PDA

View Full Version : неекатодаиманякаквозначен ие



Blab
05-04-2012, 16:55
//чудех се дали да е анонимна, но какво пък толкова.
в "любов" е, защото напоследък само до тук скролвам форума.

Първо - аз не съм най-приятният човек. Не допускам твърде много хора до себе си, а когато го правя, се случва изключително бавно. (това е по принцип, "моите хора" си ги надушвам, но в случая това няма значение) Проверявам хората, скептик съм, имам ясна представа за хората, които (не) искам около себе си, прочее. Това е като увертюра.

Той ме познава сравнително добре. Интуитивен е и предразполага, добре "чете" другите.
//(за разлика от мен - в главата си обикновено създавам чуждите животи/мисли/чувства/намерения чудни, причудливи, бляскави; тълкувам думи, след 9 планини в десета и прочее. свръханализирам и донафантазирам. под вола теле. уж търся смисъл, всъщност инстинктивно/несъзнателно търся или сформирам невъзможното, да е яко трудно, по-възможност силно отдалечено, непознато, просто недостижимо. По наблюдения, това преспокойно може да е от математиката, където болните мозъци търсят всякакви грандиозни и заплетени решения на иначе супер прости и дори елементарни задачи. Няма значение. Кашичка ми е, ще ми простите.)

От първия момент, в който го видях(години), реших, че е гей. В смисъл, дори за миг не съм се разколебавала. До този момент. Получавам смесени сигнали, които ме объркват, а това е състоянието, което ненавиждам. Държа да съм наясно с нещата, но той не ми помага, даже напротив. И понеже никога не съм гледала на него по този начин, ми идва като шок. Т.к. във взаимоотношенията си (тези, качествените) аз съм като отворена книга. Добре, де, почти. Да речем поезия. Но когато има нещо, аз си казвам, не правя мили очи, не кимам, не си премълчавам. Може да го казвам по мой си начин, но го артикулирам или демонстрирам.

Какво прави той. Той е овен. Това е важно и ще кажа защо. Свръхенергичен, първо действа - после мисли, свръхсоциален, игрови/маскиран, невпечатлителен/неангажиращ се, егоист, буен, нетърпелив, лесно отегчаващ се... Изобщо, човек, който живее за мига, не мисли много, сякаш се състезава с живота. Приемам го такъв, какъвто е. Така и се отнасям с него. Знам, че мога да му кажа всичко, което ме занимава, 1во - защото няма да ме чуе, защото ще си щрака телефона и ще си обмисля следващата среща, или 2ро - защото дори да ме изслуша, няма да приеме проблема ми присърце и да му натежи кой знае колко.

Преди няколко дни му споделих, че се натрупва отрицателна енергия в мен и имам нужда да изговоря това, което имам да казвам, пред човека, отговорен за яда/напрежението ми. Той е наясно със ситуацията. В случая аз не се чувствам добре, защото съм пренебрегната и недооценена, въпреки качествата ми, няма голямо значение. За мен важното е, че трупайки тези гръм и мълнии, недоволство, яд и прочее, аз съм неспособна да ги задържам в себе си повече, и подсъзнателно ги насочвам към него. А не искам да го правя, защото го ценя, защото той с нищо не ми е виновен. Но се усещам, че не ми понася, (сякаш) той е там, където аз исках да бъда. Отвратителен работохолик съм и перфекционист, също така не умея да губя, може би там ми е проблемът и в случая. Но със сигурност не желая да го намразвам, да му завиждам и прочее. Напоследък чувствам, че ме гледа отгоре. Което (може и да) не е така, но това е усещането ми. На път съм да се откажа и му го казах. Казвала съм му го и преди. Останах веднъж, останах втори път. Имам нужда да ме окуражи, искам да знам, че вярва в мен, че ме оценява, че смята, че имам бъдеще. Вместо това той ме съветва да си мълча и да не се показвам слаба пред този и онзи. Но на мен от този и онзи ми зависи бъдещето, той ще се оправи и сам, но аз искам професионалната възможност и държа да знам защо не я получавам.

Вечерта след този му "съвет" получих имейл (не ни е навик да общуваме по този начин, не и в дължини), който, разбира се, прочетох 34958349058349058 пъти, с 49534890534905349058 различни прочита/тълкувания. Ключовият израз е не ми е съвсем безразлично, който придобива своята завършеност в, перифразирам с максимална близост, няма да се меся повече, но поне знаеш, че не ми е съвсем(забележете) все тая.

Честно казано не знам как да го разбирам. Идвайки от него ми звучи почти любовно (ето и връзка с раздела, хах:Д). За да бъда искрена, ще кажа, че ме стресна и тресна. Както вече казах, аз му споделям, защото имам нужда да се артикулирам, а той няма(ше) нищо против, защото не съм му важна и => не се ангажира с моите неща. Като жена съм склонна да привнасям смисли там, където ги няма. Та, наясно с характерите ни, отчасти с взаимоотношенията ни и ситуацията, как четете тези думи? Дали твърде много съм го занимала със себе си и това не му харесва, та елегантно ме моли да поорежем взаимоотношенията си? Емпатия ли се опитва да прояви? Снизходително ли се отнася? Или го е грижа за мен?
Аз съм свикнала да не му крада личното пространство. Ценя своето, затова гледам да не го закачам, когато не е необходимо. Но той ме проверява без причина. Напоследък по-често. След мейла също. Какво се очаква от мен в случая? Аз не мога да го разчета, затова и не знам как да реагирам, нито как да действам за вбъдеще. На живо се шегуваме нещо, закачаме се, колкото времето да минава, но аз не съм най-игровият човек на света и това няма да продължи дълго. Неусетно започвам да залоствам вратите, пердетата, дупките. Ще се отдалеча за нула време. Това ми е първичната вътрешна реакция.

Не търся съвети, по-скоро различни гледни точки и прочити.

//бахти чаршафа. извинявам се. ако някой прочете и напише, ще е чудо:Д благодаря за вниманието и лека вечер!)

Chacho
05-04-2012, 17:27
Според мен ти е дал обективно мнение/съвет, но му се е искало да ти каже нещо повече, да ти помогне малко, затова е промъкнал и едно "не ми е съвсем безразлично" накрая. Не от някакви висши чувства, предполагам, че просто ситуацията го е налагала. Думичката "съвсем" можеш да я пропуснеш, според мен е от характера му там - наясно е, че изглежда така, но не е, затова се доуточнява.

Опитай се да не навръзваш всяка дума към взаимоотношенията ви, ако искаш по-адекватна картина.

И хората не винаги постъпват съгласно характера си.


А реакцията ти към момента смятам, че е такава, защото наистина е излязъл един чаршаф, за неща, които се случват предимно в твоята глава. Сякаш взимаш по семчица от живота и в съзнанието ти поникват цели растения, сред които се разхождаш. Подрежи ги малко.

DisappointedDreamer
05-04-2012, 17:39
Прав е Чачо, пък и ти само си го каза - анализираш прекалено много, правиш от мухата слон, скачаш през 9 планини в десета....

Мисля, че момчето просто е проявило емпатия, и се е опитал да ти помогне. Но надали има нещо повече към теб.

kalpazanka
05-04-2012, 18:02
Ако не си огнена зодия и ако не си от зодиите, които се спогаждат с овен, си плюй на петите.

Chacho
05-04-2012, 18:07
Аре стига с тия зодии бе. Овен съм и се спогаждам със всякакви зодии.

DisappointedDreamer
05-04-2012, 18:14
Точно, Чачо отново е прав. Тея зодии са голЕм булшит. Ебахти и съвета - зарежи го щот той е овен. Ебахти логиката.

x7aZzy
05-04-2012, 18:56
Мисля, че просто си доста объркана. Както каза - каша ти е.
Седни и помисли защо въобще всичко това е толкова важно за теб. Защо се губиш в интерпретации. Защо се опитваш да го разчетеш, а не се оставиш по течението.
Явно имаш някакви чувства. Но и ти не знаеш какви точно (или поне аз не разбрах от поста).


Ще се отдалеча за нула време. Това ми е първичната вътрешна реакция.
До болка познато.
И аз съм същата.

А това със зодиите не мога да разбера как действа - ако някой е "несъвместима" с моята зодия, да го прокудя ли?
Като цяло съм забелязала, че има доста неточности на практика. Например аз и сестра ми сме лъвици, но сме супер различни. Двама от най-добрите ми приятели са дева и се разбираме чудесно. А мъжът, с когото съм имала най-пълноценната връзка, беше телец. А уж с тези зодии не съм се разбирала. Въздух под налягане!

DisappointedDreamer
05-04-2012, 18:58
Точно така. Имам брат близнак, и двамата сме телци, но сме коренно различни. Плюс това се разбирам чудесно с хора, чиито зодии трябва да избягвам. Тц.

fenasf
05-04-2012, 20:20
А ти си риба?

ledenakrasota
05-04-2012, 20:29
Излишни притеснения и филмиране. Когато си под такъв ефект, нещата винаги изглеждат по-зле, изкривено, различно отколкото са. :) Утрото е по-мъдро от вечерта. :)

djipsito
05-04-2012, 21:14
Може би е усетил всичко това, което ни описа (т.е, че смяташ, че него не го е толкова грижа и не се натоварва с твоите неща, дори да си изприказваш лимита на думи/ден) и е решил да ти покаже, че все пак е там и те изслушва, че му пука, че е до теб. Сега, дали любовно или не, не знам. Не ми се иска да навлизам в тези предположения.

Ако се е почувствал кофти след като си си изляла нещо си върху него, може и за това да е. Мъжкото его си е мъжко его, няма значение дали сте приятели или любовници. "Не ми е съвсем безразлично" или все тая, изглежда плахо откриване. Поне така го виждам. Така както го описа, не иска и няма да се "разгърне" и да ти каже всичко в прав текст. Вижда се, че го е направил заобиколно. Его.

И все пак и в най-неспокопсания начин на изразяване може да се побере цяла една истина. Така го виждам.

Chacho
05-04-2012, 21:19
Може би е усетил всичко това, което ни описа (т.е, че смяташ, че него не го е толкова грижа и не се натоварва с твоите неща, дори да си изприказваш лимита на думи/ден) и е решил да ти покаже, че все пак е там и те изслушва, че му пука, че е до теб. Сега, дали любовно или не, не знам. Не ми се иска да навлизам в тези предположения.

Ако се е почувствал кофти след като си си изляла нещо си върху него, може и за това да е. Мъжкото его си е мъжко его, няма значение дали сте приятели или любовници. "Не ми е съвсем безразлично" или все тая, изглежда плахо откриване. Поне така го виждам. Така както го описа, не иска и няма да се "разгърне" и да ти каже всичко в прав текст. Вижда се, че го е направил заобиколно. Его.

И все пак и в най-неспокопсания начин на изразяване може да се побере цяла една истина. Така го виждам.

Джипси, бе! ;)

Тва беше плашещо проникновено.

Blab
05-04-2012, 21:51
x7aZzy, важно ми е, защото започвам да се съмнявам, а той беше (е) един от малкото, които считам за опори/константи/домове в дадената среда. Двамата сме колектив, отбор, ако щеш, а в момента външни фактори се месят помежду ни и това поражда някакво напрежение. Той го приема като част от живота, а аз го преживявам болезнено. Както казах, свикнала съм със студенината/дистанцираността му. Дори да съм се надявала на някакво нахъсване и морална човешка подкрепа, не съм си и помисляла, че ще я получа от негова страна. Просто защото е такъв и на такова ниво са отношенията ни - по повърхностни, по негов вкус. Затова и се учудих, че ме е мислил с часове и е седнал да ми обяснява разни неща, които няма нужда да разкривам тук, но са проникновени относно личността ми, звучат бащински от една страна, отстранени - от друга, като обяснение и извинение едновременно, някак снизходителни, но и мили. Не е в стила му, знам ли. Харесваше ми да не се съобразявам какво правя пред него и да си проветрявам устата, но не искам да му нарушавам вътрешния мир, нито да го губя.

пп: темата не е любовна, казах защо е в този раздел;

djipsito, да, и аз това си помислих, след 3-тото четене. Но още не разбирам защо му е да го прави. Той не иска нищо от мен, аз не искам нищо от него. Така е било досега. Какво - изведнъж се е привързал и му дреме? (Чачо да каже:Д) Или просто си е запълвал времето? Не виждам каква изгода може да има, като ми обяснява нещо, и то едва-ли-не-може-би-сигурно, без никакви смислени връзки, които го обосновават. Безсмислено е. Само ми обърква и без това затормозеното мозъче.

благодаря ви за отговорите! нека не говорим повече за астрология в темата.

Chacho
05-04-2012, 22:01
Мъжете се обясняваме наполовина заради вас, наполовина заради себе си. Заради вас, защото понякога идвате и ни поисквате, заради нас, защото се доказваме пред себе си като компетентни.

На хората, които не им пука, винаги непукизмът е донякъде съзнателен. При определени обстоятелства можем да пренебрегнем съзнателната част и да се отпуснем в малко по-чувствително състояние, в което да ви четкаме/вършим услуги/правим комплименти, за да ви впечатлим.

djipsito
05-04-2012, 22:03
Защо трябва да има полза, изгода ? Нали сте си дружки ?
Толкова ли ти е трудно да допуснеш, че някой го е грижа за теб ? Дори човек, който явно не обича да си разкрива чувствата.
Аз имам наблюдения над подобен типаж и имам чувството, че тези хора външно ги виждаш толкова непукисти, неебателни.. а никога няма да предположиш кви душички са отвътре.

Разбирам, че ти е странно, защото и аз съм се чувствала така със същия типаж. Толкова си свикнала "да не го ебе", че ти е странно, че показва загриженост. Нереално някво.
А моята философия е, че на тези хора най-много трябва да се вярва. Не за друго ами просто знаеш, че е искрено това, което казва. Вече достатъчно време си го познавала, за да знаеш, че може да ти каже всичко, да ти изкара дори кирливите ризи. И колкото и да е абсурдно тва вдъхва много голямо доверие. Поне на мен ми вдъхва. Аз като свикна на неотразяването на някой, знам, че няма да ме излъже. Казва нещата, които мисли както ги мисли, без да се притеснява аз как ще го приема и кво ще си помисля. После ме окуражава или ме хвали с нещо.. странно е, ама приемам думите за чиста монета. Логично е защо, нали ? Ако не бяха, нямаше да каже нищо или пак щеше да ме насоли, както винаги го е правил.

Така си обеснявам и онази щуротия, че жените лудваме по типове, които се "държат гадно с нас". Реално не е гадно, просто изкривена истина.

Може да е малко разхвърляно, ама нещо тая вечер съм по-енергично настроена и .. трябва да си изговоря мойте си думи/ден ахахха ;р

umri
05-04-2012, 22:21
Определено имаш дарба за писател на криви романи тип "Боен Клуб". Прекалено много фантастика си.

Важно е да знаеш и кажеш какво изпитваш към човека, оттам да кажеш какъв би искала да е крайният резултат от историята. Колкото повече мислиш, разсъждаваш и гледаш от различни гледни точки на ситуацията, толкова повече се объркваш. Рационализирай. Направи си кратко обобщение на цялостното му отношение към теб и другите хора около него, след това интерпретирай написаното по най-логичния начин базиран на обобщението, което си направила. Малко хора имат чисто платонични взаимоотношения със срещуположния пол, особено когато са дългосрочни, така че винаги в интерпретациите си имай едно на ум за това. За да разбереш дали има нещо повече към теб, първо се погледни в огледалото, а след това направи флашбек на малките неща, жестовете и цялостното отношение към теб, за да можеш да си отговориш на въпроса. В по-честия случай намеренията при мъжа, когато отделя доста внимание на едно момиче не са чисто платонични.

От друга страна много субективно гледаш на нещата. Хвани някой приятел/приятелка, обясни накратко какви са ви взаимоотношенията и го/я накарай да ти даде обективно мнение.

пп. и послушай Чачо за тва със семената.

Blab
05-04-2012, 22:24
о, Джипси, благодаря ти за приятната гледна точка!)

Чачо не го разбрах, след закуска ще опитам пак.;

Chacho
05-04-2012, 22:44
Първото беше, че прекалено много оставяш околния свят да живее в главата ти и да се развива по своему.

Вторите приказки са откъслечни, просто защото не искам да ти излагам директно мнението си. Не съм наясно какви сте си, що сте си, за да давам особено компетентни догадки. Според мен пича има яко его, проявява се във взаимоотношенията му, но пред тебе е омекнал. Надали си е изяснил пред себе си докрай какво и що се случва, не знам дали и смята, че нещо се случва. Питала си го явно за нещо по-сериозно, получила се е някаква малко по-конфузна ситуация и се е почувствал леко гузен, затова е кривнал от характерното му поведение.

Теб пък те е страх, че нещата не са като хората, което те кара да се отдалечиш, което пък ти внушава страх, че нещата не са като хората. Порочен кръг.


И още едно съветче. Отдели моментните проблеми от взаимоотношенията ви.

SmilezZz
05-05-2012, 06:19
А ти имаш ли някакви симпатии към него?

Та, иначе според мен просто е искал да ти докаже по някакъв си начин, че му пука за теб и че винаги ще бъде там, за да те изслуша и подкрепя. Но силно се съмнявам да иска нещо повече от приятели. Но ти си го познаваш най - добре.

Просто спри да анализираш всичко и да гледаш от 5 000 гледни точки. Това само допълнително те обърква и с нищо не ти помага.

А това със зодиите: най - голямата глупост!

ImmortalForever
05-05-2012, 09:38
Той е овен.

Достатъчно.Пре-достатъчно.Просто не се занимавай.Подобни егоисти, които да те натоварват Не ти трябват.не ги говоря на въздуха тия приказки- едва се измъкнах от връзка с такова чудо.Не си вкарвай таралеж в гащите.Абсолютно сериозна съм- почти колкото инфаркт. Зарежи на момента- прочетох го и цялото и се убедих, че все са един дол дренки.Не го е грижа за теб.Грижа го е само и единствено за него си.Просто си втълпява, че си му нужда, удобна и тн, но всъщност , ако задълбочите отношения, ще иска да му правиш евала денонощно, 24/7. Дай му прав коридор и продължавай да търсиш сходен на теб човек.
Просто изказвам мнение, видях, че по нагоре сте забранили астрологичната част на проблема :)

ShtrudeL
05-05-2012, 09:49
Аре стига бе! И аз съм маниачка на тема зодии, но да отпишеш човек само заради зодията му е ебати простотията!
В случая това, че е овен, не значи, че е спинозно болен.


А това със зодиите: най - голямата глупост!

Но да. Има и такива тъпи мнения, които дразнят, при все, че не си се интересувал задълбочено от тях.

granger
05-05-2012, 09:52
Оф простотийки. Овен, аз пък с овни се разбирам перфектно,ма то нали щото съм огнена зодия и аз, нали съм лъвче.
Абе я се осъзнайте,тва няма нишо общо, уж с телци не се търпя, а са ми най-сладичките душичинки те.
Хората са различни , зодиите не влияят по никакъв начин.

ledenakrasota
05-05-2012, 09:54
И аз обичам зодиите. Вече разпознавам хората по улиците и ми казаха, че трябва да стана астроложка. 8)

ShtrudeL
05-05-2012, 09:55
всъщност, телец и овен се разбират, не знам къде си го чела това, или кой ти го е казал.

=> Още едно сухо мнение.

ShtrudeL
05-05-2012, 09:57
И аз обичам зодиите. Вече разпознавам хората по улиците и ми казаха, че трябва да стана астроложка. 8)

И аз човек. Е не винаги, но съм познавала. <3
Най-лесно се разпознават раците,скорпионите и може би лъвовете. О, телците също. Един познат, преди да се запознаем толкова му личеше, че е телец, че изобщо не се учудих като ми каза, че е. <3

granger
05-05-2012, 09:57
Казах,че съм лъв, а не овен. И според тея зодиакални простотии аз с телци не се дишам - грешка. ДО човек е. Има човек телец,който верно не мога да го дишам,ама има и такива от други зодии, а имам и приятелка теленце,която е прекрасница и си я обичкам...

ShtrudeL
05-05-2012, 10:03
Ама не е до това с кой се търпиш и с кой не бе. А до колко хората, които познаваш, притежават качествата на зодиите си. + това има редица други неща освен нея, които също са важни, като асцендента. Така че ако си огнена зодия, но с воден асц е съвсем нормално да има много разлики и трудно да познаеш, че човека е с огнен знак.

x7aZzy
05-05-2012, 10:08
Казах, че съм лъв, а не овен. И според тея зодиакални простотии аз с телци не се дишам - грешка.

Same here.
Бтв има наистина много неща, свързани със зодията ми, които отговарят на характера ми. Даже прекалено много. И все пак не обръщам такова внимание.

По темата: Грешка е, според мен, да се впрягаш толкова. Някак си не ми се струва оправдано. Усложняваш ненужно ситуацията - нещата са прости, не им придавай излишен смисъл.

granger
05-05-2012, 10:09
Хахах, трънки са това,но както и да е. Много лесно се разпознава,че съм лъв. Хората или ме питат дали съм овен или лъв. Винаги аз да съм отгоре , винаги аз да съм командващия , ината ми е nta степен,но това е така,защото така съм възпитана, изчислявали са ми асцендента дева е.
Честно не вярвам нито в зодии,нито в такива неща. Може и да има някаква малка връзка,но всичко зависи от това как човек подхожда към нещата и как е възпитан ,и възприема света.
както не можеш да съдиш книгата по корицата, по същия начин може да се каже - не съди човек по зодията му. Колкото са хората по земята,толкова са различни те.

Има неща,които ти се струват,че отговарят на зодията, щото казват базови неща- упорит си, не знам си къв си, всеки човек до някаква степен от 10 изброени , ще открие 3 неща,които са със съответствие в характера му.

Blab
05-05-2012, 10:11
//чак ме е срам да си вдигна темата. страшни настроения, супер ПМС:Д

Чаче, благодаря за разяснението! За вътрешния си свят няма да говоря. (Гинзбърг - стенограф на своя ум...) Относно "проблемите", да, вероятно аз ги свързвам в главата си, а при него не е така. Може би дори се чувствам предадена от него в един или друг смисъл и това ме натъжава. Все едно. Ще се опитам да не се изливам върху него доброволно и да не мисля много-много. И така, да видим.@

@Умри
Искам да продължим да работим заедно за вбъдеще. Като колектив. Допълваме се и се балансираме по приятен начин, което според двамата би довело до добри резултати.
Той е суперкомуникативен, това е нещо, което никога не съм разбирала в хората (защото не съм такъв човек). Да наричаш едва и не всеки 2-ри приятел, да избираш да прекарваш времето си в компания от непознати и прочее. Не мога да знам в детайли какви са взаимоотношенията му с останалите. Виждам, че поддържа професионални контакти, които са/могат да му бъдат полезни. Към този момент аз нямам какво да му дам, с какво да го подпомогна професионално. По мое мнение и на чисто човешко, житейско ниво. По-скоро той ми е ценен и се уча от него.
Отношението му към мен се променя. Обикновено ме обгрижва. И аз правя това за него. Знаем си слабите и силните страни и се покриваме един друг. В същото време е/сме на периоди - студени и топли, тук и там, прочее. Почиваме си един от друг. Както каза Джипси за соленето, точно така общуваме, критикуваме се един друг, къде с шеги и закачки, къде най-откровено. Това помага за изграждането, мисля, може би той също.


За всички сватовници, повтарям, не го искам за любим, към този момент смятам, че сме крайно несъвместими. Различни мирогледи, ценностни системи и ритъм на живот. Може би искам да знам той как ме възприема.

ПП: помолих за астрологията. съвсем отделна тема. гледат се градуси, карти, транзити, аспекти... близнаците няма как да са еднакви по същата причина. игряващият знак на единия може да е телец, на втория близнаци, полът е важен. и т.н. Ако ще говорите за зодии, обсъждайте взаимоотношения на овен с козирог. асц. ми е близнаци, той не е сигурен за своя. повечето хора около него са близнаци, има спорадични деви, мисля, водолей(определя ги като странни, както и мен самата), симпатизира на стрелци, не понася раци. Да ви видим сега:Д

jghgh
05-05-2012, 10:26
Засега запазвай само професионални отношения с него. Не звучи все едно имате някаква голяма хармония между характерите. Има го разбирането и допълването, но нещо сякаш не достига.
Опа, това го написах без да прочета че не го искаш за любим, но тогава защо толкова се чудиш какво е имал предвид?
Нека си има предвид каквото иска.
А ти бъди по-открита.. по-себе си. Защо пък не си откровена с него, не му излееш тъгата и яда си, че те е предал в професионален план (аз мисля че знам за какво говориш ;) гилдии, мили очи и рътает). Нека после ако трябва да му се извиниш за изблика. Но не дръж всичко в себе си, не се контролирай.
Откровено можеш да му искаш обяснения, да усложниш нещата с откровения разговор... така всъщност може дори да ги улесниш.
Бъди себе си, отпусни се и рискувай, прави каквото ти дойде на ума. Премислянето наистина само обърква. Ти объркваш и читателите си с твоите мнения, повярвай. Прекалено много гледни точки (и то твои собствени), прекалено много избор, и така се объркваш. От многото евентуална, хипотетична, може-би-бъдеща информация (събрана от гледните ти точки) ти се дезинформираш.
Пусни се по течението, "скачай, не му мисли много", приложи собствените си съвети на теб самата.
И не се притеснявай толкова да изглеждаш слаба. Изясни си нещата с него ако трябва, после може да се правите, че нищо не е станало. Но така малко буксуваш.. и отлагаш сблъсъка, който ще го имаш. Не е казано да е гаден, но някакво стълкновение между вас ще има, щом го има напрежението, дори чисто професионално (аз всъщност за това говоря. имам чувството че много добре те разбирам.. повярвай ми)

А това "Не ми е съвсем безразлично" засега не го тълкувай. Може да е всичко.

И още един въпрос: сигурна ли си все пак, че не го искаш за любим? Защото след поста на Джипси каза, че си се обнадеждила... един вид, би ти харесало ако неговото "Не ми е съвсем безразлично" е израз на привързаност/зараждащи се чувства...


пп. Този човек ми изглежда интересчия въпреки всичко. :) На когото все едно не можеш да разчиташ, не и в проф. отношение. Той ми изглежда по твои думи човек, който гледа само своя интерес, той да се издигне, а ти дали ще си с него във възхода му, и дали и ти ще се издигнеш, му е безразлично. Устремен и егоист, не е злонамерен, но би те прецакал за да се издигне и после да се прави, че нищо не е станало. Ако го направи, все едно после няма да ти се подиграва или да се държи пренебрежително, няма да ти забие открито ножа и да прекъсне взаимоотношения с теб, но искам да кажа, че изглежда сякаш няма проблем да се възползва от теб или да те пренебрегне във важен момент. Да те остави за да е той добре. Сякаш така го усещам аз интуитивно, като, надявам се, приемеш това само за н якакво мнение и искрено се надявам просто да греша.

jghgh
05-05-2012, 10:30
А факта че не се разбира с раци, тази прекрасна зодия, която май и ти харесваш... еее, за какво си говорим :D Явно не понася честните, добри и чувствителни хора, каквито несъмнено са раците. Може би не честни, хайде, но до болка лоялни и предани - в личните отношения(ако си им на сърце), а в професионални - несъмнено. Това в крайна сметка са едни от най-добрите служители, заедно с деви и козирози, и може би телци.

Мда..

Blab
05-05-2012, 11:05
И още един въпрос: сигурна ли си все пак, че не го искаш за любим? Защото след поста на Джипси каза, че си се обнадеждила... един вид, би ти харесало ако неговото "Не ми е съвсем безразлично" е израз на привързаност/зараждащи се чувства...
имаме общи планове (при мен), идеи (при него). но знаеш, вятърничавостта ме плаши. той ме включва в плановете си, говори в бъдеще време, но предвид непостоянството му, ги оставям да минават между другото. разбира се, че би ми харесало, ако се е привързал към мен. това ще значи, че съм му ценна с нещо, както (в главата ми) е той за мен. а и веднъж заявявайки/доказвайки ми, че е сериозен, аз ще започна да го приемам насериозно.


пп. Този човек ми изглежда интересчия въпреки всичко. :) На когото все едно не можеш да разчиташ, не и в проф. отношение. Той ми изглежда по твои думи човек, който гледа само своя интерес, той да се издигне, а ти дали ще си с него във възхода му, и дали и ти ще се издигнеш, му е безразлично. Устремен и егоист, не е злонамерен, но би те прецакал за да се издигне и после да се прави, че нищо не е станало. Ако го направи, все едно после няма да ти се подиграва или да се държи пренебрежително, няма да ти забие открито ножа и да прекъсне взаимоотношения с теб, но искам да кажа, че изглежда сякаш няма проблем да се възползва от теб или да те пренебрегне във важен момент. Да те остави за да е той добре. Сякаш така го усещам аз интуитивно, като, надявам се, приемеш това само за н якакво мнение и искрено се надявам просто да греша.
изглежда така, защото така го чувствам. така съм го възприемала досега. но ми се ще да не е. естествено.

благодаря ти, че писа, говорим един език и доста добре се разбираме.)

Chacho
05-05-2012, 12:20
благодаря ти, че писа, говорим един език и доста добре се разбираме.)

Направо сте като сестри. Just sayin'

Преди тва имали ли сте такива спънки във взаимоотношенията?

djipsito
05-05-2012, 12:59
Последното, което написа jghgh. - Споменах, че познавам един такъв типаж и тарарааам! Рак е. И много прилича на това, което описа jghgh за твоя човек, Blab. Тва го казвам само, за да изтъкна шарените хора от различни зодии.

Chacho
05-05-2012, 13:10
Аре да заровим астроложките томахавки, щото ще има толко да сереме, че модераторите нема да смогнат на тоалетна хартия и подмивания.

ShtrudeL
05-05-2012, 14:11
Хахах, трънки са това,но както и да е. Много лесно се разпознава,че съм лъв. Хората или ме питат дали съм овен или лъв. Винаги аз да съм отгоре , винаги аз да съм командващия , ината ми е nta степен,но това е така,защото така съм възпитана, изчислявали са ми асцендента дева е.
Честно не вярвам нито в зодии,нито в такива неща. Може и да има някаква малка връзка,но всичко зависи от това как човек подхожда към нещата и как е възпитан ,и възприема света.
както не можеш да съдиш книгата по корицата, по същия начин може да се каже - не съди човек по зодията му. Колкото са хората по земята,толкова са различни те.

Има неща,които ти се струват,че отговарят на зодията, щото казват базови неща- упорит си, не знам си къв си, всеки човек до някаква степен от 10 изброени , ще открие 3 неща,които са със съответствие в характера му.

Понякога се чудя дали да споря с хора, които не се интересуват от тея неща и никога не са чели нищо по-различно от хороскопа си в някое списание.
Никъде не съм казвала, че съдя хората по зодията им. Абсурд. Бях със стрелец почти 4 години, а стрелци (ЗОДИЯТА) не обичам, защото мирогледите ни си противоречат по всички параграфи. Той си приличаше ужасно много на зодията, но въпреки това го обичах. И никога не съм си правила някакви прогнози от типа: О, той е стрелец, ако му кажа/направя нещо ще реагира по определен начин, защото е стрелец.

И изобщо не е до това дали като ти кажат: Ти си смел/страхлив/решителен/любвеобвилен/етц, ще се откриеш със сигурност в някои от тези. Става въпрос за усещания/настроения, които няма как да усетиш и откриеш, ако не знаеш за какво става дума.
Ако съм се интересувала за козирозите например и срещна такъв човек, ще опозная самия него и на базата на това, ще видя дали откривам характерното за зодията му в него.

Chacho
05-05-2012, 14:17
Понякога се чудя дали да споря с хора, които не се интересуват от тея неща и никога не са чели нищо по-различно от хороскопа си в някое списание.


Или пък пет астроложки книги на кръст, Щруделке.

PS: Айде са да разкараме изцяло астроложките коментарчета, ако може.

granger
05-05-2012, 15:07
Чела съм и именно затова не намирам кой знае какво общо. Не са ми интересни , предпочитам да чета история и да научавам нещо полезно , вместо да си набивам такива неща в главата. Нищо лично ,не ме кефят просто.