View Full Version : Дайте някаква ефективна диета
desislavchy
04-19-2012, 07:48
Значи аз съм на 16 , и съм 181 , но тежа 96 кг , дайте някаква добра диета която да спазвам !!
zodiac97
04-19-2012, 19:08
Всяка диета по принцип би действала на всекиго различно, зависи от организма, но лично за мен това е най-доброто ограничение, което съм си налагала. Не е кой знае какво, дори сама си я измислих, но ефектът беше зашеметяващ - свалих 4 килограма за седмица и нещо. Това може би не е много хубаво, но аз вероятно защото се упражнявах мноого и вървях пеша до даскало.. Движение и ограничение. Диетата е следната :
Закуска - Хапваш си най-много тогава. През деня ще можеш да изгориш всичките калории, натрупани от това хранене. 1 препечена филия(бял хляб, ако е черен, по-добре по 2 филийки, че той не е никак калоричен) с каквото искаш (сиренце, варено яйце, кашкавал и т.н.), но нека да е без масло. Но все пак ти си момче и си малко по-голям от мен, така че, по-добре даже по две филии препечен бял хляб да консумираш, не е проблем. След като се нахраниш, изпий една чаша вода, за да залъжеш стомаха за малко, ако си още гладен. След това направи колкото искаш коремни преси, колкото можеш - да кажем 100, или по-малко, не зная. Аз правя 60. Но това доста след като си закусил, разбира се. Пък и други упражнения можеш да си измислиш, значение няма никакво, стига да се движиш.
Обяд - Ядеш една нормална порция от каквото има сготвено у вас, каквото и да е. Без хляб, разбира се. Понякога, ако на закуска съм попрекалила, хапвам си само една салата за обяд. С доматки, краставици, сирене може. Но без олио по-добре. Все пак - диета. ;д Пийни пак една чаша вода след хранене. 2 литра на ден някъде трябва да има в организма ти. :)
Следобедна закуска - Цял живот съм яла плодови салати следобед, затова ми е навик. Супер полезно е, поне един плод на ден трябва да ядеш. Изборът ти тук е неограничен - само бананите са по-калорични.
Вечеря - Обикновено или не ям нищо, или половин Активиа (по-добре обикновената, но по принцип няма значение, която предпочиташ; а ако не предпочиташ Активиа изобщо, половин кисело мляко). Ако на обяд не си ял салата, може и вечерта да си направиш, не пречи. След това хранене отново една чашка вода.
Упражнения - вървиш пеша до училище, ако имаш такава възможност, разбира се :) Ако ли не - ходиш всеки ден някъде на разходка, където ти е удобно, или пък само правиш упражнения вкъщи. Тези упражнения обаче трябва да са редовни и натоварващи, защото все пак, вървенето си е доста ефективно и полезно. В общи линии, ти си определяш как ще се раздвижваш.
Та, това е моята ''вълшебна'' диета. Според мен, всеки може да си състави една диета, подобна на нормалното му хранене, но с повече ограничения, разбира се. Просто намаляваш количеството и мазните продукти (които даже спираш). Сладкото е забранено, естествено. ;д Зависи за колко време искаш да отслабнеш - по-добре за по-дълго време, че после да няма йо-йо ефект. :) Успех, дано си намериш подходящата диета и да имаш достатъчно воля да я спазваш и да постигнеш положителна промяна в себе си. Важното е да се харесваш. :)
gabri3lla
04-21-2012, 15:09
Не е задължително да спазваш дадена диета, просто си яж каквото има. Например за закуска плод/кисело мляко, за обяд някакво месце и за вечеря някоя лека салатка. Без сладко,без хляб,без газирано. Съчетай с някакъв спорт или си прави дълги разходки и ефекта ще е на лице
lolipop_girl_34
04-28-2012, 14:49
аз в момента съм на диета от около месец гледам да не приемам повече от 600 калории на ден ( някои ще кажат, че това е малко, но на мен са ми достатъчни) , но ако на теб ти е малко може да започнеш да приемаш по 1200-1300 калории или повече зависи от организма а и все пак си момче т.е трябва да приемаш повече храна , но разбира се трябва да ядеш само здравослова храна , трябва да се откажеш от сладкото, газираното , мазното и всички други вредни храни. Разбира се трябва и да спортуваш, аз скачам на въже по 1час на ден и се разхождам пеша поне 1-2часа на ден. С този режим съм свалила за 1 месец около 8-9 кг. Аз исках и да тичам навън, но сама не ми се тича, но ако ти имаш с кого да тичаш няма причина да не го правиш. Също ако искаш може да спазваш и 90 дневната диета тя е лесна за спазване и могат да се приемат всякакви храни, но в различи дни. Надявам се да съм помогнала : )
FuckingFreak
04-29-2012, 17:18
Интересно ми е защо така лъжете... По 600 ккал на ден приемала тя, ама скачала по 1 час на въже. Или скачаш на въже точно 20 минути и всичко друго ти е почивка, или няма как да стане. Един спортуващ човек знае ДА СЕ ХРАНИ, не да гладува и да си ограничава яденето до 500 ккал на ден.
Sweet_Play_F
04-29-2012, 20:13
Японската е добра.
divacheee
04-30-2012, 06:02
Японската е добра.
Японската е поредния боклук :д
ALetterFromTheSky
04-30-2012, 06:07
Ако искаш да припадаш давай с японската....
^ +1 хаха, да..и да си върнеш килограмите, които си свалила двойно
90 дневната - най-добрата
И много ясно упражнения, поне 3 пъти седмично по час
zarzamora
05-01-2012, 09:06
Оф, с тия диети.... Колкото по-строга е диетата, толкова повече те гони вълчия глад.Отслабва се - да, ама после си връщаш двойно. По-добре както писаха по-горе - без сладко, мазни храни, намаляваш приема на храна, не се тъпчеш с чипсове и разни други и така.