Влез

View Full Version : !!Новородено коте!!

guMss
05-02-2012, 20:21
Здравейте!Вчера намерих едно котенце-много е мънинко,сиг на седмица най-много.Та...вуйчо ми е ветеринар-утре ще се консултирам с него.А ако имате някакви по-специялни съвети моля споделете!Много искам да го спася.По късно може да кача и снимки :)

xoxi
05-02-2012, 20:27
Давай му ядене. Разнообразни неща, сирене, мляко, месце... Вода също! Ако не иска да пие, намери спринцовка и му пръскай в устата.
Също му подсигури и топло място за спане. Ел. възглавница или налей в шише топла вода и върху него сложи кърпа.

DisappointedDreamer
05-02-2012, 20:39
Да. Храната и топлината са много важни на тази крехка възраст.

Зайче..
05-02-2012, 20:43
Аз веднъж бях намерила три хвърлени котенца на улицата. Бяха сигурно на няколко дни и ги хранех с мляко, което слагах чрез капкомер в устите им. Тъй като не можеха да запазят температурата на тялото си ги увивах в чорапки, че нямах нищо друго под ръка. И все пак не оживяха..

NomNomNom
05-02-2012, 21:17
Какво месце, то още не вижда и не ходи.
С капкомер^^ , или със спринцовка - леко затоплено мляко, ако можеш купи адаптирано за котенца, ветеринара ще ти каже.
Много мило от твоя страна :>

TheBeliever
05-03-2012, 06:56
Какво месце, то още не вижда и не ходи.
С капкомер^^ , или със спринцовка - леко затоплено мляко, ако можеш купи адаптирано за котенца, ветеринара ще ти каже.
Много мило от твоя страна :>
Мдам. И бебешките сухи млека вършат работа. А храненето да е на 2-4 часа.

guMss
05-03-2012, 22:09
Ето няколко снимки на моята красавица (Съжалявам-много са размазани ...никога не стой мирно когато я снимам...освен когато спи :) ).. Благодаря ви за съветите :)

http://prikachi.com/images/435/4723435e.jpg

http://prikachi.com/images/436/4723436N.jpg

http://prikachi.com/images/437/4723437J.jpg

http://prikachi.com/images/438/4723438b.jpg

draid
05-04-2012, 12:05
Това коте е на около 20-25 дни. Може ли да върви изправено ( задните крака ) или още ги влачи ? Вземи от зоомагазин сухо мляко за малки котета, на него си пише как се разтваря и т.н и го храни със спринцовка на около 2-3 часа. Не му давай сирене и домашно мляко, още по малко меса и такива работи. На около 40-50 дни котетата започват да ядат самостоятелно, твърда храна. Имам тука един звяр на 30 дни и аз :D

xoxi
05-04-2012, 17:57
Моето беше по-малко, когато го взех.
Давах му 100 работи и нищо не искаше да яде. Бях помислила, че ще умре, но същата вечер подуши мръвката.. и оцеля.
Пък после ми разправяйте, че бебоците не ядат месо. :D

едит: котките обичат и пастет!!!

draid
05-04-2012, 21:43
Моето беше по-малко, когато го взех.
Давах му 100 работи и нищо не искаше да яде. Бях помислила, че ще умре, но същата вечер подуши мръвката.. и оцеля.
Пък после ми разправяйте, че бебоците не ядат месо. :D

едит: котките обичат и пастет!!!

Толкова малко коте не трябва да се храни с твърда храна. Така най-много да го ликвидирате.

fifinkathefreak
05-05-2012, 15:43
Мляко само.Аз не знам дали пият вода толкова рано..т.е. до 40тия ден.А и в млякото има вода все пак.

draid
05-05-2012, 16:31
не пият вода, само мляко поне до 40

dimitar_ak
05-07-2012, 13:08
Хранят се с мляко и топлината е много важна. Бутилка с вода или ел. възглавница.

xoxi
05-08-2012, 21:19
Толкова малко коте не трябва да се храни с твърда храна. Така най-много да го ликвидирате.

Не говорим САМО за такава храна.
Пък и котето само си избра какво ще яде.
Вече достатъчно дълго време е при мен, за да мога спокойно да кажа, че здравето му е перфектно.

draid
05-08-2012, 21:36
Гледаме котки от 18 години, все женски. Котето не си избира само какво да яде. Яде само мляко до към 40 дни, ако яде твърда храна може да умре , това че твоето е оживяло, при положение че даже не се знае на каква възраст е било е отделен въпрос. Изобщо да не говорим че млякото трябва да е с определена температура и ред други глупости, ако не може да се храни с кърма.

xoxi
05-09-2012, 06:06
Аз пък до сега само кучета съм гледала.
Това ми е първата котка, която аз сама си отглеждам и преди да я взема ме бяха наплашили с какво ли не. Треперех ден и нощ над нея, да не се 'повреди' нещо. Бях чела, слушала и гледала с какво се хранят бебоците и всичко беше приготвено.
Млечните продукти започна да ги яде чак след месец-два, в началото не искаше и да чуе.

draid
05-09-2012, 07:24
Ами не знам какво си представяш под млечни продукти, но определено няма да налита на консервирано мляко от магазина. Има си специални млека за котета на прах, които се разтварят в хладка вода и мачето се храни със спринцовка или капкомер ( зависи колко е малко )

xoxi
05-09-2012, 18:05
Имах такива млека на прахчета, ако не се лъжа още стоят някъде в нас.
А под млечни продукти си представям точно млечни продукти.
Котката ми първите седмица-две се захрани предимно с пилешко месо, а след това започна да разнообразява като започна да яде първо млечни продукти, а след това някои зеленчуци. Сега менюто й е доста разнообразно като за котка, но в началото наблягаше само на 2-3 храни.

Не искам да превръщаме темата на момичето в чат.
Ако искаш, пиши на ЛС.

draid
05-09-2012, 21:08
Ами няма какво да пиша на скайп и да обяснявам повече.