Влез

View Full Version : Проблемът на майка ми с косата ми...

li0n
04-18-2012, 17:24
Значи, боядисах си косата август 2011г. и нали като расте, корените придобиват предишния си цвят. Проблемът е, че излъгах майка ми и баща ми, че се къпя прекалено често, че я изправям прекалено често, и днес майка ми ми каза-
"Ако продължаваш да си изправяш косата, ще ти взема пресата" и преди 5 минути и викам, че влизам да се къпя и тя "От тук нататък почвам да броя през колко дена си миеш косата, след време ще останеш без коса.."
Кво да напрая, за да не ми взема пресите и за да мога да се къпя когато поискам.. Варианта да и кажа, че съм я боядисала съвсеееееееееем го изключвам! Вече не съм дете, не, че ме е страх, но ще ми вдигне скандал, а не ми се иска да става това.. Много ме дразни напоследък с тая коса..

ЗНАМ, ЧЕ ТЕМАТА Е СУПЕР ТЪПА, АМА МИ ПИСНА ДА ГОВОРИ ВСЕКИДНЕВНО ЗА КОСАТА МИ!

oburkwaciiq
04-18-2012, 17:28
Сама казваш,че не си дете вече,ами тогава се изправи срещу майка си и й кажи истината..така поне ще се отървеш от този всекидневен проблем и обсъждането му! Да,ще се ядоса,но ще е временно и ще й мине ;)

shmatarok
04-18-2012, 17:34
Е, тя не забеляза ли, че си се боядисала Оо

Minni G.
04-18-2012, 17:37
Съгласна съм с oburkwaciiq .. но все пак на колко години си? Ако не можеш да се изправиш пред нея, можеш да и кажеш, че си я боядисала с шампоан (доколкото знам има такива) и, че ще избледнее след няколко измивания. Ако те попита защо, можеш да кажеш, че си взела шампоана без да знаеш, че е за боядисване, някоя приятелка ти го е препоръчала или нещо такова :) Но ми отговори на въпроса-на колко години си? :)))

li0n
04-18-2012, 17:54
На 15 съм.. Проблема е в това, че боядисването на коса и е най-болната тема.. Това за шампоана ми хареса! И не, не е забелязала..

SmilezZz
04-18-2012, 17:56
Просто й кажи, че си се боядисала и толкова. Пред свършен факт няма какво да прави , а ще проявиш малко търпение за конското , което ще последва.

Та, на колко си , наистина?

Minni G.
04-18-2012, 17:57
Да пробвай с шампоана, особено ако си спала скоро в някоя приятелка лесно ще се върже, кажи и че си се къпала ттам и изведнъж " опсси " взех шампоана за боядисване! :д Ако не си спала извън вкъщи скоро можеш да кажеш, че са ти фо препоръчали за проба от някое евтино магазинче (често става така) . Хайде пиши по темата да измислим как да те измъкнем от неловката ситуация. Наистина не си толкова малка за едно никакво боядисване ;)

li0n
04-19-2012, 17:47
SmilezZz -

На 15 съм..

Не съм малка, ама наще са просто адски строги.. Майка ми ми е казвала "Не може да си правиш кичури, да си боядисваш косата, татуси и пиърсинги, преди да се изнесеш от вкъщи".. Буквално ми къса нервите всекидневно и мисля, че тези дни ако отново ме изкара извън нерви, ще и кажа.. Minni G. с шампоана ще опитам със сигурност! Имаше скоро случай, когато спах у приятелка, така че мисля, че ще подейства.

Не е забелязала, защото цвета на боята е много близък до естествения ми цвят.

Hayashi
04-19-2012, 17:56
Аз всеки път като се ядосам на някого си боядисвам косата. xD
Особено, ако ще се боядисваш в близък до твоя цвят каниш някоя приятелка и тя те боядисва. А ако не те е страх, че може да се орезилиш може и сама.

При свършен факт вече майка ти няма какво да направи.

TheBeliever
04-19-2012, 18:14
И като лъжеш и мажеш доказваш точно колко не си малка. Мда.

Зайче..
04-19-2012, 18:21
Както си си боядисала косата, така и можеш да кажеш, че това се е случвало. Държиш се като детенце просто.. Може малко да ти се скара и какво от това?! Да не би да е свършил света като ти креснат два пъти и получиш някакво наказание? Не казвам, че винаги трябва човек да си мисли така, когато прави бели, обаче при свършен факт според мен това е варианта. На мен също ми беше голяма мъка боядисването, обаче като седнах и поговорих с майка ми тя сама ме боядиса. Не е нужно винаги да си толкова предубедена за родителите си.

draid
04-19-2012, 21:46
Wtf, как може да не забележи че си се боядисала. Още повече, как може да вярва че корените са с променен цвят защото се къпеш често и се изправяш. И това е жена по дяволите. И всъщност си малка, така че не се прави на отворена, ами кажи че си се боядисала и си понеси отговорността. С лъжене и мажене нищо няма да стане.

Chacho
04-19-2012, 23:38
Сега е косата, утре ще са излизанията за купони, други ден ще е гадже, след това ще поискаш да се изнесеш, т.н. Малко по малко ще трябва да почнеш да си защитаваш самостоятелността. Което наистина е тясно обвързано с поемане на отговорност за последствията. Свиквай. След време не само пред майка си ще даваш отчети.

li0n
04-20-2012, 10:25
Мнението на Chacho ме накара да и кажа. Благодаря за мненията :)

In*The*Face
04-20-2012, 10:39
И какво стана? Гледам не те е убила :) как реагира?

li0n
04-20-2012, 12:37
Каза: Прави каквото искаш, аз не одобрявам идеята, че си направила нещо такова без да се добереш до моето мнение.."
Абе общо взето беше "разочарована" от това, че преди да се боядисам не съм я осведомила.

In*The*Face
04-20-2012, 14:43
Трябваше да я контрираш, че ако беше нямаше да се стигне до там, защото тя нямаше да позволи, но може би е по-добре, че не си влизала в конфронтации. Ти си знаеш, но говори по-често с майка ти за твоите желание и разбирания.