View Full Version : Искам добра качествена диета за надебеляване ! (:
Така Здравейте (: Аз съм момче на 15 след някои друг месец на 16 висок съм почти 180см. тежа супер малко за възрастта и ръста 55кг. адски много се комплексирам от килограмите ми , секи втори ми казва много си слаб момче баби , дядовци сички .. Искам някой от вас които разбира от качествени диети за надебеляване ( мускулна маса ) да ми каже , а не само да ми кажете разгледай форума ала бала разгледал съм го доста обилно НО не намерих това което търся . А това което търся е да взема химикалка лист и да запиша това което ми трябва . Търся човек които да ми каже някаква хубава диета за надебеляване смисъл : примерно закуска каквото трябва да закусвам , обяд , вечеря и т.н. така примерно понеделник това и това , вторник това и това , сряда примерно там ако трябва нещо различно , а не само да пишете разгледай из форума . Така спортувам ( тренирам футбол ) с 1 дума секи ден тренирам също така и в квартала ритам , тичам , карам колело . Преди ходих на лостове смисъл и сега хода но нямам много време а лятото като съм свободен секи ден съм там . Също така ям колкото ми се яде по 3 - 4 пъти на ден имам доста бърз метаболизъм за инфо нямам глисти xD.
Мерси много предварително :)
Sarafina
05-06-2012, 22:06
Фъстъчено масло в промишлени количества. Ама най-добре си прави домашно, защото в купеното има много захар и хидрогенирани мазнини... Също така си брой калориите ето тук:
http://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter/
Успех!
divacheee
05-06-2012, 22:16
1. Не чакай някой да ти каже какво точно да правиш .. няма единна формула, която да работи за всички
2. Сметни си КБ по тази формула ..
За мъже - RMR = 66 + (13,7 х тегло в кг.) + (5 х височина в см.) - (6,8 х възраст в години)
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.
След като сте намерили своя RMR, следва да намерите и вашия КБ според това колко активно е вашето ежедневие. Умножете вашия RMR по коефициента, който най-добре описва вашата активност:
1,2 - Заседнал начин на живот
1,375 - лека активност (спортуване 1-3 пъти в седмицата)
1,55 - умерена активност (спортуване 3-5 пъти в седмицата)
1,725 - висока активност (спортуване 6-7 пъти в седмицата)
След като си изчислиш КБ добавяш към него 500-600 кк
3. http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi .. Разгледай тук хранителните режими за покачване, избери си кой ще ти е лесен и пробвай .. ако не става, смени режима .. експериментирай :)
4. Нищо не си споменал за културата ти на хранене, но може да прегледаш някоя и друга статия за храненето в bb-team .. ще са ти от полза :)
Благодаря ти , много намерих 1 , 2 диети които мисля че са за мене :)
FuckingFreak
05-07-2012, 10:11
Аз съм гледала и в предишни теми някои от трениращите колеги казват, че за човек без никакъв опит във фитнеса не е много добре да прави ВВД,ВМ-НВД и така нататък. Хапвай много ориз, картофи, царевица, боб, леща, също така и ядки и предполагам ефектът няма да закъснее. Но чак след като качиш маса, трябва да чистиш мазнините и да правиш релеф, защото ако сега тръгнеш - мижави плочки и пилешки мускули на хърбаво тяло не са от най-красивите гледки. :D
DownloadVirus
05-07-2012, 11:17
Почни тежести и яж повече......Нормално е да си като момиченце след като тренираш само футбол и караш колело....
Sarafina
05-07-2012, 19:54
Сега видях, че авторът е момче... ами да, тръгни на фитнес.
Храни се здравословно по 6 пъти на ден (на всяко хранено по малко хапвай, не до преяждане, а колкото да се почувстваш сит) Под здравословно имай впредвид - меса, риба, яйца, сирене, мляко, ядки, плодове/зеленчуци.