View Full Version : Как да му го кажа ? :/
Здравейте!
Направо към проблема... Имам си приятел от около 9 месеца, с който нещата вървят супер, но проблемът е, че той просто не ме оставя да дишам... Два пъти забравих да му звънна след като му бях обещала и двата пъти той откачи и побесня. Когато му затварям телефона винаги трябва да му казвам защо затварям. Когато сме заедно всичко е супер, но той просто не ме пуска (постоянно ме мачка от прегръдки и не ме оставя да дишам от целувки). Обичам го изключително много и съм сигурна, че много жени мечтаят за такъв мъж, но е наистина притискащ. Постоянно ми повтаря как никога няма да се разделим и как ще направи всичко възможно да си останем заедно, въпреки всичките моменти, когато сме се карали жестоко. Постоянно ми казва как, ако не е с мен не иска да е с никоя друга и как ще се самоубие ако се разделим. Няколко пъти, когато сме се карали той се е разплаквал при мисълта, че можем да се разделим. Всичките ми приятели го познават и винаги съм съчетавала нещата с излизането с тях и приятелят ми и поради тази причина не мога да му кажа, че ще изляза само с приятелите, защото той си е такъв, че винаги се съмнява във всичко. Дори за най-малкото нещо, което съм казала не на място стават скандали... Изнемогвам вече и просто не знам какво да правя... Ако му кажа, че късаме съм сигурна, че ще направи някоя глупост, а не искам да съм с него по задължение... Моля ви дайте ми съвет или кажете поне какво мислите, защото наистина не знам какво да правя... Как да постъпя според вас?! :(:(:(
Еми кажи му истината, освен ако не искаш да скъсаш с него.. :D
все пак всеки има собственото пространство .. [ мн филми съм гледал ] :D :D
изчакай други мнения ... :)
DisappointedDreamer
05-07-2012, 19:52
Такъв въобще не бих го търпяла. Бих му го заявила в прав текст. Бъде честа и директна.
Чак пък да е незаменим... Кажи му да се спасява както знае, куче дето лае не хапе.
TheBeliever
05-07-2012, 19:56
Както го написа тук, така му го кажи и на него. Кажи му, че ако продължава да се държи така ще те отблъсне от себе си.
Все пак според мене ще трябва да те разбере почти 1 година сте заедно ... :D
mimess93
05-07-2012, 19:57
Такам.. не се шашкай .. Казваш му директно и мъжката и да се спасява, няма да се самоубие , няма да умре от любовна мъйа..просто явно момчето е "мъжкар" .. Недей да стоиш с някого насила, само и само да не го нараниш. Един истински мъж винаги би приел и загубата достойно и би преодолял една жена.. Не го съжалявай толкова..смисъл няма.. Имах такъв случай.. и аз си мислех , че трябва да съм по-внимателна и да му спестя истината, но става много по-зле..Каквото имаш да му казва - РЯЗ РЯЗ и да ти е спокойно. Пак ти повтярам ТОЙ ЩЕ ГО ПРИЕМЕ, КАКВОТО И ДА Е . :)
Боже, това си го търпяла 9 месеца? Казваш му, че не можеш повече да си така, че те задушава, че искаш лично пространство и повече свобода... ако не У лЕво...
ZeroTolerance
05-07-2012, 20:17
Просто е - споделяш му как ги виждаш нещата и какво мислиш за държанието му спрямо теб. Адски глупаво е да те държи до себе си като ти говори за самоубийства, глупости. Не му позволявай да те манипулира по този начин. Не се чувствай задължена да бъдеш с него. Волята си е твоя. Имай си мнение, позиция и си ги отстоявай. Ако наистина те обича, ще се опита да разбере гледната ти точка.
и съм сигурна, че много жени мечтаят за такъв мъж
Силно се съмнявам. Звучи ужасно отблъскващо, мразя такива лепки! И като видя такива двойки по улици/кафета, които само се мачкат, целуват и прегръщат направо ми се повдига, честно, супер противно ми е. Вземи го скъсай, че да се осъзнае малко това момче какво представлява реалния живот. Определено ще му направиш услуга.
А иначе, ако искаш да си с него въпреки това, просто му кажи всичко, което написа и тук.
In*The*Face
05-08-2012, 12:00
Ако не искаш да се разделяш с него - говори. Кажи му, че искаш да дадеш шанс на тази връзка, но се чувсташ притисната, че с поведението си той не ти дава възможност да оцениш и да се насладиш на отношенията ви, защото постояно мислиш да не кажеш или направиш нещо, с което да предизвикаш поредния скандал. Кажи му, че имаш нужда от пространство за себе си, от възможност да усетиш, че ти липсва, че искаш да го чуеш. Кажи му, че подобни неща водят до бързо изчерпване на връзката и до отношения по задължение, а не заради желание и искреност. Бъди откровена и му кажи, че ако не иска да те изгуби и те обича толкова колкото твърди ще трябва да приеме това и да наложите някакви промени.
Ако обаче ти е писнало, не го обичаш вече и искаш да си сама - не го мисли. Много "самоубийци" сме виждали, които са си живи, здрави и с нови приятелки. Остави тези приказки за някой друг. Аз лично, ако исках да късам щях да обясня защо. Може би това би било някакъв урок за следващата му връзка.
SmilezZz
05-08-2012, 15:14
Първоначално твърдиш, че го обичаш и всичко е супер, а след това вече мислиш дали да скъсаш с него. Първо се изясни със самата себе си - какво искаш и кое смяташ за добре. Иначе все пак сте заедно от година и просто поговори с него. Явно се е привързал доста към тебе, но просто му обясни, че това те задушава и искаш пространство, за да дишаш.
NomNomNom
05-08-2012, 15:18
Имала съм такова чудо, малко в по-тежък вариант може би :>
Зарежи го, няма да се самоубие, спокойно.
Може само да реши да си реже вените с ключове, етц.
Едит: на колко години сте
от колко време сте заедно
правите ли секс
Не трябваше да допускаш изобщо това да се случва и той да се държи така. Допуснеш ли го , той го приема, свиква и край. Сега връщане назад според мен няма. Дори и да има то ще е временно. Аз не бих търпяла такъв човек и бих се разделила с него, но твой избор. Не вярвам да се самоубие. А когато се разделите ако трябва предупреди най-близките му да го следят ;)
Имала съм такова чудо, малко в по-тежък вариант може би :>
Зарежи го, няма да се самоубие, спокойно.
Може само да реши да си реже вените с ключове, етц.
Едит: на колко години сте
от колко време сте заедно
правите ли секс
Аз на 17 той на 20.
От 9 месеца.
Ии не.
anabel_lee
05-08-2012, 19:08
Хм, интересно... От девет месеца сте заедно, не сте малки и двамата, защо не сте правили секс? Не че нещо, но е доста необичайно.
Защо не си поговорите на сериозно !
Може да се оправят нещата