти отношение към външния свят. Има две възможности, които биха могли да ти помогнат. Първата да се опиташ да позволиш на сегашните си приятели да те опознаят по-добре. Не е сигурно, че ще те разберат, но все пак е добре да видиш, че дори на пръв поглед 'вписващите се' са склонни да те приемат и дори да сметнат различното в теб за нещо положително, съответно и да те почувстват по-близка.

Все пак, ако е така, както твърдиш, с тези хора нямаш толкова допирни точки. Тук идва и втората ти възможност - да потърсиш хора със сходни интереси. Звучи ужасно изтъркано, но наистина помага да се почувстваш като част от нещо и действително дори един единствен разговор с такъв човек се отразява доста добре като едновременно ти помага да преодолееш нежеланието си да общуваш и отвращението ти от хората.
Остана единствено въпросът за увереността, който също играе важна роля. Общо взето ако нямаш проблеми със самочувствието, не би трябвало и да изпитваш трудност при изпълняването на горните две възможности, които потенциално могат да ти променят отрицателната нагласа към света. :D

young.wild.and.free
04-09-2012, 18:27
Попринцип съм била добра в леката атлетика, но пуша от един определен период от време и ми се отразява. Но не е кой знае какво, просто за сравнение с баскетбол, волейбол и т.н. съм по- добре. Не е като да е грехота, че съм пропиляла талант :d. А иначе не, няма нещо, в което да ме бива страшно много или да ме влече повече от обикновено.